reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Mam pytanie ale nie wiem gdzie je wrzucić Tyle tu piszecie, że nie sposób nadążyć a jak próbuję poszukać podobnego wątku to tyle stron mam do czytania, że nie dam chyba rady.Wybaczcie, jeśli gdzieś takie pytanie było_Od kilku lub kilkunastu miesięcy przed @ pojawia się plamienie, takie brązowe i trwa 2-3 dni. Wcześniej tego nie miałam. Co to może oznaczać? Czytałam coś o hormonach, że takie plamienie oznacza niski poziom jakiegoś hormonu, ale ja jestem zielona w tym temacie. Chcę zacząć starania o drugą dzidzię, doradźcie mi coś! Powinnam zrobić jakieś badania? Macie takie plamienia? Dzięki z góry za odpowiedzi

Loree - Ja mialam takie plamienia odkad zaczelam sie starac o dzidzie:-( Oznacza to podobno niski poziom progesteronu, wiec ten hormon musisz sobie zbadaz w 21dc:tak:Czesto lekarz przepisuje duphaston :tak:.
Co prawda u mnie prawdopodobnie wiazalo sie to rowniez z wysoka prolaktyna(ktora u mnie wystapila, na ktora ginekolog przepisal mi Bromergon i jak na razie (od 2 m-cy) nie mam plamien a duphastonu jeszcze nie wzielam:tak:Lekarz po prostu chcial obnizyc mi najpierw prolaktyne i zobaczyc czy ona nie powoduje plamien. Gdyby Bromergon nie pomogl mam brac duphaston, ale jak narazie (odpukac:-)) jest oki:tak: Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
tez sie boje i to jak szlak......czasami wolalabym miec swiadomosc ze ju nie moge miec dzieci niz je miec przez jakis czas i stracic.....po blizniakach mam tak zryta psychike ze szok....nie spie po nocach,,gin.kazał mi isc do psychiatry bo to typowa depresja ale ja w tym wszystkim na takiego doktora nie mam czasu............
hm.....u mnie to juz niektore kwiaty kwitną.....aksamitki juz maja pączki.......ale jesli chodzi o wysiew do ziemi to jeszcze trochę..

WITAJCIE KOBIETKI ;-):-);-):tak::-):tak:

Od razu pozdrawiam Was wszystkie:tak::tak::tak:. Dziewczynom, ktore nosza w brzuszku to najwieksze Lilu19 - Widze, ze wrocilas na forum:tak:. Pozdrawiam serdecznie:-)​

No dobra juz nie smuce wiecej:tak:. Dziewczyny tak zagladlam do was, aby dac znac o sobie, ze nadal tu jestem z Wami. Nie wiem kiedy napisze nastepnym razem, ale obiecuje, ze bede ''bywac'' na forum. Sciskam Was wszystkie i pozdrawiam:tak::tak::tak:Nie zapominajcie o mnie....

Witaj kochana, jak milo ze jestes :tak: wlasnie dzisiaj myslalam o Tobie :-)
Tak, ja juz wrocilam na forum ale i tak malo sie udzielam :zawstydzona/y:
Ja wierze kochana ze i nam sie uda, przeciez musi:tak: Trzymam za nas bardzo mocno kciuki :-) oczywiscie za reszte staraczek rowniez :happy:

Tikanisku -Czemu nic sie nie odzywasz do nas ? Wszystko dobrze u Ciebie i Kubusia ?
Kingus- A ty nastepna gdzie sie podziewasz ?
Buziaki dla Was dziewczynki :rofl2:

Ostatnia edycja:
[/font][/b]

Oby i do mnie dotarly:-)[/left]

Wlasnie to jest optymizm:tak: Wiem Pysiu, ze z nim roznie bywa, ale bardzo czesto widze jak pocieszasz dziewczyny:tak: Po tym co przeszlas jestes dla mnie wzorem:tak:Naprawde wierze, ze ci sie uda:tak:;-)

Tu chyba jedne pocieszamy drugie i na odwrót.
Dziekuje za takie miłe słowa, aż sie:zawstydzona/y:
Uda sie nam wszystkim kochana, nie po to sie staramy i pocimy, dajemy sie macać lekarzom (jakby powiedziała Hanka), zeby to nic nie znaczyło.

KUrcze no jak nam sie nie uda to komu:szok::rofl2::rofl2::szok:
Mężatko a moze u ciebie juz sie rozpycha zagniezdzajaca się fasolka ?:-)
Kiedy testujesz?

Mam pytanie ale nie wiem gdzie je wrzucić Tyle tu piszecie, że nie sposób nadążyć a jak próbuję poszukać podobnego wątku to tyle stron mam do czytania, że nie dam chyba rady.

