Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Wpadłam na chwilkę bo zaraz mnie M przegoni.
W przychodni mają remont i... usg było w moim gabinecie![]()
Maluszek ma 1,4 cm i serduszko bije :-):-) Czyli nie musi być silnych mdłości żeby było dobrze;-)
W czwartek idę na dokładniejsze usg.
Wyniki ok nie mam kiły ;-);-)
Całuje Was wszystkie i dziękuje za kciuki :-)
Właśnie wróciłam od giny. Ogólnie załamka, moje pęcherzyki są bardzo małe jak na 12dc. Prawdopodobnie od przyszłego cyklu zaczniemy stymulacje estrogenem, a jak to nic nie da to czeka mnie clo. Miła perspektywa. i gdzie tu znaleźć czas na romantyzm...

ciesze sie kochanar ze tak wszystko sie u ciebie dobrze uklada, teraz ciesz sie spokojnie ciążąWpadłam na chwilkę bo zaraz mnie M przegoni.
W przychodni mają remont i... usg było w moim gabinecie![]()
Maluszek ma 1,4 cm i serduszko bije :-):-) Czyli nie musi być silnych mdłości żeby było dobrze;-)
W czwartek idę na dokładniejsze usg.
Wyniki ok nie mam kiły ;-);-)
Całuje Was wszystkie i dziękuje za kciuki :-)

ehehehheGłupie baby.:-):-)
:-)
:-)
Ja się do Gina tak szykuję a nie na przytulanki.

przynajmniej gin bedzie mial na co popatrzec oprocz twojej waginy oczywiscie hahahah

