reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Witajcie Dziewczynki i ja dzisiaj jestem :tak:
Juz posprzatalam w mieszkanku, ale za to obiadu mi sie nie chce robic :sorry2: i wiecie co wymyslilam na sobotni obiad - KISIEL (wisniowy) :-D:-D:-D a na podwieczorek bedzie GALARETKA ( truskawkowa ) :-)
Szkoda ze nie mam BUDYNIU bo bym zrobila na kolacje, hehehehe:-D:-D:-D

Witaj Lilu!
Fajnie, że zaglądasz:tak:
hej Dziewczyny!!! Wlasnie zarejestrowalam sie na BB i jestem kompletnie zielona jezeli chodzi o dodawanie postow itp. papa

Witaj - z nami czas oczekiwania na fasolkę płynie przyjemniej:-)
No i ja wpadłam się przywitać.
Zadanie domowe muszę zrobić i info na necie szukam.
Tak co nieco poczytałam - czyżby Hanka uciekła, M ją do garów zagonił czy co, bo z tego co wiem to już grzali tam się porządnie. Co ona wyprawia!
A tak w ogóle to chyba wszystkie fasolki się z worka wysypały, czy może ogrodnicy do siania wszystko wykupili! Otóż u mnie też już oznaki @ są!!! :crazy:
Może później zajrzę.;-)

Niunia - odpędzaj @ ile się da, a kysz, a kysz:-)
Witajcie! Ale mam zaległości do nadrobienia :szok::szok: ale to jak skończę porządki.
Dziewczyny ja dziś znów powtórzyłam test, dziś już kreseczka jest bardziej widoczna, wieczorem wkleję zdjęcie. I teraz nie wiem kiedy zapisać się do gin, żeby już coś było widać. A poza tym to często w ciągu dnia boli mnie podbrzusze. Nie wiem czy to normalne. Boję się i martwię czy wszystko będzie dobrze
Kinguś śliczna dzidzia:-)
Pozdrawiam! Do wieczora

Gratulacje!!!
@ mówimy NIEEEEE
A na tescie zycze nie tylko 5 ale nawet 6!!!
powodzenia tajemnicza kobitko;-)
Ok moje kochane dziewczynki-ja na dzisiaj spadam...bo zaraz mój tata przywiezie do domu kamikadze-tj. mojego bratanka i bratanice i będe za "ciocię w opałach" do jutra robila:-))))
A Wy mi tu nie wariujcie za bardzo dzisiaj popołudniu i wieczorem, zebym sie jutro z czytaniem wyrobila na zakręcie:-)
I na koniec-czy u was też tak ładnie posypało sniegiem??? Bo ja mam za oknami piękne osnieżone sosny i zimę na całego...tak czysto i biało...duzo lepiej niż było rano jak wstałam...
Milego weekendziku!!!
Buziaki

U mnie też biało - ale w sumie z Olkusza do Będzina nie tak daleko;-)

reklama
Witam po przerwie trochę mnie nie było i nawet nie mogłam Was czytać bo miałam chore oko :angry: Złapałam wirusowe zapalenie rogówki to opryszczka w oku normalnie masakra taki ból i światłowstręt że szok prawie dwa tyg musiałam siedzieć w domu i się leczyć.No ale teraz jest już prawie dobrze więc będe zaglądać do Was kochane czasami.Ciekawa jestem czy mamy nowe fasolki?Wiem że Hania miała trzy jajeczka no ładnie:-)
Ja mimo że byłam chora to przytulanka były na pirata tzn.z zaklejonym jednym okiem:-D

Witam o ile któraś z was tu jeszze jest.

Za L4 płaci się nawet za sobotę i niedzielę-niezależnie czy są one dniami pracy dla pracownika.

L4 w czasie ciąży to 100 % wynagrodzenia jakbyś pracowała.

L4 normalne chorobowe 80 % wynagrodzenia.

Dzięki ale jakoś sama sobie tego nie oblicze, raz że mam w sumie stałą pensję, niezależną od godzin, oczywiście w granicach rozsądku, dwa że dostaje więcej niż mam na umowie ale pewnie za to L4 to dostanę jak z najniższej krajowej.
A to normalne chorobowe bo w ciaży nie jestem, bynajmniej nic o tym jeszcze nie wiem.

Hm... ciekawe, w sumie słodyczy jem mało a czekolada taka naturalna jest zdrowa, linda uwielbiam taką irish coffe czy jakoś tak a te z prawdziwym kakao też znam ale w mojej małej mieścienie zapomnij o takich rarytasach.
Na katar i gorączkę te naturalne specyfiki pomogły ale brałam antybiotyki i to całe ACC max które tak reklamują w tv że wszytko niby z płuc ci schodzi ale to nic nie działa, mam zapalenie oskrzeli i to mało co mi pomogło.

Też jestem ciekawa co tam u dziewczynek słychać.

Kurcze, wiecie co dziewczynki. Jak tak czytam o tym, ze kazda z Was potrafi gotowac i w ogole, to sie zastanawiam kiedy moj m. mnie zostawi. Po co mu ktos taki, nie umiem gotowac, nie moge miec dzieci .... :zawstydzona/y:

Eeee tam co się przejmujez na pewno masz jakieś inne przydatne umiejątności, gotowanie wcale nie jest takie trudne a poza tym znam kilka związków w których to facet rządzi w kuchni i wcale nie są to złe zwiążki.

ja dokladnie mieszkam 9 km od centrum katowic, w miescie obok katowic - chorzów, pracuje w centrum katowic ...
trzymam kciuki aby ten lekarz ci pomógł !

Ooooo była w Chorzowie dwa razy :-D raz na wesołym miasteczku z ciotką hogatą ale to jako dziecko niewiele pamiętam :eek: ale wiem że byłam, a drugi raz na koncercie Stonesów fajnie było!

hej Dziewczyny!!! Wlasnie zarejestrowalam sie na BB i jestem kompletnie zielona jezeli chodzi o dodawanie postow itp., jeszcze nie mialam czasu pogrzebac w forum, zeby to sprawdzic. Podgladam juz Was od bardzo dawna, ale nigdy tak naprawde nie myslalam o tym, zeby sie dolaczyc, bo moj M. nie chcial jeszcze Kruszynki...Ale nareszcie sie zgodzil i bedziemy probowac w tym miesiacu!!! Jestem bardzo szczesliwa i podekscytowana z tego powodu:) Na razie to 2. dzien cyklu, wiec musimy troszke poczekac... Zmykam na razie, moze wpadne jeszcze po pracy:) papa

Witam i serdecznie zapraszamy!

A ja mam doła, jak człowiek nic nie robie to się rozleniwia i jeszcze bardziej nic mu się nie chce, przez pierwsze 3 dni to tęskniłam za pracą a teraz nie chce mi się nic a na jutro wymyśliłam sobie sprzątanie. Tak sobie myślę że powinnam iść w poniedziałek do lekarza i jeszcze ze 3 dni poleżeć bo płuca mam nadal zawalone ale ... sama nie wiem, zobacze jak się w pracy będe czuła.
Ma któaś dobry sposób na pozbycie sięglutów z gardła wiem że to mało smaczne ale strasznie mnie to wkurza.

Asiucha na za[alenie oskrzeli i pozbycie się flegmy polecam ci tabletki Deflegmin mi zawsze to bardzo pomaga przy tym schorzeniu i wszystko złazi i yo w jakich ilościach szok.

Mi zawsze pomaga "Flegamina" jest dostepna w syropie jak i w tabletkach.

Asiucha na za[alenie oskrzeli i pozbycie się flegmy polecam ci tabletki Deflegmin mi zawsze to bardzo pomaga przy tym schorzeniu i wszystko złazi i yo w jakich ilościach szok.

Deflegmin jest typowo na zapalenie oskrzeli i pozbycie się wydzieliny.

Dzięki dziewczynki kochane jesteście, w poniedziałek przed pracą skoczę do apteki, męczy mnie to i zalega a nie mogę tego odksztusić już brzuch mnie od tego kaszlu boli. To ACC to chyba mi lekarz przepisał bo takie reklamowane ale jest do niczego.

reklama
Wrocilam jeszcze dzisiaj, ciagle siedze jeszcze w pracy, ale troszke mi nudno:) Dzieki za mile przywitanie, fajne z Was laseczki:) Tak sobie wlasnie myslalam, ze razniej bedzie z Wami czekac na fasoleczke, tym bardziej, ze to bylaby moja pierwsza i mam pelno watpliwosci, pytan i w ogole zielona jestem w tym temacie:))) Na razie, jakies prawie 2 tyg. temu zaczelam brac kwas foliowy z roznymi witaminkami, ponad 2 miesiace temu rzucilam palenie i ogolnie staram sie zdrowo odzywiac, cwiczyc, plywac itp. I tak sie zastanawiam, co jeszcze powinnam zrobic, zeby bylo latwiej fasolce sie pojawic...? Pozdrawiam Was i milego weekendu!

Do góry