reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Powiedzcie mi, od kiedy mam się zabrać za mierzenie tempki.??
nie bawiłam się w to wcześniej, ale muszę spróbować. :crazy: W sobotę dostałam @ i nie wiem kiedy mam się zabrać za mierzenie.

reklama
:-)wow ale sie fasolek posypalo...
cukiereczek, olica, karola- gratuluje kochane :):rofl2::-D

Dziękuję w imieniu swoim i dziewczyn :-)

Wikula głowa do góry nie ma @ to spokojnie.;-)
Tikanis - brzuszek rośnie jak na drożdżach.:-)
Hanka ja nie wiem jak chłop radzi sobie z twoim temperamentem.:rofl2:

U mnie oczekiwanie na @(spodziewna 13.03) i jeszcze tylko jeden cykl i powrót do staranek:-)

Pysiu trzymam za Ciebie kciuki !!! Szybko miesiąc minie !!!

A gdzie Katarzynka i kropeczka sie podziewają, a Elisabeth to ja juz chyba z miesiąc nie wiedziałam :szok:
Eva Romeczko odezwijcie sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eva jest u teściów i wróci jutro. Chyba tam neta nie ma. Wiem bo widzę na jej wykresie na 28dni.pl, że nie mierzy tempki od weekendu i ma wpis , że jest u teściowej :-)

CZESC KOBITKI..

obebralismy wyniki badań z moczem i krwia wszystko w porządku wszystko w normie..
z grupami nie było tak pięknie.. mąż ma 0 Rh+ (to wiedzielismy) a ja mam B Rh-
może wystąpić konflikt serologiczny.. powiadomiłam o tym lekarza.. powiedział, ze nie ma się czym martwic przed porodem, jeśli jest konflikt, podaje sie matce surowica.. także mam sie nie martwic..
na monitoringu wyszedł pęcherzyk 17mm i mam się pojawic w środe.. poza tym to pytałam czy mamy sie wstrzymuwac do owulki a on, że poczekamy na wyniki badań M z poradni andrologicznej.. takze w sumie nie wiem co mam robic ale juz dzis moejmu nie odpuszcze.. zrobie mu śmigło:-) ewentualnie zobaczymy co będzie w środe lub czwartekbo coś czuje ze wtedy pęknie, bo to by był 15-16dc i wkazywałoby na 29-30dc.. czyli taki jakie mam cylke..

To trzymamy kciukasy !!!

Normalne elfa to to nie jest, no chyba ze to ciąża, wiem, ze objawem ciązy (nie u wszystkich oczywiście) jest takie dziwne mrowienie brzucha w okolicy pepka, a tempke sobie mierzyłaś?
Katarzynka pisała chyba wczoraj o podwyzszonej tempce w ciąży.

Dziewczyny ja zaszłam w ciąże właśnie w tym cyklu kiedy zaczęłam mierzyć tempkę o stałej porze bez ruszania się z łóżka oraz chodziłam na monitoring. Jestem zachwycona samoobserwacją i tym jak tempka reaguje na fazy cyklu. Poprostu wszystko pokryło się idealnie z rzeczywistością :-
)

Cały czas podbrzusze mnie pobolewa i mrowi i ciągnie tam na dole....

Dziewczyny, które są w ciąży !!! Też tak miałyście w 6 tygodniu??????

A poza tym ubłagałam rejestratorkę, żeby mnie gin przyjął wczesniej niz w 9 tygodniu i udało się :-)

Idę na wizytę 25.03 w srodę za 2 tygodnie, a do tego czasu będę umierać ze strachu.... To będzie 8 tydzień, chyba będzie serducho co?....

Ostatnia edycja:
nie bawiłam się w to wcześniej, ale muszę spróbować. :crazy: W sobotę dostałam @ i nie wiem kiedy mam się zabrać za mierzenie.

Ja mierzyłam od okresu, ale jak chcesz możesz zacząć mierzyć po okresie.
Tylko miej termometr pod ręką, bo nie można wstawać tylko zaraz po przebudzenie trzeba mierzyć o stałej, niezmiennej porze.

Jeśli jesteś przeziębiona to każda tempka w dniu choroby nazywana jest ZAKŁÓCONĄ. Jeśli zmierzysz tempke później niż zwykle to też jest zakłócona.

ja chodze do Dr. Wilka przyjmuje na Ligodzie, gdybys była zainteresowana to jego strona internetowa tam znajdziesz dane kontaktowe
Ginekolog Katowice-dr Krzysztof Wilk-prywatna strona o tematyce ginekologicznej

Moja kuzynka chodzila do niego w ciąży i tam tez rodziła na Ligocie...wszystko zakonczyło sie ok, choc ona miała nadmiar wód plodowych i dosć czesto musiala tam lezec na oddziale...ale w styczniu urodził sie mikołaj i ma już 3 latka:-)
Tylko slyszałam...nie chce siac plotek-ale takie słuchy mnie doszly, ze to bardzo dobry lekarz i prywatnie super i wogole dobry fachowiec..., jednak na oddziale jak się chce miec jego wsparcie to niestety podobno kopertą trzeba sie podeprzec...
On tez pomógl takim innym moim znajomym zajsc w ciaze po 15 latach nieudanych prób i leczenia sie u innych specjalistów...

kobietki jednak wam napisze, choc nie chciałam zapeszac, ale bardzo wielka mam nadzieje ze w tym cuklu mi sie udało

1. zmiana jadłospisu - bo od ponad tygodnia ciazgnie mnie bardzo do jarzyn i zdrowego odzywiania, odpycha od słodyczy a zwłaszcza czekolady ( chyba jeszcze nigdy tak nie miałam)

2. mam 29 dzien cyklu ( termin @) a tempka dalej utrzymuje sie na wysokim poziomie...(w ostatnim cyklu spadła 4 dni przed @)

3. bolą mnie bardzo piersi od kilku dni, nie cały czas, ale pojawiaja sie kłucia i takie silniejsze niz zwykle przed @, a sutka to mam tak bolesne ze nawet delikatnie nie moge ich dotknac

4. mam ochote na sex z samego rana ( sex z rana to u mnie wrecz nie mozliwe)

5. doszła jeszcze to, ze od 2 dni nie umie wyczuc szyjki macicy czyli jest wysoko , w temacie wyzej to podglądnełam..

6. jest we mnie takie silne przeczucie ze jestem w ciązy

7. mdłosci mam od tygodnia

ehh dziewczyny to chyba wszystkie objawy i mowie wam ze jak dostane @ to bede bardzo rozczarowana

Elfa-jak dla mnie pachnie to fasolką...musiabys miec mega wyobraxnie zeby se to wszystko wmówić...trzymam mocno kciuki za testowanie!!!

Hej, wpadam powiedzieć, że znów nie będę mogla być na bieżąco :-(

Darię w nocy z czwartku na piatek dopadła grypa żołądkowa a od wczoraj jest na antybiotyku bo jeszcze zapalenie oskrzeli się przypałątało :-(. Do tego wszystkiego mnie znów w nocy bardzo bolał brzuch, nie wiem, może to ma związek z przekręcaniem małego i naciskiem np. na wątrobę :confused:

W kazdym razie wszystkie serdecznie pozdrawiam!!!

Biedactwo...Ty to masz...naprawdę :-( mam nadzijee, ze daria szybko wyzdrowieje i choc chwilke odpoczniesz od chorób i zbierzesz siły przed rozwiazaniem...Powodzenia i trzymaj sie dzielnie Nenius!

Tak mi sie jedna mysl po głowie tłucze od rana, manowicie gdy wchodziałam do swojej"ukochanej pracy" po schodach zakręciło mi się w głowie i zrobiło mi sie niedobrze, no więc ja odrazu włączyłam myslenie - fasolka- ale to niemozliwe zebym była w ciązy w tym miesiącu.
I tak siedze analizuje i przeziez ja w tym cyklu wypiłam z butelke likieru, a na dodatek mam jeszcze miesiac szlabanu na staranka.
Może to ta wredna @ tak sie dziwnie zapowiada:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Oj Pysiaczku...czyżbyś jednak przyszalała???? Ale byłoby cudnie...zaciskam piąstki!!!!
A wogole to wczoraj ogladałam 1y raz Domisie rano z bratanicą na TVP1 i co:szok::szok::szok:widziałam tam Pysie:-D:-D:-D

]

ja także liczę, na Waszą pomoc przy zaklinaniu i trzymaniu kciuków jak na mnie będzie czas:-)

Andzia ja tam nie czekam az przyjdzie czas i dopinguje Ci juz teraz:-)

A gdzie Katarzynka i kropeczka sie podziewają, a Elisabeth to ja juz chyba z miesiąc nie wiedziałam :szok:
Eva Romeczko odezwijcie sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pysiulka-jestem, jestem...wczoraj tez bylam ale chwilke tylko...jednak zostawic Was nawet na chwilke nawet to potem tylko klopot czlowiek ma bo tyle czytania...juz sie moja mam burzy ze nic tylko klikam i klikam:-))))

CZESC KOBITKI..

obebralismy wyniki badań z moczem i krwia wszystko w porządku wszystko w normie..
z grupami nie było tak pięknie.. mąż ma 0 Rh+ (to wiedzielismy) a ja mam B Rh-
może wystąpić konflikt serologiczny.. powiadomiłam o tym lekarza.. powiedział, ze nie ma się czym martwic przed porodem, jeśli jest konflikt, podaje sie matce surowica.. także mam sie nie martwic..
na monitoringu wyszedł pęcherzyk 17mm i mam się pojawic w środe.. poza tym to pytałam czy mamy sie wstrzymuwac do owulki a on, że poczekamy na wyniki badań M z poradni andrologicznej.. takze w sumie nie wiem co mam robic ale juz dzis moejmu nie odpuszcze.. zrobie mu śmigło:-) ewentualnie zobaczymy co będzie w środe lub czwartekbo coś czuje ze wtedy pęknie, bo to by był 15-16dc i wkazywałoby na 29-30dc.. czyli taki jakie mam cylke..

Działaj nektarynko a co tam.... ja trzymam kciuki za pecherzyk, niech rosnie w sile i peka szybko!!! a konfliktem sie nie marwt-bo teraz to nie to co bylo 40 lat temu, dzis sie stosuej na to specyfiki i wszystko jest ok. Wazne ze lekarz wie o grupach krwi.
jaks mi słabo w ogole, mroczki, swist w uszach mialam..
moze ja chora jestem
zimno mi

ta....chora...na bejbika:-)

Zajaczku-mozesz zaczac mierzyc w kazdym momencie ale wykres sie robi dla danego cyklu, wiec najlepiej zaczac w czasie @ lub zaraz po niej...wedy zaobserwujesz caly swoj cykl i ziany temperaturty. Wazne jednak zeby mierzyc w pochwie, rano, zaraz po przebudzeniu przed wstaniem i zawsze tym samym termometrem! I notowac wszelkie odstepstwa, jak np. choroba, niewyspanie itd...bo to moze wplywac na zakłocenie temperatury.

OLICA-super ze udalo ci sie przyspieszyc wizyte, w 8 tygodniu juz na pewno zobaczysz pieknie bijace sreduszko!!! Sciska mocno!

kropeczko

no tez słyszałam, ze dr wilk jest miły tylko dla swoich prywatnych pacjentek, takze koperta lub przynajmniej dłuugie leczenie w gabinecie prywatnym, ja chodze juz 5 m-cy i fakt , jesli chodzi o mnie to lekarz rewelka, piekne owulacje mam, ale na jakos nasienia m. niestety on zaradzic za bardzo nic nie moze

kropeczko

no tez słyszałam, ze dr wilk jest miły tylko dla swoich prywatnych pacjentek, takze koperta lub przynajmniej dłuugie leczenie w gabinecie prywatnym, ja chodze juz 5 m-cy i fakt , jesli chodzi o mnie to lekarz rewelka, piekne owulacje mam, ale na jakos nasienia m. niestety on zaradzic za bardzo nic nie moze

Elfa...Ty mi tu na zołnierzyki nie narzekaj, bo skąd niby masz te objawy...???:-D:-):-D Bedzie dobrze-zobaczysz!!! I naqwet się jeszcze Wilk zdziwi:-)

Ok dziewczyny-zmykam na teraz bo jade dzisiaj do tego reumatologa i musze sie przygotowac...
buziaki dla wszystkich i milego tygodnia poniedzialkowo zycze!!!

Witam Was kochane znowu mnie nie bylo troszke ale nie mialam kompa :-:)-:)-( kochane zanim ja to wszystko nadrobie hehehe :szok: co tam u was moje kochane słychac ??? ile zafasolkowanych dziewczynek ??:-):-)

reklama
pysiu ja sie obawiam, ze ja sobie to wszystko uroiłam, nakreciłam sie na maxa na dzidzie..

tempka dzis spadla o 1 stopien
mrowienia w okolicy pepka nie mam, ale boli mnie brzuch od 2 dni jak na okres
aaa i jeszcze wieczorem jak kłade sie spac, czuje ze mam naprodukcje sliny

dziwne to wszystko, jak @ przyjdzie to uznam ze jestem bardzo podatna na autosugestie

Elfiku - test sikany w dzien, bobo zołty, ładna wyraźna kreska, nawet nie zarys co normalna kreska, wiec... pisalam rano - tez mi spadla temperatura, tez mi inni mowili ze chyba sobie wmawiam bo za wczesnie na objawy a tu patrz :)))))))))), wiec... siknij moja droga i koniec tych meczarni :) dodam ze jestem na 2 dni przed @ (powinna byc 11)

Do góry