Kochana w taką panikę wpadłam, że zadzwoniłam do gina 1,5 godziny temu i kazał mi przyjechać do szpitala-akurat ma dyżur.
Przyjechałam i chciał mi dopochwowo usg zrobić, ale się nie zgodziłam, bo nie byłam na to przygotowana (nieumyta itd)
To powiedział, że chociaż zrobi mi USG takie na brzuchu.
Oczywiście mało co było widać, tylko jakąś kropkę :-) Powiedział, że to zbyt wczesna ciąża żeby to było widać na usg brzucha dokładniej.
Ponaciskał mi brzuch w różnych miejscach i pytał czy tu boli, czy tu itd.
I kazał wziąć nospę a jak to nie pomoże i jutro znowu będę miała bóle to dał mi receptę na Duphaston.
Ale ja nie chcę czekać i odrazu receptę zrealizowałam i już wzięłam jedną tabletkę.
Mam brać 3 razy dziennie do czasu wizyty u niego czyli 25.03 (za 1,5 tygodnia).
Potwierdził, że bóle po bokach są normalne, ale na spojeniu łonowym nie.
A ja z tego wszystkiego już sama nie wiem gdzie mnie boli, ale lewa strona okropnie dokucza....
No nic idę się myć i do łóżka odpoczywać....
odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj, bardzo dobrze zrobiłas, ze pojechałas do tego szpitala !!!
Szyjkę chyba trzeba badać regularnie i to co najmniej z pół roku by jakoś się na niej poznać, każdy organizm inny. A mnie 4 dni od owulacji zaczęły jajniki boleć, do dziś, już 9 dzień, szczególnie prawy. Też nie wiem co o tym myśleć, w dodatku troszkę mi niedobrze. Ja się nie nakręcam też jakoś szczególnie bo mam mokry śluz, który mam przed @:/ Ale zawsze jakieś szczątki nadziei się tlą.. Ale te jajniki u mnie też nowość:-) A zdrowa jestem bo miałam niedawno ''przegląd''
oj fakt, ja odwazyłam sie dopiero w poprzednim cyklu na obserwacje szyjki macicy i powiem wam dziewczyny, ze chyba tylko wydawało mi sie, ze umie rozpoznac jaka jest, moze jeszcze z tym wysoko czy nikso, nawet twardo -mieko dam rade, ale jesli chodzi o to czy otwarta czy zamknieta to wyzsza szkola jazdy - jak dla mnie
Nie miala baba klopotu zrobila sobie bete!
Dzis wynik dzieciakow to: 791,7!!! Ja chcialam tak 680 - byloby normalnie!
w widełkach: 217-71380 5tc, 158-31795 6tc.
I nie byłoby w tym nic niepokojacego gdyby nie to ze w piatek o tej samej godzinie bylo: 369,9. Przyrost jest ponad 100% a to duzo...
Wiec: albo to zaśniad groniasty albo blizniaki

Dowiem sie 23 marca (co do blizniakow bo zasniad wychodzi kolo 12 tc)
Buziaki
ciesze sie, ze betka miesci sie w normie

ale jakby były jednak blizniaki, cieszyłabys sie?
Siema dziewczeta 
Ale jest piekna pogoda u nas - wiosna pelna geba
Ja zdecydowalas sie na zrobienie tescika. Niestety moje obawy sie sprawdzily. Druga kreska jest ale nie sciemniala w ogole
To moze oznaczac 2 rzeczy, albo ciaza pozamaciczna, albo fasolka obumiera :-
zawstydzona/y::-( 25 sie wszystko wyjasni, mam nadzieje, ze to bedzie zadna z tych opcji....
Buzka, milego dnia 
ojjj ale pesymizm, ale rozumie Twoje obawy, reagowałabym pewnie bardzo podobnie, ale jedyne co moge ci radzic, to spokoj jest w tej chwili najbardziej porządany a czas przyniesie odpowiedz na Twoje wszystkie obawy - ja jestem dobrej mysli i wierze, ze wszystko bedzie ok i ze bedziesz wspaniala mamusią
Bardzo ci dziekuje:-)!!!
No wlasnie zeby sie wszystko udalo...staram sie nie stresowac i podchodze to tego pozytywnie..bardzo duzo kobiet ma in-vitro...wiekszosc nie moze normalnie zajsc w ciaze..wiec mysle ze uada nam sie..bo ja mam wszystko jak w zegarku..nie musze robic badan ,mam owulke,,sluz w dni plodne jest superowy,,przezroczysty jak krysztal i ciagnacy..wiec u mnie super..a jajnki tak nawalaja ze ho.ho.-)
Z tego co wiem..to kuracja hormonalna..napweno chumorek mi sie przekreci...ale postarm sie nie denerwowac!narazie wizyta w maju..a potem moze czerwiec zabieg..nie wiem dokladnie.
Oj dobry pomysl z ta lazienka..wciagne mojego do damskiej i go zgwalce..hura!!!
trzymam kciuki za zabieg, wierze, ze uda sie wam za 1 razem
Dziewczynki bardzo dziękuję za życzonka

Dziś tyle życzeń dostałam, że nie nadążam za odpisywaniem

Lecę na drugie danko
no ja sie tez dołaczam sto lat, szczescia spelnienia marzen i fasolki ! ps. nie dziekuj
Loree
Dziewczyny dobrze ci poradzialy abys zbadała progesteron w 21 dc i prolaktyne takze sobie koniecznie zbadaj od razu.. u mnie plamienia były spowodowane własnie podwyszoną prolaktyna, bo progesteron mam bardzo wysoki..
od 3 cykli biore castangus i musze powiedziec, ze nie mam zadnych plamien i nawet problemy z mlekotokiem ustal..