reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Siemasz medolcu. Buziaczek z języczkiem na polepszenie humoru chcesz??????
Siemano :-D Od Ciebie zawsze, tylko uprzedzam ze na "slimaku" moze sie nie skonczyc, hyhyhyhy. "Zeby zycie mialo smaczek, raz dziewczynka, raz chlopaczek". I tym pozytywnym akcentem, zegnam sie z Wami bo woda do wanny juz mi sie prawie nalala :-D

reklama
Tak, bo podobno LH, HCG, i tarczycy sa bardzo do siebie zbliżone. Więc jak ktoś ma coś z tarczycą to powinien z krwi zrobić samo hcg żeby potwierdzic ciążę.

Ale robilaś z sikania domowy. jak masz cos z tarczycą to nie rob bety tylko samo hcg

domowe z sikania robiłam już dwa ... obydwa negatywne jeden 6 dni po owu a drugi 12 dni po owu czyli jeden dzień przed spodziewaną @
Teraz spóźnia mi się 2 dni więc nie wiem co robić

Czesc dziewczynki :-D

Widze, ze 2 (albo 4) nowe fasole sie szykuja!!! Trzymam kciuki za Was : Hanka i Niunius.
U mnie dupa z tego wyszla. Poranny test ( chociaz nie robilam sobie nadziei), negatywny. Moja fasolka sie spakowala i pojechala jak najdalej ode mnie :-(
Bardzo mi przykro. :-:)zawstydzona/y::-:)zawstydzona/y::-:)zawstydzona/y::-(
Wczoraj bylam odebrac wyniki, bo babka mi powiedziala, ze od wczoraj beda na mnie czekac. Zapomniala tylko dodac, ze wczoraj przychodnia byla zamknieta do qrwy nedzy!!! Juz nie moge wytrzymac z tymi matolami! Ja zaraz ( nie tak zaraz bo o 13.45) ide do pracy. Dzis bedzie ciekawie, bo w czwartki wieczorem duzo sie dzieje :-D Przynajmniej nie bede miec schiza, ze fasolce krzywde robie jak mi przyjdzie kogos scigac :-D:-):-D
Poza tym, co by o fasolkach zadnych juz nie myslec, zdecydowalam ze w ten weekend dokoncze rozdzial magisterki. Bede wstawac o 6 i pisac ile wlezie. Trzymajcie kciuki, bo czasu juz nie mam w ogole :-D
Zamiast skupic sie na szkole, to ja sie sexilam i myslalam o fasolkach. Teraz bedzie panika i placz. Super, bo pogoda sie zrobila boska.
Zawsze tak qrwa mam, jak nie mam czasu po dupie sie podrapac, to jest pieknie i slonecznie. Jak mam wolne, to leje i zimno.

Buzka kobity, milego weekendu prawie :-D
Dobrze, że jesteś kochana!

Przepraszam nie odp bo mialam telefon. A więc teraz juz info pewne: dziś mam 23dc, 12 marca mialam 16dc (czyli zgadza się to z twoimi wyliczeniami). A kochalismy się 13dc, 15dc, 16dc. Sorki za zamieszanie. Aha i jeszcze jedno teraz sobie uświadomiłam że 19dc bolał mnie strasznie brzuch-pewnie to wtedy byla owu. Jestem poczatkujaca wiec dopiero się ucze jak rozpoznawac te wazne sygnały ciała. A test owulacyjny z 2 kreseczkami ( z tym, że ta druga slabsza) wyszedł mi 13dc i 14dc. No to chyba szans na ciązę w tym cyklu nie mam, no nie. No coż za tydzien napewno dostanę @. Musze się wiele od was nauczyc. Pozdrawiam :)

Kochana jeszcze sie nie doluj. Jesli brzuch bolal 19dc, to pewnie rzeczywiscie wtedy byla owu, ale to nie jest pewne, bo i po owu brzuch moze bolec :tak: Nawet jesli owu byla w 19dc, to od 16dc jest szansa, ze plemniki w Tobie przezyly, w koncu to nie taki dlugi czas... Ty sie ciesz, ze Wy w ogole zdazyliscie z przytulankami, mnie dziewczyny pocieszaja, ale ja sie obawiam, ze my przegapilismy owu, bo mnie zaskoczyla tak wczesnie - spodziewalam sie jej tydzien pozniej, w zwiazku z tym przytulanki byly 3 dni przed owu (od razu wstalam i poszlam sie umyc :no:) i w dzien owu, ale kilka godzin po niej... Nie wiem, ktora z nas ma wiekszy powod do dolowania sie :-( To byla moja pierwsza potwierdzona owu, normalnie mam cykle bezowulacyjne, bezplodnosc i takie tam jaja....

Poczekam do poniedziałku z betą. Kumpeli zostały testy owulacyjne to sobie zrobię.

Wiem zaraz będziecie krzyczeć, że nie wykryje ciąży owulacyjny.
Ale jest odwrotnie.
Owulacyjne sa czulsze niż ciążowe a lh do hcg jest bardzo zbliżone. A żeby potwierdzić ciążę na 100% najlepiej zrobić samo hcg we krwi bo jak się ma cos z tarczycą i zrobi się beta hcg to może wyjść bledny wynik.
Gadalam z kuzynką która jest polożną.

Zrobie dzisiaj test i jutro i zobaczymy co wyjdzie. A w poniedzialek pujdę na hcg.

Ale mam se plana

Zrób se ten owulacyjny bo i tak zrobisz.Mi też został jeden LH i zrobilam razem z ciążowym i tak ciażowy dupa a owulacyjny różowa kreska dość intensywna.
To było w tamtym tyg jakoś w piątek.

reklama
zmykam się położyć... może mi przejdzie, bo muszę później obiad ugotować M. a jakoś niedobrze mi na widok jedzenia :((
trzymam kciuki za wszystkie
Haniu daj znać co ci wyszło :))) ja bede dalej czekać na @... oby 9 miesięcy :))

Do góry