reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Marzenixx, na zakończenie tego szczególnego dnia przyjmij również ode mnie najlepsze urodzinowe życzenia: zdrowia, zdrowia, zdrowia i już za chwilę: II kreseczek, spokojnej i pogodnej ciąży oraz cudownego finału z ukochanym bobaskiem w ramionach!!!!
100 LAT!

Witajcie wspaniale kobietki

Teścik na nie.
Temperatura się utrzymuje powyżej 37.
Doktor powiedział, że narazie nic powiedzieć nie można, mam wizytę za dwa tygodnie.

3mam kciukasy a moze to bedzie nasza pierwsza dzidzia na forum :-):-)Kto wie..:happy2::happy2:

Wiesz Katarzynko ja to czasem sobie mysle, ze juz nie dam rady, poddam sie i niech sie dzieje co ma sie dziać.
Staram się - źle, odpuszczam - to mam wyrzuty sumienia, teraz bezradność.
Poprostu same niepowodzenia i weś tu człowieku normalnie się zachowuj, a wiadomo to tego wszystkiego jakieś problemy codzienne typu praca, dom itp. ;-)

Wiem jak ci ciezko. :-(Przytulam mocno. Mysle, ze po tych 2m-cach, ktore musisz odczekac, odzyskasz znow pelny zapal i prawdziwa chec do wszystkiego. Czasem zycie plata figle, ale mysle ze wszystko jest tam na gorze z jakiegos powodu zaplanowane dla nas wszystkich:tak::tak:
A tak dla ciekawosci powiem, ze tu w Szkocji kolezanka poronila i lekarz nic nie mowil o odczekaniu ok 3 m-cy tylko mozna sie starac od razu, wiec starala sie z mezem i zaszla dosyc szybko, co bylo dla nasz Polakow wielkim zaskoczeniem i teraz ma juz 5 miesiecznego synka:tak::tak::tak:

....A ja mam na bóle i cierpienie film na popoludnie-kupilam w tamtym tyg. lejdis, jeszcze nie ogładalam, a podobno fajny, nawet tu ktos wczoraj go wspominał...więc mam nadzieje, ze poprawei sobie humorek w tej niedoli....oj

Oj napewno sobie poprawisz humorek tym filmem. Tez go ogladalam REWELKA!!!:tak::-D:tak:Polecam wszystkim:tak::happy2: Duzo zdrowka zycze i mam nadzieje, ze kolanko szybko dojdzie do siebie:-)
A z mamusia wszystko oki? Pytalam wczesniej, ale 2 razy posty ci sie skasowaly i moze tam chcialas mi odpowiedziec:-D:-DMi tez sie to zdazylo kilka razy i bylam tak wkurzona ze rzucalam wszystkim co bylo pod reka:-D:-D

....Z tego co widze dawno nie bylo II kreseczek czyzby zastuj noworoczny no kochane do dziela staramy sie:-D

Ojjj kochana staramy sie staramy a tu......jeszcze nic:wściekła/y::-D

Babo
....U mnie OK. Czekam na to, zeby @ nie przyszla. Nic mi nie jest, nic ni boli, mam pelno energii itd. Chyba gdybym zafasolkowala to cos tam by bylo.... No zobaczymy, ale nie sadze.

Mam nadzieje, ze lot w nastepnym tygodniu nie zaszkodzi potencjalnej fasolce.

Lolitka nie zawsze ma sie objawy od poczatku i napewno o tym wiesz:tak:. Rozumie cie, ze wolalabys cos poczuc, ale moze bedziesz szczesciara, ktora wszystki golegliwosci maga ominac:tak:Zycze ci tego. ;-)
Acha kiedys juz pisalam o tym, ze moja kolezanka(blizsza kolezanka mojej kolezanki:-D) dowiedziala sie o ciazy w 6 m-cu:szok::szok::szok:Z tego co wiem nie miala zadnych objawow i miala okres chyba do 4-ca a potem myslala wciaz, ze przyjdzie, ze sie przesunela bo stres itd a brzuszek miala maly i myslala, ze troszke przytyla. To dla mnie jest szok:tak::tak::tak:

Marzenixx ;-):-):happy2::-D
Życzę Ci, aby niebo nad Tobą
było zawsze bezchmurne
słońce żółte i promienne,
trawa zielona i pachnąca,
aby zawsze dla Ciebie była wiosna!

