madzia84
Kochamy Ciebie Bartusiu!!
a to teraz chyba rozumie,,.......ja mam co 26..............hmm.........ale od 19 czerwca mineło 5 tyg i 1 dzien...........a mi sie wydaje ze lekarz tak to liczy od ostatniej @ bez wzgledu jak długi jest cykl.....tak mi to tłumaczył tłumaczyłi według tej daty oni licza date porodu....bo jak to powiedział mój gin.....tydzien to tydzien i zawsze ma 7 dni
niby wychodzi mi 19-26 marzec............ale wszystko wyjedzie w praniu i u doktorka
ginekolog to właśnie przeważnie liczy że dodaje 7 dni i 3 miesiace w tył ale ogólnie potem tez i usg bardziej sie zbliza do tej daty z kalkulatorka bo ta data dokładnie oblicza od daty miesiączki równe 40 tygodni tak jak to przypada ze równe całe 9 miesiecy co ja ogólnie trzymam się tej daty z kalkulatorkami wcześniej liczył na 18 potem usg już na 17 pokazuje i tak co chwile się zbliza do daty z kalkulatora co ja trzymam się tego
![]()
sory ze draze....ale 19 +7 to 26 czyli 26 marca i mi tak wychodzi termi......wiec jak by nie liczyl to 5 tyg i 2 dni....a jak znam zycie lekarz mi wyliczy termin na 2 kwietnia
Ja tez tak liczyłam,