reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Opowiedzcie mi coś o Waszych staraniach. Ja od trzech cykli biorę luteinę ( od ponad roku kwas foliowy ) i na razie to wszystko.

A jak bierzesz luteine?? Czy przed luteina mialas cykle regularne, czy wlasnie bierzesz na wyregulowanie cykli?? Jak dlugie masz cykle przy luteinie?

Znam to uczucie kochana :-( ale zatestuj jak sama mi pisalas lepiej wiedziec ;-):tak:wiec kochana jutro testujemy obie :tak::tak::tak:
dziewczynki ja juz zmykam do lozeczka :-D mykam spac :-) buziaczki skarby do juterka :-):-):-)

Moze dam sie przekonac, no zobaczymy, ale na sama mysl stres mnie zlapal nieziemski :baffled:
Dobranoc, bede trzymac za Ciebie kciuki :-D

reklama
A jak bierzesz luteine?? Czy przed luteina mialas cykle regularne, czy wlasnie bierzesz na wyregulowanie cykli?? Jak dlugie masz cykle przy luteinie?

Moze dam sie przekonac, no zobaczymy, ale na sama mysl stres mnie zlapal nieziemski :baffled:
Dobranoc, bede trzymac za Ciebie kciuki :-D

Od poronienia cykle mam nieregularne. Luteinę biorę 16-25 d.c. Przed braniem luteiny cykle miałam dłuższe, mniej więcej 32 dn, a teraz 27 dn

Od poronienia cykle mam nieregularne. Luteinę biorę 16-25 d.c. Przed braniem luteiny cykle miałam dłuższe, mniej więcej 32 dn, a teraz 27 dn

Moze zrób sobie monitoring cyklu... Skoro mialas dlugie cykle, to znaczy, ze i owu mialas pozno, mozliwe wiec, ze teraz przez luteine w ogole nie masz owu - pecherzyk nie zdazy urosnac i peknac, bo sztucznie przyspieszasz faze lutealna...

Moze zrób sobie monitoring cyklu... Skoro mialas dlugie cykle, to znaczy, ze i owu mialas pozno, mozliwe wiec, ze teraz przez luteine w ogole nie masz owu - pecherzyk nie zdazy urosnac i peknac, bo sztucznie przyspieszasz faze lutealna...

Pytałam się swojego gina czy to normalne że cykl mi się skrócił, ale on stwierdził że to znaczy że luteina zadziałała. Ja nigdy nie miałam monitoringu cyklu. Mój gin zaproponował bym wysłała męża na zbadanie, a jak się okaże że żołnierzyki są ok, to położy mnie do szpitala na trzy tygodnie na obserwację, ale ja pracuję i może to być problem, w końcu to aż trzy tygodnie. A jak było w Twoim przypadku? Twój gin zalecił Ci monitoring?

Ja się może udzielę nie jako staraczka, ale muszę gdzieś napisać bo się troche denerwuję. Mam cykle od 29-32dni ( ostatnie dwa cykle 29-31).No i w 19 dniu trochę zaszaleliśmy. Ja wiem,że szanse są średniawe ale mam takie dziwaczne przeczucie, pobolewaja mnie piersi,choć od porodu nie miałam już cykli z bólami piersi przed okresem (wcześniej tak) a tu bolą coraz mocniej. Może to autosugestia, może przeczucie... Dziwi mnie tylko fakt,że piersi zaczeły mnie boleć dwa dni po tym "szaleństwie" ;) eee mieszam pewnie sobie w głowie.Sama nie wiem czy to dobry czas na drugie dziecko... W ogóle nie wiem czy są jakieś szanse,że z tego coś może być.
"Smaczku" dodaje mi myśl, że w pierwszą ciążę zaszłam po 3 miesiacach starań (gdzie trafialismy w 14 dc- miałam wtedy cykle idealnie 28dniowe) a zaszłam w miesiącu gdzie sobie odpuściliśmy i to właśnie w okolicy 19dc... ajć,ajć,ajć...

zgadzam sie w 100% z tobą!!! MISIARW tą luteina od 16 dc blokujesz sobie owu!!!

Olapolap kochanie wszystkiego najlepszego dzidziusia slicznego :-D udanego zycia erotycznego :rofl2::-D:-D:-D:-D:-D:-D i wsiego co sobie tylko wymarzysz! :-Dtestuj jutro!!!!!!

dzisiej bylam na 2 urodzinach mojego chrzesniaka i .... nie rozumiem czemu ludzie tak masakrycznie rozpieszczaja dzieci!!!! robia co im sie zywnie podoba nie ma rzadnych w zasadzie ograniczen :szok: zalamka totalna!!! (chyba naogladalam sie superniani :-D)
a do tego jestem dzisej tak totalnie poirytowana jakbym byla przed @ a mam juz 3 dc !!!! :szok::szok::szok::szok: P. juz wytrzymac nie mogl bo zarlam sie o wszystko!!!! i tez nigdy mnie juz nic w ten dzien nie bolalo a dzis ... musialam zapodac sobie przeciwbolwy :no: nie wiem co to sie ze mna dzieje!?

