reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

heia dziewcynki:-)
U nas tak sobie,staramy sie nie dolowac!
Zamowilismy prywatnie wizyte u gina w nastepny wtorek,bierzemy oboje wolne z pracy bo ponad dwie g sie tam jedzie.Teraz mam dni plodne ale nawet nie mysle o tym...napewno nic nie nie wydarzy jak juz 8 mc i nic:-(
Jakos nie moge przestac o tym myslec..siedzi w glowce i jest mi smutno:-(
będzie dobrze - zobaczysz:tak:
Witam!!!
Ja właśnie nie zastanawima jak można wpaść... nie rozumiem my to sobie wszystko wyliczamy i tak nam się nie udaję... gdzie jest sprawiedliwość!!!
A ja nie wiem co mam mysleć jak wiecie lekarz stwierdził u mnie cykl bezowulacyjny, czy króraś z was miała szczypawki w podrzuszu? może mi się tam wszystko poprzestawiało?

ja nie miałam żadnych szczypawek:no:
a co do wpadek - to prawda, my liczymy, celujemy w owu, a one nawet nie wiedzą, co to dni płodne:szok:

reklama
Kurde to ja nie wiem... tak mnie wczoraj jakby szczypało ale cholernie mocno aż musiałam się położyć... :baffled:

ja przy pierwszej ciąży zaszłam na cyklu bezowulacyjnym (oczywiście wg lekarza)
miałam wtedy nieregularne cykle, w 12 dc byłam u lekarza na usg był mały pęcherzyk i lekarz stwierdził, że bezowulacyjny. Wróciłam do domu i stwierdziłam, że no cóż czekamy na @ i się nie doczekaliśmy

ja przy pierwszej ciąży zaszłam na cyklu bezowulacyjnym (oczywiście wg lekarza)
miałam wtedy nieregularne cykle, w 12 dc byłam u lekarza na usg był mały pęcherzyk i lekarz stwierdził, że bezowulacyjny. Wróciłam do domu i stwierdziłam, że no cóż czekamy na @ i się nie doczekaliśmy
Ja miałam planowane IUI od 10dc monitoring, i nic nie rosło zaczęło się dopiero 15 dc dość późno... niby w prawym pęcherzyków w lewym kilka małych . W poniedziałek 17 dc okropny ból w lewym jajniku testy owulacyjne cały czas poztywne od 3 dni pod rząd aż do 19dc druga kreska bordowa czyli wiele mocniejsza. W 18 dniu cyklu lekarz stwiedził że w lewym nic nie ma a w prawym 14 mm , w 20 dc płyn w zatoce douglasa- lekarz stwiedził cykl bezowulacyjny. Następny zaczynam na stymulacji.
Ale mi się coś chyba pochrzaniło!?

Kobieta ma 29 lat i jest babcią:szok:
Ja wiem, że takie rzeczy się zdarzają, ale ja mam prawie 30 i nawet w ciąży nie jestem... buuuuuuuu:-(

Rozumiem, trzymam kciuki :) mocno trzymam :)

Niebardzo kumam ten suwaczek z baby gaga. Mialam tam wpisac date ale jaką?:
Tam jest chyba tylko opcja żeby wpisać datę porodu, a jak wpiszę np 15 listopada to pod suwaczkiem jest napisane "mam 4 tygodnie" i jest zaznaczony 1 miesiąc ciązy

A ja jestem dzis liczac od okresu w 6 tygodniu 1 dniu. A zeby na tym suwaczku tak wyszlo to jako date porodu musze wpisac 01.11 a to chyba niemozliwe, bo mi sie wydaje ze porod ma byc pozniej.

WRRRRR

reklama
Niebardzo kumam ten suwaczek z baby gaga. Mialam tam wpisac date ale jaką?:
Tam jest chyba tylko opcja żeby wpisać datę porodu, a jak wpiszę np 15 listopada to pod suwaczkiem jest napisane "mam 4 tygodnie" i jest zaznaczony 1 miesiąc ciązy

A ja jestem dzis liczac od okresu w 6 tygodniu 1 dniu. A zeby na tym suwaczku tak wyszlo to jako date porodu musze wpisac 01.11 a to chyba niemozliwe, bo mi sie wydaje ze porod ma byc pozniej.

WRRRRR

moze liczy dobrze, rozne kalkulatory roznie licza i jesli liczysie ile faktycznie ma ciaza czyli od zaplodnienia to 4 tygodnie a jesli od okresu to szesc.. moim zdaniem tygodnie ciazy to te ktore faktycznie do tej ciazy sie zaliczaja, od dnia poczecia a nie od okresu.. no ale to tylko na moj rozum.. bo co sie dzialo w ciazy w 1 tyg lub drugim po okresie? nic, Ty liczyłas dni kiedy owu..

Do góry