reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Oszaleje wolałabym zeby nie byulo tych kresek niz ,żeby mi robiły taka nadzieję:rofl2:

W rzeczywistosci troszke ciemniejsza ta kreska co o tym myslicie

Martuska - dla mnie kreski pierwsza klasa - chyba trzeba gratulować!!!

E tam statystycznie to nie mozliwe , na tyle miesięcy staranek akurat ten byłby fasolkowy - rachynek prawdopodobieństwa tego nie przewiduje, nawet totolotek by sobie tego nie zaplanował.

Głowa do góry Andziu i pod kołuderke i prosze mi się nie drapać zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Pysiu - właśnie nie drapać - póki nie śpię to jestem w stanie to zrobić, ale jak zasnę to nie ręczę co będę robić przez sen - zaczyna swędzenie mi już przeszkadzać:-( ale dam chyba radę - najwyżej będę spać w rękawiczkach:tak:

Dziewczynki ja jednak pójdę za radą Pysi - do łóżeczka się wygrzewać

Dobrej nocki

reklama
normalnie dziewczyny a dzisiaj to w ogóle jestem skołowana zrobilam dzisiaj test firmy amil bo tamte wyrzuciłam :tak:zrobiłam przed chwila test i znowu na nim 2 kreska pokazala sie szybciej bo po 3 min ale znowu taki cien cien ,ale jest:szok:a rano temperatura mi spadła do 36,8 więc nie wiem co teraz myslec .Oszaleje wolałabym zeby nie byulo tych kresek niz ,żeby mi robiły taka nadzieję:rofl2:

Buziaki Zobacz załącznik 118798

Kochana tu nie ma co mysleć, tu sie CIESZYC TRZEBA, kreseczka moze byc jasniejsza, boo moze poziom chormonków jeszcze nie jest za duzy .

......................GRATULACJE....................

A jutro leć na betke z samego rana i napisz nam co i jak :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

normalnie dziewczyny a dzisiaj to w ogóle jestem skołowana zrobilam dzisiaj test firmy amil bo tamte wyrzuciłam :tak:zrobiłam przed chwila test i znowu na nim 2 kreska pokazala sie szybciej bo po 3 min ale znowu taki cien cien ,ale jest:szok:a rano temperatura mi spadła do 36,8 więc nie wiem co teraz myslec .Oszaleje wolałabym zeby nie byulo tych kresek niz ,żeby mi robiły taka nadzieję:rofl2:

Buziaki Zobacz załącznik 118798

Tylko nie szalej, poczekaj dzien lub 2 i zrob ponownie. Pewnie badzie jeszcze bardziej widoczna ;-) i wtedy trzeba to opic :)

Ostatnia edycja:
Mam pytanie do dziewczat, ktore zafasolkowaly i mierzyly sobie temp. Jak sie ona zachowywala w czasie miedzy owulacja (tzn. po) a dniem przypuszczalnej @ wrednej?
Dziekuje za info.

Misiarw-kochanie nie smuc sie! A jakie masz te pecherzyki jesli mozna cie podpytac??? Moze masz pozniej owulacje niz ksiazkowy termin i jeszcze zdaza urosnac??? Nie mart sie na zapas kochana-- masz juz kolejne usg ustalone zeby sprawdzic czy urosly i czy pekną? Moze leki nie beda potrzebne, moze sie uda bez ingerencji farmakologicznej ...? Buziaki dla Ciebie-i nie drecz sie juz!!! Bedzie dobrze!

Cześć Kropeczka,
Moja gina powiedziała mi dzisiaj że w moich jajnikach jest sporo pęcherzyków, ale że są małe jakbym była w 5dc, a jest już dzień 12. Poza tym mówiła to z taka miną, że aż mi się zimno zrobiło. Umówiłam się z nią na kolejną wizytę za tydzień, mam nadzieję że okaże się że mam późno owulację i że prochy nie będą potrzebne. Dowiedziałam się też że przed owu nie powinno się brać luteiny, zapytałam się lekarki czy na pewno mam brać luteinę 16-25 dc, a ona że tak, na moje pytanie czy jeżeli okaże się że będę miała owu w 18dc nie zaszkodze sobie tymi tabletkami, powiedziała że nie, ja już nie wiem co mam o tym myśleć. Czy mam brać luteinę przed owu?

Ostatnia edycja:
Cześć,\
Moja gina powiedziała mi dzisiaj że w moich jajnikach jest sporo pęcherzyków, ale że są małe jakbym była w 5dc, a jest już dzień 12. Poza tym mówiła to z taka miną, że aż mi się zimno zrobiło. Umówiłam się z nią na kolejną wizytę za tydzień, mam nadzieję że okaże się że mam późno owulację i że prochy nie będą potrzebne. Dowiedziałam się też że przed owu nie powinno się brać luteiny, zapytałam się lekarki czy na pewno mam brać luteinę 16-25 dc, a ona że tak, na moje pytanie czy jeżeli okaże się że będę miała owu w 18dc nie zaszkodze sobie tymi tabletkami, powiedziała że nie, ja już nie wiem co mam o tym myśleć. Czy mam brać luteinę przed owu?

A z jakiego powodu gin przypisała Tobie luteinę;-)

Misiarw, nie załamuj się! Może w następnym cyklu akurat urosną więcej? Jeden monitoring tak by miał przesądzać o sprawie wzrostu pęcherzyków??? Ostatnio mój gin wysłał mnie do kolegi gina od usg, który zanim jeszcze zrobił mi usg, to już założył, że jak za dwa cykle sama nie zajdę, to trzeba dać clo :confused::confused::confused:? Dopiero potem ogladnal, co u mnie się dzieje, jak duże są pęcherzyki itd. O jakichkolwiek badaniach hormonów ani słowa. Więc ja się pytam, jak można niektórym ginom wierzyć do końca?? Ja mam swoje założenie, bo łapię wszystkich moich ginów za słowo. Skoro staranka od końca pazdziernika, to wcale nie tak długo, więc jeszcze trochę się tak postaram, ufając tylko naturze. Pozdrawiam Cię ciepło!

Ja też uważam że jeden monitoring o niczym nie świadczy, ale ci lekarze potrafią wprowadzić taką atmosferę, że krew zamarza w żyłach. Najśmieszniejsze jest to że jeszcze nigdy nie trafiłam na lekarza który wiedziałby co robi, wszyscy jak jeden mąż błądzą po omacku, testują na pacjentkach hormony i liczą na szczęście. Ja już dawno przestałam im ufać. O wszystko się trzeba prosić, sugerować, zachęcać, a przecież do cholery to oni powinni wiedzieć jakie badania zlecać...jakiś koszmar. Zobaczymy za tydzień po kolejnym monitoringu, mam nadzieję że moje pęcherzyki urosną. Boje się tylko że niewłaściwie do mojego cyklu biorę luteinę (16-25dc), moja gina mnie uspokaja, ale ja mam dziwne przeczucia że nie maracji:baffled:

reklama
A z jakiego powodu gin przypisała Tobie luteinę;-)

Powiedziałam jej że praktycznie nie mam śluzu, na co ona że pewnie nie mam dni płodnych, więc muszę zacząć brać luteinę. Rok temu robiłam hormony, mam nadzieję że sugeruje się tymi badaniami. W poniedziałek, 09/03 idę na koleiny monitoring, poprosze ją by zaleciła mi powtórzenie badań

Do góry