reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

ja już pisałam chyba tutaj, że prolaktyna nieważne kiedy byle by była po przespanej nocy i po spokojnym dniu bez denerwowania się. No i na czczo bo po jedzeniu też wzrasta. A jak przyjdziesz do lab to posiedź chwilę żeby się wyciszyć.

Zgadza się, gdzieś to pisałaś. Dzięki.Badanie robię w przychodni koło domu, bo nie mam czasu pojechać do swojej kliniki. A że jest to państwowa placówka to pewnie będę miała sporo czasu żeby posiedzieć i się wyciszyć:-D:-D:-D Jak to jest możliwe że codziennie tyle tych biednych babć jest już o 7 rano na pobieraniu krwi? Umawiają się tam wszystkie czy co?

reklama
Kartę mam z lux medu ,więc mam wszystko (prawie) za darmo w ich wszystkich placówkach i tych, które z nimi współpracują. Jest tego bardzo dużo. A sam lux med jest chyba w każdym większym mieście.

A z jakiego miasta jestes? Tez mam luxmed... ale zeby sie dostac do internisty w placowce najblizej mnie trzeba czekac TYDZIEN
:baffled::baffled::baffled: nabrali za duzo pacjentow i teraz sie nie wyrabiaja :baffled:

Cześć dziewczyny!!! @ dalej nie ma :))) na dodatek czuje się dzisiaj koszmarnie, wstałam z bólem gardła i mdłościami :((( cały czas pie herbatę z miodem i cytryną na gardło ale przez to jest mi jeszcze bardziej niedobrze :((

Przywitałam się to teraz lece nadrabiać, bo od wczoraj od 22 to trochę naklikałyście :)))

Cześć dziewczyny!!! @ dalej nie ma :))) na dodatek czuje się dzisiaj koszmarnie, wstałam z bólem gardła i mdłościami :((( cały czas pie herbatę z miodem i cytryną na gardło ale przez to jest mi jeszcze bardziej niedobrze :((

Przywitałam się to teraz lece nadrabiać, bo od wczoraj od 22 to trochę naklikałyście :)))

Nie ma @, jest nadzieja :-D
Ja mam czasem mdlosci przed @ - ja sie duzo wody we mnie zbierze bleeeee :baffled:

A z jakiego miasta jestes? Tez mam luxmed... ale zeby sie dostac do internisty w placowce najblizej mnie trzeba czekac TYDZIEN
:baffled::baffled::baffled: nabrali za duzo pacjentow i teraz sie nie wyrabiaja :baffled:
Ja jeżdżę do katowic. Ale możesz zapytać o placówki, które z nimi współpracują, te mniejsze zawsze są bardziej przyjazne i nie mają tyle pacjentów. Albo wejdź na stronę lux medu i poszukaj placówek w których z ta kartą masz za darmo. W siedzibie lux medu zawsze jest najwięcej ludzi. Oni mają pod sobą wiele mniejszych prywatnych przychodni i wszędzie tam możesz się umówić. Tzn ja tak mam. I ja polecam te mniejsze. Podejście super a nie ma tłumów ludzi:-)

Ja jeżdżę do katowic. Ale możesz zapytać o placówki, które z nimi współpracują, te mniejsze zawsze są bardziej przyjazne i nie mają tyle pacjentów. Albo wejdź na stronę lux medu i poszukaj placówek w których z ta kartą masz za darmo. W siedzibie lux medu zawsze jest najwięcej ludzi. Oni mają pod sobą wiele mniejszych prywatnych przychodni i wszędzie tam możesz się umówić. Tzn ja tak mam. I ja polecam te mniejsze. Podejście super a nie ma tłumów ludzi:-)

Dzieki, nie wiedzialam, ze ktos z nimi wspolpracuje
;-)

Wiesz moze czy u nich jest cos takiego jak prowadzenie ciazy?

I to mnie wkurza u lekarzy! Jakieś nieoficjalne mają cenniki. Raz tak, raz inaczej. Rozumiem,że jest drożej jak jest wizyta z usg ale z tego co piszesz to nie ma jednego cennika! Ja miała w ciąży niezły ubaw jak się okazało że wizyta jest droższa o 10 zł jeśli biorę L4:szok::szok: Czyli wypisanie tego świstka tyle kosztuje? Teraz chodzę do lekarza do prywatnej kliniki. Mam kartę z pracy i nic nie płacę. A najlepsze jest to ,że jak dziś zadzwonię to jeszcze dziś mnie ktoś przyjmie. Podejście o niebo lepsze niż w prywatnych gabinetach gdzieś w domu. Więc jak już płacicie za wizyty to może lepiej poszukać takiej kliniki? Tam za wszystko jest ustalona z góry cena.
Ja u swojej za 20 min. pogadanki (dowiedziałam się tego co od was) zapłaciłam 60 zł. O 10zł więcej niż w grudniu. I wtedy mnie chociaż zbadało. Muszę znaleźć kogoś innego (z USG dopochwowym). Powiedziała mi że jest 2 lekarzy u nas którzy je robią:szok: Już czuję ile sobie kuźwa będą liczyli:crazy: I ile będę musiała czekać na wizytę. Ale cóż... zastanawiam się tylko czy nie udać się najpierw do jakiegoś gina państwowo żeby mi dał skierowanie na badania laboratoryjne (może będą taniej). Jak myślicie??

Ja u swojej za 20 min. pogadanki (dowiedziałam się tego co od was) zapłaciłam 60 zł. O 10zł więcej niż w grudniu. I wtedy mnie chociaż zbadało. Muszę znaleźć kogoś innego (z USG dopochwowym). Powiedziała mi że jest 2 lekarzy u nas którzy je robią:szok: Już czuję ile sobie kuźwa będą liczyli:crazy: I ile będę musiała czekać na wizytę. Ale cóż... zastanawiam się tylko czy nie udać się najpierw do jakiegoś gina państwowo żeby mi dał skierowanie na badania laboratoryjne (może będą taniej). Jak myślicie??

Moze rodzinny da Ci skierowanie jak powiesz o problemach z hormonami?

reklama
u mnie z lekarzem i opłatami załatwiłam tak - zawsze pytałam się go po wizycie ile się należy i raz było to 100zl a raz 120zl nie wiadomo czemu. Niektóre pacjentki płaciły czasem 140zl. Koleżanka, która też do niego chodzi podpowiedziała mi, że ona nie pyta ile?? tylko: 100 zl jak zwykle:-):-):-):-):-)
A że tak jak piszesz przy takich stawkach i przy tym,że regularnie chodzę nie ma on nigdy odwagi powiedzieć nie... Myślę nawet, że jakbym go poprosiła o rozbicie wizyty na badanie+usg+recepta to nie wiedziałby za co ile ma brać:szok::szok::szok:
Mój gin jest sympatyczny ale czase trochę taki nieobcny, jednak rzetelny i na razie nie mam nic mu do zarzucenia...
U mojego gina jest niestety ścisły cennik:-)
Wizyta z cytologią 130zł
Wizyta z USG 150zł
Recepty gratis jak jest się jego pacjentkom dzwoni się i zamawia.
On zawsze po skończonej wizycie wypisuje karteczkę i potem w recepcji zapłata.
Latem jak zlapałam jakies zapalenie to wypisał tylko 50zł na karteczce.

Kartę mam z lux medu ,więc mam wszystko (prawie) za darmo w ich wszystkich placówkach i tych, które z nimi współpracują. Jest tego bardzo dużo. A sam lux med jest chyba w każdym większym mieście.
Nie wiem w jakim mieście mieszkasz.Mój misiek ma pakiet socjalny własnie w Lux Med i w Warszawie tak szybko na wizyty nie umawiają.Na pewno dużo lepiej niż państwowo ale ostatnio do internisty 3 dni musiał czekać a było zapalenie oskrzeli.Do okulisty szybko bo następnego dnia wieczorem.

Do góry