reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

Alisa

No problem. Tego sie nie je, nie przygotowuje, to sie robi:) Pupa az sie gotuje wiec przygotuj sie na ekstremalne sporty:)

reklama
Dziewczynki czy jest konkretny dzien cyklu w którym robi sie badanie na prolaktynę?
hej....ja prolaktyne jak robilam to niepatrzylam na dc...lekaz tez nie mowil....kazal tylko naczczo,/...rano...zeby bycwypoczetym...dzien wczesniej bez przytulanka....i sie niedenerwowac....bo to hormon stresu i moze dac zly wynik...ja mialam 68 a gorna granica byla 23....po miesiacy z bromkien spadla do 12...sukces

witajcie kochane:):-D

Bylam u lekarza i dostalam skierowanie na badania lh fsh prolaktyne i taie jeszcze jedno nazwy nie pamietam:cool: takze zaczynam sie leczyc wkoncu kiedys trzeba:tak: moj maz tez musi sie zbadac lekarz powiedzial ze 2 lata staranek to duzo i zobaczymy co z tego bedzie bo tojest niepokojace ze nie jestem wciazy:wściekła/y:az sie boje naprawde nie wyobrazam sobie zeby nie byc kiedys mama nieprzerzylabym tego:-(

Pysiu z tego co mi lekarz dzis powiedzial to prolaktyne mozna zbadac obojetnie w jakim dniun jedynie lh i fsh trzeba badac 2 razy w 8-10 dniu cyklu a potem od 20-25 tak sie sparwdza czy wogole wystepuje owulacja

Pozdrowienia dla kropeczki kochana oby kolanko przestalo bolec:tak:

Z tego co widze dawno nie bylo II kreseczek czyzby zastuj noworoczny no kochane do dziela staramy sie:-D

;-)trzymam kciuki i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA URODZINKI, baw sie dobrze i zycze wam pieknej fasolki

oj po takich starankach to na bank będzie fasolka i to urodzinowa!!!! :tak:

!

Marzenixx wsiego najlepszego i bąbelka ślicznego z okazji urodzinek :-D
miłego owocnego weekendu dziewczynki ja sie zegnam do poniedzialku!

oj dziekuje wam dziewczynki , wiem ze to zyczenia z glebi serca dlatego wierze ze sie uda!!! zaraz mezus wraca do domku i do dziela!!!

witaj molphin wsrod nas :-D

Marzennix kochana wszystkiego naj naj dzialaj jak najpredzej w sumie nie wychoc do nie dzieli z lozka jak by to mialo byc to trzymam kciuki ciekawe jak ze mna bedzie?

Melphi witaj wsrod nas kochana owocnych staranek zycze i tobie moja droga:)

Marzennix kochana wszystkiego naj naj dzialaj jak najpredzej w sumie nie wychoc do nie dzieli z lozka jak by to mialo byc to trzymam kciuki ciekawe jak ze mna bedzie?

Melphi witaj wsrod nas kochana owocnych staranek zycze i tobie moja droga:)

a dziekuje kochana za zyczonka, a ty tez niedlugo sypniesz nam tu fasolką zobaczysz :tak:

SISI 86- mi lekarz kazał zrobić lh i.... to drugie cos w 2-3dniu cyklu i 12-13. Bo przeciez w okolicach 12-14 dnia jest owulacja (przynajmniej teoretycznie). Chyba ze sie myle......

kinguś z tego co pamietam ty owulke bedziesz miala sobota -niedziela wiec rozumiem ze razem testujemy i wyjda nam piekne II kreseczki i zapisujemy sie na pazdziernikowe mamy:-D:-D:-D:-D:-D my juz ze staraczek 2008 moglybysmy zafasokowac wkoncu:tak::-):-)

SISI 86- mi lekarz kazał zrobić lh i.... to drugie cos w 2-3dniu cyklu i 12-13. Bo przeciez w okolicach 12-14 dnia jest owulacja (przynajmniej teoretycznie). Chyba ze sie myle......

No niewiem ja mam zapisany przekaz na wszystkie te 3 badania razem i mam napisane 8 10 dzien cyklu a potem fsh i lh jeszcze raz miedzy 20 a 25 dniu cyklu niewiem moze kazdy lekarz inaczej podaje moj mowil ze na poczatku i na koncu cyklu jest najlepiej bo wtedy mozna zobaczyc po wynikach czy byla wogole owulacja i rozpoczac dalsze badania i leczeia

Marzennix kochana miejmy nadzieje ze niedlugo sie uda a ty tez pewno niedlugo bedziesz sie cieszyc z II kreseczek moze jeszcze w tym roku bedziemy mamami jesli o mnie chodz moze byc nawet grudzien byle tego roku::tak::-D

reklama
Dziewczyny z tego co sie dowiadywalam to toxo (ktora taz przeszlam w zeszlym roku) mozna sie zarazic stosunkowo bardzo latwo. Wszedzie gdzie mogl pojawic sie chory zwierzak, jego wysuszone odchody ulegaja rozpadowi (sproszkowaniu) i moga byc nawet przenoszone przez wiatr. Wiec wszelkie warzywa i owoce musza byc bardzo dokladnie myte, jesli przacujesz w ogrodzie uzywaj plastykowych rekawiczek. Ale to nie tylko zwiazane jest z kotami, toxo moze znajdowac sie w miesie, swezym mleku. Najlepiej wystrzegac sie grilowanego miesa i produktow prosto od krowy (na wsi). Wiem, ze smakuja lepiej ale nie warte jest stresu.
Ja dowiedzialam sie o swojej toxo przez przypadek, zero jakich kolwiek obiawow, zrobilam wymagane badania od gina, bo zaczelismy starac sie o fasolke. Wyniki wyszly szokujace, bylam w trakcie choroby. Zrobilam ponowne wyniki po 2 miesiacach-poprawa.
Ponowne wyniki w luty i mam nadzieje, ze sie tego pozbylam.

A ja mam kociaka juz długo i choc ma ciagle sprzatane i ogólnie jest bardzo czysta, to bardzo sie obawiam, że moge miec toxo.
Jak mogę zbadać czy mam ta chorobe??? Wystarczy pobranie krwi?
Pozdrawiam i z góry dziękuje ze info :)

Do góry