olesia_33
"Rzeczy piekne sa trudne"
WITAM laseczkiw ten sobotnie wieczorek :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Andzia - STO LAT, STO LAT !!!! Zycze Ci spelniania marzen, tych duzych i tych malutkich :-):-)
Dzien dobry laseczki
Melduje, ze dzis plamienie ustapila ( nie calkowicie, bo rano jeszcze troszke byla ale od tamtej pory cisza). Mam nadzieje, ze to dobry znak, bo dzis mam termin @. Nic mnie nie boli, czuje sie dobrze. Tyle, ze objawow ciazowych nie mam zadnych. Boje sie zrobic tesciora, bo jak kreseczka zniknie to bedzie mi bardzo przykro.
Pozdrawiam kobitki. Bede tu zerkala piszac prace. Buzka
Witajcie Dziewczynki!
Olica, ja też na razie nie mogę narzekać na mdłości. Niby jakieś miałam raz wieczorem, ale nie skończyło się haftowaniem, na szczęście. Podbrzusze od czasu do czasu mnie pobolewa, ale jak się pogłaszczę, to zaraz przechodzi
Piersi się jakby rozrastają....Dziś przy obiedzie zgarnęły trochę ziemniaków z talerza.....
upps...
U mnie tez nie ma juz śladow plamienia, jutro ide zrobic bete (druga) zeby sprawdzic czy cos przyrasta ... Boje sie jak cholera!
Jak @ Ci nie przyjdzie przed dzien dwa to rób tesciorai życie DWOCH GRUBYCH krech!
Dziewczynki a ja niedawno wróciłam od gin. Jestem w ciążyPęcherzyk ma 3,5 mm. na kolejną wizytę umówiona jestem 4.4 i mam nadzieję, że serduszko będzie już pięknie biło.
Najlepsze jest to , że owu była z lewego jajnika a mnei bolał prawy
Co do bółów brzucha, to jeżeli do tego pojawią się plamienia zaraz mam zacząć brać duphaston. Moja gin powiedziała, że bóle brzycha we wczesnej ciąży nie powinny mieć miejsca i to troszkę mnie martwi. a i jak na razie zero seksiku
Pozdrawiam
Więc jeszcze raz GRATULACJE!!!!! Super!
A propos bóli brzucha - wydaje mi się, że mogą być różniaste i trudne do określenia (typu ciągnięcie, gniecenie, kłucie, skurcze...) w końcu macica się powiększa. Czyli we wczesnej ciąży nie powinnyśmy w ogóle odczuwać nic w okolicach brzucha??? Ja równo za tydzień będę wiedziała, co u mnie się dzieje. Tylko tydzień i aż tydzień... jakoś muszę wytrzymać... Pozdrawiam Cię - teraz odpoczywaj i ciesz się!!!!!
kochana ja też miałam straszne bóle brzucha... od momentu kiedy powinnam dostać miesiączkę miałam bóle jakby @ była przez cały miesiącłącznie z nagłym pobytem w szpitalu bo w 5tym tygodnie złapał mnie taki ból od żeber do pośladków, że jak mnie m wiózł do szpitala to nie byłam w stanie na pupę usiąść
on mnie rozbierał i sadzał na samolot bo sama nie byłam w stanie zdjac spodni
heheh... dobry trening przed porodem;-)
duphaston biorę profilaktycznie... troszkę drogi ten interes ale przynajmniej jestem spokojniejsza... jak się go dostaje to musisz go brać do 14go tygodnia
no i gratuluję ogromnie![]()
Dziękuję kochana!
Mnie gin powiedziała, że jeśli jest to ból pośrodku podobny do tego jakby okres miał nadejść to nie jest to normalne.
Natomiast mogą być bóle odczuwane po bokach. A i jeśli taki ból jest uciążliwy tzn trwa długo to należy brać no-spę. Moje bóle są minimalne. Trwają kilka sekund.
dziewczyny czy biała wydzielina(jak mleczko) to jakis znak moze byc? jutro powinnam dostać @ i oczywiscie mam nadzieje że nie dostane..
pozdrawiam
i trzymam kciuki za was! ;-)
Olesia - cudo ta filiżanka, ja też lubie sama czasem coś zrobić. Możesz zdradzić w jaki to cudowny sposób powstała owa filiżanka.[/FONT]![]()
sliczne, zdola bestia z ciebiejak to zrobiłas?
Alisa naprawdę się martwię tymi bólami podbrzusza.
Mam wrażenie jakby mi ktoś igłę wbijał cały dzień w jajnik.
Mam te bóle od tygodnia-od czasu jak mialam dostać okres...
Mi głaskanie pomaga chwilowo-chyba jutro chociaż telefonicznie skontaktuję się z ginem i spytam o te bóle....
Olica, dla Twojego spokoju, jeśli masz możliwość, to pewnie, skontaktuj się z ginem. I napisz, co powie, ok?
Ja mam w ogóle wrażenie, że mi się ciąża z typowych objawów jak @ zaczęła. Jak nigdy nastawiałam się na przyjście @ i byłam pewna, że będzie. I nie analizowałam za bardzo jak mnie brzuch boli, bo i tak założyłam, że to oznaka zbliżającej się @. A tu taka niespodzianka - więc weszłam w ciąże z bólem podbrzusza. Teraz już tylko pobolewanie, ale jednak...
Jeszcze Ty mnie dobiłaś...że bóle nie są normalne.... :-(
Ja też unikam seksu, póki nie wrócę od lekarza.
Jedne giny mówią tak, inne tak... Tyle dziewczyn pisze o tych bólach i jest wszystko ok!
No, ale i ja się dołączam do grona Wstrzemięźliwych. Na razie musi mi wystarczyć samo przytulanie - podświadomie szukam ramion mojego M. Jak mnie przygarnie, to od razu czuję się z moim Maleństwem bezpieczniej ;-) Na razie, póki nie byłam u gina, sex zszedł na drugi plan dla nas obydwojga![]()
Alisa błagam napisz coś jak się dowiesz o tych bólach....
Jasne. Napiszę. Za tydzień.......
Mnie boli raz po prawej stronie, raz po lewej, ale dużo bardziej lewy jajnik...
Np teraz kłuje jak cholera....
witaj, dzisiaj i tak niewiele stron przybyło... jakoś dziewczyny nie mają czasu... możeo nadrobimy i może nawet dobijemy do 1000 strony:-):-):-):-)cześć dziewuszki!!! Ja tylko na chwilę bo właśnie wróciłam z uczelni i jestem padnięta... miałam zajęcia od rana... a tu jeszcze tyle naklikałyście że nawet nie wiem kiedy to nadrobię)