reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Nektarynko

Sobie looknelam na ten Twoj wykresik....Nie paniku kobito. W zeszlym cykly tez mialas owu okolo 19dc.....przesuniecie 1-2 dni wcale nie jest niczym niezwyklym. Serdu**** i czekaj na fasolke kochana

:-DTrochę mnie uspokoił, ale wolałam chuchać na zimne i już biorę duphaston.
Na pewno nie zaszkodzi, a może pomoże.
I powiem Wam, że po nim boli mnie po bokach zdecydowanie mniej !
Narazie od przebudzenia nie biorę nospy, bo chcę sprawdzić czy jest lepiej po samym duphastonie.
A jak na noc wzięłam nospę i obudziłam się o 5 00 żeby zrobić test ciążowy i zmierzyć tempkę w pochwie to nie bolało mnie wogóle :-)
Mój trzeci i ostatni teścik Kinder Test pokazał krechę już z prawdziwego zdarzenia :tak::happy: Prawie tak mocną jak ta testowa kreska.
Widzisz co gin to inne zalecenia :-)
Pocieszam się tym, że nie mam plamień.:-)
Cieszę się że już bóle przeszły. U mnie juz tez coraz rzadziej ale biegam co chwilę do toalety sprawdzać czy nie plamię! Tak bardzo się boję. Nie wiem jak wytrzymam do następnego USG
Nie miala baba klopotu zrobila sobie bete!
Wiec: albo to zaśniad groniasty albo blizniaki :)
Dowiem sie 23 marca (co do blizniakow bo zasniad wychodzi kolo 12 tc)Buziaki
Piękna beta! Być może będą pierwsze forumowe Bliźniaczki! Super:-D:-D:-D
Witajcie w niedzielny poranek

U mnie temp dzisiaj 36,8, tak jak wczoraj i oby tak pozostało do końca i odegnało @... myślicie, że powinnam profilaktycznie brać 1x dziennie duphaston - tak na wszelki wypadek????? to na pewno nie zaszkodzi a może pomoże jakby progesteronu było mało??

passingby- no to będziemy czekać do 23 marca i trzymać kciuki ale beta rośnie ładnie:happy::happy:
Trzymam kciuki za fasolkę.
Siema dziewczeta :-D

Ale jest piekna pogoda u nas - wiosna pelna geba :-D Ja zdecydowalas sie na zrobienie tescika. Niestety moje obawy sie sprawdzily. Druga kreska jest ale nie sciemniala w ogole:crazy: To moze oznaczac 2 rzeczy, albo ciaza pozamaciczna, albo fasolka obumiera :-:)zawstydzona/y::-( 25 sie wszystko wyjasni, mam nadzieje, ze to bedzie zadna z tych opcji....

Buzka, milego dnia :sorry2:
A test był tej samej firmy? Bo widzisz ja też robiłam po kilku dniach test ale innej firmy i kreska też była bledsza. Trzymam kciuki oby to jednak Fasolka była! :-D
Witajcie :-)

SUPER:-):-) GRATULUJĘ :-D:-D.
Dziękuję Kochana:-D
Butterfly-CUDOWNIE!!!!!!!! SERDECZNIE I OFICJALNIE CI KOCHANY MOTYLKU GRATULUJE TYCH MAŁYCH MOTYLKÓW W BRZUSZKU!!!! Zdrówka, spokoju i optymizmuy zyczę na kolejne miesiace!!!! A serduszko-:-)jestem pewna że będzie walilo mocno jak młotem!!!
Serdecznie dziękuję:-D Marzę o tym żeby tak było:-D

KTOSIOWA wszystkiego najlepszego z okazji Urodzinek, dużo zdrówka, uśmiechu i samych pięknych chwil, no i oczywiście Dzieciątka:-D

Miłego dnia dziewczynki

Kochana w taką panikę wpadłam, że zadzwoniłam do gina 1,5 godziny temu i kazał mi przyjechać do szpitala-akurat ma dyżur.

Przyjechałam i chciał mi dopochwowo usg zrobić, ale się nie zgodziłam, bo nie byłam na to przygotowana (nieumyta itd)

To powiedział, że chociaż zrobi mi USG takie na brzuchu.
Oczywiście mało co było widać, tylko jakąś kropkę :-) Powiedział, że to zbyt wczesna ciąża żeby to było widać na usg brzucha dokładniej.

Ponaciskał mi brzuch w różnych miejscach i pytał czy tu boli, czy tu itd.

I kazał wziąć nospę a jak to nie pomoże i jutro znowu będę miała bóle to dał mi receptę na Duphaston.

Ale ja nie chcę czekać i odrazu receptę zrealizowałam i już wzięłam jedną tabletkę.

Mam brać 3 razy dziennie do czasu wizyty u niego czyli 25.03 (za 1,5 tygodnia).

Potwierdził, że bóle po bokach są normalne, ale na spojeniu łonowym nie.

A ja z tego wszystkiego już sama nie wiem gdzie mnie boli, ale lewa strona okropnie dokucza....

No nic idę się myć i do łóżka odpoczywać....

odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj, bardzo dobrze zrobiłas, ze pojechałas do tego szpitala !!!

Szyjkę chyba trzeba badać regularnie i to co najmniej z pół roku by jakoś się na niej poznać, każdy organizm inny. A mnie 4 dni od owulacji zaczęły jajniki boleć, do dziś, już 9 dzień, szczególnie prawy. Też nie wiem co o tym myśleć, w dodatku troszkę mi niedobrze. Ja się nie nakręcam też jakoś szczególnie bo mam mokry śluz, który mam przed @:/ Ale zawsze jakieś szczątki nadziei się tlą.. Ale te jajniki u mnie też nowość:-) A zdrowa jestem bo miałam niedawno ''przegląd'':)

oj fakt, ja odwazyłam sie dopiero w poprzednim cyklu na obserwacje szyjki macicy i powiem wam dziewczyny, ze chyba tylko wydawało mi sie, ze umie rozpoznac jaka jest, moze jeszcze z tym wysoko czy nikso, nawet twardo -mieko dam rade, ale jesli chodzi o to czy otwarta czy zamknieta to wyzsza szkola jazdy - jak dla mnie :)

Dzis wynik dzieciakow to: 791,7!!! Ja chcialam tak 680 - byloby normalnie!
w widełkach: 217-71380 5tc, 158-31795 6tc.
I nie byłoby w tym nic niepokojacego gdyby nie to ze w piatek o tej samej godzinie bylo: 369,9. Przyrost jest ponad 100% a to duzo...

Dowiem sie 23 marca (co do blizniakow bo zasniad wychodzi kolo 12 tc)

Buziaki

ciesze sie, ze betka miesci sie w normie ;) ale jakby były jednak blizniaki, cieszyłabys sie?
Siema dziewczeta :-D

Ale jest piekna pogoda u nas - wiosna pelna geba :-D Ja zdecydowalas sie na zrobienie tescika. Niestety moje obawy sie sprawdzily. Druga kreska jest ale nie sciemniala w ogole:crazy: To moze oznaczac 2 rzeczy, albo ciaza pozamaciczna, albo fasolka obumiera :-:)zawstydzona/y::-( 25 sie wszystko wyjasni, mam nadzieje, ze to bedzie zadna z tych opcji....

ojjj ale pesymizm, ale rozumie Twoje obawy, reagowałabym pewnie bardzo podobnie, ale jedyne co moge ci radzic, to spokoj jest w tej chwili najbardziej porządany a czas przyniesie odpowiedz na Twoje wszystkie obawy - ja jestem dobrej mysli i wierze, ze wszystko bedzie ok i ze bedziesz wspaniala mamusią :)

Bardzo ci dziekuje:-)!!!
No wlasnie zeby sie wszystko udalo...staram sie nie stresowac i podchodze to tego pozytywnie..bardzo duzo kobiet ma in-vitro...wiekszosc nie moze normalnie zajsc w ciaze..wiec mysle ze uada nam sie..bo ja mam wszystko jak w zegarku..nie musze robic badan ,mam owulke,,sluz w dni plodne jest superowy,,przezroczysty jak krysztal i ciagnacy..wiec u mnie super..a jajnki tak nawalaja ze ho.ho.-)
Z tego co wiem..to kuracja hormonalna..napweno chumorek mi sie przekreci...ale postarm sie nie denerwowac!narazie wizyta w maju..a potem moze czerwiec zabieg..nie wiem dokladnie.
Oj dobry pomysl z ta lazienka..wciagne mojego do damskiej i go zgwalce..hura!!!

trzymam kciuki za zabieg, wierze, ze uda sie wam za 1 razem

Dziewczynki bardzo dziękuję za życzonka:) Dziś tyle życzeń dostałam, że nie nadążam za odpisywaniem:D Lecę na drugie danko:D

no ja sie tez dołaczam sto lat, szczescia spelnienia marzen i fasolki ! ps. nie dziekuj ;)

Loree

Dziewczyny dobrze ci poradzialy abys zbadała progesteron w 21 dc i prolaktyne takze sobie koniecznie zbadaj od razu.. u mnie plamienia były spowodowane własnie podwyszoną prolaktyna, bo progesteron mam bardzo wysoki..
od 3 cykli biore castangus i musze powiedziec, ze nie mam zadnych plamien i nawet problemy z mlekotokiem ustal..

reklama
WiTaJcIe LaSeCzKi
U mnie 14 dc, owu byla 11 dc, dzis rano tempka 37 stopni, wiec ciagle rosnie... (wczoraj 36.8, wczesniej: 36.75, 36.6). To dobrze czy zle?
dobrze - i niech rośnie i nie spada:tak:
Cześć dziewczynki!!! Chciałam się z wami przywitać, bo zaraz zmykam na uczelnię. Niestety!!! no ale jeszcze tylko do lipca i koniec z tymi męczarniami :))))
Ktosiowa czyli będziemy testować razem bo ja też tak jakoś od 16-19 bo zwykle mam nieregularne i mam problem żeby to wyznaczyć. Ale u mnie nieregularne @ są spowodowane niedoczynnością tarczycy ... przez to choróbsko nigdy nie mogę wyliczyć kiedy nadejdzie @ :(
Witaj!
Ja też mam chora tarczycę - mam przewlekłe zapalenie (tzw. chorobę Hashimoto) ale mam leki i @ uregulowane:tak:
Witam was dziewczynki w niedzielny poraneczek:-)
Tu za oknem robi sie ladniusia pogoda...i sloneczko wychodzi...trzeba bedzie ruszyc dupcie
i isc na spacerek!
Dzisiaj mam owulke...wyszedl test..no to zapisze oczywiscie.
Odliczam dni do maja..mam nadzieje ze za pierwszym razem uda nam sie...:-)
Musi się udać!:tak:
u mnie brzydka pogoda:no:
Dzis wynik dzieciakow to: 791,7!!! Ja chcialam tak 680 - byloby normalnie!
w widełkach: 217-71380 5tc, 158-31795 6tc.
I nie byłoby w tym nic niepokojacego gdyby nie to ze w piatek o tej samej godzinie bylo: 369,9. Przyrost jest ponad 100% a to duzo...
Dowiem sie 23 marca (co do blizniakow bo zasniad wychodzi kolo 12 tc)
Buziaki
Ja nie wiem jak z betą, ale chyba dobra:tak:
Witam porankowo
Wlasnie ze spacerka wrocilam z moim pupilem. Troche mglisto, pochmurno i nieladnie....a ja na mecz pilki noznej ide popoludniu :angry:
U mnie tempka znowu dzisiaj spadla 36.4, wiec ten cykl bez owu sie odbyl. Normalka, kazda kobieta ma 1-2 cykle w roku bez owu. Mam nadzieje ze to jakis wyjatek - a nie przyszla regula. Mowilam ze jakos mnie jajniki dziwnie bolaly wiec te 2 rzeczy jakos ze soba musza byc polaczone. Od nastepnego cyklu mam nadzieje, ze wsio wroci do normy
Trzymam kciuki, by wróciło:tak:
Witajcie w niedzielny poranek
U mnie temp dzisiaj 36,8, tak jak wczoraj i oby tak pozostało do końca i odegnało @... myślicie, że powinnam profilaktycznie brać 1x dziennie duphaston - tak na wszelki wypadek????? to na pewno nie zaszkodzi a może pomoże jakby progesteronu było mało??
Gosiu - ale miałaś problemy z progesteronem, że chcesz brać duphaston?
czesc czesc :) trzymam kciuki za twoja :) oby byla WYSOKA
znalazłam cos takiego:
KIRTUKA Właśnie przeczytałam b. ciekawy artykuł o badaniach nad przyrostami hormonu beta hcg w zależności od płci dziecka ( robili te badania pod kątem chorób genetycznych dzidziczonych z płcią )
Okazało się że w 91 % wyzszy przyrost ( co 48 godz.) był u płodów żeńskich a o wiele wolniejszy u chłopców .

sama jestem ciekawa... moze corcia mi sie robi???
Teraz to nic nie zrozumiałąm z tej bety:zawstydzona/y:
Ja wczoraj serduchowalam.....ale dla przyjemnosci:)
Tak jest przyjemność najważniejsza:-D
Siema dziewczeta :-)
Są dwie kreski i to najważniejsze - co to za czarne myśli:wściekła/y: jakiś humor angielski:wściekła/y:
Dziewczyny a która z Was zaciążonych miała przed dowiedzeniem się o ciąży lekkie pobolewania podbrzusza? Będąc na wcześniejszym forum to praktycznie każda kobitka mówiła, że takie bóle są normalne na początku ciąży i że objawy na @ i na ciążę są niemal identyczne. To pytanie nie kieruję do Tych Laseczek, które ostatnimi dniami pisały o tych bólach tylko do innych.
Fajnie, że u niektórych z Was wiosenna pogoda, u mnie taka była wczoraj a dziś trochę zachmurzone.
Ja też miałam objawy jak na @, tzn. ból brzucha - a miałam wtedy cykle nieregularne i myślałam, że dostanę @ a to była fasolka
Witajcie :-)
A ja w sobotę i niedzielę odpoczywam i prawie cały dzień leże żeby mieć siłę na 5 dni pracy :tak:
Witaj i rośnij:-)
Ja wciąż trzymam kciuki...
kobitki poradzicie mi cos.. ja juz nie mam sily i nie wiem kiedy co jest.. czekam na ta owulacje i sie doczekać nie moge.. jutro ide do gina na monitoring czy w końcu pękł pęcherzyk czy nie.. dzis 19 dc.. a ja dalej nie mam przyrostu tempki.. oto WYKRES, juz sama nie wiem co mam myslec czy jestem przed owu czy po..
w kazdym razie mąż zafundował mi wczoraj podwójną przyjemność... olaboga.. do teraz czuje sie wniebowzięta..
z wykresu wynika, że owu jeszcze nie było - działaj:-)
I jak się czujesz Trzydziestko? Ponoć właśnie teraz zaczyna się super okres w życiu :-) Ja zostanę 30tką już za 11 dni :tak::happy:
No więc jako 30-tka nie jest źle:tak:

Czesc Andzia-Starucho Ty jedna!!! I jak pobalowalaś ostro na urodzinkach??? Byly swieczki zyczenia do spelnienia??? mam andzieje, ze wszystkie spełnią się co do joty!!! Buziaki!

ja też tak myślę, muszą się spełnić:tak:
w sumie racja ale obawiam sie ze jesli jeszce nie pekl do albo lekarz go zmusi do pekniecia albo cos ze mna nie tak.. cykle zwykle 29-30 ostatnio 32 bez owulacji.. i w styczniu jakis dziwny 35.. moze faktycznie dzis peknie..
wszystko sie okaza. w tamtym cyklu mialam skok, tylko nie wiem dokladnie w ktorym dniu bo mialam 2 dni przerwy i po tych dwoch dniach nie mierzenia mialam wyzsza tempke.. mimo ze bez owulki..
w sumie moze i racja.. wczoraj bylo to i jutro sie postaram by było.. co do monitoringu to juz bedzie 3 w tym cyklu..

jak to coś nie tak - wszystko tak:tak:
masz monitoring to musi się udać:tak:

ja mam pytanie - czy Wy płacicie ten abonament na 28 dni, czy wykresy robi się za darmo?

Do góry