reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Dzieki, nie wiedzialam, ze ktos z nimi wspolpracuje
;-)

Wiesz moze czy u nich jest cos takiego jak prowadzenie ciazy?

Nie wiem jak jest u ciebie, ale sprawdź wszystko na ich stronie. Ostatnio tzn od stycznia luxmed wykupił promedis, tak więc na pewno za darmo masz we wszystkich oddziałach promedisu, który według mnie jest super! Kiedyś w promedisie pani ginekolog przyjechała tylko na moją wizytę. Nie miała tego dnia innych pacjentek, ale przyjechała dla mnie na te pół godzinki. No z takim podejściem to aż chce się tam chodzić:tak::tak::tak:

reklama
Nie wiem w jakim mieście mieszkasz.Mój misiek ma pakiet socjalny własnie w Lux Med i w Warszawie tak szybko na wizyty nie umawiają.Na pewno dużo lepiej niż państwowo ale ostatnio do internisty 3 dni musiał czekać a było zapalenie oskrzeli.Do okulisty szybko bo następnego dnia wieczorem.

No wlasnie wlasnie, to czekanie jest straszne, ale ja zawsze pytam o najblizszy termin bez wzgledu na placowke. Z luxmedem jest o tyle wygodnie, ze jak ide do gin, to sama prosze o skierowanie na usg albo badanie hormonkow i przewaznie sie zgadzaja - w koncu place to wymagam :-D:-D:-D (tzn. maz placi, bo on ma pakiet z pracy i ma opcje doplacania 100 zl miesiecznie za mnie :-D)

Teraz chodzę do lekarza do prywatnej kliniki. Mam kartę z pracy i nic nie płacę. A najlepsze jest to ,że jak dziś zadzwonię to jeszcze dziś mnie ktoś przyjmie. Podejście o niebo lepsze niż w prywatnych gabinetach gdzieś w domu. Więc jak już płacicie za wizyty to może lepiej poszukać takiej kliniki? Tam za wszystko jest ustalona z góry cena.
Kartę mam z lux medu ,więc mam wszystko (prawie) za darmo w ich wszystkich placówkach i tych, które z nimi współpracują. Jest tego bardzo dużo. A sam lux med jest chyba w każdym większym mieście.
mój małż też się u nich leczy i nier ma problemu z terminami. Może mnie za 100zl na miesiąc dopisać w pracy do siebie z tym, że tego mojego gina mam obok w bloku i jest sprawdzony a tam musiałabym z godzinę jechać, niestety. Co do prowadzenia ciąży to nie wiem. próbuję podpytać moją koleżankę bo chyba była u nich.. Acha i mówię o Krakowie:-):-):-):-)

Z luxmedem jest o tyle wygodnie, ze jak ide do gin, to sama prosze o skierowanie na usg albo badanie hormonkow i przewaznie sie zgadzaja - w koncu place to wymagam :-D:-D:-D (tzn. maz placi, bo on ma pakiet z pracy i ma opcje doplacania 100 zl miesiecznie za mnie :-D)
no właśnie, 100zł i po kłopocie - tylko musisz mieć skierowanie na usg a ten mój ma usg w gabinecie i od razu wszystko wiem...

mój małż też się u nich leczy i nier ma problemu z terminami. Może mnie za 100zl na miesiąc dopisać w pracy do siebie z tym, że tego mojego gina mam obok w bloku i jest sprawdzony a tam musiałabym z godzinę jechać, niestety. Co do prowadzenia ciąży to nie wiem. próbuję podpytać moją koleżankę bo chyba była u nich.. Acha i mówię o Krakowie:-):-):-):-)

No to moze faktycznie nie ma sensu? Ale z drugiej strony za 100 zl miesiecznie, mozesz miec wizyt a wizyt i mase badan... To prowadzenie ciazy to wazna sprawa, bo normalnie mozna sie zapisac do gina tylko na jedna wizyte - na nastepna dopiero jak sie odbedzie poprzednia i jesli to jakis dobry gin, to trzeba czekac 3 miechy.... gdyby bylo takie cos jak prowadzenie ciazy, to na pewno latwiej byloby sie dostac..

Dzieki, nie wiedzialam, ze ktos z nimi wspolpracuje
;-)

Wiesz moze czy u nich jest cos takiego jak prowadzenie ciazy?

Wszystko zależy jaki masz wykupiony pakiet przez pracodawcę. Widzę, że dziewczyny w ciąży tam chodzą ale szczegółów nie znam. Ja prowadzenie ciąży mam w pakiecie i w związku z tym większość badań za darmo. Nie płacę za usg, cytologię ,badania krwi itp. Niestety jak byłam w ciąży to jeszcze nie miałam karty luxmedu, więc nie znam szczegółów. Teraz jak już nam się uda z drugą dzidzią to na pewno tam będę chodzić. Jak czytam ile płacicie za wizyty i badania to jestem w szoku wielkim:szok::szok::szok::szok:

No wlasnie wlasnie, to czekanie jest straszne, ale ja zawsze pytam o najblizszy termin bez wzgledu na placowke. Z luxmedem jest o tyle wygodnie, ze jak ide do gin, to sama prosze o skierowanie na usg albo badanie hormonkow i przewaznie sie zgadzaja - w koncu place to wymagam :-D:-D:-D (tzn. maz placi, bo on ma pakiet z pracy i ma opcje doplacania 100 zl miesiecznie za mnie :-D)
Tak wiem o tej opcji i bardzo mnie to cieszy! Po naszym ślubie ja też będę tam chodziła.Mój misiek mi o tym mówił.
A i mamy jescze z pracy taki pakiet ubezpieczenia z Alianz i tam płacą też za urodzenie dziecka 1000zł.

no właśnie, 100zł i po kłopocie - tylko musisz mieć skierowanie na usg a ten mój ma usg w gabinecie i od razu wszystko wiem...
Dziewczyny, wszystko zależy od pakietu! Mój mąż ma za darmo i ja z dzieckiem też. Nic za mnie nie dopłaca! Raz na rok płaci 80 zł za całą naszą trójkę. I na usg nie potrzebują skierowania!

Tak wiem o tej opcji i bardzo mnie to cieszy! Po naszym ślubie ja też będę tam chodziła.Mój misiek mi o tym mówił.
A i mamy jescze z pracy taki pakiet ubezpieczenia z Alianz i tam płacą też za urodzenie dziecka 1000zł.

Nie musicie byc po slubie, zebys mogla byc podczepiona pod jego abonament z pracy
;-);-):tak::tak:

reklama
Po urodzeniu dziecka do lekarza jeździ się co chwilę. Jest mnóstwo badań i szczepionek. Wiecie ile kasy można zaoszczędzić? Do ginekologa możecie chodzić nawet codziennie. Więc nawet jesli musicie zapłacić za to stówkę na miesiąc to uważam że to jak za darmo! I większość badań też za free. Przez całą ciążę można niezłą sumkę zaoszczędzić!

Do góry