reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Witajcie... wczoraj tylko pczytałam co u Was, ale dziś koniecznie trzeba cos napisac...
zapisałam się do dermatologa bo chcę sobie usunąc pieprzyk, mam tak iduży na czole i strasznie mnie wkurza...

wiecie co, prawy jajnik zaczyna kłuć i boleć i to tak ostro i mnóstwo śluzu .... oj dziewczyny jeszcze raz zawalczę, może po tych wiataminkach M. plemniczki się wzmocniły!!!
Martynka walcz, walcz, walcz...:-)
Boli mnie troche kregoslup,i dalej mam plamienia,chyba przyjdzie w piatek albo wczesnie cos tak czuje:-(temp dzisiaj 36,9...
Babo ale z Twojego suwaczka wynika, że @ ma być jutro, tak? dopóki jej nie ma to nie trac nadzieji...
:no:wczoraj odwiedzila mnie znjaoma, okazalo sie ze jest w ciąży juz prawie 5 miesiac. Ale opowiedziala mi swoja historie az mi sie wlpsy zjezyly..... :szok: Jest to jej 6!! ciąża.... wszystkie straciła... i to nie na początku, jedno dziecko pare godzin po porodzie zmarlo z powody wielkiej wady serca ktorej ginekolog nie wykryl!!:no::szok::no: drugie musiala w 6 miesiacu urodzic martwe....:no: reszte donosila do 3-4 miesiaca.... matko, jak mi to opowiadala to myslalam ze pade plackiem....
..
Marzenixx o rany boskie :szok::szok::szok::szok::no::no::no::no:to straszne że w XXI wieku takie rzceczy się dzieją, ja bym chyba umarła...
Marzenixx nie rób jeszcze testu... bądź twarda i wytrzymaj do planowej @, a to jeszcze 6 dni, przynajmiej tyle pokazuje Twój suwaczek.

marzenko a więc jest tak ja wczesniej pisalam, zrobilam ten drugi test i tak samo jak w pierwszym jest ta kreska ale taka słaaabiusienka wydaje mi się ze jest slabsza niz na tym pierwszym,(to inny test) no nic, czekam na @ nie ide na bete z powodow o ktorych pisalam wczoraj
a ta kreska (pierwszy tescik) jest podobna do testu, ktory umiescila dziewczyna w albumie niejaka Aleks91, no ale ten drugi test ma słabsza, ale jest widoczna moja kolezanka byla u mnie wczoraj i tez mowi ze jest ta kreseczka.Ale ja jestem nastawiona na @
Bablyss kochana wyjasnij mi proszę, bo ja czytam, czytam i nie kapuję... piszesz, że zrobiłas dwa testy tak? i na obu testach masz dwie kreski, tak? nie patrz na to czy te kreski sa grube cienkie jasne czy ciemne, to nie jest ważne... wazne jest to czy pojawiły się w ciągu tego czasu o którym jest mowa na ulotce (ok 5 minut chyba) bo jeśłi później to test jest niewazy. ale jesli po upłuwye 5 minut się pojawiły to dla mnie świadczy to tylko o jednym... ciąża!!! a ile dni po planowanej @ robiłas te testy?
A czy którac z was brała sam progesteron?
Czy tylko ja znów trafiłam na jakiegoś genialnego gina? :sad::errr::sad:
Pysia ja brałam sama Luteine w II fazie cyklu... dostałam ją na wydłużenie cyklu bo mam 25dniowe...

Kropeczko jak się czujesz???

Dziewczyny a co z Laurą? miała testowac 2 dni temu i dac znac i od tamtej pory się nie pojawiła, czy cos przegapiłam? macie jakieś wiesci?

Edit. Shenkoka- dzięki za komentarze!!!

reklama
Pysia ja brałam sama Luteine w II fazie cyklu... dostałam ją na wydłużenie cyklu bo mam 25dniowe...

Zauwazylam, ze mialas bardzo podbomnie do mnie. Ja tez mam 25dniowe cykle, w tym miesiacu nawet krotszy bo 24dniowy. Mialas moze tez plamienia? Ja pisalam tu dziewczynom, ze od 2 cykli dzieja sie ze mna dziwne rzeczy. Nigdy nie plamilam wczesniej, a teraz 2 razy pod rzad :-( W tym cyklu, to nawet nie widzialam czerwonej krwi, tylko brazowe/czarne plamy - trwalo to niecale 3 dni. W poprzednim cyklu bardzo podobnie tyle, ze mialam @ przez 1,5 dnia po plamieniu. Zastanawiam sie, czy to nie problem z hormonami, lub jak Lilu pisala PCO. Sorry, ze Was mecze ale do wizyty mam jeszcze sporo czasu, a w goracej wodzie kapana jestem ;-)

Kaprysiu poprzedni cykl to miałam nawet 22dniowy, ale zazwyczaj sa 24-25 dniowe i trwaja 4-5 dni... plamień nie miałam nigdy, więc niestety Ci nie pomogę, przykro mi... a co na Twoja @ mówi lekarz? Może warto iść? a testy ciążowe robiłaś? przeciez nie raz słyszałam, że kobiety nawet 3 miesiące mają niby @ a są w ciąży... Nie chce robić Ci tym nadzieji, ale jeśli widzisz, że cos jest nie tak, cos Cię niepokoi to zaufaj swojej intuicji i idź do lekarza...

Dzieki kochana. Niestety tu gdzie mieszkam, na wizyty czeka sie dosc dlugo. O prywatnych ginach mozna w ogole zapomniec, bo ich tu nie ma :( Test robilam w poprzednim cyklu ale byl negatywny, wiec ciaze raczej wykluczam ( a poza tym serduchowlismy tylko raz w tym cyklu :/ )
Wiem, ze nie ma sensu sie "diagnozowac" przez internet ale juz fiksuje, bo tak bardzo chce wiedziec o co chodzi ( <---- Kaprycha :p )
Buzka

Bablyss kochana wyjasnij mi proszę, bo ja czytam, czytam i nie kapuję... piszesz, że zrobiłas dwa testy tak? i na obu testach masz dwie kreski, tak? nie patrz na to czy te kreski sa grube cienkie jasne czy ciemne, to nie jest ważne... wazne jest to czy pojawiły się w ciągu tego czasu o którym jest mowa na ulotce (ok 5 minut chyba) bo jeśłi później to test jest niewazy. ale jesli po upłuwye 5 minut się pojawiły to dla mnie świadczy to tylko o jednym... ciąża!!! a ile dni po planowanej @ robiłas te testy?
elizabeth a czytasz stale i regularnie??:-)słonko więc tak to bylo:
W sobote porąbaly mi się dni(ze to juz 2 po terminie@ -a tak nie bylo jak teraz licze, to był dokładny dzień @)i zrobiłam test.Byłam przekonana ze tam nic nie wyjdzie, zerknełam i napisalam dziewczynom że 1 krecha.Zagadałam się z marzenixx i resztą.Zerknełam potem (napewno po dłuższym uplywie niz. 5 min) i tam 2 kreski.Wiedząc ze mogla byc reakcja i po propozycjach dziewczyn, by zrobic drugi test, tak postanowilam.Drugi test zrobilam wczoraj ( 2 dni po @-juz prawidlowo) pilnując czasu.Pojawila sie kreska ale bardzo slaba, bladsza od tej z 1.Ten pierwszy to (bobo test, drugi to uni test z rossmana).Ja mam baaardzo nieregularne cykle, przyjmuje ze najczęstrzym cylem jest wlasnie 33 dniowy.Lilu twierdzi że tak jest przy zaburzeniach hormonalnych, tak jej powiedziala lekarka:confused:więc moze i tak, bo z hormonami to u mnie "burza piaskowa":-)
Teraz czekam na @....powiem Ci ze nie mam nadzieji absolutnie zadnej...szkoda na testy;-):-D

pysiu dlaczego więc mowisz ze dziwnego masz ginka?ten lekarz to "sława lubelska"- chyba lepiej juz nie mogłas trafic, to jeden z najleprzych lekarzy, zajmujących się w szczegolnosci problemami niepłodnosci.A długo juz do niego chodzisz?moze ma jakis "plan" na twoj przypadek???ile sie juz starasz???

Ostatnia edycja:
Dzieki kochana. Niestety tu gdzie mieszkam, na wizyty czeka sie dosc dlugo. O prywatnych ginach mozna w ogole zapomniec, bo ich tu nie ma :( Test robilam w poprzednim cyklu ale byl negatywny, wiec ciaze raczej wykluczam ( a poza tym serduchowlismy tylko raz w tym cyklu :/ )
Wiem, ze nie ma sensu sie "diagnozowac" przez internet ale juz fiksuje, bo tak bardzo chce wiedziec o co chodzi ( <---- Kaprycha :p )
Buzka

Kaprysiu to skoro chcesz wiedzieć o co chodzi to zapisz się do ginka na wizytę, nawet jeśłi miałabys długo czekac... nie wiem ile u Was jest długo, bo ja zawsze czekam 3 tygodnie, ale chodzę, bo wiem, że tylko tak mogę cos zrobić... Ja bym sie na Twoim miejscu zapisała...
W sobote porąbaly mi się dni(ze to juz 2 po terminie@ -a tak nie bylo jak teraz licze, to był dokładny dzień @)i zrobiłam test.Byłam przekonana ze tam nic nie wyjdzie, zerknełam i napisalam dziewczynom że 1 krecha.Zagadałam się z marzenixx i resztą.Zerknełam potem (napewno po dłuższym uplywie niz. 5 min) i tam 2 kreski.Wiedząc ze mogla byc reakcja i po propozycjach dziewczyn, by zrobic drugi test, tak postanowilam.Drugi test zrobilam wczoraj ( 2 dni po @-juz prawidlowo) pilnując czasu.Pojawila sie kreska ale bardzo slaba, bladsza od tej z 1.Ten pierwszy to (bobo test, drugi to uni test z rossmana).Ja mam baaardzo nieregularne cykle, przyjmuje ze najczęstrzym cylem jest wlasnie 33 dniowy.Lilu twierdzi że tak jest przy zaburzeniach hormonalnych, tak jej powiedziala lekarka:confused:więc moze i tak, bo z hormonami to u mnie "burza piaskowa":-)
Teraz czekam na @....powiem Ci ze nie mam nadzieji absolutnie zadnej...szkoda na testy;-):-D
Kochanie czytam Was dosyć regularnie, ale jest nas tu tyle, że nie sposób zapamiętać wszystkiego...Dziękuje Ci za wyczerpująca odpowiedź;-), jest w sumie tak jak myślałam... Hm? nie wiem jak to jest jeśli ma się problem z hormonami, czy test wtedy pokazuje dwie kreski?, szczerze, to nigdy czegos takiego nie przeczytałam za żadnej ulotce, a chyba powinna być jakas uwaga, bo to jest ważna informacja , nie uważasz? a teraz który masz dzień cyklu? a najdłuższy cykl ile miał dni? a może jednak to jest to na co czekamy? :-)

