reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

a to teraz chyba rozumie,,.......ja mam co 26..............hmm.........ale od 19 czerwca mineło 5 tyg i 1 dzien...........a mi sie wydaje ze lekarz tak to liczy od ostatniej @ bez wzgledu jak długi jest cykl.....tak mi to tłumaczył tłumaczyłi według tej daty oni licza date porodu....bo jak to powiedział mój gin.....tydzien to tydzien i zawsze ma 7 dni

niby wychodzi mi 19-26 marzec............ale wszystko wyjedzie w praniu i u doktorka

ginekolog to właśnie przeważnie liczy że dodaje 7 dni i 3 miesiace w tył ale ogólnie potem tez i usg bardziej sie zbliza do tej daty z kalkulatorka bo ta data dokładnie oblicza od daty miesiączki równe 40 tygodni tak jak to przypada ze równe całe 9 miesiecy co ja ogólnie trzymam się tej daty z kalkulatorka:tak:mi wcześniej liczył na 18 potem usg już na 17 pokazuje i tak co chwile się zbliza do daty z kalkulatora co ja trzymam się tego:tak:

sory ze draze....ale 19 +7 to 26 czyli 26 marca i mi tak wychodzi termi......wiec jak by nie liczyl to 5 tyg i 2 dni....a jak znam zycie lekarz mi wyliczy termin na 2 kwietnia

Ja tez tak liczyłam,:tak:

reklama
A moze ja jestem dopiero w 5tyg tez tak wyliczyłam i moze zmienie w suwaczku:sorry:

na pewno nie 5 jedynie to 6 tc bo 5 już skończyłaś:tak:ja powiem że tu na internecie są specjalne kalkulatory które liczą na kiedy termin i to według cykli i mi się wydaje że to jest najbardziej wiarygodne bo każda inaczej ma cykl i inaczej wtedy ma owulke:tak:a owulacja to zapłodnienie i wtedy inaczej wychodzi zapłodnienie ty DZENI masz cykl 26 dniowy czyli 13 dc miałaś owulke czyli zapłodnienie a MADZIA ma 21 dni czyli owulke miała dużo szybciej czyli szybciej u niej dochodzi do zapłodnienia i tak trzeba liczyć bo zapłodnienie się liczy a nie dodawanie dni i cofanie miesięcy tylko owulka jest ważna:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ginowie nie liczą według owulacji i mi się wydaje że tu jest błąd bo tu chodzi właśnie o to kiedy dochodzi do zapłodnienia u MADZI nieco szybciej doszło niż u DZENI i dlatego tak wychodzi według kalkulatorka:tak:

Sorki że tak post pod postem ;}

na pewno nie 5 jedynie to 6 tc bo 5 już skończyłaś:tak:ja powiem że ty na internecie są specjalne kalkulatory które liczą na kiedy termin i to według cykli i mi się wydaje że to jest najbardziej wiarygodne bo każda inaczej ma cykl i inaczej wtedy ma owulke:tak:a owulacja to zapłodnienie i wtedy inaczej wychodzi zapłodnienie ty DZENI masz cykl 26 dniowy czyli 13 dc miałaś owulke czyli zapłodnienie a MADZIA ma 21 dni czyli owulke miała dużo szybciej czyli szybciej u niej dochodzi do zapłodnienia i tak trzeba liczyć bo zapłodnienie się liczy a nie dodawanie dni i cofanie miesięcy tylko owulka jest ważna:tak:

A no moze masz racje:tak:Ide juz kompu kompu i lulu;-)Buziolki Kochane;-):-)

już po drzemce jesteś ??:-)

No widzisz nawet ie zdążyłam odpisać. Wstałam i wyskoczyliśmy na pizze z moim M. Przez te moje drzemki brakuje mi czasu na gotowanie obiadu:zawstydzona/y:

zapomniałam jeszcze dodać, że wczoraj mnie okrutnie wysypało na górnej partii pleców, brzuchu, dekolcie, pod biustem i ramionach. I od razu mi znajoma powiedziała, że jej dobra znajoma (znajoma znajomej... wiem, brzmi okropnie:baffled:) właśnie tak zareagowała na początku ciąży.

Czytałam tu na forum,że niektóre dziewczyny tak maja w ciąży. Ale ogólnie mówi się,że w ciąży poprawia się wygląd włosów i skóry, więc bądź tu mądra. Ja nigdy nie miałam i nie mam problemów z cerą, więc nie pomogę. Ale trzymam kciuki za fasolkę.

Zapraszam do grona kołka terapeutycznego pozytywnego myślenia. Data ważności kółka wygasa za 2 tygodnie.

Cholera, to będą długie dwa tygodnie! ;-)

Ja obstawiam że będzie jedna dziewczynka:-)

Niech będzie mała Hanka albo i dwie! Przyznam Wam się,że od zawsze czułam że będę mieć w życiu dwie córki. I teraz odkąd wiem że jestem w ciąży to kupiłam już kilka sukieneczek malutkich.
Jeśli moje przeczucia są mylne ( będę w wielkim szoku bo zazwyczaj się nie mylę!) to będę miała na zbyciu kilka wypasionych kiecek rozmiar 0-3 miesięcy. Tak więc Hanka zapas sukienek dla córek już masz od forumowej ciotki.

ładniutki prawda:-)MADZIA już w 7 tc wkroczyła:-)
Madzia nie ma to jak od razu być w 7 tygodniu:-D
Łykasz kwas foliowy???
I powiedz mi kiedy wracasz do Polski? Pytam bo tu wymyślają cuda i żeby się załapac na becikowe musisz być pod opieką lekarza przed 10 tc.

reklama
ja takze:-D:-D:-D ty pipo musze nowa chrzestna szukać hehe żartuje:-pnasze dzieciaczki 3 miesiace tylko roznicy beda mialy:-D

TROSZKU WAM ZADROSZCZE.....

hej!
ja dzis na bardzo krotko, bo od rana umieram, wlasnie wrocilam ze szpitala...zawrotu glowy i wymioty od 8 rano, nic nie jem i nie pije ostatnie jedznko wczoraj wieczorem zjadlam...jestem cholernie slaba i wszystko mi w kolo sie kreci
buziaki!

oj ciotka uwazaj teraz na siebie szczegolnie!!! Ty tez z uk..takze pamietaj,paracetamol dobry na wsztstko hahahahah,a tak na powaznie to szybkiego powrotu do zdrowia!

Do góry