Domelka
Fanka BB :)
norma co oznacza wynik
3-15 ng/ml wynik idealny
15-20 ng/ml wynik dobry
(leczenie tylko w wąsko wybranych przypadkach)
20-25 ng/ml łagodna hiperprolaktynemia
> 25 ng/ml hiperprolaktynemia
Czyli mój wynik jest idealny:-)
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
norma co oznacza wynik
3-15 ng/ml wynik idealny
15-20 ng/ml wynik dobry
(leczenie tylko w wąsko wybranych przypadkach)
20-25 ng/ml łagodna hiperprolaktynemia
> 25 ng/ml hiperprolaktynemia
Wiecie co?? Boli mnie glowazmierzyłam sobie tempkę "tam wiecie gdzie" i mam 37,4
Aaaa teraz doczytałam że chodzi o temnperature fasolinkowa![]()
Tak wogóle jedno mnie zastanawiabo ja już kilka razy robiłam suwaczki od nowa i to samo cały czas jest
tzn.mam w każdym tą samą date a tu jeden dzień jest do przodu a drugi do tyłu
a suwaczki mi się te bardzo podobaja tylko nie wiem dlaczego one sobie tak pokazują a nie jednakowo przecież ta sama data 14 styczen a tu patrz
![]()

Nie mam pojęcia ale na pewno laparoskopowo.
Kaprycha ostatnio pisała, że jej odblokowali podczas badania HSG ale czy to reguła to nie mam pojęcia.
oj kochana kochana.. teraz sie nie mierzy.. nie panikuj.. tylko z rana mierz... a teraz to najwyzej mozesz zbadac szyjke macicy

Hanka...musze Ci normalnie podziękować. Tymi Swoimi popierdzielonymi odpowiedziami poprawiłaś mi humor. CHyba pierwszy raz dzisiaj się uśmiechnęłamSiemacie Lachonarium

No właśnie żadnych. Ja byłam w klinice badania niepłodnosci w Łodzi z M. Pojechaliśmy co prawda zbadać nasienie ale przy okazji wcisnęlismy się na wizytę. Obejrzała te wyniki które zrobiłam do tej pory (czyli hormony) i wyniki M. I dała skierowanie na LH I FSH jeszcze i na HSG... o niczym nie mówiła. Ja miałam robiona cytologie w grudnio i wsio w pariadke. Ale o to nawet nie pytała... Nic... Kazała się tylko umówic jak dostanę@A jakie badania masz zrobic przed HSG??

No to k* nic takiego nie wiem... A ty robiłaś mimo że Super G nic nie mówił??Krolik twój Gin powinien zacząć od posiewu z pochwy i czystość pochwy. Bo to nie we wszystkich laboratoriach zrobisz - najszybcie w szpitalu bo to babka albo lekarz bierze wymaz z pochwy.
Ale u mnie lekarz nic nie mówił, że muszę to mieć przed badaniem HSG
Jak se teraz badałaś to dupa blada!!Wiecie co?? Boli mnie glowazmierzyłam sobie tempkę "tam wiecie gdzie" i mam 37,4
No to opowiedz cosik....to badanie to HSG - mialam w tym cyklu robione...
bo moja kuzynka miala robione bo w ciaze nie moze zajsc od 5 lat..i zaplacila za to 1400zł - strasznie drogo..i wlasnie nie wiedzialam jak to sie nazywa...

KEEEEEEEEEEEE??????????Już nie panikuje... zmierze tempke rano. A szyki to ja nigdy nie badalam.. a jak mi nie wyjdzie? Bo wiem, że trzeba palce włożyc.. tylko się zastanawiam czy ja ja wyczuje
Wkladasz palucha i grzebiesz
:-) Dookola jest gleboko, a szyjka to to, co wymacasz w miare na srodku - obok niej bedzie sie dalo wcisnac palec jeszcze glebiej. kochana pod pacha na chorubsko mierz..Zmierzyłam tam gdzie mierze rano.. czyli tam w pochwie.. no ale może coś mnie bierze jakieś chorubsko..
łapki myjesz dokladnie.. jedna noga na wanne/wc i paluszek delikatnie wkladasz wykryjesz szyjke.. i teraz jak juz ja masz to sprawdzasz czy otwarta czy zamknieta.. (otwarta to taki malusi lejek a zamknieta to tak jakby byla dziureczka ale zacisnieta.. i czy miekka/usta czy twarda/nos.. potem wysoko czy nisko.. -wysoko to ledwo siegasz nisko to swobodnie dosiegasz..Już nie panikuje... zmierze tempke rano. A szyki to ja nigdy nie badalam.. a jak mi nie wyjdzie? Bo wiem, że trzeba palce włożyc.. tylko się zastanawiam czy ja ja wyczuje
No to uzyj swojego kobiecego uroku i do dzieła kochana.jak mu ręka po gatkach przejedziesz to mu humory zaraz zniknątiaaa mąż chodzi nabuzowany bo sie wieczorku nie moze doczekac.. bo wczoraj go splawilam bo zmeczona bylam..