reklama

starania się - watpliwości..

Witam serdecznie. Od dłuższego czasu przeglądam Wasze forum. Staramy się z narzeczonym o dzidzię dopiero 2 cykle. Mam jednak małe wątpliwości i mam nadzieję, że mi pomożecie. Czy uważacie, że żele nawilżające mogą zabijać plemniki? Jeżeli takie pytanie już się pojawiło na forum, to bardzo przepraszam, ale jakoś dzisiaj mnie ogarnął mętlik i już sama nie wiem co myśleć. Jest on robiony na bazie wody, więc hmmm ... sama już nie wiem.

Pozdrawiam wszystkich i życzę szybkiego zafasolkowania :)

Witaj.
A tak nawet czytałam gdzieś w jakimś artykule, że mogą. Więc jak chcecie dzidziusia to żeli lepiej nie używać.

Bywaj tu częściej;-)

reklama
Mysza

Witaj na forum:)
Tak, zele nie sprzyjaja plemnikow. Wszelkie lubrykaty zabijaja plemniki, wiec nie jest wskazane ich uzywanie przy starankach

Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. No to hmm. dobrze, że wyrzuciłam paskudztwo do kosza :-D W sumie nie wiem na jakim etapie jest moja owulka, czy już była, czy dopiero będzie, bo mam bardzo rozregulowane cykle, ale może jeszcze uda się w tym cyklu coś zmajstrować :)

Dziewczyny, często słyszycie od swoich facetów tekst "kochanie robimy dzisiaj dzidziusia?"
Nie cierpię tego, może dlatego, że pierwszy raz padł ten tekst jakieś 14 miesięcy temu i do dzisiaj nic z tego robienia dzidziusia.

Tym tekściorem zabija wszelki romantyzm:wściekła/y:

Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. No to hmm. dobrze, że wyrzuciłam paskudztwo do kosza :-D W sumie nie wiem na jakim etapie jest moja owulka, czy już była, czy dopiero będzie, bo mam bardzo rozregulowane cykle, ale może jeszcze uda się w tym cyklu coś zmajstrować :)

To moze udaj się do lekarz z tymi rozregulowanymi cyklami. Badanka na hormony itp.
Zaburzenia hormonów mogą powodować, ze nie maż owulacji albo zarodek nie będzie się mógł zagnieździć.
Jeżeli masz dobrego lekarza i możesz wydać kasę na badania to radze Ci zacznij działać chociażby ze względu na nieregularne cykle, bo zbyt długie czekanie na dziecko może dać się poważnie we znaki.

A u nas pogadasz i się wyżalisz;-)

To moze udaj się do lekarz z tymi rozregulowanymi cyklami. Badanka na hormony itp.
Zaburzenia hormonów mogą powodować, ze nie maż owulacji albo zarodek nie będzie się mógł zagnieździć.
Jeżeli masz dobrego lekarza i możesz wydać kasę na badania to radze Ci zacznij działać chociażby ze względu na nieregularne cykle, bo zbyt długie czekanie na dziecko może dać się poważnie we znaki.

A u nas pogadasz i się wyżalisz;-)

No więc tak w sumie jeszcze nie panikuję , moje ostatnie cykle to 36, 30 i 32... brałam antykoncepcyjne, więc może organizm dopiero wraca mi do normy, chociaż to już pół roku minęło... A co do długiego czekania... ja krótko czekam i już się niecierpliwię.... niekorzystnie wpływa na mnie epidemia wózków za oknem :-)

reklama
No więc tak w sumie jeszcze nie panikuję , moje ostatnie cykle to 36, 30 i 32... brałam antykoncepcyjne, więc może organizm dopiero wraca mi do normy, chociaż to już pół roku minęło... A co do długiego czekania... ja krótko czekam i już się niecierpliwię.... niekorzystnie wpływa na mnie epidemia wózków za oknem :-)

Myszko a jakie długie cykle miałaś przed tabletkami anty?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry