reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Alisko

A probowalas testy owu ? Jak one sie mialy do monitoringu ktory zrobilas ?
ja zaszlam mateatycznie i na testach, pamietajcie ze oni oszczedzaja na barwnikach i jak zadko kiedy wychodzi ciemniejsza, zazwyczaj troche bledsza lub taka sama jak testowa :) mialam owulacje jakies 12h wczesniej niz wynikalo to z testu

Alisko

A probowalas testy owu ? Jak one sie mialy do monitoringu ktory zrobilas ?

Akurat w tamtym cyklu nie zrobiłam testów owu. Poszłam na żywioł. Obserowałam tylko śluz i był faktycznie płodny.
To, co mnie zastanowiło, to to, że cztery dni po domniemanej owulce, i po pogorszeniu śluzu, nagle znów pojawił się śluz o cechach b.płodnych, no i serduchowałam.

Z tego co piszesz wynika, ze masz dosc krotkie cykle - 25, 26 dni, tak?

Wiesz.. Zawsze miałam regularne cykle co 24 dni, ale ostatnio @ spóźnił mi się o 3 dni, więc je muszę też brać pod uwagę, może mi się cosik zaczyna chrzankować, oby nie, uwielbiałam zawsze to, że miałam @ jak w zegarku bo byłam na niego przygotowana.

Ktosiowa czyli będziemy testować razem bo ja też tak jakoś od 16-19 bo zwykle mam nieregularne i mam problem żeby to wyznaczyć. Ale u mnie nieregularne @ są spowodowane niedoczynnością tarczycy ... przez to choróbsko nigdy nie mogę wyliczyć kiedy nadejdzie @ :(

Ojej, szkoda, że masz tę chorobę.. Znam koleżankę, która też to ma, od kilku lat, ale ostatnio się jej cosik polepsza.
Ja nie testuję, tzn nie mam takiej tendencji, chyba, że @ spóźni mi się o tydzień to już będzie raczej wiadomo dlaczego;) I tak niestety czuję, że @ będzie bo podbrzusze zaczęło boleć. Oj szkoda:frown:

Akurat w tamtym cyklu nie zrobiłam testów owu. Poszłam na żywioł. Obserowałam tylko śluz i był faktycznie płodny.
To, co mnie zastanowiło, to to, że cztery dni po domniemanej owulce, i po pogorszeniu śluzu, nagle znów pojawił się śluz o cechach b.płodnych, no i serduchowałam.

Hihi, dobrze, że była poprawka :-)

ja zaszlam mateatycznie i na testach, pamietajcie ze oni oszczedzaja na barwnikach i jak zadko kiedy wychodzi ciemniejsza, zazwyczaj troche bledsza lub taka sama jak testowa :) mialam owulacje jakies 12h wczesniej niz wynikalo to z testu

Też mi się wydaje, że oszczędzają :-)

Zaraz zagłosuję ad. znieczulenia.

Fajnie, dzięki. Ja naprawdę nie wiem, jak to możliwe, że w XXI wieku trzeba walczyć o takie prawo?!? Wcale nie muszę korzystać z tej usługi, ale taką możliwość powinna mieć każda kobieta, w każdym mieście, w każdym szpitalu bez wyjątku.

Nie miala baba klopotu zrobila sobie bete!

Dzis wynik dzieciakow to: 791,7!!! Ja chcialam tak 680 - byloby normalnie!
w widełkach: 217-71380 5tc, 158-31795 6tc.
I nie byłoby w tym nic niepokojacego gdyby nie to ze w piatek o tej samej godzinie bylo: 369,9. Przyrost jest ponad 100% a to duzo...

Wiec: albo to zaśniad groniasty albo blizniaki :)
Dowiem sie 23 marca (co do blizniakow bo zasniad wychodzi kolo 12 tc)

Buziaki

Bliźniaki? Nono:) Mój brat ma bliźniaki. To na pewno one!:-)

reklama
Fajnie, dzięki. Ja naprawdę nie wiem, jak to możliwe, że w XXI wieku trzeba walczyć o takie prawo?!? Wcale nie muszę korzystać z tej usługi, ale taką możliwość powinna mieć każda kobieta, w każdym mieście, w każdym szpitalu bez wyjątku.

Dokładnie, niby Wrocław "najbardziej europejskie miasto w Polsce" a tu taki psikus.

Muszę spytać gina kiedy porodówka z Dyrekcyjnej przenosi się na Borowską.
Tam ma być full wypas jeśli chodzi o warunki itd.
To nowiutki kompleks-ekstra.

Inne porodówki z Wrocławia mają być przeniesione na Złotniki. Ma tam też powstać jakiś super obiekt, ale to raczej za dobrych kilka lat.
http://wroclaw.naszemiasto.pl/poradnik_-_zdrowia_i_urody/specjalna_artykul/657209.html

Może się załapiemy co? :-)

Kiedy miałaś ostatni okres? W którym tygodniu jesteś ?

Ostatnia edycja:
Do góry