reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Szesnasty dzień. owulacja była, więc teraz tylko czekam.... Czuje się jakoś inaczej niż zawsze, ale jak juz pisałam, nie wiem czy sie nie nakrecam... Czas pokarze:)) Jestem życiową optymistką, więc mam nadzieję, że coś z tego będzie:tak:

Wczesnie na objawy ;-) Kiedy byla owu? Jak dlugie masz cykle? :happy:

:-)Witajcie nie jestem w stanie nadrobić zaległości bo komputre mi szwankuje a do tego mnie muli:baffled:

Buziaczki dla wszytskich

Witaj kochana, nie mecz sie na sile, odpocznij sobie :tak:

A w ktorym dniu cyklu jestes? :tak:

Szesnasty dzień. owulacja była, więc teraz tylko czekam.... Czuje się jakoś inaczej niż zawsze, ale jak juz pisałam, nie wiem czy sie nie nakrecam... Czas pokarze:)) Jestem życiową optymistką, więc mam nadzieję, że coś z tego będzie:tak:[/quote]

nie testuj za wcześnie (chociaż wiem że to megatrudne)..ja zrobiłam beta hcg w 23 dniu cyklu i nic mi nie powiedziało a teraz jest 33 i II kreseczki... cykle mam/ miałam 29-30dniowe..
czekaj do dnia @
POZDRAWIAM

Siemacie laseczki
Ja w biegu dzisiaj cały dzień dopiero do lepianki wróciłam.
Zaraz postaram się nadrobić co żeście wymodziły.

Mam pytanie do starych wyjadaczek a może też nasze nowe forumowiczki będą mogły mi pomóc.

Odebrałam dzisiaj badania na LH i FSH robione w 3dc. Oczywiście wiadomo, ze jestem w fazie folikularnej bo jestem w 8 dc.
Ale podobnoć stosunek LH do FSH (czy tam odwrotnie) tez coś znaczy.
Czy ktoś tu jest mistrzem w interpretacji badań.

FSH - 5,03
LH - 5,51

Siemacie laseczki
Ja w biegu dzisiaj cały dzień dopiero do lepianki wróciłam.
Zaraz postaram się nadrobić co żeście wymodziły.

Mam pytanie do starych wyjadaczek a może też nasze nowe forumowiczki będą mogły mi pomóc.

Odebrałam dzisiaj badania na LH i FSH robione w 3dc. Oczywiście wiadomo, ze jestem w fazie folikularnej bo jestem w 8 dc.

FSH - 5,03
LH - 5,51

"W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5."

Kocham cię nad życie ale dalej nie kumam.
Ty to rozumiesz czy wkleiłaś tekst????????

A co tu rozumiec? :-D Wyzszej matematyki do tego nie potrzeba :-)

FSH - 5,03
LH - 5,51

LH : FSH = 5,51/5,03 = 1.0954... ~ 1.1 ~ 1

Czyli wszystko ok - gdyby byla niewydolnosc przysadki byloby < 0.6, a gdyby bylo pcos byloby > 1.5.

:-)Witajcie nie jestem w stanie nadrobić zaległości bo komputre mi szwankuje a do tego mnie muli:baffled:

Buziaczki dla wszytskich

hej Kingus!!! jestes! Raz jeszcze gratuluję!!! Kiedy masz wizyte u lekarza...przepraszam ale wypadlam z rytmu...jednak widze ze pojawil sie zsuwaczek...tak bardzo sie cieszę kochanie!!!

nie testuj za wcześnie (chociaż wiem że to megatrudne)..ja zrobiłam beta hcg w 23 dniu cyklu i nic mi nie powiedziało a teraz jest 33 i II kreseczki... cykle mam/ miałam 29-30dniowe..
czekaj do dnia @
POZDRAWIAM

GRATULUJE!!!!

FSH - 5,03
LH - 5,51

Dobre wyniki Hanka-tak jak pisaly dziewczyny, stosunek tych 2 hormonow ma byc bliski 1 i taki masz. Poziomy tez chyba sa dobre, ja mialam w 3 dc kolo 10ciu ...mogloby byc mniej...jeden i drugi, nie pamietam dokladnie, ale wiem ze 5 to dobrze.

Tikanisku-wyslalam!

Teraz to ja kumam.

Szybkie tłumaczenie szybka reakcja. Dzięki serdeczne.

A mam jeszcze jedno pytanie do testów owulacyjnych. Chciałam dzisiaj sobie zamówić w aptece (bo u mnie trzeba takie rzeczy zamawiać) ale babka mówi, że ma w systemie tylko test z pięcioma paskami a czułości nie zna bo nie pisze. I taki może mi zamówić.
Ja do niej hola, hola kierowniczko kota w worku kupować nie będę.
Czytałam, że są z 5, 10 paskami i że mają rożną czułość. Co jest ważne na co trzeba zwrócić uwagę, może znacie jakieś testy?????

reklama
Teraz to ja kumam.

Szybkie tłumaczenie szybka reakcja. Dzięki serdeczne.

A mam jeszcze jedno pytanie do testów owulacyjnych. Chciałam dzisiaj sobie zamówić w aptece (bo u mnie trzeba takie rzeczy zamawiać) ale babka mówi, że ma w systemie tylko test z pięcioma paskami a czułości nie zna bo nie pisze. I taki może mi zamówić.
Ja do niej hola, hola kierowniczko kota w worku kupować nie będę.
Czytałam, że są z 5, 10 paskami i że mają rożną czułość. Co jest ważne na co trzeba zwrócić uwagę, może znacie jakieś testy?????

Ja mialam takie. Najpierw dwa wyszly negatywne, a potem jak mialam dwie ciemne krechy, to po dwoch dniach mialam juz jedna jasniejsza, wiec chyba wykryl jakas roznice w poziomie hormonow.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry