reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Witajcie :)Pasingby trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze i bedzie!!olapop dzielna badz!!Elfa :)po prostu postaraj sie wyluzowac i pomyslec o czyms innym. Robie to samo. Chce sie zapisac na dodatkowy kurs komputerowy i to jeszcze w tym tygodniu. Od wrzesnia ide dalej na angielski! Nie wiem czy do tego czasu bedzie Fasolina, ale jesli juz zaczne cos robic to tak latwo sobie nie odpuszcze a na czas staranek bedzie cos, co dodatkowo mi mysli zajmie. Dzis moj 10 dc. Od wczoraj mialam testowac. Oczywiscie poszlam do apteki kupic testy, ale nawet nie zdazylam zatestowac a maz juz byl wykorzystany.Sama nie wiem jak to sie stalo. ;) Dzis powinnam postarac sie byc grzeczniejsza, podobno najlepiej co dwa dni... a on juz dzis rano dopominal sie o jeszcze... mhm. Twarda bede jednak, dzis zatestuje i jesli kreska bedzie jedna to bede sie douczac pilnie z angielskiego i porzadki domowe robic... buuu a taka mam ochote na brojenie ;)

reklama
Plamienie mi sie ewidentnie konczy (mam nadzieje) zrobilam test: nadal pozytywny.
super ze tak naturalnie do tego podchodzisz bo nerwy i panika w takiej sytuacji to najgorsze co mozna robic! :tak:;-) trzymam kciuki za faoslka!!! :sorry2:
helo helo
czesc malenka moze razem na tym styczniu będziemy ;-) co do ciebie to juz od baaardzo dawna jestem przekonana ze ci sie uda bardzo szybko:-D
a ja znowu siedze w szlafroku .... masakra mam na bezrobociu nic mi sie nie chce heheheh
:-D byloby super! :rofl2: kochana jestes! ale cos po męzu widze ze za miesiac tez sie za staranka nie wezmie chyba ze Bozia za niego zdecyduje! :-p a ja mam tak glupio teraz cykle ustawione ze jakbym za miesiac zafasolkowala to termin na koniec grudnia a w nastepnym miesiacu na koniec stycznia doslownie ostatnie dni wiec bedzie dylemat z wyborem miesiaca :dry: ehhhh.... chcialabym juz miec ten dylemat!:dry:

w.kropczeka no to wlasnie mam ten sam problem, ze lubie miec wszystko dopracowane. .Tutaj macierzynskiego jest 9 miesiecy wiec na pewno bylabym w Polsce czestym gosciem :)Jesli chodzi o Salfazin i Androvit. Ich sklady sa bardzo podobne. Pani w aptece polecila jednak Androvit i duzo opinii pozytywnych wyczytalam wczesniej w necie :)

Dzieki! trzymam ckiuki i za fasolke i za remoncik!

witam!!! w ten ponury wtorek! pogoda u mnie okropna...
Wkropeczko mam nadzieję że już noga przestała boleć... ???:happy:

Witaj-no u mnie podobhie, szaro i paskudnie...z tym ze juz sroda:-D
Noga niestety...no ale dam rade!

Przepraszam Kropeczko:zawstydzona/y: Już więcej to sie nie powtórzy. Ogromniasty buziak dla Ciebie:-D
A ja dziewczynki z niecierpliwością oczekuje pierwszej wizyty. Oj i cały czas to czekanie:-D

Butterfly-no ja zartowaam kochanie, nie ma za co przepraszac:-)
Trzymaj sie zdrowo i radosnie-a my trzymamy kcuki za wizyte! Koniecznie zdaj nam potem relacje!
Buziaczki!!!:tak:

zaraz mi sie dni plodne zaczynają wiec będę gwałcic małża mojego ojjjj będę!!!

No jeśli przy wykorzystaniu tej gry co studiowałas ostatnio to bedzie chłopina biedny...:zawstydzona/y:

W. Kropeczko ja biore witaminki kupione tu w UK zestaw dla faceta i kobity 13 funtow nazywaja sie Sanatogen Pronatal (bialo rozowe i bialo srebrne opakowanie) wydaje mi sie ze sa bardzo dobre. Bo patrzac na to jakie proporcje witamin zawieraja a jakie powinnismy brac przed planowana ciaza to jest tak jak zalecaja. Czytalam o tych witaminach troche. Takze polecam :)

Jesli trafie znowu na jakiegos niedouczonego buraka to lece do Polski. Podjelam taka decyzje. Wczesniej troche to odwlekalam bo nie wiedzialam jak z praca bedzie ale teraz juz nie zwazam na nic.

Mari27-dziekuje kochanie za witaminki;-)
Wiesz ja tez mam dylematy co do pobytu w UK, bo sama nie wiem czy zdecydowalabym sie tam miec opieke lekarza w czasie ciazy i czy odwazylabym sie tam rodzic...:confused:

Dziewczyny czekam na wynik BHCG. Jak otworzę kopertę to mogę odrazu już wiedzieć czy wynik potwierdził ciążę??

Tak-i szybko nam tu pisz jaki masz wyniki!!!!

Owulacje miałam tak mniej więcej około 15 do 19 dnia cyklu bo śluz był wtedy i jajniki mnie bolały jak zawsze w trakcie owulacji.

Witaj Niunans...najlepiej to testuj 14 dni po wulacji, chyba ze zdecydujesz sie na bete z krwi to juz 10 dni po. Powodzenia!!!

... ale zazwyczaj mam tak, ze czytam kogos posty na BB i czuje np ze jej sie uda czy nie i na ogol sie sprawdza....... a co do ciebie czuje ze sie udalo;-)

W takim razie ja proszę o prognozy dla kropeczek:tak:

A jak się załapię do któregoś przedziału to muszę powtarzać badanie jeszcze raz?

jak wyjdzie ciaza to za 2 dni warto ponowic badanie by sprawdzic czy prawidlowo przyrasta, ale nie ejst to konieczne jak nie masz jakies dolegliwosci podejrzanych...

Witajcie. cały czas próbuje was nadgonic i już kończe cos mi przeszkodzi a na drugi dzień patrze a tam już tyle zapisane...będę próbować dalej. Bardzo mi się podoba, że tutaj nie ma nienawiści ani złośliwości jak na innych forach.

Camelia-witaj kochanie...o nadrabianuiu w czytaniu cos wiem...nie jest łatwo...wazne ze probujesz:-)
Pozdrawiamy cie rowniez i dziekujemy za milusie slowa o forum i naszym watku!

Kochana dla mnie SPA albo odpoczynek (jak zwał tak zwał) to​

DRINK
PLAŻA
OBCE PENISY

No nie moge....Hanka na Prezydenta!!!!!

Kropeczko melduje, ze małych pysiaczków nie widać na horyzoncie.

Pysiula-no gdzie Ty patrzysz:confused:To trzeba tak troszke poza horyzoncik okiem sięgnąc...ja tam juz małe Pysiaczki widze...i to jakie sliczne:-)! Buziaki kochanie dla Ciebie!!!!

Słuchajcie zastanawiam sie nad zapisaniem się na aqua aerobic:)) Czy któras z was może na to chodziła/?? Czy to fajne jest??/ Słyszałam od kilku osób, że to fajna sprawa i że naprawdę coś daje, ale jakoś jakby któraś z was wyraziła swoja opinię na ten temat to bardziej bym uwierzyła:)))

Torpedy z was normalnie, tyle dziś naskrobałyście że szok, czytam i skonczyć nie mogę.
Dbaj kropeczko o to swoje kolano i fasolkuj!
Ja moja droga mam taką okropną prackę że mam zmiany 24 godzinne, zaczynam o 9 rano i kończę o 9 rano następnego dnia, można się wykończyć. Pracuje jako recepcjonistka w hotelu a dodatkowo to jeszcze organizacja bankietów, konferencji, pomagam w tym kierowniczce, czasami też jestem kelnerką, praca stresująca ale czasami są takie spokojne miesiące jak marzec że jest luz. Bynajmniej z tymi zmianami to mozan sięwykończyć czasami.

Fajnie by było gdyby to była implantacja i wszystko było ok, poczekam jeszcze z 8 dni na testowanko, przedostatni cykl miałam 34 dniowy więc nie chce się napalać.

.

dzięki AsiuchaL. Kochanie-prace masz moze i trudną bo tak 24 godziny siedziec wpracy to nielkko , wiem, ale za to cos sie dizjee, tu jakis bankiet, tu konferencja...prznajmniej sie nie nuszisz!
A co do @-mam nadzieje, ze juz sie zmora u Ciebie nie zjawi...ale bez napalania sie cierpliwie czekamy tydzien do testowanka!
Buziaczki!

nie wytrzymałam i zrobiłam przed chwila test

oczywiscie 1 kreska

naprawde mi bardzo smutno

Elfa kochanie-nie powinnas testowac wieczorem...mam nadzieje ze rano test pokaze inny rezultat...Trzymaj sie dzielnie kochana!

jestem, nic dzis nie zrobia, mam sie jutro zglosic do poradni, mze to poronienie moze nie, ale uslyszałam: no, ale jest Pani w ciazy na 100% (ale mi pocieszenie), odkleja sie ten fasolek ktory jest na dole, w miejscu bliny - a mowilam cholerze zeby sie tam nie zagnezdzac! (zart - oczywiscie jedynie myslalam zeby sie tam nie zagniezdzalo). Tak, na poczatku czulam dwie fasolki - ale zobaczymy jutro. Dam znac.

Normalnie nie wierze! zadnek luteiny ci nie dali, nic kompletnie??? tylko czekac???:wściekła/y::no::wściekła/y::no:

Ja myslalam ze na to nie trzeba skierowania?!

Olesia jak chcesz toxo badac prywatnie to nie musziz miec zadnego skierowania, ale jak chce na kase chorych to trzeba sie o skierowanie postarac, u mnie toxo kosztuje 20zl jedno, a trzeba zrobic IgM i IgG wiec wydatek 40 zl.

Czy Wy odczuwacie owu ? Macie jakies bole ? Nadety brzunio ?
Sluz mam gesty tak ze szok - jak bita smietana (sorry za opis), wiec wogole nietypowy dla owu, wlasciwie mocno nieplodny....

Lolitko-mnie zwykle boli i kłuje na owulacje...zwykle wiem kiedy sie odbywa...ale ten sluz to jakis dziwny masz jak na woulacje, powinien byc jak bialko jaja kurzego...

...cierpliwie/niecierpliwie czekam na pierwszą wizytę u lekarza. Wczoraj robiłam betę, dziś miał być wynik, a tymczasem go jeszcze nie ma:confused: No, nic, jak nie dziś, to jutro, ehhh.....

Alisa79-MASZ WYNIK BETY???? DAWAJ OD RAZU!

Witam was wszystkie! Czytam sobie wasze posty juz od dłuższego czasu, choć nadążyć za wami nie jest łatwo. Chcemy zacząć starania o naszą drugą dzidzię ale tak za 2-3 miesiące. Po pierwsze dlatego, że dopiero zaczęłam pracę i czekam na normalną umowę, po drugie mamy w planach jakiś egzotyczny wypad i wolałabym wtedy nie być w ciąży. :-)

Loree-witaj kochanie w naszym gronie! mam nadzieje, ze jak juz wypoczniesz w egzotycznej scenerii i zdobedziesz stala umowe o prace to z fasolka pójdzie wam szybko i gładko! I tego Ci życze!
Kochanie co do testow to ja bym probowalana waszym miescu owulacyjnych. moze mierz tez temperature-i koniecznie łykaj kwas foliowy!
Buziaki!

Misiarw-w takim razie poczekaj na nowe wyniki dopiero zobaczysz co i jak...i fakt-luteiny na razie nie bierz , bo moze nie potrzeba. Buziaki!
A z bolami warg sr. moze masz jakies zapalenie kochanie? moze zrob nasiadówke z kory dębu (kupisz suszoną w aptece).

U mnie to sie zaczelo w sobote, ale ostatnie 2 dni to masakra, dzis kompletnie nic nie pomaga nawet glebszego oddechu nie moge sobie wziac, bo mnie dusi. W pracy wszyscy sie nade mna uzalali ale nie chciali poscic do domu :wściekła/y::angry::no: TAK MNIE KOCHAJA :baffled:

Biedactwo-zdrowiej szybko! zaraz zagladne w ksiazke z ziolami co by ci tu pomóc moglo...:confused:

:-):-D

.... Mam wyrzuty, że za pózno chodzę spać, ......

To tak jak ja:tak:

A ja dziś zrobiłam DOPIERO drugi test.......... (wiem jestem mistrzynią spokoju pod tym względem , bo niektóre od zobaczenia II kresek robią z podniety testy codziennie :-) )

Kreska jest już dużo wyraźniejsza niż w niedzielę :-) Jestem taka szczęśliwa, że szok.

Na betę nie idę bo chyba nie ma potrzeby.

Wczoraj wieczorem jak stałam przez lustrem zauważyłam, że w połowie tego miejsca gdzie ma się owłosienie zrobiło się takie załamanie tzn taka linia bo powstało lekkie wybrzuszenie.

Jezuuuuuuuuu jaki to fajny widok-odrazu zawołałam męża czy też to widzi. I potwierdził, że nigdy czegoś takiego nie miałam :-)

Olica-super!!!! Bardzo sie ciesze!!! faktycznie w twoim wypadku beta jest zbedna...fasolka daje wyrazne sygnalki!!! odliczam do wizyty!

Jesli ktoras z mam moglaby pomoc glosujac na mojego synka bylibysmy strasznie wdzieczni. Glosy mozna oddawac wielokrotnie jeden na dzien. Bardzo prosimy o pomoc. W moich suwaczkach jest link. Z gory dziekuje za kazdy glos.

Mój głos już oddany-powodzenia!

zrobilam drugi test dla pewnosc dzis rano no i tez 1 kreska

plakac mi sie chce

temkpa spadla juz o 3 kreseczki wiec @ napewno przyjdzie

wstyd mi za moje urojenia , mam zal do Boga

okropne uczucie.
do tego stopnia ze wiem ze dalej tak byc nie moze, narazie musze zmienic ałkiem swoje myslenie, oderwac sie od staranek i co najwaznijesze ! zabieram sioe powaznie za bieranie kasy na in vitro

Elfa-kochanie-bardzo mi przykro, ale nie mozesz sie obwiniac wszystkie sie tu niecierpliwymi,napalamy i mamy urojenia, trudno zachowac stoicki spokój gdy w gre wchodzi fasolka.
Moze to nie byl jeszcze ten wlasciwy miesiac, mozenie ten czas??? jednak wierze mocno ze sie uda i bedziesz niedlugo szczesliwa mama i obejdzie sie bez in vitro.
Kochanie-a jak Ty stoisz z badaniami itd...przypomnij bo nie pamietam...?

Dzisiaj mialam pierwszy zastrzyk z menopuru :baffled: Chyba podskorny, bo w brzuch... Jejku ale glupie uczucie :baffled: Jutro mam miec dwa zastrzyki, a w piatek...... chyba sama sobie bede musiala zrobic :szok: Mam rano usg, a potem od razu musze leciec na zajecia - a podobno trzeba robic mniej wiecej w tym samym czasie, wiec bede musiala gdzies tam w przychodni sobie przycupnac i zapakowac dwa strzaly w brzuch :baffled::szok::baffled: Jestem tym przerazona :szok:

Czy ktoras z Was, ktora brala pregnyl, moze mi powiedziec czy sie robi zastrzyk podskorny czy domiesniowy?

Olapop-pregnyl jest w pupę, nie mialam ale kolezanka brala ostatnio.
A co do zastrzykow wbrzuch-moja mam teraz po operacji miala 10 przeciw zakrzepowych i dawalam jej 2 razy, 2 razy dawal jej tata ale najlepeij robila je sobie sama...
Podobno da sie przezyc...choc ja sobie tego nie wyobrazam zeby samej sobie dac zastrzyk...w zyciu bym tego nie zrobila-najlepiej idz do przychodni-musza ci podac-zrob tak, jak radzi Hanka!

1. na dno pierś kurczaka, podsmażona w kawałkach i wymieszana z przyprawą do gyrosa
2. por pokrojony w paseczki
3. puszka kukurydzy
4. pokrojone ogórki konserwowe w kostkę
5. kapusta pekińska
zalewasz to wymieszaną śmietaną (może być jogurt naturalny) z majonezem
niektórzy dają też trochę ketchapu na mięsko

:sorry2:

Fajnie brzmi...sama wyprobuje-dzieki Andzia i baw sie dobrze u babci!

No i przyszła@@...
Trudno trzeba się teraz przygotować do nych staranek, tym razem się uda, a jak nie to następnym. Kidys musi sie udać, prawda??

Wikulaa0brawo!!! za takim podejsciem i optymizmem to na pewno sie uda!

W tej przychodni, w ktorej jest moj lekarz rodzinny, ale w innej placowce, powiedzieli mi, ze za zastrzyk bede musiala zaplacic 25 zl...

jabym wolalał zaplacic niz sama sie kluc:baffled:

. Wykluczyliśmy miesiące wakacyjne, bo na początku dziecko będzie cierpieć jak wszyscy wyjadą na wakacje i nie będzie miał kto do niego przyjść na urodziny i miesiące smutne jak zima czy jesień.

.

