reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

No
Co tam Jadźka, bierzesz sie ostro za badania???
Bo wiesz lata lecą a w narodzie niż demograficzny, musimy naród ratować!!!
eheeh no biore sie biore ide w poniedzialek akurat bede miala 14dc i zrobie co trzeba, małża zabieram ze soba niech tez robi..... ale jak sie naczytalam dzis ile sie czeka na wyniki to sie odeczciewa... ja bym chcila rach ciach i juz miec a tu dooopa:no:

tak sobie mysle dzisiaj ze czekam na swoja owulke jak na jakies zbawienie hehe ale najgorsze to jest odliczanie do testowania..... co miesiac to samo, odechciewa sie....

reklama
ja robie zupke jarzynowa, a zaraz ide do tesciowej, nic nie zrobilam, nie mialam czasu za pozno wstalam hehe

a tak wogole, to poszlam dzis do apteki po tabsy dla moje małża te Androvit i one kosztuja 30 zł:szok::szok: za jedno opakowanie szok:szok: myslalam ze to w granicach cos jak folik.....

Kwiatka w doniczce teściowej kup, albo po drodze do jakiejś cukierni zajedź. Co tam będziesz kombinować, ty teraz musisz wypoczywać bo organizm przygotowujesz do "Misji ciąża".

Idź ty to tyle kosztuje, że z torbami można pójść. Ja tam pierdziele tylko kwas i dużo soków i zdrowe żarcie. U mnie na wsi tylko takie, a hipermarkety to najchętniej bym podpaliła, za to że serwują takie świństwo.

Witam was wszystkie! :-)
Witaj i życze powodzenia:-)
U mnie to sie zaczelo w sobote, ale ostatnie 2 dni to masakra, dzis kompletnie nic nie pomaga nawet glebszego oddechu nie moge sobie wziac, bo mnie dusi. W pracy wszyscy sie nade mna uzalali ale nie chciali poscic do domu :wściekła/y::angry::no: TAK MNIE KOCHAJA :baffled:
Zdrówka życzę
Passingby:szok: mam wielką nadzieję ze wszycho bedzie ok. trzymam kciuki
Olesia zdrówka
A mnie boli brzuch ,jajniki klują ,sluz jak woda białawo ,zołtawy-zwariuję zanim zrobię nastepny test:no:
Najlepiej poczekaj do terminu @. Trzymam kciuki żeby pojawiły się 2 krechy:-D
A ja dziś zrobiłam DOPIERO drugi test.......... (wiem jestem mistrzynią spokoju pod tym względem , bo niektóre od zobaczenia II kresek robią z podniety testy codziennie :-) )

Kreska jest już dużo wyraźniejsza niż w niedzielę :-) Jestem taka szczęśliwa, że szok.

Na betę nie idę bo chyba nie ma potrzeby.

Wczoraj wieczorem jak stałam przez lustrem zauważyłam, że w połowie tego miejsca gdzie ma się owłosienie zrobiło się takie załamanie tzn taka linia bo powstało lekkie wybrzuszenie.

Jezuuuuuuuuu jaki to fajny widok-odrazu zawołałam męża czy też to widzi. I potwierdził, że nigdy czegoś takiego nie miałam :-)
GRATULUJĘ. :-D
Co tam u was słychać??? są jakieś nowe zafasolkowane???
Ja niestety nie wytrzymałam i dzisiaj zrobiłam teścior. NEGATYWNE. Ale nic dziwnego że taki wynik bo przecież jest dopiero 25 dc
Pospieszyłaś się troszeczkę...ale jeszcze nic straconego:-D
zrobilam drugi test dla pewnosc dzis rano no i tez 1 kreska

plakac mi sie chce
Przytulam mocno
Czy ktoras z Was, ktora brala pregnyl, moze mi powiedziec czy sie robi zastrzyk podskorny czy domiesniowy?
Niestety nie pomogę..
Serdecznie gratuluję MOTYLKU:happy::happy::happy::happy:
Będę śledzić dalsze informacje o Twojej fasolce:)
Mam do Ciebie pytanko, czy staraliscie się jakoś specjalnie?? (tzn. specyfiki, hormonki itp.) czy po prostu długo wam zeszło??
Dziękuję Zajączku. Widzisz tak nam zeszło jakoś. Nie w każdym miesięcu staranka były w odpowiednim czasie. Nie braliśmy żadnych leów, poza witaminami tzn. ja kwas foliowy a M - salfazin. Mierzyłam też temperaturę no i szczęśliwie udało się:-D:-D:-D
No i przyszła@@...
Trudno trzeba się teraz przygotować do nych staranek, tym razem się uda, a jak nie to następnym. Kidys musi sie udać, prawda??
Super nastawienie! Tak trzymaj:-D
Cześć laski :)
Ma "plamienie przypominające", cokolwiek by to nie znaczyło :p. Nie przyjmuję żadnych leków, dopoczywam i czekam aż przejdzie lub zamieni się w mocne krwawienie. Kontrola USG i ginekologiczna 23 marca. Do tego czasu mój status "zaciężonej" jest zawieszony...
Mam nadzieję, że wszystko skończy się happy end-em:-D
Mój K radzi sobie sam świetnie. Też mam wątpliwości czy co dwa dni czy codziennie. Dziś jeszcze mnie piersi trochę bolą i jajnik boli również więc myślę, że owu tuż tuż. Tylko czy się uda tym razem?? Trzymajcie kciuki...
Ja uważam, że trzeba kochać się jak jest ochota. Jeśli nie - nic na siłę.

