reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Starania po straconej ciąży

Ja po wczorajszym sajgonie w pracy mam dzis nadzieje na spokojniejsza wersje dnia:) szef juz na urlopie wiec powinno byc mniej nerwowo!

Dzien dobry wszystkim!

reklama
Dzień dobry Dziewuszki!!! Nanu to masz szanse na spokojniejszy dzień, oby...

Zapominajko urstowałaś kapustę z grochem? Czy dzisiaj będziesz ja reanimować??? Jak synek zadowolony z imprezy??

Myszko ja nadal trzymam kciuki za dzisiejsze usg:&&&&!!!! O której mąż wizytę?

Choruszki jak wasze przeziębienia??? Mam nadzieje, że im bliżej świąt to lepiej!!!!
Kobitki co planujecie przygotować na wigilijny stół? Ja się zastanawiam co mogę jeszcze wcześniej przygotować i nie mam pomysłu. Mam zarobioną: kapustę z grzybami, pierogi, uszka oraz bigos na I i II dzień świąt. Rybę pogrecku robię w sobotę, naleśniki i farsz na krokiety też w sobotę. W niedziele sałatkę jarzynową, posmaże krokiety i zrobię śledzie! Poniedziałek to barszcz, kompot z suszu, świeża smażone rybka i makiełki. Robicie jeszcze jakieś potrawy???

dzień dobry...

Zapominajka - pobawić się w kopciuszka :-D
ja dziś napięty dzień... muszę jeszcze pognać do empiku po ostatni prezent. w sumie najważniejszy... dla Mężczyzny...

Marta Wojtuś śliczny i wiesz... teraz jak rozszyfrowalam na swoim przykladzie te wszystkie tabeleczki to sprawdziłam i Wojtusiowe wymiary i wychodzi śliczny, harmonijny i mieszczący się w średnich chłopiec... :-D
Nanu uważaj na siebie :happy2: mam nadzieję że masz wokół siebie w pracy też ludzi którzy dbają o Ciebie...

przyjemność zakupów świątecznych przez internet... zostały mi do kupienia rzeczy które chcę najpierw zobaczyć czyli wędliny, mięcha i warzywa... reszta załatwione. przywiozą w niedzielę koło południa.:-D

Wikima ja jeszcze nic nie zrobilam poza planowaniem i proba generalna z pierogami... wciaz wydaje mi sie ze jeszcze tyyyyllleeee czasu

miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Wizytujemy sie dokladnie o 11:45, ale doktora powiedzial zeby byc o 11:30;-)

Ja mam juz barszcz, uszka, kapuste z grochem, z grzybami i bigos.
Rybke zrobie w wigilie, pierogi ulepi mi syncio, moze jeszcze zrobie salatke i makowca i to chyba na tyle...acha jeszcze zrobie udka i schabiki do tego pieczary i zarcia mamy na jakies 2 tyg...bo my tylko we troje i pol;-)

Kapuchy z grochem mam 3kg zamrozone, bigosu 4kg zamrozone i jeszcze pojemnikow musze dokupic bo braklo na kolejne 4... Kapuchy z grzybami 3,5...
Zapasy jak dla pokaznej rodzinki:-D

Ostatnia edycja:
Dzień dobry;
troszkę wypoczęłam po wczorajszej inwazji :-D

Kapustę będę reanimowała dzisiaj, małż specjalnie po kapustę biegnie.
Mam jeszcze w planach bibliotekę, ale pogoda na razie deszczowa, więc stoi to pod wielkim znakiem zapytania.

Cześć laseczki, witamy się i my. Dzisiaj dziecię obudziło mnie o 3:36 i sobie ćwiczyło dwie godziny. A mama oglądała telewizję. Wiecie, że przed 5 leci Bill Cosby Show? Lubię ten sitcom. Jeszcze tylko dwa dni i jedziemy do rodziców jupi. Tata przyjedzie w sobotę rano po nas.

Kobitki co planujecie przygotować na wigilijny stół? Ja się zastanawiam co mogę jeszcze wcześniej przygotować i nie mam pomysłu. Mam zarobioną: kapustę z grzybami, pierogi, uszka oraz bigos na I i II dzień świąt. Rybę pogrecku robię w sobotę, naleśniki i farsz na krokiety też w sobotę. W niedziele sałatkę jarzynową, posmaże krokiety i zrobię śledzie! Poniedziałek to barszcz, kompot z suszu, świeża smażone rybka i makiełki. Robicie jeszcze jakieś potrawy???

Wikama aż zgłodniałam przez Ciebie. Ja jadę na gotowe ale u mojej mamy jest jeszcze zawsze zupa z suszonych śliwek, zamiast krokietów są pierogi i paszteciki.