Julitko i Olapusiu :-D trzymam kciuki za jutrzejsze II

Pytałam się swojego gina czy to normalne że cykl mi się skrócił, ale on stwierdził że to znaczy że luteina zadziałała. Ja nigdy nie miałam monitoringu cyklu. Mój gin zaproponował bym wysłała męża na zbadanie, a jak się okaże że żołnierzyki są ok, to położy mnie do szpitala na trzy tygodnie na obserwację, ale ja pracuję i może to być problem, w końcu to aż trzy tygodnie. A jak było w Twoim przypadku? Twój gin zalecił Ci monitoring?

Ja mialam ten cykl stymulowany clostilbegytem (na wzrost pecherzyka) i dlatego mialam robiony monitoring cyklu. Tylko w ten sposob daje sie stwierdzic czy pecherzyk rosnie, a potem czy pekl (choc ja juz nie mialam takiego usg, wiec nie wiem jak bylo w moim przypadku :-(). Mysle, ze warto zebys sobie to zrobila, bo wtedy przynajmniej sie dowiesz, czy ta luteina nie wplywa zle na rozwoj pecherzykow - jak pisalam, wg. mnie za wczesnie ja przyjmujesz.

Olapolap kochanie wszystkiego najlepszego dzidziusia slicznego :-D udanego zycia erotycznego :rofl2::-D:-D:-D:-D:-D:-D i wsiego co sobie tylko wymarzysz! :-Dtestuj jutro!!!!!!

dzisiej bylam na 2 urodzinach mojego chrzesniaka i .... nie rozumiem czemu ludzie tak masakrycznie rozpieszczaja dzieci!!!! robia co im sie zywnie podoba nie ma rzadnych w zasadzie ograniczen :szok: zalamka totalna!!! (chyba naogladalam sie superniani :-D)
a do tego jestem dzisej tak totalnie poirytowana jakbym byla przed @ a mam juz 3 dc !!!! :szok::szok::szok::szok: P. juz wytrzymac nie mogl bo zarlam sie o wszystko!!!! i tez nigdy mnie juz nic w ten dzien nie bolalo a dzis ... musialam zapodac sobie przeciwbolwy :no: nie wiem co to sie ze mna dzieje!?

Dziekuje kochana... prawie mnie namowilyscie do testowania
:tak:

Kurcze, mam teraz dylemat co do tej luteiny. Od tego cyklu zacznę stosować testy owu i zobaczymy ( też mam 3 dc). Za dwa tygodnie idę do lekarza, zobaczymy co powie? Co do rozpieszczania dzieci też mam takie same odczucia jak Ty, ale to chyba zazdrość, że ktoś ma pełną rodzinę a ja nie, a może to uczucie wynika z tego że nie znam miłości macierzyńskiej, może swoje dzieci też będę rozpuszczać?

reklama
Kurcze, mam teraz dylemat co do tej luteiny. Od tego cyklu zacznę stosować testy owu i zobaczymy ( też mam 3 dc). Za dwa tygodnie idę do lekarza, zobaczymy co powie? Co do rozpieszczania dzieci też mam takie same odczucia jak Ty, ale to chyba zazdrość, że ktoś ma pełną rodzinę a ja nie, a może to uczucie wynika z tego że nie znam miłości macierzyńskiej, może swoje dzieci też będę rozpuszczać?
wiesz ja mam tez dlugie cykle i narazie owu potwierdzam obserwacja sluzu i tym ze mnie napaza jajnik! ;-) tobie bym radzila miezyc temp!!! albo monitoring chyba byl by najlepszym rozwiazaniem!!!
a co do dzieci .... wiesz u mnie to jest chyba czym innym spowodowane ... jestem niedloszlym psychologiem tzn za czasow liceum strasznie sie tym interesowalam i glownie psychologia dziecieca w taki prosty sposob i lubie obserwowac ludzi ich zachowania takie mini analizy! i az mi sie rzuca w oczy niekonsekwencja przy wychowywaniu dzieci!!!!
ten dzisiejszy przypadek - mama lata za dzieckiem z talezem jedzenia przez godz ..... a dziecko co chwile wczesniej siegalo po czekoladowe cukierki a zadne z rodzicow nie reagowalo chyba ze ja cos powiedzialam!!!!! :szok: i dziwic sie ze dziecko nie chcialo jesc?! i takich przykladow to setki moge powiedziec o roznych rodzicach! :sorry2:

kolorowych snow dziewczynki ja juz spaciu ide!

Do góry