reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Znalazlam na jakims forum :szok:

"A poza tym była u mnie moja mama i korzystając z tego, że mojego męża nie było w domu - namawiała mnie na dziecko (półtora roku starań ale jeszcze nie powiedzieliśmy rodzicom).
Myślałam że wyjdę z siebie, a jak poszła to kompletnie się rozkleiłam. Mówiła np. jaki to cudowny zapach malutkiego dziecka, jaka radość macierzyństwa i jaka wielka miłość itp. itd... Było mi strasznie przykro, tej rozmowy chyba nigdy nie zapomnę. Czas już im powiedzieć..."

reklama
Marzenixxx temperaturkę powinno się mierzyć tylko rano i o stałej porze (najlepiej do godziny 7). i przed wstaniem z łóżka, od razu po przebudzeniu. Temperaturka teraz nie jest wiarygodna, bo w ciągu dnia jest wyższa niż rano. Wydaje mi sie ze skoro rano tempka byla 36,6 to raczej za niska na ciąże

ja mialam 2 dni 36,6 na poczatku ciazy a potem wzrosla, spadla, moja tempka szalala na poczatku :)) bylam pewna ze jest zbyt niska i wogole cykl bezowulacyjny a tu ciaza :))

Witajcie dziewczeta, nie bylo mnie pare dni, postaram sie nadrobic co napisalyscie, ale najpierw chce Wam powiedziec, ze jestem zalamana :baffled: Nawet nie chodzi o to, ze @ przyszla w poniedzialek, ale o to, ze bylam dzisiaj u gin i powiedziala mi, ze w tym cyklu robimy tak:

3-4 dc: po 2 tabletki clo
10 dc: 1 ampulka menopur
11 dc: 2 ampulki menopur
12 dc: 2 ampulki menopur, usg, zadzwonic do gin i zapytac sie co dalej, byc moze dalej menopur, a moze od razu pregnyl

I wiecie co? Bylam w aptece... menopur kosztuje 100zl za ampulke :no::no::no::no:

Czy ktoras z Was to brala?
Olapolap masakra ! a to czemu nie dala pregnylu??? przeciez po pregnylu pęknie a on kosztuje 130 zl? bo jest jeszcze Gonal a ten np.wu nas w aptece przyszpitalnej to 90 zl.ja mialam przepisany gonal na pękniecie i wzrost pęchezyka.
A na kase ona nie naciąga?to nie jest taki lekarz?wiecie co?ja tak mowie o tej kasie bo taka babka mi w przycjodni kiedys powiedziala, ze z leczeniem nieplodnosci i doprowadzaniem do ciąży to trzeba ostroznie bo lekarze w tej dziedzinie mają skolnnosc to zdzierania.No ale fakt jest taki ze leki na bezplodnosc i do zajscie w ciąże SĄ BARDZO DROGIE- tak zawsze bylo

A wogole to się witam gorąco

Alisha gratulacje wielkie oszczędzaj się kobito i dbaj o siebie i maluszka!!!!!!!!!

Znalazlam na jakims forum :szok:

"A poza tym była u mnie moja mama i korzystając z tego, że mojego męża nie było w domu - namawiała mnie na dziecko (półtora roku starań ale jeszcze nie powiedzieliśmy rodzicom).
Myślałam że wyjdę z siebie, a jak poszła to kompletnie się rozkleiłam. Mówiła np. jaki to cudowny zapach malutkiego dziecka, jaka radość macierzyństwa i jaka wielka miłość itp. itd... Było mi strasznie przykro, tej rozmowy chyba nigdy nie zapomnę. Czas już im powiedzieć..."

No właśnie - nie ma co mamy winić, jak nie wiedziała...
u mnie moja rodzina wie, że się staramy - nie wie rodzina M., tzn niektórzy wiedzą np. teściowa, ale teść nie wie (jego rodzice są po rozwodzie). W sumie wiedzą wszyscy co wiedzieli, że byłam w ciąży wcześniej a ci, którym nie zdążyliśmy powiedzieć, to nie wiedzą nadal - już kiedyś była taka rozmowa na wątku - powiedzieć, czy nie

Olapolap masakra ! a to czemu nie dala pregnylu??? przeciez po pregnylu pęknie a on kosztuje 130 zl? bo jest jeszcze Gonal a ten np.wu nas w aptece przyszpitalnej to 90 zl.ja mialam przepisany gonal na pękniecie i wzrost pęchezyka.
A na kase ona nie naciąga?to nie jest taki lekarz?wiecie co?ja tak mowie o tej kasie bo taka babka mi w przycjodni kiedys powiedziala, ze z leczeniem nieplodnosci i doprowadzaniem do ciąży to trzeba ostroznie bo lekarze w tej dziedzinie mają skolnnosc to zdzierania.No ale fakt jest taki ze leki na bezplodnosc i do zajscie w ciąże SĄ BARDZO DROGIE- tak zawsze bylo

Dostalam tez recepte na pregnyl. Znalazlam w jakiejs aptece Menopur za 86 zl za ampulke (zamawia sie przez internet, odbior osobisty w aptece, wiec nie wiem czy bede mogla wziac na poczatek jedno opakowanie skoro mam recepte na 2). Moze lepiej byloby brac Gonal, o ktorym piszesz, skoro jest tanszy... eh... jesli to bedzie tylko jeden cykl, to jakos przezyje to 500zl, ale jesli mam tak miec co miesiac, to nie wyrobie :no: Mysle, ze ta lekarka nie zdziera specjalnie, lecze sie u niej w przychodni publicznej, wiec za wizyte nie place, dostaje luteine (refundowana), a nie duphaston... Ona nawet mi poradzila zeby nie wykupywac calej recepty, tylko brac po ampulce, bo moze nie trzeba bedzie wiecej...

Jak zaczynam wpadac w takie koszta to coraz bardziej sie zastanawiam czy to ma sens... Czy az tak bardzo chce dziecka? Czy w tak mlodym wieku naprawde konieczne jest takie leczenie? Moze ze zbyt grubej rury to wszystko jest robione, zamiast na spokojnie sprobowac przez pare cykli naturalnie... a z drugiej strony skoro wyniki badan mam zle (brak owu), to moze nie ma sensu marnowac czasu... :baffled: Nie wiem jak ja powiem M ze ten lek jest taki drogi
:no:

EDIT: pregnyl kosztuje w aptece internetowej 20 zl, skad u Ciebie 130??

Ostatnia edycja:
Powinni wam płacić za pisanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie wygrzebie się przez tydzień z zaległości!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WITAM

Usprawiedliwienie za poniedziałek i wtorek.
Mój M był tak przejęty moimi pęcherzykami (mimo, że ***** rozumiał o co chodzi) poszedł się wykąpać, wypachnił się i krzyczy z sypialni:
KOBIETO KROCZ DO ALKOWY, PAN BĘDZIE CIE ZAPŁADNIAŁ
No to poleciałam, nie mogłam przestać się śmiać, nawet kompa zapomniałam wyłączyć.
We wtorek też miał wolne i nie pozwolił mi z łóżka wyjść bo stwierdził, że jak siedzę to plemniki mają pod górę i sabotuję jego misję zapładniania.
Tak więc musiałam leżeć wczoraj cały dzień. Ale latał koło mnie i leżał ze mną więc nie ma co narzekać.

Lekarz kazał co dwa dni. Było przytulanie w poniedziałek i ma być dzisiaj. Tylko boję się, że przegapimy owu.
Niby standard to 48h życia plemnika ale ja cały czas myślę o tym, że może jego nasienie nie wytrzyma tyle. Już do niego dzwoniłam i poddałam myśl, że może wpadnie w południe do domu i mnie zapłodni na wszelki wypadek.
Qurwa nie wiem co robić.

Zaraz przeczytam co wyście tam naskrobały ale z tego co widzę to mam jakiej min 25 stron.

WITAM

Mój M był tak przejęty moimi pęcherzykami (mimo, że ***** rozumiał o co chodzi) poszedł się wykąpać, wypachnił się i krzyczy z sypialni:
No to poleciałam, nie mogłam przestać się śmiać, nawet kompa zapomniałam wyłączyć.
We wtorek też miał wolne i nie pozwolił mi z łóżka wyjść bo stwierdził, że jak siedzę to plemniki mają pod górę i sabotuję jego misję zapładniania.
Tak więc musiałam leżeć wczoraj cały dzień. Ale latał koło mnie i leżał ze mną więc nie ma co narzekać.