No tez tak mam...ale to glupie myslenie, prawda? A teraz to wogole sie nie staramy...wiec jeszcze gorzej:zawstydzona/y:

Cześć laski :)

Ma "plamienie przypominające", cokolwiek by to nie znaczyło :p. Nie przyjmuję żadnych leków, dopoczywam i czekam aż przejdzie lub zamieni się w mocne krwawienie. Kontrola USG i ginekologiczna 23 marca. Do tego czasu mój status "zaciężonej" jest zawieszony...

Passingby-kochanie-mam nadzieje,z e fasoleczka bedzie silna i sie utrzyma, a Ty odpoczywaj i lez jak najwiecej!!! Trzymaj sie dzielnie!!!

]

Ale plamień żadnych nie mam....

I tego sie trzymaj!!! olica-nie wkrecaj sobie nic, blagam Cię!!! Wszystko jest ok!!!

Plamienie mi sie ewidentnie konczy (mam nadzieje) zrobilam test: nadal pozytywny.

.

no to dobrze, oby tak dalej!

a ja znowu siedze w szlafroku .... masakra mam na bezrobociu nic mi sie nie chce heheheh

No ja nie w szlafroczku ale odczucia mam podobne...to juz Ferdek kiepski kalesonki przynajmniej wklada:-D

Chce sie zapisac na dodatkowy kurs komputerowy i to jeszcze w tym tygodniu. Od wrzesnia ide dalej na angielski! )

no Kulaszusza-prosze jakie ambitne olany!!! Powodzenia z ich realizacja i z planem "fasolka"!:-)

ale cos po męzu widze ze za miesiac tez sie za staranka nie wezmie chyba ze Bozia za niego zdecyduje! :-p a ja mam tak glupio teraz cykle ustawione ze jakbym za miesiac zafasolkowala to termin na koniec grudnia a w nastepnym miesiacu na koniec stycznia doslownie ostatnie dni wiec bedzie dylemat z wyborem miesiaca :dry: ehhhh.... chcialabym juz miec ten dylemat!:dry:

Witaj Eve! Wypoczęta???
kochanie-ja tam wierze ze ci sie od razu uda i maż ty za wiele nie bedzie mial do gadania:-D

Chorusku-na gardło wyczytalam w mojej magicznej ksiedze, zeby stosowac herbatke z bzu czarnego-zaparzac i pic 2 razy dziennie, a do tego między bzem pić 20ml ciepłej wody wymieszanej z 20ml soku z cytryny- mam nadzieje, ze pomoze:tak:
A jak potrwa kilka dni to koniecznie idź do lekarza bo moze zlapałas zapalneie krtani?

A i pamiętam maiałam komuś...a nie pamiętam komu:confused: podac kiedy nie wolno robić nietoperza-czyli nózki w gorę zakazane-przy tyłozgieciu macicy...podobno to wówczas utrudnia droge plemnikom zamiast pomagac.

I gdzie sa wszyscy?

Ostatnia edycja:
Chorusku-na gardło wyczytalam w mojej magicznej ksiedze, zeby stosowac herbatke z bzu czarnego-zaparzac i pic 2 razy dziennie, a do tego między bzem pić 20ml ciepłej wody wymieszanej z 20ml soku z cytryny- mam nadzieje, ze pomoze:tak:
A jak potrwa kilka dni to koniecznie idź do lekarza bo moze zlapałas zapalneie krtani?
.

Mamy swojego osobistego Kaszpirowskiego:-):-) rewelacja:happy:

reklama
w.kropeczko - odpisuje dopiero teraz, bo nie czytam w ogóle postów.

Badanie na chlam robił ginekolog bo ciągle mnie coś tam męczyło i w końcu miałam szczegółowy wymaz.

Nie mam pojęcia gdzie to mnie dopadło bo M miał dobre wyniki (badał z krwi).

Odnośnie prog. robiłam badanie po przypuszczalnej owulacji.

Raz jeden gin po USG powiedział, że nie wiadomo czy w ogóle mam owu, bo powinna być jakieś dzień wcześniej a nie było śladu po niej ani tego by miała być dopiero.

Dzisiaj dostałam antybiotyki w związku z pęcherzem i ewentualnie innym paskudztwem tam gdzie nie trzeba.

Co do tokso. Trochę to kosztuje prawie stówkę. Gdybym pracowała to już bym dziś zrobiła. Tym bardziej, ze objawia sie to podobnie jak grypa a od jakiś trzech miesięcy często mam objawy jak na grypę, przychodzą na trzy cztery dni i znika. W poradni K jestem już zarejestrowana. W związku z tym na razie musimy uważać. Nie chce zrobić ewentualnej krzywdy dzieciaczkowi.

Do góry