reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Andzia - a więc co do peelingu kawowego:

4,5 łyżek sypanej mielonej kawy, do tego 3 łyżki cukru, trochę cynamonu, troszkę oliwy z oliwek (a jeśli się nie ma to żel może być) i wlać troszkę ciepłej wody do tego. Wymieszać całość:) Najlepiej peeling zrobić sobie pod prysznicem (całego ciała) i tam pod prysznicem się spłukać. Efekt na prawdę świetny! Mojej mamie dziś poleciłam i też była zachwycona:)

reklama
Czesc
Kochane moje pomóżcie.
Boli mnie brzuch na górze pod żebrami i nie wiem czy to coś groźnego??
Wzięłam dodatkowy duphaston i nospę ale nie wiem czy mam się niepokoić.
Proszę pomóżcie
Mnie wlasnie tam bolalo!!! Potem zaczelo promienowac jakby dookola talii az na plecy. A i bylo mi niedobrze. Takie wrazenie jakby wszystkie wnetrznosci byly scisniete. Tez nie wiem o co chodzilo :zawstydzona/y:

Jestem po badaniu:? Zadzwonilam do mojej przychodni i pani polozna do mnie oddzwonila po kilku godzinach. Wypytala mnie przez tel. o wszystko i kazala wziac paracetamol i lezec!!!! (czyli dokladnie tak samo jak ostatnio). Powiedzialam jej, ze juz drugi raz plamie i ze podejrzewam ciaze ektopowa wiec nalegam na wizyte. Dlugo marudzila, ze przeciez mnie nic nie boli ale kazala przyjechac.
Nie uwierzycie jak wygladalo badanie... Hahaha, pomacala mi brzuch, powiedziala ze wszystko chyba jest ok. Po ostatnim poscie przestalam plamic wiec babka mi kazala sie oszczedzac i w razie bolu mam zglosic sie do szpitala. Super. Zadnego badania (nawet krwi, sikacza), nic !!! Powiedziala, ze ze po skierowanie na badania musze isc do lekarza!!! Wizyte u gina w szpitalu mam 25 wiec nic innego mi nie zostaje jak tylko bezczynnie czekac.

Zenada.....

laski chwile mnie nie bylo i co.. 130 postow? poszalałyście..

Dzięki:-) Jak się odpisuje tak jeden pod drugim jak Ty? By mieć wiele postów w jednym?
klikasz na plusika zamiast na cytuj a potem na koniec jak juz masz ostatni post z plusikiem to klikasz cytuj.. i wszystko po kolei sie ustawia tak jak dodawalas
A i rzuciłam okiem na wątek możliwe - nadal nie wierzę, że to prawda (wiem, niektórzy powiedzą, że to zazdrość:wściekła/y:), ale jak u nas na wątku zafasolkowały to się cieszyłam, bo to daje mi nadzieję, a tam:no:

Buziaki:-)
ja tez w takie bajki nie wierze

a może pieska i dziecka;-)
przykro mi bardzo z powodu pęcherzyka, ale 1 cykl to jeszcze nie jest nic przesądzone:tak:
no w sumie to juz drugi bez owulacjio ktorych wiem na pewno.. wczesniej nie bylo monitoringow..
Głowa mi pęka!! Durne ciśnienie.
mi tez glowa peka juz druga tanletka..
Dziś sobie wieczorem zrobię super peeling kawowy, mmmmm:) Ale to tak ok 19ej, może po:)
Czy któraś używa balsamów brązujących? Bo ja rzadko chodzę na solarium, teraz to już w ogóle mam uraz odkąd się nam nie udaje zajść bo chodziłam najczęściej w II fazie cyklu kiedy to jest przy starankach podobno niewskazane. I tak myślę czy te brązujące specyfiki są dobre?
ja używam.. ale tak jak uzywam to kąpiel godzina 18.. smarowanie.. dokladne.. potem z samych stringach siedza az wyschne.. okolo 2-3h dla pewnosci.. i klade sie spac okolo 23-24.. raz sie wykapalam wysmarowalam w pizamke i szur do łożka na nastepny dzien dlugie rekawy i wszystko pozakrywane moro koło mnie to pestka.. balsamy używam przewaznie z avonu ale te do jasnej karnacji i tak co dwa dni sobie robie(3 razy) potem zadziej i jestem czekoladka w formie light.. (bo blada jestem normalnie jak sciana
Laski, ale jestem odprężona po kąpieli z peelingiem kawowym! Własnej roboty tak swoją drogą choć przepis kumpeli, ale na prawdę rewelacja!!

dawaj przepis na peeling..

Ale ja jeszcze nie bylam u gina. Badala mnie polozna. Mieszkam w UK i skierowanie do gina dostalam ostatnio - nie bylo latwo, pomimo tego ze staramy sie juz 6 lat. Dopiero ide na pierwsza wizyte 25.03

Porażka z tą położną! Miejmy nadzieję, że z Fasolką wszystko OK, trzymam kciuki jak zawsze:tak:

Kaprych oszczędzaj się!!!1 I myśl pozytywnie, proszę!!!!

Jasne kochanie. Mysle pozytywnie. Nie denerwuje sie ani nic, czekam. Co ma byc, to bedzie. Chyba zauwazylam jedna zaleznosc. Znaczy moj m. ja zauwazyl. Ostatni raz jak plamilam bylam w pracy, nie plamilam w weekend ( bylismy caly czas w domu), dzis bylam na uczelni i znowu plamilam. Zastanawiam sie, czy rzeczywisie moje plamienia maja cos wspolnego z aktywnoscia fizyczna..

Dzieki Ktosowka :)

4,5 łyżek sypanej mielonej kawy, do tego 3 łyżki cukru, trochę cynamonu, troszkę oliwy z oliwek (a jeśli się nie ma to żel może być) i wlać troszkę ciepłej wody do tego. Wymieszać całość:) Najlepiej peeling zrobić sobie pod prysznicem (całego ciała) i tam pod prysznicem się spłukać. Efekt na prawdę świetny! Mojej mamie dziś poleciłam i też była zachwycona:)
robie go od lat , jest rewelacyjny ja dolewam oliwki dla dziecka.:tak::-)Pisalam juz tez na forum

reklama
Czesc

Jestem po badaniu:? Zadzwonilam do mojej przychodni i pani polozna do mnie oddzwonila po kilku godzinach. Wypytala mnie przez tel. o wszystko i kazala wziac paracetamol i lezec!!!! (czyli dokladnie tak samo jak ostatnio). Powiedzialam jej, ze juz drugi raz plamie i ze podejrzewam ciaze ektopowa wiec nalegam na wizyte. Dlugo marudzila, ze przeciez mnie nic nie boli ale kazala przyjechac.
Nie uwierzycie jak wygladalo badanie... Hahaha, pomacala mi brzuch, powiedziala ze wszystko chyba jest ok. Po ostatnim poscie przestalam plamic wiec babka mi kazala sie oszczedzac i w razie bolu mam zglosic sie do szpitala. Super. Zadnego badania (nawet krwi, sikacza), nic !!! Powiedziala, ze ze po skierowanie na badania musze isc do lekarza!!! Wizyte u gina w szpitalu mam 25 wiec nic innego mi nie zostaje jak tylko bezczynnie czekac.

Zenada.....
w Anglii paracetamol na wszystko.. tylko to potrawia zapisac.. a jak mialam podejrzenie wyrostka to dali mi leki z paracetamolem i kodeina (przeciwkaszlowa).. miałam taki odlot po dwóch, nigdy nawet takiego po alkoholu nie miałam.. po prostu masakra.. dlugo juz mieszkancie w UK?

dziekuje przyda sie

Do góry