reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Poczekam do poniedziałku z betą. Kumpeli zostały testy owulacyjne to sobie zrobię.

Wiem zaraz będziecie krzyczeć, że nie wykryje ciąży owulacyjny.
Ale jest odwrotnie.
Owulacyjne sa czulsze niż ciążowe a lh do hcg jest bardzo zbliżone. A żeby potwierdzić ciążę na 100% najlepiej zrobić samo hcg we krwi bo jak się ma cos z tarczycą i zrobi się beta hcg to może wyjść bledny wynik.
Gadalam z kuzynką która jest polożną.

Zrobie dzisiaj test i jutro i zobaczymy co wyjdzie. A w poniedzialek pujdę na hcg.

Ale mam se plana
Haniu czyli jak ja mam niedoczynność tarczycy to powinnam zrobić samo hcg a nie bhcg?? już się pogubiłam

Hanka, ale robisz to na wlasna odpowiedzialnosc, zeby potem nie bylo mi tu dolow, ze Ci owulacyjny nie wyszedl!!! Ty nie masz problemow z tarczyca, wiec wez mi sie tu nie zaslaniaj :crazy: Ciazowy to ciazowy, owulacyjny to owulacyjny. Ale oczywiscie jesli Ci wyjdzie to sie bede bardzo cieszyc :-D

Nie Jagienka nie bój żaby.
Chodzi mi o to, ze jak wyjdą II krechy na owulacyjnym dziś to raczej nie będzie to owulacja ani żaden skok LH. Już się będzie można zastanawiać czy nie iść jutro na bete.

Jak wyjdzie jedna to cierpliwie czekam na @, może jajniki podziębiłam, albo po lekach cykl mi się wydłużył, ciul wie.

Czesc dziewczynki :-D

Widze, ze 2 (albo 4) nowe fasole sie szykuja!!! Trzymam kciuki za Was : Hanka i Niunius.
U mnie dupa z tego wyszla. Poranny test ( chociaz nie robilam sobie nadziei), negatywny. Moja fasolka sie spakowala i pojechala jak najdalej ode mnie :-(
Bardzo mi przykro. :-:)zawstydzona/y::-:)zawstydzona/y::-:)zawstydzona/y::-(
Wczoraj bylam odebrac wyniki, bo babka mi powiedziala, ze od wczoraj beda na mnie czekac. Zapomniala tylko dodac, ze wczoraj przychodnia byla zamknieta do qrwy nedzy!!! Juz nie moge wytrzymac z tymi matolami! Ja zaraz ( nie tak zaraz bo o 13.45) ide do pracy. Dzis bedzie ciekawie, bo w czwartki wieczorem duzo sie dzieje :-D Przynajmniej nie bede miec schiza, ze fasolce krzywde robie jak mi przyjdzie kogos scigac :-D:-):-D
Poza tym, co by o fasolkach zadnych juz nie myslec, zdecydowalam ze w ten weekend dokoncze rozdzial magisterki. Bede wstawac o 6 i pisac ile wlezie. Trzymajcie kciuki, bo czasu juz nie mam w ogole :-D
Zamiast skupic sie na szkole, to ja sie sexilam i myslalam o fasolkach. Teraz bedzie panika i placz. Super, bo pogoda sie zrobila boska.
Zawsze tak qrwa mam, jak nie mam czasu po dupie sie podrapac, to jest pieknie i slonecznie. Jak mam wolne, to leje i zimno.

Buzka kobity, milego weekendu prawie :-D

a mi wyszedł negatywny... zobaczymy co bedzie dalej. ja tarczyce lecze już rok i hormony już mam w normie bo biorę tabletki :))

Poczekam do poniedziałku z betą. Kumpeli zostały testy owulacyjne to sobie zrobię.

Wiem zaraz będziecie krzyczeć, że nie wykryje ciąży owulacyjny.
Ale jest odwrotnie.
Owulacyjne sa czulsze niż ciążowe a lh do hcg jest bardzo zbliżone. A żeby potwierdzić ciążę na 100% najlepiej zrobić samo hcg we krwi bo jak się ma cos z tarczycą i zrobi się beta hcg to może wyjść bledny wynik.
Gadalam z kuzynką która jest polożną.

Zrobie dzisiaj test i jutro i zobaczymy co wyjdzie. A w poniedzialek pujdę na hcg.

