reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Starania po straconej ciąży

Łooooo. Ale produkcja, ze hej!

Marcela - najwazniejsze, źe wszystko z Wami dobrze, a do 19-tego juz bardzo blisko.

Malgonia - przykro mi, ze nie widziałaś Dziecia jeszcze, ale spokojnie, musi być dobrze, za tydzien juz będziesz coś widziała. &&&&&

Soniafka witaj u nas. To do dzieła!

Mika i Eska. - wy zboczki! Haha.... To chyba z braku sexu... !

Madziorrek, widzę ze dalej nie plamisz, moje słowa o implantacji były prorocze:)) bardzo bym chciała, żeby chociaż jednej z nas sie udało. &&& za Ciebie kciuki.

Karaiwina - jest jeszcze za wcześnie, zrób betke i spokojnie czekaj. &&&&&

Pietrucha - bedzie wszystko dobrze, wierze w to. Uważam, ze dobry gin to podstawa. Ja juz robiłam większość tych badań. Tylko kariotypow nie robiliśmy. Bo uważam to badanie za bezsensowne, ale to moja opinia. U nas wszystko jest super, a dzidzia nie ma. Ale myśle, ze jak wszystko jest dobrze, to sie uspokoisz i wtedy wszystko zaskoczy pięknie. &&&&&& za Ciebie.

U nas sobota przedświąteczna - trzeba jeszcze na zakupy jechać i to mnie przeraża. Juz zaczęłam sprzątanie świąteczne - czyli super gruntowne, góra szafek w kuchni wysprzatana juz. Ale cała reszta jeszcze leży odlogiem:)) nosić, do roboty!

reklama
Witajcie
Ja Was chyba nie nadgonię, nie mam tyle czasu ;D
U nas super, wczoraj miałam wizytę u gina ;) Wszystko ok, dostałam nawet prezent na sylestra mamy umowione USG państwowe, to będzie 12tc ;) a po nowym roku w połowie stycznia idę prywatnie, może poznam płeć maluszka ;)
Ogólnie czuje się dobrze, po za jedną rzecza... bardzo bardzo boli mnie żołądek, najgorzej wieczorami jak już leżę. Jak coś zjem, albo nie jem i tak boli.. nie wiem co jest przyczyną w internecie różne teorie na to są, ciągle też mi się odbija.. chyba Rennie zaczne stosować..

Ogólnie przygotowania do świąt pomału idą, prezenty od dawna skompletowane. :)

Pietrucha ja też miałam większość z tych badań, włącznie z kariotypem. Nic nie wykazały, ale mimo wszystko jestem dobrej myśli... że może, tym razem będzie dobrze, mimo, że nie znają przyczyny,,, Mam nadzieje, że już w krótce dostaniecie zielone światło, i że pożniej będzie juz tylko dobrze;* Modle się o Was;*

Agawa za co nie placę?:shocked2: Też bym chciała, żeby sie udało nam obu i ewikowi i celtusi i wszystkim... ale óżnie bywa. Wczoraj głupia poprosiłam męża o termometr bo zabronił mi mierzyć temp. bo się tylko nakręcam. A więc wczoraj wiedzorem 36,2. Utrzymuje się taka do teraz;( W zeszłym miesiącu było podobnie, tyle że blirzej terminu @. Potem skok, a dzidziusia brak. Szkoda, że wzięłam ten termometr do łap. Teraz się boję, że coś ze mna n ie tak.... nZatanawiam się czy zbadać sobie progesteron....