Leree ty sie tu nie skaładaj w pudeło zapałek z tymi pytaniami tylko smiało pytaj, my tu w kółko o tym samym, a ciagle cos nowego sie dowiadujemy.;-);-);-);-);-);-);-);-)
Moze masz problem z zaniskim progesteronem, wrzuć sobie hasło w google, napewno cos znajdziesz:tak::tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Motylku, dzięki, wiesz, ja też się cały czas zastanawiam, czy te pobolewanka u mnie są typowe, czy nie:confused: Przed chwilą szukałam w necie. Dziewczyny piszą o swoich doświadczeniach pod tym linkiem: 5 tydzień i pobolewanie brzucha Chyba nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Mnie jak zaboli, to sporadycznie, zauważyłam, że wieczorem lub rankiem przed wstaniem z łóżka i trwa chwilkę, faktycznie do paru sekund. Jak pomasuję, od razu przechodzi. Ja już,kurczę, sama nie wiem, jak mam określić to odczucie. Przyjemne to nie jest, ale chyba nie nazwałabym tego skurczem. Zobaczymy, co mój lekarz mi powie.

Dziewuszki na pewno jest wszystko dobrze, nie nakręcajcie mi się tu!!:tak::-D

ja mimo poronienia kiedyś jak dowiedziałam się o małym od razu wstawiłam suwaczek, :D i wstawiłam małego na naszą klasę czyli poinformowałam wszystkich (dosłownie)

hehehe nigdy nie miałam tylu wejść na stronę i tylu komentarzy :p

Kochana nie miałam okazji Ci pogratulować Fasolinki - spokojnej ciąży i gratulacje:-):-) Dbaj o Was:happy:

To prawda kazda z nas jest inna ale mi sie taki sluz pojawil pierwszy raz w zyciu po owu pare dni przed @ jak mleczko do demakijazu i bylo go sporo ... no i to byla fasola szyjke tez mialam inaczej czyli: NISKO ROZPULCHNIONA I ZAMKNIETA...zawsze jak mial byc okres byla: WYSOKO TWARDA ZAMKNIETA :))

Ja nie sprawdzam szyjki, ale kiedyś sporo czytałam, że na ciążę ma być wysoko twarda i zamknięta i też mi to nie pasowało bo zawsze taką miałam na @.

Witaj kochana, jak milo ze jestes :tak: wlasnie dzisiaj myslalam o Tobie :-)
Tak, ja juz wrocilam na forum ale i tak malo sie udzielam :zawstydzona/y:
Ja wierze kochana ze i nam sie uda, przeciez musi:tak: Trzymam za nas bardzo mocno kciuki :-) oczywiscie za reszte staraczek rowniez :happy:

Lilu19 - Naprawde milo sie robi na serduszku jak ktos pamieta o tobie:tak:Ja po prostu mam dzisiaj wiecej czasu, wiec moglam sie choc troszke odezwac i wyzalic:-(. Powiem szczerze, ze brakowalo mi tego, ale wiem ze w ciagu tygodnia i tak nie mam duzo czasu na forum zeby siedziec:-( codziennie najpierw czytac ok 20-30 stron a potem odpowiadac:-)Ale bede sie starlala ''wpadac'' kiedy tylko bede miala pochote ''pogadac'' z Wami ;-):tak:

Tu chyba jedne pocieszamy drugie i na odwrót.
Dziekuje za takie miłe słowa, aż sie:zawstydzona/y:
Uda sie nam wszystkim kochana, nie po to sie staramy i pocimy, dajemy sie macać lekarzom (jakby powiedziała Hanka), zeby to nic nie znaczyło.

KUrcze no jak nam sie nie uda to komu:szok::rofl2::rofl2::szok:
Mężatko a moze u ciebie juz sie rozpycha zagniezdzajaca się fasolka ?:-)
Kiedy testujesz?

Pysiu - Ja testuje za ok 6 dni. W sumie to ja juz testow nie bede robic wczesniej niz po terminie @:no: Mimo ze staram sie z mezem ok 6 m-cy (wiem ze to niedlugo) a testow zrobilam 3-4, bo w innych przypadkach @przyszla od razu:-(teraz postanowilam testowac znacznie po @ jesli nie przyjdzie:tak:. Nie ma sie co stresowac na zapac a ja staram sie podejsc do tego tak ''CO PRZYNIESIE LOS...'' :tak:Napewno dam znac co u mnie sie dzieje :tak: Dziekuje kochana za wiare, ktorej czasem u mnie brak, mimo ze sie staram:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Ja nie sprawdzam szyjki, ale kiedyś sporo czytałam, że na ciążę ma być wysoko twarda i zamknięta i też mi to nie pasowało bo zawsze taką miałam na @.

Ktosiowa - Ja zawsze sprawdzalam szyjke i na owulke byla u mnie wysoko, otwarta i miekka a przed @ nisko , zamknieta i twarda. Tylko w tym m-cu mam jakos dziwnie, bo jest wysoko ale na wpol otwarta i twarda:-( Wiec nie wiem co mam o tym myslec a do tego pojawily mi sie naprzemienne bole jajnikow po owolce i czasem mocne klocia w podbrzuszu(nigdy czegos takiego nie mialam:-(). Nie nastawiam sie na nic tylko bede czekac do @, ktora ma przyjsc za ok 5-6 dni :-(

Do góry