hej dziewczyny!pisalam na tym watku jakis czas temu...niestety zaczelyscie tyle pisac ze nie dalam rady nadrobic hehe...otoz mialam dzis dostac @ ale nie dostalam zrobilam test i mam dwie kreseczki w prawdzie jedna bladziutka ale jest hehe...bardzo sie cieszetylko jak narazie nie mam zadnych objawowo ciazy..ani cyce nie urosly,nawet brzuch mniej boli niz przy zwyklej @...
pozdrawiam was wszystkie
Babo-kochanie-bardzo mi przykro... Ale wiesz co tak sobie mysle, ze jednak moze to prawda co pisza dziewczyny, ze powinniscie ponownie zbadac nasienie meza, moze jednorazowa ocena nie wystarczy - tymbardziej, ze nie znasz zadnych parametrow? lekarz mogl powiedziec "jest zle", ale bez konkternych danych nie jestes przeciez w stanie ocenic jak zle...Moze wcale nie jest tak zle jak sobie teraz myslisz?
Babo-nie smuc sie kochanie-najwazniejsze ze macie skierowanie do specjalistow i skoro je dostaliscie to znaczy ze sa metody i sposoby, jest wiec nadzieja...przytulam Cie mocno i szczerze mowiac to ja bym tak czy siak ponownie zbadala nasienie za 2 -3 miesaice...nigdy nie zaszkodzi...
Wiem ze to nielatwe taka diagnoza i nie jest latwo rozmawiac na te tematy-szczegolnie gdy wina lezy po stronie mezczyzny-ale musisz byc silna i musisz okazac mezowi wsparcie, bo dla faceta to dopiero cios bedzie...badz dzielna i miej nadzijeje-ona czasem dziala cuda!
Elfa75-uda sie i Tobie, zobaczysz!!! A poki co ciesz sie z kolezanka i zarazaj sie od niej fluidkami!!!
Tak to juz jest ze jednym udaje sie od razu-nawqet jak nie chca i sie nie staraja-a inni musza troszke poczekac, ale napewno bedzie dobrze! a jakie masz te wyniki meza? moze nie jest tak źle...
no witam
a wiec zaczne wszystko od poczatku wiec wyszlam za maz i od razu chcialam dziecko mialam obsesje na tym punkcie moj maz tez i minelo ok pol roku i nic wtedy zaczelam sie martwic juz ,pojechalam do lekarza gin. ale stwierdzil ze wszystko ok i mamy jeszcze czas ,ale kolejny msc nic jakos nie dawalo mi to spokoju i wzielam adres od kuzynki do lekarza w Poznaniu poniewaz oni tez nie mieli dziecka i sie starali ona juz jezdzila tam rok wczesniej (teraz ma 42 lata i jest w 5 msc ciazy) pojechalismy oboje oczywiscie pierwsze byla badanie nasienie ( bdb wyniki) moje hormony byly ok jajeczkowanie bylo ok czyli jednym slowem idealna para ,wiec dlaczego nie zachodze w ciaze?????? potem byly zastrzyki ,tabletki,bralam je na zmiane prawie wciaz jakies leki na jejeczkowanie w miedzyczasie jezdzilam na inseminacje kilka razy ,potem znowu od poczatku wszystkie badania lekarze robili w kolko to samo teraz dopiero to sobie uswiadomilam nie bylo zadnych przeciwskazan na zajscie w ciaze( lezalam przez te lata w Poznaniu na ulolnej nie pamietam nazwy oddzialu ole na dole oddzial ciaz zagrozonych itp.) po kilku latach bylam juz w atkiej depresji ze szok moj maz zaczal robic problemy z tym ze nie bedzie jezdzil na oddanie nasienia bo go to krepuje ja co msc bylam u lekarza a on raz kiedys mial jechac i robil z tego straszny problem,zaczelo sie psuc miedzy nami ja nie bylam w stanie normalnie funkcjonowac bardzo ciezko to przechodzilam co msc placz jak tylko dostawalam miesiiaczke to byl koszmar!! w koncu zaprzestalam leczenia niemialam juz sil ani nerwow pogodzilam sie z tym i stwierdzilam ze w zyciu jest wiele fajnych reczy ktore mozna robic.Ja zamieszkalam u siostry musialam odpoczac pomiedzy nami bylo coraz gorzej nie rozmawialismy wogole juz i postanowilam wyjechac do Holandi do pracy poniewaz w Pl nie mialam pracy wiec sie spakowalam i w droge w tym czasie juz mielismy sprawe rozwodowa niestety ciezko jak jedno chce i sie stara a drugie nie ma ochoty nic dac od siebie.po kilku msc tutaj poznalam faceta i wiecie co bylo dalej po jakims czasie juz mieszkalismy razem ja pracowalam po 12 godz i on tez po 12 wiec spotykalismy sie dopiero ok 20 w domu wiec nie bylo czasu nawet cos planowac.
obudzilam sie w nocy kiedys i bardzo zle sie czulam mialam straszne mdlosci i zoladek mnie bolal myslalam ze to grypa przez 2 tyg tak sie zle czulam ale potem minelo,pracowalam bardzo ciezko dzwigalam takie ciezary dlatego bylam pewna ze to bol brzucha od pracy ,ale kolezanka w prezencie mi przyniosla test ciazowy i (zrobilam go od razu ) i byly 2 kreski!!!!!!!!!! bylam w szoku ,pojechalam do lekarza i potwierdzil!!! ( to juz byl chyba 12 tydz. )plakalam przez dwa dni to bylo nie wiarygodne zamiast sie cieszyc to ja plakalam-glupia
Teraz wam powiem ze zaszlam za pierwszym razem!! dlatego nie wierzylam w to ze dobrze tak szybko,wiec dlaczego nie mielismy wczesniej ?? niweiem czy to wina mojego meza?? tez niewiem mial bdb wyniki robione kilka razy
WAZNE ze kiedys pani profesor( starsza pani ) do ktorej jedzilam powiedziala mi ze mozna by zrobic inseminacje z nasienia dawcy nie od meza ,bo moze jest cos miedzy nami czego oni nie sa w stanie zbadac i MIALA RACJE! wiem ze kazdy chce miec dziecko ze swoim kochajacym mezem ,ale ja teraz zaluje ze niemielismy dzieci ( adoptowac tez nie chcial ) po czasie czlowiek madry jest.
Dziewczyny tylko spokojnie do tego podchodzic nie liczyc dni ani temp.to nic nie daje ja nikomu nie zycze takich przezyc i tego co wy przechodzicie ,ja dopiero jak wyjechalam i przestalam myslec to zaszlam i doptarlo to do mnie chyba w 5 msc kazdy lekarz mowi zeby sie wyluzowac to ciezko nie myslec wiem ,ale zycze wam z calego serducha ciazy
Przepraszam za bledy spieszylam sie dlatego ..
w miedyczasie jak urdzilam moj L zacynal miec prbemy ja go gonilam po lekarzach i w koncu trafil do takigo co mu powiedzial wprost, za pare lat bedzie pan beplodny;-)
zlosliwosc rzeczy martych albo zywych
za pierwszym razem zaszlam w ciaze bylamw ciezkim w szoku hehe bo wiekszosci koezanek w wieku 28-29lat zajmowalo to kilka dobrych msc
wiec chyba zaczniemy starania na jesien