reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Gosia
Z tago co lekarz mi mowil to najlepeij przed jajeczkowaniem..bo potem to 12 g i juz umieraja..a jesli w dzien jajeczkowania..to rano musicie dzialac:-)
I podobno 1 dzien po jajeczkowaniu mozna tez zajsc w ciaze..powodzenia..najwazniejsze zebys sie nie stresowala i brala na luz:-)

reklama
Nie dałam rady nadrobic :szok: szok ile napisalyscie od wczoraj.

Ale... podobno tu cuda się dzieją i fasolkują z zapchanymijajowodami!!!!!! Trzymam kciuki do białości :).

U nas w porzadku. Musiałam dziś iść do pracy, na 4 godziny, ale samochod mnie zawiozl i przywiozl i caly czas siedzialam. Nic sie nie stało :), teraz 4 dni leżenia bykiem. Zrobilam rano test bobo, żeby sparwdzic czy beta nadal jest - jest :D, nawet szybciej i mocniej niż wczoraj wiec jestem dobrej mysli.

Plamienie sie skonczylo, teraz mam taki brudny sluz. Cale to plamienie wygladalo dokladnie jak ostatnie dwa dni okresu: kiedy schodza brudy, tera mnie delikatnie kluje i rozciaga po obu stonach. Tak czy inaczej jutro ide zrobic bete z krwi, a w poniedzialek druga - chce sprawdzic czy przyrasta, i czy prawidlowo przyrasta :). Moze sie okazac ze w ogole jej nie bedzie (ale mam nadzieje ze wtedy by zwykly test jej tez nie wykazal)

Buziaki dla wszystkich

Cześć Kochane! Mam wynik BETY!!!
Wynik bety to 19298,00 mlU/ml czyli który tydzień???
1-2 tyg 50-500
2-3tyg 100-5000
3-4tyg 500-10000
4-5tyg 1000-50000
5-6tyg 10000-100000
6-8tyg 15000-200000

A najlepsze jest to, że moja siostra blizniaczka tez się okazało z bety, że jest w ciąży ;-)

Czesc dziewczyneczki :-D

Dziekuje za trzymanie kciukow i kazde mile slowo. Wiem, ze nie powinnam sie nakrecac ale mam milion mysli na sekunde. Raz pozytywne, raz negatywne :baffled:
Zwariowac mozna. Z uczelini zadzwonilam do przychodni i powiedzialam, ze chyba jestem w ciazy ale mialam juz kiedys pozamaciczna i boje sie, ze to sie powtorzy. Jutro ma do mnie zadzwonic polozna. Tylko, co ona mnie niby przez telefon zbada??? Masakra jest w tym kraju :-D Poki co, nie wytrzymalam i zrobilam jeszcze jeden tescik, tak zeby sie upewnic i tez II :-D Ciesze sie i modle sie, zeby fasolka z okresem nie odplynela. Jezeli jestem w ciazy, a ciaza zagniezdzila sie tam gdzie powinna - to to bedzie prawdziwy cud :-D:-D:-D
Nie puszczajcie tych kciukow.....blaaaaaaaaaagaaaaam.....

Ale... podobno tu cuda się dzieją i fasolkują z zapchanymijajowodami!!!!!! Trzymam kciuki do białości :).

U nas w porzadku. Musiałam dziś iść do pracy, na 4 godziny, ale samochod mnie zawiozl i przywiozl i caly czas siedzialam. Nic sie nie stało :), teraz 4 dni leżenia bykiem. Zrobilam rano test bobo, żeby sparwdzic czy beta nadal jest - jest :D, nawet szybciej i mocniej niż wczoraj wiec jestem dobrej mysli.