Jakbym czytala o sobie,taki sam przypadek mialam i myslalam,ze ciaza a to test wlasnie z rosmana mnie oklamal!!!Lekarz mi mowil,ze duzo osob wlasnie sie do niego zglosilo z takim wynikiem rosmanowskich testow i w rzeczywistosci w ciazy niebyly.

Dziekuje kochane za mile przyjecie,i ze mnie pamietacie:-)
Wiec teraz czesciej tu bede z wami;-)

Ostatnia edycja:
[/b] Kochanie czytam Was dosyć regularnie, ale jest nas tu tyle, że nie sposób zapamiętać wszystkiego...Dziękuje Ci za wyczerpująca odpowiedź;-), jest w sumie tak jak myślałam... Hm? nie wiem jak to jest jeśli ma się problem z hormonami, czy test wtedy pokazuje dwie kreski?, szczerze, to nigdy czegos takiego nie przeczytałam za żadnej ulotce, a chyba powinna być jakas uwaga, bo to jest ważna informacja , nie uważasz? a teraz który masz dzień cyklu? a najdłuższy cykl ile miał dni? a może jednak to jest to na co czekamy? :-)
No własnie...przeciez z drugiej strony ile razy robilam test i nie bylo zadnej kreski.Zadnych objawow nie mam..piersi? absolutnie nic...normalne, powiem nawet zflaczałe:-Djedynie kłucie brzucha(dla mnie to nie objaw, :no: bo taki objaw to co miesiąc:tak:) no ew. to ze po 20 dniu cyklu(nie pamiętam ktory)miałam śluzik z kropkami krwi i plamienie ale takie brudne(to nie krew, takie raczej plamki w śluzie) a z cyklami u mnie to koszmar:szok:miesiączki nie mialam od wrzesnia do 23 grudnia(i to po wywołaniu):-(

Jakbym czytala o sobie,taki sam przypadek mialam i myslalam,ze ciaza a to test wlasnie z rosmana mnie oklamal!!!Lekarz mi mowil,ze duzo osob wlasnie sie do niego zglosilo z takim wynikiem rosmanowskich testow i w rzeczywistosci w ciazy niebyly.

Dziekuje kochane za mile przyjecie,i ze mnie pamietacie:-)
Wiec teraz czesciej tu bede z wami;-)
ja robiłam 2 jeden z apteki drugi z rosmana .Na obu to samo

elizabeth to pisalo na tescie, co o tym sądzisz???aja rozumiem to w ten sposob, ze moze dawki hormonow (w moczu)u mnie sa większe i dlatego tak wychodzi?

Przyjaciół: 4

icon1.gif
Odp: starania się - watpliwości..
HEJ

Obiecalam ze zrobie test.Zrobilam sprawa ma się następująco

Odrazu pokazala sie jedna krecha ale tym razem poczek ok.5 min.
podeszlam do okna i patrze...a tam dokladnie tak jak w wczesniejszym 2 kreski tylko ta jeszcze jesniejsza, ten test jest inny taki Uni test, tamten był bardziej czuly
No ale na tym wyjątkowo pisze tak (na instrukcji)

3.SPECYFICZNOSC:
twierdzono , iz następuijące dodane do próbek moczu o zawartosci hCG od 0 do 25mlU/ml nie mają wplywu na wynik testu.

3.1 Normony nomologiczne, ktore nie wykazują reakcji krzyżowej:
FSH.................1000 mlU/ml
lh......................5000mlU/ml
TSH..................1000 qlU/ml

ja robiłam 2 jeden z apteki drugi z rosmana .Na obu to samo

Ostatnia edycja:
reklama
Elisabeth, ja juz dzwonilam do przychodzni i czekam na potwierdzenie. Wstepnie jestem umowiona na za 4 tygodnie we wtorek. Do tego czasu zwariuje na 100% :p:p:p:p
Kevinka, jak testy moga oklamywac, ze jest sie w ciazy ??? Rozumiem w druga strone ale tak? Przeciez, zeby Ci sie pojawila druga kreseczka musisz miec HCG w moczu. Nie kapuje.
Bablyss, po cichu gratuluje :p

Do góry