Pozdrowionka dla Kinguś, Eve, Kropeczki, Pysi i pozostałych forumowiczek
Miłego wieczorku dziewczyny:-D

Ostatnia edycja:
e tam nic nie bde kupowac, tak tylko idziemy... no moze jakies ciasto... zobaczymy..
co do lekow to fakt, drogie jak nie wiem a i tak nie wiadomo czy pomoga , jakos moja siostra czy kolezanki nic nie lykaly, tzn mężowie ich nic nie lykali i jakos zaszli a ty czlowieku sie meczysz , lykasz , bzykasz, prykasz i nic:crazy:

w sobote albo w piatek wyjzdzamy na wekend z małżem w sprawach sluzbowych (jego) a ze ja jestem bezrobotna hehe to jae z nim, moze w tej podrozy cos zaskoczy heheheh ale nie wiem czy bede miala wtedy owulke.... zamowilam sobie testy ale nie wiem czy dojda do piatku.....

eheeh no biore sie biore ide w poniedzialek akurat bede miala 14dc i zrobie co trzeba, małża zabieram ze soba niech tez robi..... ale jak sie naczytalam dzis ile sie czeka na wyniki to sie odeczciewa... ja bym chcila rach ciach i juz miec a tu dooopa:no:
tak sobie mysle dzisiaj ze czekam na swoja owulke jak na jakies zbawienie hehe ale najgorsze to jest odliczanie do testowania..... co miesiac to samo, odechciewa sie....

W 14dc to FSH, LH i estradiol czy tak??? To na drugi dzień masz wyniki bo to z kwi.

Cześć Dziewczyny!! Jestem dzisiaj strasznie zła. Mój luby ledwo przyszedł z pracy i potrafił mnie już z równowagi wytrącić.. masakra... wszystko mnie dzisiaj wkurza :((

Nie stresuj się. Ja już swojemu garnitur przygotowałam na jego ostatnią drogę tak mnie wkurza.

W 14dc to FSH, LH i estradiol czy tak??? To na drugi dzień masz wyniki bo to z kwi.

.
no tak wiem, ale tez zalezy od laboratorium jak sie orientowalam tu u mnie w Koszalinie. No ale jeszcze chcialam na toksoplazmowe i cytemegalie ale to chyba w 21 dc. i na te ponoc sie tydzien czeka... no nie wiem , jak pojde to sie dowiem...ale jestem nastawiona ze ide i koniec kropka!!! dla wlasnego swietego spokoju...:tak:

no tak wiem, ale tez zalezy od laboratorium jak sie orientowalam tu u mnie w Koszalinie. No ale jeszcze chcialam na toksoplazmowe i cytemegalie ale to chyba w 21 dc. i na te ponoc sie tydzien czeka... no nie wiem , jak pojde to sie dowiem...ale jestem nastawiona ze ide i koniec kropka!!! dla wlasnego swietego spokoju...:tak:

Toxo w każdym dniu.
Ja miałam wszystko w jednym i badanie się nazywało TORCH (toxo, różyczka, inne, opryszczka) i na to się czeka tydzień bo oni w specjalnych warunkach to trzymają i patrzą co się rozwija. To wszędzie tak jest.
Na badania warto wydać nawet ostatnie grosze. To takie cholery, że już nie ma śmiechu, nie da sie nawet antybiotykami przegonić.

jedni pisza zeby naokraglo, inni zeby co 2 dni...mysle ze najlepiej sluchac siebie i robic tak jakby cialo chcialo a wtedy sie uda!

A u Ciebie najlepiej zeby chcialo dzis wieczorem i jutro:-)
Pamietaj ze w trakcie owu najlepiej by zolnierzyki juz czekaly...inaczej moga przepuscic jajo...
ja tam bym dziala dzis i jutro raz jeszcze, plemniki zdrowe zyja kilka dni, wiec lepeij niech one czekaja na jajo niz mialyby sie pojawic tam za pozno.

wiesz tylko ze ja musze racjonowac sobie nasienie mojego faceta.. bylo w poniedzialek.. wiec teraz musze tuz przed owulka wycelowac.. i zastanawiam sie czy czasem nie z rana.. bojak skoczy tempka to sie pokochac i moze dopłyną.. a jesli znow nie..bo bedzie stral znarnowany.. i jak tu nie mysle... chyba nie wytrzymam i tak i dzis o zgwalce..

Stosuję leżenie bykiem :) lepsza polowa lata kolo mnie nawet kartki papieru nie moge podniesc bo za ciezka :D, karmi mnie, poi mnie i w ogole ... pies lezy obok ale nie jest tak obslugiwany :D, koty nad gową jest bosko. Obejrzalam juz: efekt motyla, tarzana w wersji dla dzieci disney, drobne cwaniaczki allena, teraz wrzuce bridget jones.

A... i plamienie minelo :p

reklama
Stosuję leżenie bykiem :) lepsza polowa lata kolo mnie nawet kartki papieru nie moge podniesc bo za ciezka :D, karmi mnie, poi mnie i w ogole ... pies lezy obok ale nie jest tak obslugiwany :D, koty nad gową jest bosko. Obejrzalam juz: efekt motyla, tarzana w wersji dla dzieci disney, drobne cwaniaczki allena, teraz wrzuce bridget jones.

A... i plamienie minelo :p

Zajebiście sie cieszę i oby już sie nie pojawiło.

Przyjemnie jest tak się od czau do czau powczasować, ale ty masz full wypas:-)

Do góry