reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Powiem Ci, ze ja na przyklad nie pamietam, zebym u siebie zaobserwowala typowo plodny sluz. Naleze do typu saharowek, jak cos sie u mnie znajdzie , to jest swieto :-D Przez to, zawsze trudno bylo mi okreslic kiedy mialam owu. Dawniej przytulalismy sie kiedy zaczynaly mnie bolec piersi. Potem sie okazalo, ze totalnie zle to sobie wykminilam. Mierzac tempke zaobserowowalam, ze zawsze na ok. drugi dzien ze po spadku tempi, zaczynalam odczuwac bol piersi ( nie jakis tam ogromny). W tym cyklu przestalam mierzyc tempke i przez to, ze mam krotkie cykle zaczelismy sie przytulac juz kilka dni po @ az do "bolu piersi". Piersi zaczely mnie bolec w ok. 11 dc, czyli zakladam ze wtedy zaczelam mi sie faza lutealne. Chyba to zadzialalo, bo jednak zobaczylam 2 kreski :sorry2:Nie wiem, czy w ogole to co napisalam ma jakikolwieksens .... :-D
Pewnie że ma sens Kaprysiu:):) Dziękuję ci bardzo.
Szczerze to mnie trochę uspokoiłaś bo martwi mnie brak tego śluzu płodnego niby. A tak w ogóle to nie przypominam sobie żebym go jakoś wybitnie kiedyś wyczaiła. AW przed ostatnim cyklu raz zauwazyłam coś podobnego (ale M. jeszcze nie było) Fakt ze kiedyś nie sprawdzałam go specjalnie. A na pewno nie było go tyle żebym mogła coś stwierdzić obserwując bieliznę tylko. Co do temperatury to tu jestem całkiem zielona. Jeśli chodzi o ból piersi to w ostatnich 2 cyklach zaczęły mnie boleć troszkę wcześniej (ok 3-4).raz bardziej raz mniej.

reklama
Qurwa dostałam dzisiaj @

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Co za pier..dolony pech
Poniedziałkowymi wynikami mogę sobie dupsko podetrzeć
Qurwa nie wytrzymam - opatentowany sposób na wywołanie @
No to mamy rekord 32 dniowy cykl - i jak ja mam teraz obliczyć kiedy mniej więcej owu jak tu rozpierducha na maxa
Qurwa no nie wytrzymam
Szlak by to trafił

Pierd..olona mać

No!! Qwa i ZBUKI poszły w kanał - to teraz można nowe jaja na świat wypuścić i łądnie zapłodnić barbarzyńcami :) - Zobaczysz, jeszcze na święta trójka pod choinką jak znalazł będzie mordki darła :)

Widzisz, wolalabym zeby to on pilnowal, bo ja nie chce ciagle zebrac :crazy: ja mam ochote prawie caly czas, nawet nie w owu, to on sie miga jakbym mu nie wiem jaka krzywde robila pozwalajac mu zrobic sobie dobrze i to na dodatek we mnie :baffled: Nie lubie jak to potem ze mnie wycieka, poza tym to zawsze ma dziwny zapach (inny niz kobiecy) itd., wiec ja sie naginam, ograniczam (nie pije alkoholu), cierpie (chodze na pobrania krwi i zastrzyki, biore obrzydliwe lekarstwa, po ktorych mi zle), a on mi tu fochy strzela. Ja mam taka ochote go strzelic w ryj czasem, ze chyba kiedys sie nie powstrzymam i bedzie nieszczescie :wściekła/y::crazy::no::wściekła/y:

Tyle sie tego w internecie ogłasza teraz - za darmo spermę oddadza, przebadaną ruchliwą - bez łachy! za drobną opłatą striptiz jeszcze zrobią:-p

Właśnie założyłam tam sobie konto i wpisuję tyle co mogę na dzień dzisiejszy... i gdybym się miała już starać o dzidzię, to właśnie dziś, o kurcze :rofl2: dziwne uczucie mieć taką świadomość, bo jeszcze mnie coś podkusi... ;-)

