reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

słońce ale to są jakieś leki czy co?? A jak ja poroniłam i miałam zabieg to też mogę je brać. Proszę napisz bo ja już wariuje

Tak, to sa leki stymulujace owulacje. Clostilbegyt (CLO) to tabletki, bierze sie zazwyczaj 5-9 dc (refundowane, koszt okolo 3zl/10tabletek), a menopur to zastrzyki podskorne (lub domiesniowe, mozna tak lub tak), zazwyczaj uzywane przy przygotowaniu do inseminacji lub invitro (wtedy rosnie naprawde duzo pecherzykow, ale to w zaleznosci od dawki... niektore kobiety maja po 6 zastrzykow dziennie, ja mialam jednego dnia 1, a nastepnego 2 i potem mialam miec jeszcze 2, ale nie zdazylam ;-)) - minus jest taki, ze jeden zastrzyk kosztuje ~ 90-100zl - ja dzieki temu mialam po raz pierwszy owu :laugh2::laugh2: i wystarczyly 3 zastrzyki, chociaz moze nawet wystarczylby 1 lub 2? Nie wiem, bo nie zdazylam z usg :eek:

reklama

Widac, ze w letargu jestes, bo przegapilas caly dzien i wczorajsza popijawe... (ja niestety tez, ale teraz usiadlam i dzielnie nadrobilam 30 stron :szok:)... i doly Kaprychy (nie mial kto jej do pionu postawic...).

Zrób betke, z testami roznie jest, beta jest bardziej wiarogodna, a i tak Cie beda kluc, wiec mozna hurtem zrobic... Pamietaj zeby byc spokojna przed badaniem prolaktyny!

:tak:

A co mojemu Angielskiemu Króliczkowi Playboya się stało. Ledwo widzę na oczy nawet się nie biore za nadrabianie zaległości nie dam rady dzisiaj.

Zapytam jutro ile sie na to czeka. Jak mi babka powie, że więcej niz jeden dzień to nie zrobie jutro bo dostane wyniki dopiero w poniedziałek. A jak dostane @ w weekend to się potężnie wqórwię.

A co mojemu Angielskiemu Króliczkowi Playboya się stało. Ledwo widzę na oczy nawet się nie biore za nadrabianie zaległości nie dam rady dzisiaj.

Zapytam jutro ile sie na to czeka. Jak mi babka powie, że więcej niz jeden dzień to nie zrobie jutro bo dostane wyniki dopiero w poniedziałek. A jak dostane @ w weekend to się potężnie wqórwię.

Dostala testy, zrobila i okazalo sie, ze nie ma II :no: Potem dopiero jeden pokazal slaba druga kreske :no::no::no: No i Kaprycha byla zalamana
:no::no:

W moim przypadku, ja mam x2 jajniki ale tylko x1 jajowod, czy ten "bez" jajowodu dziala tak jak ten "z", czy owulacja tez bedzie wykazana z tego bez jajowodu. Sorki troche to zamotane :baffled:

W jaki sposob ma byc 'wykazana'?
Jesli zwiekszeniem stezenia progesteronu, to sadze, ze tak jesli tam pecherzyk peknie i zrobi sie cialko zolte...

Moja bidula. Moze te testy do pupy. Raz I raz II. Ja juz pierdziele nie robie testów.

Mam pytanie do lasek, ktore obserwuja śluz. Jaki maja przed @.

Moze do d, szczegolnie, ze nie byly z apteki
:baffled:

Ja mialam w zeszlym cyklu taki hmm jak mleczko kosmetyczne - bialy, gesty, ale raczej nie grudkowaty...

[FONT=verdana,sans-serif]Poplakalam sie jak dziecko :sorry2:
[/FONT]​
super opowieść - ja też mam autoimmunologiczną chorobe tarczycy i dlatego straciłam pierwszą fasolkę:-(
ja tez moge miec bliźniaki.. moja babcia miała bliźniaki a ja jestem jedyną wnuczką wiec nie wykluczam tego, tylk zeby jeszcze byly bliźniaki to jeszcze trzeba jajeczkowac..
Kochana - musi się w końcu ta oeulka pojawić - muuuuuusiiiiiii:wściekła/y:
WITAM !
Moja babcia-mama taty, JEST Z TROJACZEK! a moj tata z blizniaków!
no to masz szansę na mnogą ciążę - rewelacja, ja też chciałabym bliźniaki:tak:

Tak, wlasnie sie wyjasnilo. Przyszly nowe testy, zrobilam 3. Nawet juz nie ma cienia kreseczki.
Kaprysiu - przytulam mocno:-(
My mamy juz wyrobione pozwolenie na budowe ale brak funduszy. ech zycie moze kiedys. Pozdrawiam
u nas wczoraj był architekt - za tydzień ma być gotowy projekt i wtedy jeszcze pozwolenie - nie zaczniemy chyba w tym roku rozbudowy bo kryzys i z kredytem może być problem - w sumie może jak poczekamy z rok to będą lepsze warunki kredytowe:blink:
Nie bedzie dobrze, juz mam to w dupie. Trudno, nie moge , to nie moge. Nie bede sie meczyc i zalamywac. Mam juz wszystkiego dosc. Mowie bardzo powaznie. Nie chce juz sie starac

Kochana, ja juz nawet nie mam lez. Juz wszystko dawno wyplakalam. Bylam taka spokojna w tym cyklu, w ogole sie nie staralismy. Odliczalam Hance dni, nie sobie. Czekalam cierpliwie na IVF. Nie chce teraz qrwa czekac kolejnych 3 miesiecy, zeby organizm sie zregenerowal. Juz niczego nie chce. Chce isc spac i sie nie obudzic!
Tak - Ty nie masz łez, ale jak piszesz takie rzeczy to ja zaraz zacznę wyć - ja wiem, że przeszłaś dużo, kłócisz się z dupkami lekarzami na wyspach co tydzień, robisz wszystko co się da dla fasolki i chcesz się poddać teraz, jak ma być w końcu wizyta w klinice, jak właśnie o to Ci chodziło, jak czekałaś tyle na to skierowanie i w końcu je masz:wściekła/y:
Kaprycha - ja się nie godzę na to, żebyś tak mówiła - wiem każdy ma prawo wyrazić zdanie, ale ja się nie godzę na to, że rezygnujesz z fasolki i nie chcę słyszeć tego właśnie od Ciebie:no:
i teraz to się nawet możesz na mnie obrazić:tak:
Wiem co chciałybyście usłyszeć, ale niestety jest jeszcze za wczesnie na serducho, ale……..
Pęcherzyk ciążowy jest tam gdzie trzeba- W MACICY !!!!!! yeahhhhhhh :-)
Jest umiejscowiony wg doktora w dobrym miejscu czyli gdzieś na górze chyba (nie wiem dobrze, bo nie słuchałam - jestem oszołomiona).
Do domu dojechałam cało- NA ZIELONYM ŚWIETLE :D
Pęcherzyk ciążowy ma 0,96 cm i jest odpowiedniej wielkości jak na czas trwania ciąży.
Pozatym jest wypełniony pęcherzykiem żółtkowym, ale zapomniałam spytać czy skoro jest ten żółtkowy to czy to znaczy, że na bank będzie serce za tydzień ???……. Może Wy wiecie coś na ten temat ?
Mam narazie dalej brać Duphaston i jesteśmy umówieni na środę na 18 30 :-)
PS. Miałam „widza” w szpitalu -studenta, który oglądał moje badanie usg :-) A już się bałam, że będą mnie filmować, bo jak przyszłam to telewizja z kamerami wychodziła z gabinetu :-D:szok:
pięknie - super wieści "mamuśko"
dziewczynki jakis atak mialam..obudzilam sie o 5 rano tak zaczal mnie brzuch na dole bolec ze slabo zaczelo mi sie robic..suche usta..lezalam dretwa i nie moglam ruszac nogami:-(mezus dmuchal mi gazeta przed oczyma a ja go nie widzialam prawie:-(a wogole po jajeczkowaniu tak mnie boli na dole..jak bym byla przecieta na pol..ledwo chodze..juz tak 3 dni..narazie czekam..nie wiem co to:-(
oj - ja nie wiem co to:-(

reklama
Do góry