A ja nadal w szale sprzatanek i przygotowań. Ale będzie pięknie;))))))) ta dam;)

Witajcie kochane!!
widze ze wszystkie w szale zakupowym :)
nooo lepiej teraz niz na ostatnia chwile.. a ja zwolennik kupowania wszystkiego na hura.. ale co tam..jak czasu nie ma..

tyle się tutaj dzieje ze nadrobic nie idzie a juz nie mowie o spamietaniu..

trzymam kciuki za małgonie i reszte dziewczynek na poczatku i końcu ciąży..

może któraś z moich drogich koleżanek chcialaby przekazać brzuszek w dobre ręce??

u mnie szał ale sprzatania nie wiem w co ręce włożyć trochę sie nazbierało zaległości..
a choinki jak nie było tak nie ma bo nie ma czasu kupić :/ ach te święta jak ja ich nienawidze..

pozdrawiam kochane :)

Witajcie dziewczynki :-) po wczorajszym miłym wieczorku z R, którą przegadaliśmy do 3 w nocy przy piwku przyszła pora na pobudkę o godzinie 12.. jak ja uwielbiam spać po wyczerpującym tygodniu.. a jutro roczek chrześnicy R, także trzeba się do tego przygotować bo jedziemy aż do Bytomia.. U mnie samopoczucie Ok, @ chyba sobie poszła na dobre.. pilnuję się i łykam kwas foliowy, a w przyszłym tygodniu mam zamiar pójść do swojego ginekologa który prowadził moją ciążę z tym że nie wiem czy coś więcej mi powie i da jakieś skierowania na badania czy raczej robić je we własnym zakresie.. gdzieś przeczytałam że po poronieniu jest jakiś określony czas na wykonanie nie których badań , orientujecie się ile czasu ??

Znalazłam w internecie podstawowe badania do 6 tygodni po poronieniu : badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego- przeciwciała antykardiolipowe- IgG, IgM, antykogulant tocznia, przecwiciała jądrowe ANA, przeciwciała przeciwko antygenom łozyska, hormony tarczycy Anty-TPO, Anty-TG oraz toxoplazmoza, cytomegalia i chlamydioza.. To chyba tyle z tego co wyczytałam tylko zastanawiam się czy dostanę skierowanie na te badania czy będę je musiała wykonać z własnej kieszeni , i drugie pytanie czy jest możliwość poproszenia lekarza rodzinnego o te skierowania czy tylko ginekolog może takie dać???

haloo!!

ja tak szybko bo roboty w domu po pachy

pietrucha ja też już te wszystkie badania zrobiłam tylko chromosomy mi zostały a histeroskopie mam 23.01 i przypomniało mi się ,że parę lat temu miałam ją już robioną podczas zabiegu nie jest źle,bólu prawie wcale no ale dyskomfort ogromny i stres jak dla mnie,bo ja to nawet ostatnio z oddaniem krwi do badania miałem stresa
Cieszę się,że wróciłaś na forum,przytulam i buziak:-) no i oczywiście kibicuje Ci bardzo&&&&&&&&&

Pozdrowienia dla Wszystkich BABECZEK!!!!!:-D

Pietrucha dzięki za słowa otuchy i wierze, ze teraz się dowiesz co wam przeszkadza i zlikwidujesz problem i już bedzie tylko dobrze&&&
Madziorek pewnie się udało:) trzymam &&&&&

Ja jeszcze nic na święta nie mam kupionego:(
Rozmawiałam z moim M i ustaliliśmy, ze na spokojnie poczekamy te 2 tyg, a po świętach pójdziemy zobaczyć serduszko na USG:)
bety nie robię, no chyba, ze mi się zmieni :p

hehe daje się w dupke kopnąć jeśli wcześniej tego nieskontrolujesz kochana;* ;p

Z nami tak to jest. Jestem w ciąży- czuję to. NIe jednak nie jestem nic na to nie wskazuje. Będę racjonalna, nie będę się stresować ciązą i co chwila latać na usg- nie jednak pujdę na to usg:-):-):-) Racjonalne myślenie to jedno, a chęć potwierdzenia, że wszystko jest ok to drugie;)))) Ja w każdym razie tal mocno 3mam kciuki za Ciebie i maleństwo, że aż mi palce bieleją;*

reklama
Do góry