NIech cię kusi, takie podkuszenia po kilku miesiacach ssą mleko i wydają dzięki, aaaa.. i są coraz bardziej kosztowne z wiekiem - natura wie co robi :):-p

Witam wszystkie panie w porankowa sobote:-)

Bylam wczoraj na balecie z dziewczynami..potancowalaysmy..wrocialm o 3 nad ranem..mezus pojechal sobie z kolegami na wycieczke..i wraca jutro wiec ja mam chate wolna...superowo!!!
Niedlugo mamuska przyjdzie bedziemy piekly rogaliki z nadziejem jabkowym...:-)
Pogoda niezla ale slonca narazie brak.
Forma na topie..:-)
Sciakam was wszystkie i do zobaczyska wieczorkiem!!!
Milego dnia i duzo dobrego chumorku!!!!

Babo - to tam sie tak kaca leczy???? wyrobami???:szok:
Pozdrawiam :)

Witam weekendowo!
Moj M wyjechal na tydzien:sad: ,wiec licze na Was w poprawianiu mi humoru:tak:
Nie bylo mnie tu wczoraj,wiec lece nadrabiac lekture.
Buziaczki sobotnie :rofl:
Spoko - tutaj humory dopisuja :)

Powiem Ci, ze ja na przyklad nie pamietam, zebym u siebie zaobserwowala typowo plodny sluz. Naleze do typu saharowek, jak cos sie u mnie znajdzie , to jest swieto :-D Przez to, zawsze trudno bylo mi okreslic kiedy mialam owu. Dawniej przytulalismy sie kiedy zaczynaly mnie bolec piersi. Potem sie okazalo, ze totalnie zle to sobie wykminilam. Mierzac tempke zaobserowowalam, ze zawsze na ok. drugi dzien ze po spadku tempi, zaczynalam odczuwac bol piersi ( nie jakis tam ogromny). W tym cyklu przestalam mierzyc tempke i przez to, ze mam krotkie cykle zaczelismy sie przytulac juz kilka dni po @ az do "bolu piersi". Piersi zaczely mnie bolec w ok. 11 dc, czyli zakladam ze wtedy zaczelam mi sie faza lutealne. Chyba to zadzialalo, bo jednak zobaczylam 2 kreski :sorry2:Nie wiem, czy w ogole to co napisalam ma jakikolwieksens .... :-D

Pewnie że ma sens Kaprysiu:):) Dziękuję ci bardzo.
Szczerze to mnie trochę uspokoiłaś bo martwi mnie brak tego śluzu płodnego niby. A tak w ogóle to nie przypominam sobie żebym go jakoś wybitnie kiedyś wyczaiła. AW przed ostatnim cyklu raz zauwazyłam coś podobnego (ale M. jeszcze nie było) Fakt ze kiedyś nie sprawdzałam go specjalnie. A na pewno nie było go tyle żebym mogła coś stwierdzić obserwując bieliznę tylko. Co do temperatury to tu jestem całkiem zielona. Jeśli chodzi o ból piersi to w ostatnich 2 cyklach zaczęły mnie boleć troszkę wcześniej (ok 3-4).raz bardziej raz mniej.

Ja też należę do tych bardziej "suchych", dlatego zawsze wierzyłam testom owulacyjnym :), do tego gdzies wyczytalam ze najplodniej jest dokladnie w szczycie sluzu lub tuz po, kiedy śluz jest mniej wodnisty (dosownie godzine dwie po szczycie śluzu)

Beta dzieciaka na dzis: 7311 - generalnie lekko ponad norme, moze... moze... 30 mam kontrole, to sie dowiemy ile serc tam pika :)

Wg gina 16 dc juz bylas po owu? Czyli nie sugerujac sie tempka, mniej wiecej powinnas miec okres w 30 dc, tak? Dobrze mysle? 16dc +14 dni fazy lutealnej ( bo ona powinna byc stala wartoscia u kazdej kobiety).
Sugerujac sie tempka, @ bedziesz miala w 33dc (19+14). Zobaczymy co, sie wydarzy.
Tak wszystko dobrze zrozumiałaś. Mam nadzieje, że jednak @ w 33dc nie będę miała i że będzie fasolka. Pozostaje dalej czekać w niecierpliwości. eh.....:-( Dzięki śliczne za wszystkie rady wszystkim :-)

a 20 dc wstałam rano z silnym bólem gardła i byłam przeziębiona, to może dlatego taki skok temperatury. Mam nadzieje, że tu dużo nie namotałam. Dzięki jeszcze raz za wszystkie wiadomości. Dam po prostu znać za kilka dni :-)