Mam nadzieje, ze Twoje szczescie, o ktorym tak bardzo marzysz niedlugo pojawi sie na swiecie!!!!:happy2: Oby urodzinki sie udaly i byly niezapomniane;-)

Ostatnia edycja:
A ja mam kociaka juz długo i choc ma ciagle sprzatane i ogólnie jest bardzo czysta, to bardzo sie obawiam, że moge miec toxo.
Jak mogę zbadać czy mam ta chorobe??? Wystarczy pobranie krwi?
Pozdrawiam i z góry dziękuje ze info :)

Tak po prostu idziesz na badanie krwi pod wzgledem toxo, rano naczczo a po dwoch dniach wyniki. Ale nie kazdy kot jest nosicielem wiec nie ma co panikowac, co prawda lepiej sprawdzic przed zajsciem w ciaze.
Pozdrawiam.

Witajcie wieczorem... oj jak ja strasznie żałuję, że tak rzadko tu piszę, bo czytam Was "namiętnie"... ostatnio mam kiepski okres w domu a wtedy to uciekłabym przed całym światem... ale dobra konieć smętów...

Tak w ogóle to @ własnie mi się zaczeła... wcale się nie zdziwiłam...

Marzenixx przyjmij ode mnie szczere życzenia, spełnienia marzeń

Kropeczko Ty wracaj szybciutko do zdrowia!!! to rozkaz!!!

Romka obejrzałam sobie Twoje zdjęcia w galerii, no no kochana, śliczna jesteś a Twój mężczyzna... fiu fiu niezły przystojniczek... ależ będzieci miec śliczne bobaski!!!

Dobranoc laseczki... stosunkowo udanej nocki Wam życzę!!!;-)

dziekuje za zyczonka :tak::-)
a co do gina, to moze ja nieskladnie to napisalam, ale on poprostu mowilze nie zawsze sie trzeba kierowac tym co jest napisane i ze tak ma byc ksiazkowo, kazdy organizm jest inny i inaczej reaguje czy to na mierzenie temp czy na testy owu, wiec nie musi byc tak ze to co napisali powiedzieli udowodnili inni ze to sie zawsze sprawdza.. jest on najlepszym specjalista u nas od leczenia nieplodnosci , wiec chyba wie co mowi....

czasami mi sie wydaje lolitko ze zabardzo do wszystkiego podchodzisz książkowo... super ze wiesz wszystko co i jak i tu nam pomagasz i tlumaczysz, ale niestety nie zawsze sie to zgadza z praktyką...:tak:

Marzenixxx

A jesli tak powiedzial to ja sie tylko pod tym podpisac moge.
Jestem jak najbardziej za ze ksiazka ksiazka a praktyka swoje. Nauka daje podstawy, ale od podstaw duzo wyjatkow, a ja jestem tego dobrym przykladem. Podstawy znac trzeba, zeby mozna bylo wogole wyjatki zrozumiec:)

Nawet ten moj obecny cykl daleko jest od ksiazki, i juz prawie zglupialam czy byla owu. No ale byla:) Tyle, ze zadnych objawow ja nie mam - poza tym ze dobrze sie caly czas czuje.....wiec chyba fasolki nie bedzie....
Czasami nie wiadomo w co wierzyc, polegamy na ksiazkach, lekarskich dozwiadczaniach i ufamy, ze to nam pomoze ale co pewien czas pojawiaja sie nowe publikacje ktore zaprzeczaja lub podwazaja informacje rozpowszachniane od lat. Ja naprzyklad przeczytalam na angielskiej stronie internetowej o ciazy, ze ostatnie badania dowodza ze owulka moze byc "ruchoma" wiec nie jest tak prosto ja dokladnie umiejscowic. Ok sa testy ale jesli ktos ich nie uzywa to bardzo latwo moze przegapic te wazne dni.

Witajcie wieczorem... oj jak ja strasznie żałuję, że tak rzadko tu piszę, bo czytam Was "namiętnie"... ostatnio mam kiepski okres w domu a wtedy to uciekłabym przed całym światem... ale dobra konieć smętów...
Tak w ogóle to @ własnie mi się zaczeła... wcale się nie zdziwiłam...
Romka obejrzałam sobie Twoje zdjęcia w galerii, no no kochana, śliczna jesteś a Twój mężczyzna... fiu fiu niezły przystojniczek... ależ będzieci miec śliczne bobaski!!!

dziekuje Ci Kochana bardzo,moj M caly w skowronkach bo uwielbia komplementy,tym bardziej,ze sa od kobiety!!!!!!!!!!!!!!!hehe!!!!!!!!!!!!
Mam nadzieje,ze skonczy sie ten kiepski okres w Twoim zyciu jak najpredziej czym kolwiek jest on spowodowany!!!!!!!!!!!!!!!Spokojnej nocki zycze!!!!

dlaczego dopiero pójdziesz do niego jak zafasolkujesz??on jest dobrym specjalistą w leczeniu niepłodności.ja jak będę już w ciąży to pozostane przy tym co teraz.
a tak wogóle to zażywasz jakieś leki?masz już dzieci?...robiłaś jakieś badania hormonków....ja mam tzw.zbyt małą owulację żeby zagnieździło się dzieciątko więc dlatego biorę clo.napisz coś o swoich staraniach.
u mnie dziś 20dc więc niebawem będzie @.dobrze by było jakby się niepojawiła....wkońcu choroba chorobą ale zafasolkowac mogłam,oj jak bym bardzo chciała.....ale chyba już bym miała jakieś objawy...jedynie co to mam baaaaaardzo wrażliwe sutki ale może to być od duphastonu tak gdzieś wyczytałam.pozdrawiam wszystkie i trzymam kciukaski żeby wkrótce ukazały się te II kreski
Sawi o Dr.Sarankiewiczu słyszałam same pozytwne opinie,nie wiedziałam że specjalizuje się w leczeniu nie płodności.Ja mam swojego lekarza ale do tej pory robiłam tylko cytologie i zapisywał mi antykoncepcje wg niego wszystko jest ok z moim organizmem.Od sierpnia nie biorę yasmin a o fasolkę staram się drugi miesiąc.To pragnienie posiadania dziecka przyszło tak nagle i z taką mocą że sama jestem w szoku i bardzo się niecierpliwie Kiedy... zafasolkuje.
Lekarz do którego chodzę teraz nie pracuje w szpitalu a ciąża to czas szczegulny i chcę zapewnić sobie opiekę dobrego specjalisty który wrazie jakiś problemów będzie czuwał nad naszym zdrowiem.
Jedynym moim problemem zdrowotnym jest astma i tu muszę być pod dodatkową kontrolą pulmunologa.
Nie mam dzieci w tym roku urodzę pierwsze:)
Do tej pory nie robiłam badań pod względem płodności ale jeśli szybko nie zafasolkuje to biorę się za to aby nie czekać zbyt długo na maleństwo bo 30 lat na karku będzie w lipcu.
Jejku dlaczego ja wcześniej nie myślałam o dziecku?
Sawi ja mało wiem na temat twojej choroby, ale poczytam i uzupełnię swoją wiedzę.
Co do sutków to podobno w ciąży stają się bardzo wrażliwe i mają taki malinowy kolor a nawet swędzą.Ja też doszukuję się u siebie objawów jak nie na ciążę to na malpę.Macam się,sprawdzam śluz to jakiś obłęd a swoja drogą to myślałam że dzieci się robi łatwiej.
Ja jestem w 24dc a ty w 20dc fajnie by nam było zawitać do pażdziernikowych mam.

a moja siostra która jest w UK , ktora ma juz 2,5 letnia córeczke:tak: tez sie stara o kolejnego maluszka:tak::-) za kilka dni ma miec @, tzn ma nie miec hehe:-D boshe jak bym chciala zeby sie udalo i razem bysmy chodzily z brzuszkiem :-D:-D prawie w tym samym czasie:-D:-D tak sobie marze heh ja to glupkowata jestem :-D:-D

Nie jestes :no:, kazda z nas tak sobie marzyla jak to bedzie jak zobaczy sie te piekne dwie kreseczki na tescie.
Trzymam kciuki.

reklama
Tak po prostu idziesz na badanie krwi pod wzgledem toxo, rano naczczo a po dwoch dniach wyniki. Ale nie kazdy kot jest nosicielem wiec nie ma co panikowac, co prawda lepiej sprawdzic przed zajsciem w ciaze.
Pozdrawiam.

Jak robiłam badania na toksoplazmozę powiedziano mi w laboratorium, że nie trzeba być na czczo. Można je zrobić o każdej porze dnia i w każdej fazie cyklu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry