reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Cześć!!
Robiłam test :(((( negatywny... postanowiłam że nie będę już robiła testów wcześniej, dopiero jak mi się @ spóźni tydzień. Jedyna nadzieja w tym że @ nie przyjdzie i że zrobiłam za wcześnie test. Chociaż podobno QUICK VOU wykrywa wczesne ciąże więc się na nic nie nastawiam, tylko czekam na @ brrrr

reklama
HANKA, CO TAM? NASIKAŁAŚ?

Cześć!!
Robiłam test :(((( negatywny... postanowiłam że nie będę już robiła testów wcześniej, dopiero jak mi się @ spóźni tydzień. Jedyna nadzieja w tym że @ nie przyjdzie i że zrobiłam za wcześnie test. Chociaż podobno QUICK VOU wykrywa wczesne ciąże więc się na nic nie nastawiam, tylko czekam na @ brrrr

Przykro mi kochana... znam to uczucie rozczarowania :baffled: Ile Ci sie spoznia @? Moze wyznacz sobie jakas date i jesli do tego czasu @ nie przyjdzie, idz na betke...

Hehe, uśmiałam się z tym niemyciem:-D
Sama nie wiem czy się skusić na balsam brązujący. To już wolę solarkę chyba.. bo boję się plam.

Boże jak mnie żołądek boli od paru godzin!

Nie no sluchaj balsamy brazujace dzialaja powoli! To nie jest jak z samoopalaczem, ze smarujesz i od razu jestes murzynka ;-) Po dwoch smarowaniach ten moj balsam daje mi ladny kolor skory, inny ktory kiedys uzywalam (dove) dawal mi ciemniejsza skore dopiero po 4-5 dniach :tak: Trzeba dokladnie rozsmarowac, BARDZO DOKLADNIE. Ja mialam brudne plamy, bo smarowalam sie codziennie, a jak juz sie robi tego grubsza warstwa, to wlasnie jakos tak dziwnie wyglada... ale jestem zadowolona z mojej obecnej techniki - smaruje sie rano przez dwa-trzy dni i potem juz wcale dopoki mi troche nie zblednie kolor albo w ogole nie zniknie - dzieki temu mam pewnosc, ze nie zrobia mi sie plamy
:tak:

A co masz z tym zoladkiem?

Ostatnia edycja:
Cześć Dziubaski! :-D
Nie, ja jestem pewna na 100 % ze te testy sie nie mylily. Moja siostra chciala, zebym zaopatrzyla sie w progesteron na podtrzymanie. Bo plamic nie powinno sie w stanie zafasolkowania. Wlasnie czytalam na sieci o Lutein i to co kupilam nie nic wspolnego z progesteronem, to jest suplement diety ktory wplywa na wzrok... Super...
Poza tym, to ja tej tabletki jeszcze nie zjadlam :-D
ale zes kobito namieszala! :rofl2:

Witajcie kochane dosc dlugo mnie nie bylo ale was przepraszam nie mialoam bardzoi czasu praca chciany przeprowadzka wiecie jak to jest u mnie bez zmian ciagle nie jeste,m mamusia buu pozdrawiam was serdecznie szczegolnie kevinke marzennix kropeczke eve bobo i tikinis a tak apropo tikanis co u niej slychac jak sie ma kubus:)
sisi ty łobuzie co to za nieobecnosci!!!!!! :baffled::nerd: ogarnij sie i wracaj do nas! :-D

Czesc

Jestem po badaniu:? Zadzwonilam do mojej przychodni i pani polozna do mnie oddzwonila po kilku godzinach. Wypytala mnie przez tel. o wszystko i kazala wziac paracetamol i lezec!!!! (czyli dokladnie tak samo jak ostatnio). Powiedzialam jej, ze juz drugi raz plamie i ze podejrzewam ciaze ektopowa wiec nalegam na wizyte. Dlugo marudzila, ze przeciez mnie nic nie boli ale kazala przyjechac.
Nie uwierzycie jak wygladalo badanie... Hahaha, pomacala mi brzuch, powiedziala ze wszystko chyba jest ok. Po ostatnim poscie przestalam plamic wiec babka mi kazala sie oszczedzac i w razie bolu mam zglosic sie do szpitala. Super. Zadnego badania (nawet krwi, sikacza), nic !!! Powiedziala, ze ze po skierowanie na badania musze isc do lekarza!!! Wizyte u gina w szpitalu mam 25 wiec nic innego mi nie zostaje jak tylko bezczynnie czekac.
Zenada.....
Nom zgadza sie z ta opieka. Dzis dzwonilam na przyklad, zeby sprawdzic czy przyszly nasze wyniki do przychodni. RObilismy hormonki i nasienie. Babka przez telefon powiedziala, ze nasienie trzeba powtorzyc (bo tam moja nadgorliwa sierota wpisala w formularz, ze nie wszystko wlal do buteleczki - skapnela mu kropla na zewnatrz butelki i nie chcial miec slabszych wynikow :lol: ) a ze moje wyniki sa dobre. Tyle ze ja robilam wszystkie hormony ( lekarz nienormalny zlecil mi zrobienie wszystkiego w 23dc :? ) i chcialam sie dowiedziec jakie byly dokladnie wartosci. Wiec mowie kobicie, ze chcialabym dostac wyniki do reki. Ona mowi, ze a po co mi? No to mowie, ze chce je zobaczyc :p A ona " ale umiesz odczytywac takie wyniki?" no wiec mowie, ze tak. To kobita mi powiedziala, ze w takim razie ona musi sie zapytac lekarza, czy mozna mi MOJE WLASNE wyniki dac i oddzwoni jutro lub pojutrze... A no i ze jak juz zapadnie decyzja,to niestety bede musiala zaplacic za tak kopie, ktora beda musieli wydrukowac.
:szok::szok::szok::szok::szok::szok: slyszalam wiele o tej sluzbie zdrowia ale to juz przechodzi ludzkie pojecie! mam wrazenie jakby oni tam wczesna ciaze (ewentutalna) traktowali jak pryszcza! a stwierdzali ja po wiekszym brzuchu! :-D:-D:-D:rofl2: :angry: nie wiem czy smiac sie czy plakac! a juz wyobrarzam sobie jej szok w glosie jak chcialas te wyniki dostac! :-D:-D:-D co za tempota! i jeszcze placic za ksero! :-D:-D:-D ja zawsze dostaje wyniki do reki a lekarz swoje! :-)
Kaprysiu my ci tu pomozemy wytrzymac do tej wizyty! :-D
Cześć!!
Przytulam!!!! taki widok zawsze robi wiele przykrosci! ale .... :sorry2: moze jest jeszcze za wczesnie po 2 twoj tescik ma czulosc 25 j. wiec wcale nie najwieszka! spokojnie pamietaj o naszej BBowej zasadzie - nie ma @ jest nadzieja! :tak::tak::tak:
Hanka!!!!!! a co @ dostalas ze idziesz ryczec????

Witam

NEGATYWNY

Jestem beznadziejna nawet nie potrafię zajść przy 3 pęcherzykach

Idę ryczeć

Oj... kochana :no: Az nie chce mi sie wierzyc :baffled: Nadzieja w tym, ze zrobilas test za wczesnie... Przytulam Cie mocno, nie zalamuj sie kochana, jak w tym cyklu udalo Ci sie wyhodowac piekne pecherzyki, to w nastepnym na pewno tez Ci sie uda, a moze juz nie bedzie potrzeby, bo okaze sie, ze u Ciebie przyrost hcg jest wolny i to dlatego test nic nie wykazal :tak: Nie ma @, to nic nie jest przesadzone, ja nadal trzymam za Ciebie kciuki
:tak:

A i powiedz mi kochana... mialas robione usg po peknieciu pecherzykow?... W sensie czy gin widzial u Ciebie cialko zolte? Albo czy robili Ci progesteron 7 dni po owu?... Ja mialam po clo ladny pecherzyk, ktory pekl, ale... nie bylo cialka zoltego, dlatego dostalam menopur...

Ostatnia edycja:

:szok::szok::szok::szok::szok::szok: slyszalam wiele o tej sluzbie zdrowia ale to juz przechodzi ludzkie pojecie! mam wrazenie jakby oni tam wczesna ciaze (ewentutalna) traktowali jak pryszcza! a stwierdzali ja po wiekszym brzuchu! :-D:-D:-D:rofl2: :angry: nie wiem czy smiac sie czy plakac! a juz wyobrarzam sobie jej szok w glosie jak chcialas te wyniki dostac! :-D:-D:-D co za tempota! i jeszcze placic za ksero! :-D:-D:-D ja zawsze dostaje wyniki do reki a lekarz swoje! :-)
Kaprysiu my ci tu pomozemy wytrzymac do tej wizyty! :-D

Moze oni tak podchodza do Polakow i innych imigrantow - w koncu jak sie u nich beda rozmnazac, to dzieci beda mialy obywatelstwo...

Jasne kochanie. Mysle pozytywnie. Nie denerwuje sie ani nic, czekam. Co ma byc, to bedzie. Chyba zauwazylam jedna zaleznosc. Znaczy moj m. ja zauwazyl. Ostatni raz jak plamilam bylam w pracy, nie plamilam w weekend ( bylismy caly czas w domu), dzis bylam na uczelni i znowu plamilam. Zastanawiam sie, czy rzeczywisie moje plamienia maja cos wspolnego z aktywnoscia fizyczna..

Dzieki Ktosowka :)

Kochanie - albo się macica oczyszcza po ostatniej @ albo masz krwiaczka podkosmowkowego i jak jestes aktywna to krwawi co daj plamienie!
Zrob to co ja - wzielam urlop z roboty i lezalam bukiem 5 dni!!! sama sobie zaordynowalam bo ci palanci nie chcieli mi nawet usg zrobic - mam czekac i sie nie oszczedzac - wiec zrobilam niemal jak mi kazai czekam ale sie mega oszczedzam :). i co ??? i beta rosnie :D jutro ide zrobic kolejna :)

Cześć!!
Robiłam test :(((( negatywny... postanowiłam że nie będę już

Witam​

NEGATYWN

Dziewczynki no nie łamcie się, znacie zasadę nie ma @ jest nadzieja i tego sie trzymajmy.
Rozumiem narobiłyście sobie nadzieji na II a tu nigatyw, ale same dobrze wiecie, ze negatywny test jeszcze nie znaczay, ze nie jesteście w ciąży, a juz niunians naleŻy sie kopniak taki , że .....................................................
Hanka nie rycz bo @ jeszcze nie przyszła i moze wcale się nie pojawi okaże się, ze jesteś w ciąży i tak ci pogonimy kota za tą panikę...................

NIE ROBIMY TESTÓW WCZEŚNIEJ BO TO ZAZWYCZAJ FALSTARTY

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć!!
Akurat u mnie QUICK nic nie wykazał za to bobo owszem wiec nie rozumiem czemu niby quick taki dobry :p Pamietaj tez ze oni oszczedzaja na barwnikach!

Do góry