Aha jeszcze dodam, że robiłam test owulacyjny i pokazało, że owulka będzie 7-8.03, czyli w 16-17 dc
No to bardzo mozliwe, ze ginka miala racje :-D:-):-D Oby to byla fasola :-):-):-)

Ej pewnie juz to widzialyscie ale ja jestem troszke opozniona jezeli chodzi o wydarzenia w Polsce :
Kamil Durczok Fakty TVN - Upierdolony stół | Silly Internet

stol.jpg

Sorka za wulgaryzmy ale rozsmieszylo mnie, ze chlop tak sie zdenerwowal, ze brudno ma :-D Pedant jeden, hihihi

Nektarynko - a bardzo się nakręcasz tempką? - ja myślę, że obojętne czy testy czy mierzenie tempki - chodzi o to samo o owu:tak: jak się masz nakręcić to i tak się nakręcisz jedną metodą - dlatego ja robię testy i mierzę tempkę - a co se będę żałować;-)
wiesz głównie chodziło o to, że jak jest skok tempki to juz po owulce a ja bym chciala wiedziec przed.. jak to testy pokazyja.. dletego tez zastanawiam sie nad zakupem.. poza tym to sama nie wiem czy sie nakrecam.. czy nie.. teraz to jakos zaczelo mi to wszystko zwisac.. ostatnie 3 cykle(włącznie z obecnym) mnie podłamały..

Hanka.. przytulam..teraz sie uda..

Ewelaa

Zgadzam sie ze z Twoich tempke owu wychodzi na 19dc. Jesl robilas testy owu i Ci pokazaly kreseczki 16/17dc to tymbardziej to potwierdza.

Oczywiscie zdarza sie ze ou jest nawet do 3 dni przed wzrostem tempki, w zaleznosci od percepcji Twojego organizmu poziomu progesteronu. Na pewno nie mialas owu po 19. 18 lub 19 wydaja sie najbardziej prawdopodobne. Nie wyglada na to, zebys miala owu 13dc....za wczesnie

A u mnie....Boze, umieram. Jakbym za kamieniolomow wrocila. Bylam w lesie ciac drzewo ze swoich chlopem. Niezla zabawa - ale teraz gnaty nawalaja tak ze szok

reklama
wiesz głównie chodziło o to, że jak jest skok tempki to juz po owulce a ja bym chciala wiedziec przed.. jak to testy pokazyja.. dletego tez zastanawiam sie nad zakupem.. poza tym to sama nie wiem czy sie nakrecam.. czy nie.. teraz to jakos zaczelo mi to wszystko zwisac.. ostatnie 3 cykle(włącznie z obecnym) mnie podłamały..

Hanka.. przytulam..teraz sie uda..

Nie wiem na 100% ale z tego co wiem, testy owu pokazuja 2 grube krechy przed owulka ( jakies 12-24 godzin) . Prawda jest taka, ze ani mierzenie tempki, ani testy nie gwarantuja stu-procentowej pewnosci na owulke. Testy pokazuja stezenie LH ale kazda kobieta jest inna i u niektorych kobiet, testy w ogole nigdy nie sa pozytywne, pomimo tego ze owulka jest. Z drugiej strony, tempki maga byc zaburzone przez wiele czynnikow. Niby tylko monitoring daje pewnosc ale mysle, ze i tak warto wspomagac sie innymi metodami, zeby poznac swoj organizm. Ja na przyklad badam szyjke, bo jak pisalam sluzu prawie nie miewam. To tez jest dobry sposob, bo szyjka sie otwiera na owu i jest to wyczuwalne ( w moim przypadku przynajmniej). Cholera jasna, ale my mamy przerabane :sorry2:

Do góry