reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Męzatko, Pixelko, Olica-dziękuje bardzo kochane za mile slowa.

Tikanis-nie martw sie na zapas i nie kombinuj...jestem pewna, ze wszystko będzie cudownie na poniedzialkowym usg i zobaczysz wyraźnie slicznego dzidziusia! Ale suwaczek to ci tak zasuwa że normalnie jej:szok: Oczywiscie myślami jestem z tobą i będe czekała na relacje z wizyty u lekarza! Jak sie czujesz tak wogóle?

Lolitko-czy to prawda ze w I trymestrze ciąży latanie moze miec złe skutki??? czy moze byc np przyczyną wczesnego poronienia na samym poczatku ciazy w 4-5 tygodniu? wiesz coś na ten temat?

Ostatnia edycja:
reklama
Dzieki dziewczyny za rady..
czyli nadzieja na ten cykl jeszcze istnieje, trzymajcie kciuki, jak kazda z was bardzo chciałabym, aby w końcu sie udało to musi byc wielka radosc zobaczyc te upragnione 2 kreseczki

Lolitko-czy to prawda ze w I trymestrze ciąży latanie moze miec złe skutki??? czy moze byc np przyczyną wczesnego poronienia na samym poczatku ciazy w 4-5 tygodniu? wiesz coś na ten temat?

Kropeczko wklejam tutaj czesc arykulu z internetu: ''...Niewskazane jest też latanie samolotem w pierwszym trymestrze, jeśli wcześniej miałaś plamienia lub bóle związane z ciążą. Lotniskowe wykrywacze metali nie są niebezpieczne dla dziecka......''

Znalazlam rowniez duzo artykulow, ktore mowia rowniez, ze nie ma przeciwskazan ogolnych do latania samolotem w I trymestrze. Nie powinno sie raczej latac w III trymetrze !:tak: Powiem ci szczerze, ze ja na twoim miejscu spytalabym sie tylko swojego ginekologa o zdanie, bo na necie znajdziesz podzielone zdania na ten temat.:tak::tak:

........ jak kazda z was bardzo chciałabym, aby w końcu sie udało to musi byc wielka radosc zobaczyc te upragnione 2 kreseczki

elfa75 - nawet nie wiesz jak ja bardzo chce zobaczyc te II kreseczki na tescie jak najszybciej:tak::-)To bedzie dla mnie kolejny najwspanialszy dzien w moim zyciu(bo przeciez nie zapominam o dostaniu sie na studia, obronie magistra, swoim slubie itd- to tez byly dla mnie wspaniale chwile, ktorych nigdy nie zapomne:tak::-)):tak: 3mam kciuki za kazda z nas...

Oki ja zmykam spac, bo juz spiaca jestem. Jutro do was zagladne :-)papa

Ostatnia edycja:
w.kropeczka- dzieki kochanie a czuje sie swietnie,, tzn czasami bola mnie plecy kosci ud, czy pachwina ale wiem ze to normalne..cera tez juz prawie dobra tak w 60%, mdlosci minely,, takze spokoj cisza...nawet wczora pojawila sie ochota na male co nieco z mezem,,, tak wczesniej zero jakiejkolwiek ochoty.. takze moze i z tym bedzie lepiej bo do tej pory kiepsciutko...:rofl2:

Witam wszystkich cieplutko.Jestem tu nowa...staramy się od 7 miesięcy..Mamy dwóch synków-Igor ma prawie 11 lat,a Stasio prawie 7..z niecierpliwością wypatruje dwóch kreseczek na teście.:-) POZDRAWIAM

I ja mam 31 latek.....

Lolitka

Ja mam 32,no to jestesmy w tym samym przedziale:-)

Dziewuszki to ja też jestem w podobnym jak Wy, mam 29 lat, w sierpniu 30... w.kropeczka też ma około 30...więc będzie nam raźniej;-))))

ja zawsze lubiłam dzieci i chciałam mieć, ale nigdy nie myslałam az tak poważnie. Dopiero po ślubie tak mnie naszło;-);-);-) czasami żaluje ze moglam wczesniej jak miałam 24 lata, ale niue miałam wtedy z kim:sorry2:to znaczy nie było odpowiedniej osoby. Ja mialam szczęście do "pokręconych"facetów i takich lubiłam...na szczęście mój mąż jest odpowiedzialny i normalny:tak:

czesc kobietki
jak ja sie nakrecam, czytam te forum i robie sobie znow coraz wiecej nadzieji, jestem w 24 dc i wyszedl mi test niegatywny, moze jednak jest jeszcze malenka szansa ze zrobilam go zbyt wczesnie, okres mam dostac 8 stycznia.. owulacje mialam prawdopodobnie 25 grudnia

wg mnie zrobiłaś za wczesnie test! a jak Twja temperatura?, szyjka macicy?

Witam wszystkich cieplutko.Jestem tu nowa...staramy się od 7 miesięcy..Mamy dwóch synków-Igor ma prawie 11 lat,a Stasio prawie 7..z niecierpliwością wypatruje dwóch kreseczek na teście.:-) POZDRAWIAM

cześć Inez - witamy wśród nas:) gratuluje dużych synków:) teraz planujesz zapewne dziewczynkę?

może wstaw sobie suwaczek mierzący dni cyklu, będzie nam łatwiej odnaleźć się kiedy testujesz itd :)

Kaprycha a jak u Ciebie? próbowałaś testować? czy czekasz do jutra?

Dziewczynki miłego dnia!

Lilu jaka pogoda w Irlandii? pewnie nie macie tak sniegu?:)

Ostatnia edycja:
reklama
Morning :)

Wpadlam na chwile sie przywitac bo zaraz wypadam :) Idziemy zaraz na lyzwy, coby troche kalorii spalic... ;-)

Kropeczko - wiele czytalam o lataniu w ciazy. Ponadto 2 moje kolezanki sa w ciazy i zasiegaly rady ginki. Wiec jesli chodzi o I trymestr to jest zwiekszone ryzyko poronienia. Ponadto, to tylko kilka medycznych artykulow wspomnialo, ze w tym czasie wszystko sie w dzidzi tworzy i zadne czynniki mechaniczne nie powinny zaklocac tego procesu. A jesli chodzi o ostatni trymestr - zwieksza sie ryzyko wczesniejszego porodu :)

Do góry