Ale mam se plana

Zgadzam sie :-) pierwszy test jaki zrobilam to byl owu 5/6 dni przed @ bo mi sie nudzilo i wyszedl POZYTYWNY pierwszy raz bo nawet przed owu nie wychodzily idealnie takie same krechy tylko troszke 1 bledsza, a wtedy wyszly 2 takie same co mnie zdziwilo bo owu mialam potwierdzona 17/18 dc .... potem napisalam na forum i dziewczyny napisaly ze w ciazy MOOOOOOZE wyjsc pozytywny ale kreski musza byc takie same badz testowa ciemniejsza wiec od razu test ciazowy :-) i wyszedl cien II kreski wtedy stwierdzilam ze juz mam paranoiczne zwidy i kwalifikuje sie do wariatkowa wiec go wyrzucilam...Jednak napisalam o tym na forum...dziewczyny mnie zgwalcily do testu rano i byla juz lepiej widoczna ...:-) I prawda taka ze 3 lata czekalam na chwile ze bede robila z nadzieja test i zobacze II krechy i jak zareaguje a ten test byl dla jaj nic nie oczekiwalam i mnie zaskoczyl....gdybym choc miala nadzieje na fasole robilabym go w dniu @ a nie tyle dni przed wiec zbil mnie z tropu

Przepraszam nie odp bo mialam telefon. A więc teraz juz info pewne: dziś mam 23dc, 12 marca mialam 16dc (czyli zgadza się to z twoimi wyliczeniami). A kochalismy się 13dc, 15dc, 16dc. Sorki za zamieszanie. Aha i jeszcze jedno teraz sobie uświadomiłam że 19dc bolał mnie strasznie brzuch-pewnie to wtedy byla owu. Jestem poczatkujaca wiec dopiero się ucze jak rozpoznawac te wazne sygnały ciała. A test owulacyjny z 2 kreseczkami ( z tym, że ta druga slabsza) wyszedł mi 13dc i 14dc. No to chyba szans na ciązę w tym cyklu nie mam, no nie. No coż za tydzien napewno dostanę @. Musze się wiele od was nauczyc. Pozdrawiam :)

reklama
Haniu czyli jak ja mam niedoczynność tarczycy to powinnam zrobić samo hcg a nie bhcg?? już się pogubiłam

Tak, bo podobno LH, HCG, i tarczycy sa bardzo do siebie zbliżone. Więc jak ktoś ma coś z tarczycą to powinien z krwi zrobić samo hcg żeby potwierdzic ciążę.

Czesc dziewczynki :-D

Widze, ze 2 (albo 4) nowe fasole sie szykuja!!! Trzymam kciuki za Was : Hanka i Niunius.
U mnie dupa z tego wyszla. Poranny test ( chociaz nie robilam sobie nadziei), negatywny. Moja fasolka sie spakowala i pojechala jak najdalej ode mnie :-(
Bardzo mi przykro. :-:)zawstydzona/y::-:)zawstydzona/y::-:)zawstydzona/y::-(
Wczoraj bylam odebrac wyniki, bo babka mi powiedziala, ze od wczoraj beda na mnie czekac. Zapomniala tylko dodac, ze wczoraj przychodnia byla zamknieta do qrwy nedzy!!! Juz nie moge wytrzymac z tymi matolami! Ja zaraz ( nie tak zaraz bo o 13.45) ide do pracy. Dzis bedzie ciekawie, bo w czwartki wieczorem duzo sie dzieje :-D Przynajmniej nie bede miec schiza, ze fasolce krzywde robie jak mi przyjdzie kogos scigac :-D:-):-D
Poza tym, co by o fasolkach zadnych juz nie myslec, zdecydowalam ze w ten weekend dokoncze rozdzial magisterki. Bede wstawac o 6 i pisac ile wlezie. Trzymajcie kciuki, bo czasu juz nie mam w ogole :-D
Zamiast skupic sie na szkole, to ja sie sexilam i myslalam o fasolkach. Teraz bedzie panika i placz. Super, bo pogoda sie zrobila boska.
Zawsze tak qrwa mam, jak nie mam czasu po dupie sie podrapac, to jest pieknie i slonecznie. Jak mam wolne, to leje i zimno.

Buzka kobity, milego weekendu prawie :-D

Siemasz medolcu. Buziaczek z języczkiem na polepszenie humoru chcesz??????

a mi wyszedł negatywny... zobaczymy co bedzie dalej. ja tarczyce lecze już rok i hormony już mam w normie bo biorę tabletki :))

Ale robilaś z sikania domowy. jak masz cos z tarczycą to nie rob bety tylko samo hcg

Do góry