Lekarz kazał co dwa dni. Było przytulanie w poniedziałek i ma być dzisiaj. Tylko boję się, że przegapimy owu.
Niby standard to 48h życia plemnika ale ja cały czas myślę o tym, że może jego nasienie nie wytrzyma tyle. Już do niego dzwoniłam i poddałam myśl, że może wpadnie w południe do domu i mnie zapłodni na wszelki wypadek.
Qurwa nie wiem co robić.

Zaraz przeczytam co wyście tam naskrobały ale z tego co widzę to mam jakiej min 25 stron.

Nie przejmuj sie, ja tez mam zaleglosci od poniedzialku, ale na razie nie zdazylam nadrobic ;-) Niezly tekst z tym, ze bedzie Cie zapladniac :-) Ciesze sie, ze chociaz teraz jest miedzy Wami dobrze, ze sie facet stara myslec o Twoich pecherzykach. Zobaczymy na jak dlugo mu starczy zapalu, ale oby nie bylo potrzeby starczania na dluzej (czyt. zycze powodzenia w tym cyklu :-D).
Robilas test owu??

Ja jeszcze wroce na chwile do menopuru - czytam inne fora i czytam, a tam wszedzie ludzie pisza, ze mieli np. 6-13 pecherzykow :baffled: nie podaja dawki co prawda, ale kurna... ja sie nie szykuje do inseminacji ani do invitro, wiec......... jeden, dwa pecherzyki by mi wystarczyly........ :dry:
powiedzmy sobie szczerze, ze w tej chwili piecioraczki nie sa szczytem moich marzen :dry:

alisa- gratuluje super:rofl2:
olica- trzymam kciukasy:rofl2:
marzenixx- oj kochanie nie przejmuj sie robota,, jest ciezko ale napewno cos innego znajdziesz, a takie kurde pojeb.... pindy sa.. w mojej pracy teraz sie dowiaduje tez kolezanka ktora ze mna siedziala krzeslo w krzeslo rowno mi d... obrobila....:baffled:

EDIT: pregnyl kosztuje w aptece internetowej 20 zl, skad u Ciebie 130??
pregnyl kosztuje 130, gonal jest w podobnej cenie, tylko w jednej aptece 90 zl.moze zalezy od ilosci ampulek w opakowaniu???Nie wiem...treraz ty mnie zszokowalas tą ceną...moze to jekas inna odmiana czy jak...nie wiem ja chodzę prywatnie ale to chyba nie powinno miec znaczenia.

Ale np. doczytalam się kiedys ze niektore z was robią badania nasienia męza za 20 zl. a ja juz pisalam ze podstawowe u nas to 70 zl.Więc roznice są...

reklama

... ja cały czas myślę o tym, że może jego nasienie nie wytrzyma tyle. Już do niego dzwoniłam i poddałam myśl, że może wpadnie w południe do domu i mnie zapłodni na wszelki wypadek.
Qurwa nie wiem co robić.

Hanka - usprawiedliwienie jak najbardziej prawidłowe - zapłodnienie najważniejsze:tak::tak::tak:, a jeszcze jak się M tak wczuł to nie można go z rytmu wybijać, bo się jeszcze zestresuje;-)
a co do plemników - pisałaś, że jest zdrów jak ryba i badania ok - to chyba nie masz się czym przejmować:-)

alisa- gratuluje super:rofl2:
olica- trzymam kciukasy:rofl2:
marzenixx- oj kochanie nie przejmuj sie robota,, jest ciezko ale napewno cos innego znajdziesz, a takie kurde pojeb.... pindy sa.. w mojej pracy teraz sie dowiaduje tez kolezanka ktora ze mna siedziala krzeslo w krzeslo rowno mi d... obrobila....:baffled:

tikanis - Ty się teraz nie denerwuj jakąś pseudokoleżanką - takie kreatury zawsze się znajdą i humor popsują:wściekła/y:, a dla Ciebie przecież teraz stres nie jest wskazany:tak:

Do góry