reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Kurczę myślałam że ciąża gdy ma się to upragnione szczęście w domu bedzie łatwiejsza. A ja znowu się zamartwiam bo nie mam objawów i bije się z myślami czy WSZYTKO ok? Pozdrawiam Was niedzielnie babeczki

reklama
Madziorrek mam to samo-każdego dnia myślę, zastanawiam się i szukam serduszka detektorem, choć wiem, że jeszcze za wcześnie żeby coś usłyszeć ale łudzę się, że usłyszę :) (u mnie 11tc, w przyszłym tyg mam badania prenatalne). Mam milion zajęć przy Małej, ale i tak na to rozmyślanie to nie wpływa... A też myślałam, że mając dziecko da się zająć czymś myśli.
A Ty już jesteś po pierwszej wizycie u gin czy na razie tylko beta?

Ja kupiła angelcare za 50 zł i bardzo sobie go chwaliłam całą ciążę z Franiem;))

Ach natka, to dopiero pierwsza beta. Na powtórzeniowe nie latam przez brak kay i czasu.... w jednej chwili jestem pozytywnie naładowana i myśle że ta ciąza jest zdrowa i wsio super, po czym objawy wydają mi się za słabe i dobre samopoczucie leży w gruzach... Takie uroki chyba ;))

Ja kupiła angelcare za 50 zł i bardzo sobie go chwaliłam całą ciążę z Franiem;))

Ach natka, to dopiero pierwsza beta. Na powtórzeniowe nie latam przez brak kay i czasu.... w jednej chwili jestem pozytywnie naładowana i myśle że ta ciąza jest zdrowa i wsio super, po czym objawy wydają mi się za słabe i dobre samopoczucie leży w gruzach... Takie uroki chyba ;))

No ja właśnie tak samo miałam od początku, raz pozytywnie a za chwilę prawie depresja ;) ale tak jak mówisz, takie uroki chyba! Będzie dobrze, musi być :) Na kiedy planujesz wizytkę?

Dziewczyny udało się! Złapałam serduszko Maluszka...uff ale ulga :) przynajmniej na razie... ;)

Hajmal ja mam angelsounds, kupiłam coś za 120 zł. Nie pamiętam dokładnie. W poprzedniej ciąży kupiłam w 13 tc i od razu za pierwszym razem znalazłam tętno małej. Teraz udało mi się w 11 tc choć było to mega trudne bo szukałam sporo czasu. Ale ja generalnie detektor polecam. Naprawdę było to dla mnie duże uspokojenie w ciąży z Julką, nasłuchiwałam co 2 dni (bo przy ostatnim poronieniu serduszko stanęło a ja nie wiedziałam o tym przez 2 tyg) i przypuszczam że teraz będzie podobnie z tym uspokojeniem :)

Wizyta 15, czyli w połowie 7 tyg. Ale się nie nastawiam bo Franek jakimś cudem ukrywał się do 8 aż ;) pokazał sie dokladnie w 7 tyg i 3 dniu;)

Jest u nas szpital i mają naprawdę dobry oddział położniczy, prowadzą go lekarze z Warszawskiej w Białym, pielęgniarki są przemiłe, cesarek nie żałują, jedynie nie ma możliwości znieczulenia bo nie mają dodatkowego anastezjologa ,Ale naprawdę mogę polecić. Ja w listopadzie jak miałam zabieg byłam w szoku jak przy moim łóżku co chwile stała pielęgniarka głaszcząc mnie po głowie lub ręce... Do dr Alego na wizyty chodzę na NFZ, jedynie usg prywatnie bo w prywatnym gabinecie ma o wiele lepszy sprzęt niż w szpitalu [emoji5]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Juz teraz na Warszawskiej nie ma szpitala przeniesli ich na Skladowska do nowego budynku.

Teraz nadal starasz sie o kolejnego dzieciaczka jesli tak to kiedy testujesz? Fajnie ze jest ktos z jednych okolic. W Bialymstoku tez chyba te szpitale sa ok duze i dobrze wyposazone.

reklama
Juz teraz na Warszawskiej nie ma szpitala przeniesli ich na Skladowska do nowego budynku.

Teraz nadal starasz sie o kolejnego dzieciaczka jesli tak to kiedy testujesz? Fajnie ze jest ktos z jednych okolic. W Bialymstoku tez chyba te szpitale sa ok duze i dobrze wyposazone.
No teraz na Skłodowskiej wypasione są oddziały, rok temu na chirurgii leżałam i powiem że byłam w szoku, wszystko na najwyższym poziomie [emoji108] U nas też oddział jest świeżo po remoncie więc też wypas [emoji6] Jeśli chodzi o starania to w ogóle się nie zabezpieczamy, teoretycznie dni płodne zaliczone, ale nie wychodzi... Wydaje mi się że po zabiegu hormony się rozregulowały bo to już 3 cykl i znów nie czułam pracy jajników - po @ prolaktynę sobie zbadam, bo dziwne to że nie wychodzi tym bardziej że w obie poprzednie ciąże zaszłam za pierwszym razem... Ale staram się nie myśleć o tym za dużo i się nie nakręcać, bo zwariować idzie [emoji6]
A Ty masz już dzieci? Jak długo staraliście się o tą ciążę?

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry