Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
takie mialam odczucie jak napisalas o wizycie u znajomych;-)
Bo dzieciom czasem oczka sie myje....z rana tez!![]()
Buziaki!!!! tylko nie przesadzaj z czystoscia...odpowiedni poziom brudu jest wskazany dla wlasciwego funkcjonowania organizmu:-)))))jest to naukowo udowodnione![]()
Po prostu tak bardzo nie chciałabym przeżywać straty ponownie :-( Rozumiecie.
Lekarz powiedział, że pierwszym nie ma co się martwić, że mój organizm jest silny i pewnie pozbył się płodu o wadzie genetycznej. USG wykazało, że macica jest czyściutka, miesiączkę po poronieniu dostałam książkowo po miesiącu, więc ginekolog mówi, że mam dobrą gospodarkę hormonalną.
Pomimo tego zbadałam hormony tarczycy, prolaktynę i progresteron i wszystko OK.
W ciążę zaszłam w okresie zimowym i przed nią miałam małe infekcje pochwy (dość intensywny zapach) i myślę, że to mogło mieć wpływ.
Teraz czuję się zdrowsza, ale i tak się boję chciałabym jakoś zbadać, czy wszystkie infekcje wyleczone, ale w sumie nie wiem jakim badaniem.
dzieki dziewczynki :***
ja wiem ze i na mnie przyjdzie pora, nie o to mi chodzilo , wiem ze i ja sie doczekam kiedys... tylko jak ogladam takie zdjecia nowo narodzonych maluszkow to mnie sciska w sercu ze tez juz bym chciala.... tak ostatnio sie nie nakrecalam wogole, nawet nie smucialam sie ze w tym cyklu ominelismy przez klotnie dni plodne, powiedzialam sobie ze w nastepnym cyklu sie postaramy na 100 % i glowa do gory...a tu nagle zdjecie takiego okruszka malego i prysnął moj optymizm....
Kochane mozecie mi pomóc? Od kilku dni boli mnie podbrzusze.
Miesiaczke dostałam 29 kwietnia(jeszcze z odstawienia pigułek), a owulke(chyba) tak z obserwacji sluzu w 18-19 dniu cylku,teraz śluz jest taki lekko sinawy,żółtawy nie wiem jak okreslić kolor i ma troche nie przyjemny zapach(przepraszam za szczegóły) no i ten ból czy to moze byc coś niepokojacego czy poprostu organizm odreagowuje odstawienie pigułek?
Moje dziecię skończyło ogladać bajki i chce iśc na plac zabaw takze wybaczcie ale ide pobawić sie w piasku
Dziękuje dobrze. Kinia się czasem zakotłuje w brzusiu.
Właśnie się maluje i muszę iść do apteki bo mi się nospa skończyła.
Miałam dziś piękny sen, że już była końcówka ciąży i Kinia się urodziła. Wszystko było super ale zapomniałam sudocremu ;-);-)
Ja muszę nurofen, nic innego na mnie nie działa.No ja mam identycznie... ,nie chce lykac ibupromu i kilka razy juz sobie mowilam ,ze nie bede , no ale nic innego mi nie pomaga.
Progesteron w fazie lutealnej mialam 16.48 ,to chyba dobry wynik. Co do LH to nie pamietam ,ale chyba tylko w 3dc mialam robione.W.kropeczka pisze:Ty masz niskie LH..lae czy badalas go tylko raz? czy kilka razy w cyklu???
I jaki masz progesteron? sprawdzalas?
Witaj. Oczywiście trzymam kciuki i po cichutku gratuluję.:-):-)witajcie dziewczyny po długich staraniach zobaczyłam wkoncu 2 kreski na testie i powturzyłam tescik i znowu dwie kreseczki :-):-):-):-):-):-) byłam dzisiaj u lekarza jak narazie za wczesnie na wykrycie ciozy nastepna wizyta 1 maja tszymajcie kciuki
Lepiej z andrologiem.Kobity, ja na sekundę... mam krótkie szybkie pytanie, czy wyniki nasienia Męża muszę skonsultować z andrologiem czy najpierw iść z wynikami moimi i jego z ginem jakimś???????
I czy mam zrobić zwykłe badanie czy z posiewem (bo szukam po necie i są jakieś różne)
Pewnie ,ze pytalam . O krwawieniach kazdy mial inna teorie ,
jeden mi mowil ,ze to okoloowulacyjne- tylo ,ze owulacje to ja mam tydzien wczesniej!!!!
drugi ,ze to juz okres sie zaczyna - no dziwne ,ze tydzien po owulacju juz mozna miec okres ????
jeszcze inny ,ze to uszkodzenie scianki szyjki podczas stosunku , dziwne ,tylko ,ze pojawia sie nawet jesli nie bylo przytulanek
Jeszcze inni twierdzili ,ze nie maja pojecia co moze byc ich przyczyna.
Co do tego wycieku z piersi ,to jakos sie nie przejeli chyba, bo na karcie ze szpitala mam taka adnotacje ,ale oprucz stwierdzenia , ze cos takiego istnieje , nie zrobiono mi zadnych badan , oprucz takiego macanego oczywiscie ,.
Jednak znalazlam w necie ,ze wlasnie przy podwyzszonej prolaktynie moze byc wyciek .
Do tego ten stosunek hormonow ktory wskazuje na niedoczynnosc cialka zoltego , sprobuje z tym castagnusem.
Wskazaniem do jego stosowania oprocz podwyzszonej prolaktyny sa rowniez niedoczynnosc cialka zoltego i nadmierne krwawienia lub dodatkowe krwawienia w cyklu ja mam jedne i drugie,:-(
witajcie dziewczyny po długich staraniach zobaczyłam wkoncu 2 kreski na testie i powturzyłam tescik i znowu dwie kreseczki :-):-):-):-):-):-) byłam dzisiaj u lekarza jak narazie za wczesnie na wykrycie ciozy nastepna wizyta 1 maja tszymajcie kciuki
Kobity, ja na sekundę... mam krótkie szybkie pytanie, czy wyniki nasienia Męża muszę skonsultować z andrologiem czy najpierw iść z wynikami moimi i jego z ginem jakimś???????
Kuźwa, muszę podzwonić po łodzi ale nie mam dzisiaj warunków w pracy![]()
I czy mam zrobić zwykłe badanie czy z posiewem (bo szukam po necie i są jakieś różne)
Musze iść zrobić jeszcze progesteron w tym tygodniu. Powiedzcie mi czy moge teraz zrobic LH, i czy to coś da skoro FSH było w 4 dc????
Hilfe!!!!

Loree mnie to twoje pisanie o córci twojej to nawet bawi ja lubię słuchać/czytać jakie dzieci mają pomysły i jakimi tekstami czasem rodziców na kolana powalaja,
a jaka duża jest twoja mała?/
1-kazda okazja bedzie dobra Bernadako!a z ekspresem sie wstrzymam narazię moze sobie zarzycze taki prezent na urodzinki ale to troche daleko jeszcze .......no nic moze sobie kupie albo inną okazję znajdę zeby prezent dostać;-);-):-)
ja sie zgadzam z Kropeczka solarium to dla mnie trucizna dla skóry![]()
Ale co dokladnie ci kochanie ginka powiedziala??? po kolei napisz nam....i spokojnie!Witam!!!
Właśnie wróciłam od gina.... dostałam skierowanie na badanie prolaktyny i ma przyjsc za tydzień. Babka nie chciała mi dużo mówić, ale zapytałam jej czy to może być pco jak każe mi poziom prolaktyny zbadać i czy inne hormony też mam zrobić w pierwszych dc to zapytała skąd tyle wiem, i w końcu powiedziała mi co i jak może być... heh normalnie sie wszystkiego odechciewa:-(
... a czesto sie spotykam akurat jak dziewczyny chodza po 20 minuti to codziennie!! to dla mnie jest przesada
albo na poczatku ciąży potrafia chodzic, to jest straszne.....

i bedzie tak pieknie do 14 X....a potem juz tylko piekniej:-)Zaczęłam - drugi udało się i jestem już prawie na półmetku.
O wycieku przy wyzszej prolaktynie nie zlyszalam nigdy...ja mam 23,4 proaktyne a nie mam wyciekow....nie wiem...Jednak znalazlam w necie ,ze wlasnie przy podwyzszonej prolaktynie moze byc wyciek .
Do tego ten stosunek hormonow ktory wskazuje na niedoczynnosc cialka zoltego , sprobuje z tym castagnusem.
Wskazaniem do jego stosowania oprocz podwyzszonej prolaktyny sa rowniez niedoczynnosc cialka zoltego i nadmierne krwawienia lub dodatkowe krwawienia w cyklu ja mam jedne i drugie,:-(
witajcie dziewczyny po długich staraniach zobaczyłam wkoncu 2 kreski na testie i powturzyłam tescik i znowu dwie kreseczki :-):-):-):-):-):-) byłam dzisiaj u lekarza jak narazie za wczesnie na wykrycie ciozy nastepna wizyta 1 maja tszymajcie kciuki
Kobity, ja na sekundę... mam krótkie szybkie pytanie, czy wyniki nasienia Męża muszę skonsultować z andrologiem czy najpierw iść z wynikami moimi i jego z ginem jakimś???????
Kuźwa, muszę podzwonić po łodzi ale nie mam dzisiaj warunków w pracy![]()
Musze iść zrobić jeszcze progesteron w tym tygodniu. Powiedzcie mi czy moge teraz zrobic LH, i czy to coś da skoro FSH było w 4 dc????
Hilfe!!!!