reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Ale boje sie ze jak zrobie to nie wyjdzie szczegolnie w polowie dnia i dlatego moze lepiej poczekac do rana :-) Ale strasznie sie stresuje az mi sie rece poca i nie wiem co myslec :crazy:
Dzisiaj nie rób!!!! Zrób jutro z rańca... Jak juz tyle wytrzymałaś to wytrzymasz jeszcze pół dnia. A nawet jak nie wyjdzie to sie nie łam, tylko idź na betę.

Nie mam pojecia.
czyli takiego badania nie mialas? pytam bo skoro wsio w porzadku masz owu wiec to nie prolaktyna i hormonki wiec tylko jeden diabelek zostaje wlasnie progesteron (pomijam jakies tam niedrozne jajowody) ktory jest odpowiewdzialny za utrzymanie zarodka! :sorry: moze warto by bylo zrobic tylko pamietaj ze robic ok 6-8 dni po owu! :tak:
To co robic juz czy rano ? Bo sie pogubilam :-)
RANO!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)

To jest nas dwie kochana,wyczułam @ zaczął mnie boleć krzyż i brzuch i już się zaczęła. :angry::angry:
Kurna nie wiem jak ty to wytrzymujesz 2,5 roku ja już fioła dostaje teraz zaczne 5 cykl starań.:szok::szok: Robiłaś badania co jest nie tak że tak długo się staracie?

Witamy razem rażniej.;-)
badania robilam i wszystko jest super ,a teraz moj M jest badany.tak jak juz pisalam my jestesmy jakims fenomenem.niektore z was przynajmniej wiedza dlaczego nie wychodzi i biora jakies leki,a koncu sie udaje,a ja juz nic nie wiem.moze po wizycie w maju bedzie juz jakis plan dzialan.zobaczymy.:-):-):-):-)

Dobra zrobie rano ale tak szczerze to chyba pojde zaraz zapisac sie do gina on bedzie najlepszym potwierdzenie :-) Dzieki dziewczyny odezwe sie jeszcze jak wroce. Milego Dnia ;-)

czyli takiego badania nie mialas? pytam bo skoro wsio w porzadku masz owu wiec to nie prolaktyna i hormonki wiec tylko jeden diabelek zostaje wlasnie progesteron (pomijam jakies tam niedrozne jajowody) ktory jest odpowiewdzialny za utrzymanie zarodka! :sorry: moze warto by bylo zrobic tylko pamietaj ze robic ok 6-8 dni po owu! :tak:

RANO!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)
Bardzo ci dziekuje za trop.nawet mogloby sie zgadzac,bo czasami po owu mam wrazenie ,ze sie udalo,a po paru dniach to przeczucie mija,peka jak banka mydlana.powiem o tam na pewno mojej gin.dziekuje ci jeszcze raz.;-):tak:;-):tak:

To sie naprodukowaly...normalnie czytam i czytam....:wściekła/y: za grosz samokontroli nie macie moje drogie, tyle pisac!!! kto to widzal:crazy:
(i kto to mowi, nie?:laugh2::-p:laugh2:)

KarolaDe-kochanie-powtorz jutro tescik i spokojnie...czesem II wychodza dopiero dzien, dwa po spodziewanej...nie ma @ jest nadzieja-pamietaj!

No to mnie trochę uspokoiłaś :-)

Olesiu faceci są z innej planety.
Oni są konkretni, nie lubią rozdrabniać się i wiecznie bić piany na żaden temat.
Dlatego jest forum i my dziewczynki możemy sobie swobodnie pogadać o wszystkim i nawet w kółko o tym samym :-)
).

Olica-dokladnie mysle tak samo!

Dzisiaj mam USG genetyczne, trzymajcie kciuki, trochę się boje, ale mam nadzieję ze będzie dobrze.
Jak wróce to wkleję zdjęcia.

Trymamy kciuki i czekamy na foteczki Kasiu!

witam porannie!! dzisiaj musiałam wczesniej wstać niż zazwyczaj ale mi sie nie chciało bo ja tak normalnie to o 10 wstaję a 8

O Ty spioszku!!!! wczesniej wstalas czyli o ktorej??? 8.30:laugh2::-D:laugh2:

ja niby mam jedną propozycje pracy ale nie wiem czy chce pracować jako kelnerka :sorry: w pizzerni
powiedział, że jak bardzo chce to poczekajmy jeszcze przynajmniej pół roku :-)

Ja bym brala jak sie jakas propozycja pojawila...w domu nawet tych 6 zł nie wysiedzisz za godzinke...a tak to i czas pracy poleci, ubezpieczenie i pieniazki wpadną...

Fajnie, ze juz skrócil termin do poł roku...moze jakbys zaczela prace to jeszcze bardziej sie da przyspieszyc staranka...?

wogóle to się witam;-) tempka dzis wzrosla z 36,4 na 36,7 ....

Marzenixx-czyli wczoraj była owulacja tak jak pisałyśmy Ci z Nekatrynką!!!! I pewnie się udało, tralalalala:-):-):-)
SUPER!!!!

Zobaczcie mój wykres na 28dni:zawstydzona/y: (pod takim samym profilem jestem)
??

Zajączku-nie moge podejrzec tego wykresiku...nie otwiera mi sie:crazy:

dzisiaj ide z siostra do gina ale innego jak sie okaze fajny i dorby to bede do niego chodzic.... jak myslicie,??? czy dzis moze mi np powiedziec ze peklo jajeczko???

Marzenixx-jak zrbi ci usg (najlepiej dopochwowo) do powie ci dokladnie czy jestes juz po owulacji...bo jak pekl pecherzyk to w zatoce powinien byc plyn. Jesli by jeszcze nie bylo owulki (ale byla na 100%-temka mowi jasno o tym)...to powinien widziec dojrzaly pecherzyk.
Daj znac jak wrocisz od niego!
I milego dnia z malutką:-)

Kropeczko... Przeglądam tą stronkę co podesłałaś... Ty chcesz żebym ja śniadanie oddała potrzebującym na moje biureczko??????:baffled::baffled::baffled::eek::eek::eek::eek: Zielona się zrobiłam:-)
...

Ale to nie moja wina, ze takie jestesmy...paskudne i obrzydliwe...a podobno płec piekna:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

a myslisz ze owulka mogla doczekac do wieczora??
....
Kochanie-jajeczko musi trozke powedrowac jak peknie pecherzyk...wiec jak plemniki sa szybkie i sprawne to akurat zlapaly go w jajowodze.....:tak:

Dzisiaj się umówiłam z nim na gwałt:-D
I tak do soboty:-)

Ty to masz plan!!!!!

Witam.... nie pisałam, bo źle się czułam... w sumie nadal nie jest tak jak bym chciała, żeby było, ale jest co raz lepiej... postaram się co jakis czas coś napisac... :zawstydzona/y:

Elizabeth-skarbie-zycze Ci dobrego samopoczucia, sily i zdrowka...dla Ciebie i fasoleczki!!! odwiedzaj nas jak masz chwilke i lepiej sie czujesz!!!! Buziaki!!!!

spotkały się na rozdrożach plemniczek cmoknął jajo w policzek i tak powstało nowe życie;-)

Pieknie powiedziane Nektarynko!

[QUOTE=Nektarynka;3508527]mi tempka spadla na 36,54 wiec dzis/jutro przyjdzie ciocia.. betki nie mialam jak zrobic..[/QUOTE]

Za to teraz nie ma co odpuszczac!!!!! Tamten cykl sie poplątal w rachunkach, ale na ten nowy zapas sily-nadzieja i do dziela!!!! To roboty blondasku kochany!!!!

Kutwa no.... nie może się wydłużyc bo się nie załapiemy znowu!!!!!!! k*wa jego mać. Miał być długo, ale we wtorek dostał telefon i jedzie w sobotę. Czaami to mi ręce opadają:-:)-(
...

Zajac...nie poddawac mi się!!!! Co to za oznaki slabosci-uszy do góry!!!!

Witam was dziewczynki! Moje dziecko dziś spało do 10 - ale ja ją kocham:tak::tak::tak: I jak wstała to powiedziała,że mi zrobi pyszną kawkę:-D:-D:-D:-D ( ma 2,5 roku!)

Takie slodziaki najfajniejsze...a jak ma na imię twoj maly skarbek?

bosze jakby ktoś wiedział co ja robię jak idę do tualety;-)...

no ja sie tylko domyslam....:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-p

Witam sie dziewczynki!jak zwykle dostalam @,jak zwykle przyszla punktualnie co do dnia i jak zwykle bardzo mi smutno:-(.no coz!nic na to nie poradze.to juz 2,5 roku staran,czasami trace nadzieje!

Emma-kochanie-przykro i bardzo, ze sie nie udalo....a jaka jest twoja historia???? Mialas za soba jakies badania/leczenie/cokolwiek???? Bo 2,5 roku staranek to juz kawalek czasu...?

Czesc Dziewczyny!:-). Staramy sie z mezem juz od wrzesnia 2008 i jakos mam juz dosc tych rozczarowan, bardzo to boli kiedy nic nie wychodzi i przechodzi przez glowe taka mysl ze to moze ze mna est cos nie tak :-( To jest moj juz 8 cykl staran i mam kolejny raz nadzieje ze moze to tym razem sie uda tym bardziej ze zauwazylam u siebie podczas owulacji 2 tygodnie temu brazowe plamienia ktore ustapily po 3 dniach, w tym czasie bardzo mocno sie przytulalismy z mezem i dosc czesto :-) a wczoraj mialam juz miec @ ale nie ma i tempke mierzylam dzis i jest 37,4 ;-)

Wtaj Myszka! Kochanie-ja chyba cie kojarze z jesieni ze starajacych sie2008...bylas z nami jakos chwilke chyba i zniknelas??? Czy to Ty? czy ktos mial podobny nick?
Mam nadzieje, ze w tym cyklu Ci sie udalo i szybko przejdziesz na watek "przyszle mamusie". Powodzenia!!!

w.kropeczka pisze:
Ja bym brala jak sie jakas propozycja pojawila...w domu nawet tych 6 zł nie wysiedzisz za godzinke...a tak to i czas pracy poleci, ubezpieczenie i pieniazki wpadną...

Fajnie, ze juz skrócil termin do poł roku...moze jakbys zaczela prace to jeszcze bardziej sie da przyspieszyc staranka...?
dokładnie tak zrobie :tak:

a ja umieram w ogóle sie obudziłam o 6.30 bo mnie tak brzuch bolał :baffled: i cieknie ze mnie tak że :szok: chyba nigdy tak nie miałam :-(

Lekarze mowia ,ze wszystko o.k.nie prowadze obserwacji(tzn.nie zapisuje)bo mam cykle jak w zegarku,sluz jak w zegarku,owu co miesiac(potwierdzona testami).we wtorek moj maz ma jeszcze oddac nasienie(mial juz usg jader i calego ukladu jajowodow) do badania i w maju kolejna wizyta u gin.dodam,ze mamy juz synka,wiec tzn.,ze mozemy teoretycznie miec dzieci.zobaczymy co moja gin wymysli,ale powiedziala,ze jak badania M beda po raz kolejny dobre,to zaczniemy dzialac.dodam,ze jestem ubezpieczona w Niemczech,bo tam pracuje,wiec opieka lekarska jest bardzo dobra.sama nie wiem co sie dzieje.maz mowi,ze jestesmy jakims fenomenem.oboje zdrowi,a nie moga miec dziecka(z pierwszym to byla wpadka kontrolowana,ale to 11 lat temu).:tak::tak::tak::tak::tak:

badania robilam i wszystko jest super ,a teraz moj M jest badany.tak jak juz pisalam my jestesmy jakims fenomenem.niektore z was przynajmniej wiedza dlaczego nie wychodzi i biora jakies leki,a koncu sie udaje,a ja juz nic nie wiem.moze po wizycie w maju bedzie ju
z jakis plan dzialan.zobaczymy.:-):-):-):-)

EMMA-kochanie-skoro macie juz jedna dziecko to znaczy ze jestescie plodni i mozecie miec dzieci, a to najwazniejsze!!!! A teraz skotro robilas wiekszosc badan i masz regularne cykle itd...to najprawdopodobniej jest jakas blaha przyczyna...albo sie twojemu mezowi nagle pogorszylo nasienie (ale pisalas ze badal raz i bylo ok, wiec to raczej wykluczam) albo u Ciebie dochodzi do zaplodnienia ale wystepuje tzw.niewydolnosc II fazy-lutealnej cyklu -czyli za niski poziom progesteronu i stad niemozliwosc utrzymania ciazy we wczesnym etapie, jej zagniezdzenia odpowiedniego itd... na to bierze sie luteine lub Duphaston-w polsce, nie wiem co w Niemczech.

Zbadaj-tak, jak radzi Eve-zgadzam sie z tym w 100% progesteron okolo tydzien po owulacji...zobaczysz jaki jest jego poziom wowoczas-powinno sie badac tydzien po owu-bo wtedy ma max stezenie we krwi.
mnie lekarka kazala badac w 3, 19, 26 dc by sprawdzic jak przyrasta...ale ty na poczatek zbadaj tydzien po owulacji, rano, na czczo.
Mam nadzeje, ze to wyjasni te 2,5 roczne staranka, wezmiesz odpowiedni hormon-lek i szybko zafasolkujesz skutecznie~!!!!!:-)

Ale boje sie ze jak zrobie to nie wyjdzie szczegolnie w polowie dnia i dlatego moze lepiej poczekac do rana :-) Ale strasznie sie stresuje az mi sie rece poca i nie wiem co myslec :crazy:

Zrob test Myszko jutro z rannego moczu. Nie denerwuj sie!!! bedzie dobrze i bedzie pozytywny!!! Zobaczysz!;-)
Myszko-nie ma sensu isc teraz do gina!!!! On potwoiredzi ciaze okolo 4 tygdni od zaplodnienia dopiero, wtedy widac bijace serduszko, wczesniej nic ci nie powie...bedzie tak jak my albo, albo...kaze nasikac test lub betke zrobic i nic wiecej.
Do gina zapisz sie tak na 6-7 tydzien ciazy liczac od 1d cyklu, od @.

To jest nas dwie kochana,wyczułam @ zaczął mnie boleć krzyż i brzuch i już się zaczęła. :angry::angry:
Kurna nie wiem jak ty to wytrzymujesz 2,5 roku ja już fioła dostaje teraz zaczne 5 cykl starań.:szok::szok: Robiłaś badania co jest nie tak że tak długo się staracie?
;-)

Karola-a ty cosik juz badalas tak??? jak to bylo u Ciebie...?

pamietaj 5 m-cy to naprawde niewiele....choc wiem,ze zdaje sie byc wiecznoscia...ale to nie jest wiele czasu w staraniach!

Bardzo ci dziekuje za trop.nawet mogloby sie zgadzac,bo czasami po owu mam wrazenie ,ze sie udalo,a po paru dniach to przeczucie mija,peka jak banka mydlana.powiem o tam na pewno mojej gin.dziekuje ci jeszcze raz.;-):tak:;-):tak:

Emma-a masz plamienia przed @///bo przy niskim progesteronie czesto sa kilka dni brunatne plamienia zanim pojawi sie @...?

reklama
Emma-kochanie-przykro i bardzo, ze sie nie udalo....a jaka jest twoja historia???? Mialas za soba jakies badania/leczenie/cokolwiek???? Bo 2,5 roku staranek to juz kawalek czasu...? Ja mialam robione badania,ale tylko anatomiczne i monitoring cyklu,a teraz ostro sie wzielismy do roboty.moj M jest badany w szerz i wzdluz,a ja w maju do gin i kolejne badania.moze w koncu sie uda.:sorry:

Do góry