reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Czesc!!! Jak mnie korci zeby zrobic sobie testa ale okres mam dostac dopiero za tydzien i od dwoch dni bola mnie piersi.

To tak jak u mnie. Od dwoch dni piersi, ale wczesniej cos mnie jakby jajnik pobolewal. Tempke mialam dzis 37,10. Caly czas tak sie utrzymyje, tylko na jeden dzien spadla.

No to idziemy łeb w łeb - ja też wyliczam sobie termin na 6.12.09. Ostatnią @ miałam 26.02...

Ja mialam ostatnia miesiaczke 02/03/2009 ale licze cykle 27 dni.
Kurcze, tez mnie test kusi, ale tydzien wczesniej to nie ma najmniejszego sensu...poza tym jakos sie nie ludze. Kupilismy te bilety na koncert U2 na sierpien i nawet mi przeszlo przez mysl, ze do tego czasu moge byc w ciazy i taka podroz i decybele na koncercie moge nie byc wskazane. Za to moj malzeonek pomyslal. Kupil bilety na miejsca siedzace. :tak:

u nas zawsze miał być szymon i emilka ale teraz tyle emilek jest że myślimy nad czymś równie ładnym, niewyszukanym i krótkim. W opcji jest Ida, Iga, Ada, no i ostatnio Beatka mi przemknęła... Nie słyszałam żeby dużo było tych imion wśród dzieci. Lene "ukradł" mi mój znajomy dla swojej crci bo też rozważałam...
Nad męskim nie myślę bo ma być dziewczynka:-):-):-)

u nas zawsze miał być szymon i emilka ale teraz tyle emilek jest że myślimy nad czymś równie ładnym, niewyszukanym i krótkim. W opcji jest Ida, Iga, Ada, no i ostatnio Beatka mi przemknęła... Nie słyszałam żeby dużo było tych imion wśród dzieci. Lene "ukradł" mi mój znajomy dla swojej crci bo też rozważałam...
Nad męskim nie myślę bo ma być dziewczynka:-):-):-)
My mamy krotkie nazwisko, wiec na dluzsze imie.polujemy Mnie sie typy imion ciagle zmieniaja, moja mama mowi, ze juz wspolczuje mojemu dziecku :-D Chyba nie jest tak zle,bo mojemu m. sie podobaja imiona ktore wymysam.

Nie mam podanych norm, a do lekarza ide w srode. Chcialam sie z deka przygotowac do wizyty. Poki co wiem, ze mam za wysoka prl i za niski progesteron + niedrozne jajowody. Czyli prawie caly zestaw badziewia, ktorym moznaby obdzielic kilka osob :-D:-)

Janusz, Gustaw, Fryderyk a dla dziewczynki : Matylda, Penelopa, Lena

Mi tez Lena bardzo sie podoba... Lena... Lenus... Lenka... zawsze ladnie :tak:Wiec gdyby byla coreczka to bylaby Lena. Mezulo mowi, ze jeszcze Weronika mu sie ostatnio spodobala.A najlepiej to by po mnie nazwal czyli Zuzanna:-D jeszcze tego brakowalo!

Jeszcze nie zastanawialam sie nad imieniem dzicka, moj synek mowi ze chce Adasia lub Beatke ale mi sie zbytnio nie podobaja te imiona.:-)

A chlopiec bedzie Adas... Maz bardzo by chcial syna po Tacie nazwac... a mi to imie bardzo sie podoba. Mialam szczescie spotkac samych fajnych Adamow.:-)
Mam wrazenie jednak,ze duzo wiecej jest fajnych imion meskich niz zenskich: Cezary, Leonard, Wiktor, Borys...

Wiktor to mi sie calkiem podoba:tak:

Niestety Siostra mi juz zabrala. A jej drugi Synek ma jeszcze bardziej oryginalne imie: Jędrzej. Na poczatku trudno bylo mi sie do tego przyzwyczaic, ale teraz bardzo mi sie podoba- zwlaszcza gdy taki dwulatek przedstawia sie slodkim glosikiem: Jedrus ;-)

Mam tez w rodzinie malego Amadeusza.... kwestia gustu ale tez mi sie podoba.
To wszystko zalezy jeszcze od tego jak imie brzmi z nazwiskiem.

Jakos serio mam wrazenie, ze wiecej jest fajnych chlopiecych imion.

Ostatnia edycja:
reklama
Wiem, że to nie miejsce na imiona dla Pociech, ale się zastanawiam jak nazwiecie swoje przyszłe Szkraby?:) Ja w przypadku dziewczynki Martynka a w przypadku chłopczyka na dziś dzień Damianek, ale imię dla synka jest jeszcze pod znakiem zapytania. Na razie tylko to imię męskie podoba się Mojemu, mi się podoba dużo imion, nie jestem tak wybredna jak On:)

Dla chłopca wybrałabym imię Alan ale mojemu M nie podoba się to imię bo jak to powiedział jest za bardzo amerykańskie. Będziemy musieli iść na kompromis. Podobają mi się też Kacper, Nikodem, Kamil.
Natomiast dla dziewczynki wybrałabym imię Karolina Aneta (tak mają na imię moje trzy przyjaciółki). Oprócz tego w grę wchodzą też takie imiona jak Daria, Emilka, Kaja, Kamila i Nadia:-).

Do góry