Marta Wojtuś śliczny i wiesz... teraz jak rozszyfrowalam na swoim przykladzie te wszystkie tabeleczki to sprawdziłam i Wojtusiowe wymiary i wychodzi śliczny, harmonijny i mieszczący się w średnich chłopiec... :-D

Sprawdzałam wymiary małego i jest większy niż 10 centyl ale sporo mniejszy niż 50 więc raczej z małych noworodków będzie :-) w sumie dobrze bo ja miałam 2750 a eM 2550. Mój teść dla przykładu ponad 6 kilo:szok:

Martuś ile ważył teść???? Ponad 6 kg??? :szok: Omg!!! Mam nadzieje, że nie rodził sie sn? Chociaż to chyba takie czasy, że nie było innego wyjścia!!!
zainteresowała mnie zupa z suszonych śliwek. Jaki ma smak, jest słodka czy doprawia się ją na ostro?

myszka to ty możesz spokojnie przyjąć jaką grupę niespodziewanych gości :)!!! Ja kapusty z grzybami mam tylko ok kg. Nie robię dużo kapusty bo ja jestem napalona strasznie na rybę po grecku i ryby mam 2 kg zakupione(fileta oczywiście), więc to będę rybne i pieczarkowe święta :)
m
Anila bo tak naprawde jak się dobrze czujesz to przez weekend spokojnie jedzonko można ogarnąć! Ja lubię niektóre rzeczy robić wcześniej żeby się porządnie przegryzło :), np ryba po grecku ( dlatego już sobota), bigos ( fajnie jest kilka razy odgrzać, im częściej odsmażany tym lepszy), sałatka jarzynowa (sól z ogórka kiszonego wychodzi i lepiej doprawić dopiero na drugi dzień).

Zapominajko bibliotekę??? Lubisz czytać książki z biblioteki czy związane to jest z nauką????

Martuś ile ważył teść???? Ponad 6 kg??? :szok: Omg!!! Mam nadzieje, że nie rodził sie sn? Chociaż to chyba takie czasy, że nie było innego wyjścia!!!
zainteresowała mnie zupa z suszonych śliwek. Jaki ma smak, jest słodka czy doprawia się ją na ostro?

myszka to ty możesz spokojnie przyjąć jaką grupę niespodziewanych gości :)!!! Ja kapusty z grzybami mam tylko ok kg. Nie robię dużo kapusty bo ja jestem napalona strasznie na rybę po grecku i ryby mam 2 kg zakupione(fileta oczywiście), więc to będę rybne i pieczarkowe święta :)
m
Anila bo tak naprawde jak się dobrze czujesz to przez weekend spokojnie jedzonko można ogarnąć! Ja lubię niektóre rzeczy robić wcześniej żeby się porządnie przegryzło :), np ryba po grecku ( dlatego już sobota), bigos ( fajnie jest kilka razy odgrzać, im częściej odsmażany tym lepszy), sałatka jarzynowa (sól z ogórka kiszonego wychodzi i lepiej doprawić dopiero na drugi dzień).

Wika tak ponad 6 kilo. W sumie nie wiem jak się rodził bo babcia już dawno nie żyje. Ale chyba 50 lat temu to cesarki nie były popularne.
Jeśli chodzi o zupę to ma taki słodko-kwaśny smak i dymny aromat. U nas wszyscy bardzo lubią. Teściowa np nie robi. Zupkę się normalnie zagęszcza i zaprawia- jemy z cienkim makaronem domowej roboty.
Ja uwielbiam rybę po grecku i galaretkę z nóżek- ta druga smakuje mi tylko u mamy, nawet jak mi ją da ,,na wynos'' to już nie jem. Już się nie mogę doczekać soboty :tak:

Uwielbiam czytać :-D Jakbym miała kupować nowe książki to ani miejsca ani kasy by mi nie starczyło. Dlatego w bibliotece jestem b. często.

A pracę na podyplomowe też powinnam napisać do końca roku. Ale jakoś mi się nie składa...

Marta 6 kg. omg Nie chciałabym takiego klocka rodzić :-D

reklama
Marta 6 kg to już nie są żarty!!! Nikomu nie życzę rodzić takie "maleństwo":/!!!
Chyba podobnie robi sie chłodnik z wiśni. Dobra pewnie jest ta zupka, mniam.

Zapominajko ja dużo nieczytam, ale lubię zapach książek szczególnie takich wiekowych, które przechodziły z rąk do rąk. Ciężko jest mi się skupić, szczególnie teraz. W tym roku może z 10 książek przeczytałam. Natomiast uwielbiam filmy, z M. jak tylko możemy to do kina lecimy, teraz czaje się oczywiście na "hobbita". Jesteśmy wielkimi fanami serialu Colombo i mamy w domu całą serie, i oczywiście filmów tyle, że w szafkach nam się nie mieszczą, niedługo planujemy remont, właśnie też ze względu na naszą fascynacje.

Do góry