reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Ja na twoim miejscu by na razie, poniewaz dopiero zaczynacie (tak jak my), postawilabym na przeznaczenie:) cieszcie sie z seksu bez ograniczen:)
A co ma byc to bedzie:) tak przynajmniej do sprawy ja podchodze:)
Tez boje sie czy uda mi sie zajsc w ciaze, czy nie bede miala z tym problemow...
Ale poniewaz dopiero zaczelismy to nie mysle o tym:) Chce sie nacieszyc milymi chwilami:)

Tak wlasnie zamierzamy robic :) To znaczy o ile się mąż wyluzuje, bo on jest bardziej spięty ode mnie - to ja go namawiałam, a nie on mnie, więc rozumiesz... no ale dotarło do niego jakie to dla mnie ważne... i chyba zrozumiał, że to rodzina jest sensem życia, a nie praca ;)

olapolap a czemu przerwaliście staranka?

Ja brałam CLO i i w pierwszym cyklu z CLO zaszłam w ciążę, nie odczułam specjalnie skutków, ale co tam skutki jak chodzi o maleństwo? ( przynajmnie jak dla mnie)
Teraz mam przypisaną luteine na podtrzymanie ewentualnej ciąży. A ty z jakich podowów bierzesz luteinę, moze na wywołanie @ ?

Oh nie przerwaliśmy staranek... wtedy... w listopadzie... była szansa, że zaszłam... ale niestety nie... :( Mąż nie chciał dziecka, zresztą nadal to chyba jest bardziej na zasadzie, że wie, że ja chcę - no i dwie jego znajome są w ciąży, więc może już ciut inaczej na to patrzy ;)

Pocieszyłaś mnie z tym CLO :) Może u mnie też będzie dobrze?? Luteine biore, bo mam bardzo nieregularne cykle - to znaczy jak nie brałam, to mogłam mieć okres raz na pół roku albo rzadziej... dzięki luteinie mam bardzo regularne, aczkolwiek i bardzo krótkie, cykle. Więc tak, brałam luteine na wywołanie @, choć nie pomogła mi na wywołanie owulacji i nawet po tak długim czasie brania, mam niski poziom hormonów...

Skutkami CLO się nie przejmuję tak bardzo - jeśli ma się udać :D ale zawsze lepiej bez przykrych przeżyć ;) Jesteś w kolejnej ciąży i na podtrzymanie bierzesz luteine? Ciąża po CLO zakończyła się dobrze, jak rozumiem? :)

reklama
No to w sam raz zeby cieszyc sie pełnia zwiazku bez zabezpieczeń:) Nawet jak Ci sie zejdzie pare lat z dzieckiem to do samej 30 masz az 6 lat:) a 30-tka to tez wcale nie musi byc koniec staran, bo teraz to wiekszosc kobiet dopiero zaczyna:)

Ja za 2 tygodnie skoncze 27:) zawsze chcialam miec dziecko w wieku 27 lat:) mam 10 miesiecy na jego urodzenie:) ale jak sie nie uda to tez nic sie nie stanie:)
Pozostawiam moj los w rekach Boga:)

No to w sam raz zeby cieszyc sie pełnia zwiazku bez zabezpieczeń:) Nawet jak Ci sie zejdzie pare lat z dzieckiem to do samej 30 masz az 6 lat:) a 30-tka to tez wcale nie musi byc koniec staran, bo teraz to wiekszosc kobiet dopiero zaczyna:)

Ja za 2 tygodnie skoncze 27:) zawsze chcialam miec dziecko w wieku 27 lat:) mam 10 miesiecy na jego urodzenie:) ale jak sie nie uda to tez nic sie nie stanie:)
Pozostawiam moj los w rekach Boga:)
ja to mam instynkt juz od 3 lat! a jeszcze starac sie nie zaczelam! jak na suwaczku widzisz jeszcze ze 2 miesiace:dry: a zawsze chcialam byc mloda mamusia i 1 dziecko chcialam miec przed 25 urodzinami z tym mi juz sie nie udalo :-( bo mezu sie uparl ze mam najpierw sie obronic! :dry:

Czyli starania zależą od jego obrony, tak?:)

No cóż, nasi faceci jak widac tez maja duzo do gadania w tym temacie:)

Ja tez czekalam na poczatek tego roku, bo maz wczesniej nie chcial:) Ale trzydzieche w tym roku konczy i to go przekonalo:)

Mam nadzieje ze Ci szybko sie uda zajsc:)

Czyli starania zależą od jego obrony, tak?:)

No cóż, nasi faceci jak widac tez maja duzo do gadania w tym temacie:)

Ja tez czekalam na poczatek tego roku, bo maz wczesniej nie chcial:) Ale trzydzieche w tym roku konczy i to go przekonalo:)

Mam nadzieje ze Ci szybko sie uda zajsc:)
:tak: chodzi mu o moją obronę!!!! on juz dawno wyuczony i mnie teraz pogania dooopek jeden :rofl2: bo jak nie chcial to nawet na temat najsc mi nie wolno bylo bo od razu klotnia a teraz juz chce (tak przynajmniej mowi) i zaczal mnie poganiac! ale czasami uwazam ze faceci nigdy nie dorastaja do psychicznie do plodzenia dzieci .... nie staraja sie nawet zrozumiec stanowiska kobiety i tej calej emocjonalnej otoczki u nas! :baffled: teraz tez bardzo o tym nie chce gadac a w zasadzie studia mam skonczone musze tylko wziasc 2 wpisy i sie obronic (praca inz w toku) a on nie umie o tych sprawach rozmawiac ... wczoraj sie zapytal czy jak bedzie bobasek to on bedzie mogl pojechac na dzialke? :baffled: jemu dziecko chyba kojazy sie tylko z obowiazkiem!!!!! :-( tez tak macie!?

Witajcie Laseczki

Wpadłam się tylko przywitac i zmykam, mam dziś zalatany dzien...

Miłego dnia Wam życzę!!!

:-)

Dzieki i nawzajem milego dnia:)

Troche z tymi facetami tak jest:)
Moj tez bardzo dlugo nie chcial rozmawiac na ten temat. W pewnym momencie kapnął się ze juz prawie trzydziestka na karku i chyba juz pora:)
Ale na razie jakos nie widze zeby mu bardzo zalezalo:)

Jak mowie ze brzuch mnie boli i ze moze to objawy ciazy, to mysli w kategoriach zoladkowych:) a jak mnie przestal bolec, to sie ucieszyl:) (pewnie ze sie juz nie mecze:) a ja wrecz przeciwnie:) chcialam sie meczyc, bo liczylam ze jestem w ciazy:):)

reklama
Skutkami CLO się nie przejmuję tak bardzo - jeśli ma się udać :D ale zawsze lepiej bez przykrych przeżyć ;) Jesteś w kolejnej ciąży i na podtrzymanie bierzesz luteine? Ciąża po CLO zakończyła się dobrze, jak rozumiem? :)

Zaszłam w ciąże ale na krótko, a luteine bede brała dopiero za kilka miesięcy.

Do góry