reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Dziewczyny ja nim zaszlam w ciaze bylam juz tak zdesperowana ze wiadomosc od kolezanek zaciazonych mnie zloscila :(( nie umialam pogratulowac ani nic, zlosc, zazdrosc do tego stopnia ze przestalam odwiedzac by nie widziec brzuszkow, naokolo widzialam panny z brzuchami, na kolejnych rodzinnych zjazdach kuzynki, 2,3 dziecko myslalam ze ocipieje, w pracy slyszalam...nooo juz mala 4 lata na co czekamy, wiec Was rozumiem i to normalne...Do pracy za to jezdzilam z 16 latka z brzuchem co jechala do szkoly jak ja widzialam beztroska i fiu fiu o jakis bzdurach z kolezanka myslalam ze mnie trafi i tylko co ona ma czego ja nie mam :((, na podworku to samo tylko dzieci przybywalo :(( myslalam ze jestem nienormalna bo testy ciazowe rozbieralam na czesci pierwsze huchalam dmuchalam czary mary i nic jedna krecha wrr o objawach nie wspomne mialam nawet spiaczke, codziennie po pracy spalam 2-3h czujecie??? taka sila sugesti, mdlosci, zylki na cyckach i wzdety brzuszek a @ i tak przechodzilo i wtedy wszystko pryskalo, wiec jesli ktoras mysli ze jest NIENORMALNA to nie jest bo to calkiem NORMALNE...nawet jak odstawilam forum zylam wg mojego kalendarza a nie kalendarza ze 26 wyplata tylko np 26 to 3 dni przed owu :)))

reklama
ojjj gdzie mieszkasz, w zesonie przyjade do ciebie na truskawki, takie prosto z krzaczka sa najlepsze pyyychotka

Boze tak mi głupio, powiedzialam mu ze to koniec i wyrzucialm swoja obraczke przez okno.. mieszkam na osiedlu na 5 pietrze i obraczka przepadla....cała noc plaakalam, do pracy nie poszlam musialam wziasc urlop na telefon, z mezem sie juz pogodzilam, ale uraz w srodku gdzies głeboko zostal no i nie ma tej obroczki, szukalismy pod blokiem i nie znaleźlismy.. tak mi wstyd ze ze mnie taka furiatka

Niestety w lubuskim:dry:
Co do obrączki to jesteś niezła!

Witam gorąco!
Ja nie wiem skąd u Was takie zdolności? Co prawda w szkole mnie uczyli na technice, ale żebym coś zapamiętała:no:

Proszę - i następna z robótką ręczną - podziwiam Was;-)

Oj do tego to trzeba mieć cierpliwość.

Hej dziewuszki, ja mam ogromnego stresa przed pierwszym USG we wtorek, czy wszystko jest w porządku i ciąza się rozwija prawidłowo. Żeby nie czytac za dużo o poronieniach, braku zarodków, braku serca itd postanowiłam do tego czasu zrobic sobie przerwe w pisaniu na BB.
Czego bym się nie dowiedziała we wtorek to wam napiszę :tak: obiecuje
ściskam Was wszystkie. Bądźcie dzielne i przede wszystkim CIERPLIWE - nie testujcie przed casem :-) Hanka słyszysz? :-)

Spokój mi tutaj proszę;-)

chyba wszyscy oglądaja "moment prawdy" heheh:-p;-)

Miałam to oglądać, ni i przegapiłam:rofl2:

Staram sie nie nakrecac bo zdazalo mi sie juz to a potem dostawalam @ :no:

Kobieto aleś ty niecierpliwa!

nowy program typu reality na polsacie ale cos mi sie nie bardzo podoba.....:dry:

Chciałam właśnie oglądać to ze względu na dość nietypowe pytania.

ha ! chciałabym Cie zobaczyc w 4 m-cu z kolczykiem ;)
a tak przy okazji mamy ten sam termin testowania !

Koleżanka z liceum zrobiła sobie tatuaż pod pępkiem. Musiało to zai....e wyglądać w ciąży:-D

A propo testowania ja mam @ na poniedziałek:confused:

Niunia-chyle czoła-serio-szacuneczek! -a poza tym jak juz sie podlizalam to dawaj adres-wpadne latem na truskawki;-)

boze-to jaki wielki ty masz ten ogrod???:szok:

Wątpię by ktoś chciał na takie zad....e przyjeżdżać:-D
Ogród - troszkę tego jest ale i tak wszystkiego nie wykorzystujemy.

Plamka ty lepiej pożycz od sąsiadki kota i se połóż na to kolano jak to reumatologia. Kot ci tam wszystko wygrzeje.
Należy się 300zl za konsultacje:-)

Polecam swoje, w dodatku czarne:-D

bedziesz robiła test ciązowy ? ja mam zmiar poczekac az testowaniem do 7 dni po terminie @
ostatnio co robiłam test to oczywscie był negatywny
w tym m-cu robie bunt testowy

Ja jak @ nie przyjdzie to poczekam ze cztery dni. Nie chce się nakręcać bo kilka razy @ zrobiła mnie w konia!:crazy:

Niunia - ja nie mogę wyjść z podziwu nadal - co Ty jeszcze potrafisz???

Dobrze gotuję, sama wymyślam przepisy na ciasta gdzie z 80% pomysłów jest dobra, potrafię skręcać meble, poniektóre prace remontowe w domu np tapetowanie, malowanie..., czasami pomogę M coś przy aucie.
Pasjonuje się fotografią.

kobietki
nie uwierzycie
moja obraczka wrocila do mnie
dzis rano sasiad ja znalazl i mi przyniosl do domu , szok !

juz nigdy jej tak lekko nie wyrzuce

ale mi sie milo dzien rozpoczal :)

Sąsiad chyba umie trzymać buzie na kłódkę:confused:

:-D:-D ja jestem dyplomowanym dyslektykiem (tzn mam papiery) ale ta panna mnie bije o glowe! :-D:-D:-D:-D
:tak::tak::tak::tak::tak: :-D masz racje kobito! niestety nasz rod jest dyskryminowany! ale wiecie co skoro np samochody najczesciej sa reklamowane z laskami co to ledwie tylek ma zakryty a cycochy tak scisniete ze moga w kazdej chwili wyskoczyc to dlaczego np garnkow nie reklamuja faceci w samych fartuszkach!!!!! :confused::confused::confused::confused::-D a to juz czas na sadzenie truskawek???? jaki gatunek masz?? ja sobie objecalam w koncu zajac sie ogrodem tzn przejac go po mamie bo ona robi to w taki "brzydki" sposob! :dry: co teraz powinno sie zrobic na ogrodzie .... cos mi mignelo w tv ze przyciac drzewka?
no ześ narozrabiała pięknie! :-D moja bratowa zrobila kiedys to samo a mieszkamy w domu ... a obrączke brat szukal chyba z tydzien! :-D

Eve, może cię przebiję:
dysgrafia,
dysortografia,
dysleksja,
wszystko nabyte najprawdopodobniej po wypadku samochodowym w wieku siedmiu lat przez jakiegoś pijak małoletniego!
Musiałam zrobić papiery przed maturą bo bym nie zdała nawet zawodowego egzaminu. Chodziłam do poradni przez dwa lata kilka godzin w tygodniu nawet w wakacje przez miesiąc.
Przy czym przed wypadkiem byłam asem bo umiałam czytać i pisać już jak miałam cztery lata. Nawet miałam iść do szkoły wcześniej ale dyrekcja ponoć dała du-y.

Co do lasek i aut - właśnie dlaczego nie puszczą facetów z niezłym torsem przy autach typowo kobiecych, to już by było coś:-D

Truskawki można rozsadzać wiosną późnym latem i jesienią, te co wiosna ponoć najlepiej się przyjmują, a jesienią najwięcej może wymarznąć. Drzewkom też należy się pielęgnacja, zwłaszcza jak biorą je jakieś choroby albo brzydko sie rozkrzewiają., Wygrabienie trawy najlepiej pazurkami i spulchnienie ziemi kwiatom, wokół krzewów. Co do warzyw to najlepiej sugerować sie tym co na opakowaniu piszą, ja tak zawsze robie.

dzewczyny tak sie zastanawialam co sie dzieje z temp. w czasie ciazy (wczesnej)? Nie to ze bym byla...bardzo mnie to ciekawi.

U każdej kobiety może to być inaczej.

Jaki jest bezpieczny lak na zapalenie pęcherza podczas ewentualnej ciązy.

Ja chyba zwariuję, zatwardzenie i nawet nie odczuwam z tego powodu przykrych dolegliwości, czego nie mogę powiedzieć o pęcherzu, od wczoraj daje mi popalić, tak jakby cały czas chciało mi sie siusiu.

No to nie jestem sama:-)
jak do tej pory - najbardziej wzruszająca scena z filmu - z Dr House (chyba 2 tygodnie temu lub 3)- jak robił operację dziecku w łonie matki - i to dzieciątko chwyciło go swoją malutką rączką za palec - nawet House się wzruszył;-)

Co do Dr Housa - obejrzałam już czwartą serię.
Jest super, wciąga jak ......
Z niecierpliwością czekam na piątą serię. Jest już chyba z 20 odcinków.

A propo testowania ja mam @ na poniedziałek:confused:

Ja jak @ nie przyjdzie to poczekam ze cztery dni. Nie chce się nakręcać bo kilka razy @ zrobiła mnie w konia!:crazy:

Dobrze gotuję, sama wymyślam przepisy na ciasta gdzie z 80% pomysłów jest dobra, potrafię skręcać meble, poniektóre prace remontowe w domu np tapetowanie, malowanie..., czasami pomogę M coś przy aucie.
Pasjonuje się fotografią.

Eve, może cię przebiję:
dysgrafia,
dysortografia,
dysleksja,

Ja chyba zwariuję, zatwardzenie i nawet nie odczuwam z tego powodu przykrych dolegliwości, czego nie mogę powiedzieć o pęcherzu, od wczoraj daje mi popalić, tak jakby cały czas chciało mi sie siusiu.

Niunia - pisałaś, że do szydełkowania trzeba mieć cierpliwość więc pewnie te 4 dni po terminie @ też dasz radę znieść - życzę, by @ nie było nie tylko 4 dni, ale 9 miesięcy:tak:

Ty to jesteś kobieta pracująca, jak w 40-latku:-):-D:-)

Dziewczyny - dysleksja, to zmora dzisiejszych czasów, kiedyś było mniej (ja pracuję w poradni) - co drugie dziecko, które do nas przychodzi ma dys lub ADHD, a prawda jest taka, że nasz obecny system nauczania sam produkuje dyslektyków i nadpobudliwych - a jeszcze jak pójdą 6-latki do szkoły to będzie ponad 50% więcej:no:

Eve pisalas wczoraj ze jak jest nadmiar monocytow to cala lista chorob moglabys mi to przeslac bo u mnie na wyniku norma mono to 2-8% a ja mam 11% i lekarz powiedzial tylko ze pewnie zapalenie jakies przechodzilam w tym czasie ze wszystko jest ok i teraz mysle ze moze nie jest ok? Moglabys mi napisac o jakich chorobach mowa? Dziekuje.

Pozdrawiam Wszystkie Starajace sie te Spokojne i te mniej Spokojne :)))))))
ogólnie rzecz biorąc to nic dobrego !?
Monocyty (MONO)

0-0,8 x 10do9 /l
Wzrost ich liczby może być spowodowany: gruźlicą, kiłą, brucelozą, zapaleniem wsierdzia, durem, mononukleozą zakaźną, zakażeniami pierwotniakowymi, urazami chirurgicznymi, kolagenozami, chorobą Crohna, nowotworami. Przyczyną mniejszej liczby monocytów są np. infekcje, a także stosowanie glikosterydów.
Normy laboratoryjne
Interpretacja wyników badań krwi i moczu
wszedzie pisza to samo! :dry:

pozniej sie jeszcze odezwe ale teraz mam zapitol w robocie! :dry:

Ostatnia edycja:
dziewczyny
jeszcze a propo tej obraczki...
ja sie tam plotek nie boje i tak pewnie bylam na jezykach ze ze wziełam młodszego 8 lat chłopa ;)
ludzie jak ludzie pogadaja pogadaja i zapomną
chociaz na wszelki wypadek ukulalismy z mezem historie, ze to niby okna mylam i spadla hehe

Płaczki!!!!!
Ja tam nigdy nie płakałam nawet na dramatach ale mam koleżankę, która nawet na Matrixie płakała.

Ale ostatnio jestem bardziej uczuciowa a zarazem nerwowa. Ale to przypuszczam przez te starania. Człowiek wypompowuje się emocjonalnie na maxa.

Co do Dr Housa - obejrzałam już czwartą serię.
Jest super, wciąga jak ......
Z niecierpliwością czekam na piątą serię. Jest już chyba z 20 odcinków.

Ja oglądam na razie na bieżąco - ale już mojego M prosiłam, by mi znalazł, bo gdzieś miałam ściągnięte odcinki, ale nie wiem której serii

reklama
Ponawiam pytanie!

Jaki jest bezpieczny lak na zapalenie pęcherza podczas ewentualnej ciązy.

Do góry