Plamienie sie skonczylo, teraz mam taki brudny sluz. Cale to plamienie wygladalo dokladnie jak ostatnie dwa dni okresu: kiedy schodza brudy, tera mnie delikatnie kluje i rozciaga po obu stonach. Tak czy inaczej jutro ide zrobic bete z krwi, a w poniedzialek druga - chce sprawdzic czy przyrasta, i czy prawidlowo przyrasta :). Moze sie okazac ze w ogole jej nie bedzie (ale mam nadzieje ze wtedy by zwykly test jej tez nie wykazal)

Buziaki dla wszystkich

Powodzonka:)

1-2 tyg 50-500
2-3tyg 100-5000
3-4tyg 500-10000
4-5tyg 1000-50000
5-6tyg 10000-100000
6-8tyg 15000-200000

A najlepsze jest to, że moja siostra blizniaczka tez się okazało z bety, że jest w ciąży ;-)

Cudnie!:happy: Gratulacje!!!!

Ja miałam usg w 13dc i miałam 3pęcherze po 25mm i dostałam pregnyl.
Od 14 dc przez jakiś dobry tydzień jajniki napierdzielały na maxa.
Sex:
11 dc - wieczór
13 dc - wieczór
15 dc - w południe
16 dc - rano

Jak test wyjdzie pozytywnie to możesz skorzystać ze schematu.
Dzięki Hania za odpowiedź:happy::happy::happy:no ja tez tak myślałam żeby co dwa dni bo tak zalecają no i sexowaliśmy się też w 11 dc, 13 dc no i myślałam, że wczoraj też się uda w związku z tym bólem ale nic z tego - siła wyższa, no i chcemy dziś spróbować. Testów owu nie robię bo postanowiłam, że w tym miesiącu idziemy na żywioł:-):-):-). Mierzę tylko temp no i mam taką
10 dc - 36,6
11 dc - 36,5
12 dc - 36,8
13 dc - 36,3
14 dc - 36,4
15 dc - 36,5 tak jakby zaczynała iść w góre po owu... prawda.. zobaczymy jutro :happy::happy:
Gosia
Z tago co lekarz mi mowil to najlepeij przed jajeczkowaniem..bo potem to 12 g i juz umieraja..a jesli w dzien jajeczkowania..to rano musicie dzialac:-)
I podobno 1 dzien po jajeczkowaniu mozna tez zajsc w ciaze..powodzenia..najwazniejsze zebys sie nie stresowala i brala na luz:-)
no to j.w. - będziemy próbować...

gratuluję, to już 6-8 tc jak widać. A siostra też właśnie teraz zaciążyła - w tym samym czasie??

Dziekuje za trzymanie kciukow i kazde mile slowo. Wiem, ze nie powinnam sie nakrecac ale mam milion mysli na sekunde. Raz pozytywne, raz negatywne :baffled:
Zwariowac mozna. Z uczelini zadzwonilam do przychodni i powiedzialam, ze chyba jestem w ciazy ale mialam juz kiedys pozamaciczna i boje sie, ze to sie powtorzy. Jutro ma do mnie zadzwonic polozna. Tylko, co ona mnie niby przez telefon zbada??? Masakra jest w tym kraju :-D Poki co, nie wytrzymalam i zrobilam jeszcze jeden tescik, tak zeby sie upewnic i tez II :-D Ciesze sie i modle sie, zeby fasolka z okresem nie odplynela. Jezeli jestem w ciazy, a ciaza zagniezdzila sie tam gdzie powinna - to to bedzie prawdziwy cud :-D:-D:-D

Trudno się nie nakręcać po czymś takim :-)

Na którą idziesz 25.03 do lekarza?

Buziaki dla wszystkich

Dobra jesteś z tymi testami hihi.
Ja w niedzielę zrobię 3-ci -ostatni.Może krecha będzie już całkiem czerwona jak ta kontrolna :-)

Tak się boję o moją fasolkę, że zarejestrowałam się do gina na wizyty co 2 tygodnie:
25.03
01.04
15.04
29.04
13.05
27.05 :-) To byłby już 2 trymestr i może będę spokojniejsza...

Ostatnia edycja:
reklama

Poki co, nie wytrzymalam i zrobilam jeszcze jeden tescik, tak zeby sie upewnic i tez II :-D Ciesze sie i modle sie, zeby fasolka z okresem nie odplynela. Jezeli jestem w ciazy, a ciaza zagniezdzila sie tam gdzie powinna - to to bedzie prawdziwy cud :-D:-D:-D
nie puszczamy - bez obaw... będzie dobrze..

Do góry