reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

o jej, to ile razy robiłaś test? Ja jeszcze nie robiłam ,bo się boje. Okres powinnam dostać przed wczoraj, jeszcze go nie mam ale te chwilowe skórcze mnie niepokoją.

Kochana nie rob testu ,czekaj pare dni i zobaczysz jak nie przyjdzie@:-) to pojdziesz do lekarza i poprosisz o bete..badanie krwi:-)

reklama
najadlam sie jak prosiak..chlebek razowy,na to buraczki i kawalek zimnego kotleta mielonego i zagryzlam 3 cistkami z czekolada..juz mnie wysadzilo..cholera przed@mam taki apetyt..a te moje jelita nie rozumieja tego...niech ich szlag trafi:-(

o jej, to ile razy robiłaś test? Ja jeszcze nie robiłam ,bo się boje. Okres powinnam dostać przed wczoraj, jeszcze go nie mam ale te chwilowe skórcze mnie niepokoją.
Robilam po kilka testow dziennie, od kiedy zobaczylam 2 kreski. Po pierwszym plamieniu mialam przerwy jeden dzien w testowaniu, potem znow zaczelam testowac, az druga kreseczka przestala sie pojawia. @ powinnam byla miec 10 dni temu :zawstydzona/y:

witam sie wieczorowa pora! ;-)
ale rozetalam rozmowe o mamach .... :baffled: :zawstydzona/y: wyszlo na to ze moja mama nie che byc babcią ... ale to nie tak :sorry2: ona chce tylko za bardzo chce mi tez pokazac ze jak juz jest dziecko na swiecie to koniec zycia tego wczesniejszego na upartego by chciala zebym jeszcze z zycia korzystala ... a ja juz nie chce :dry: nic poza bobasem mnie nie ciągnie! :-(

a moje staranka znowu sie opoznia ....mąz powiedzial ze od maja! :dry::-( ale za to powiedzial ze to juz ostateczny termin :sorry2: ze w maju jak sie nie obronie to juz nie bedzie na to patrzyl :sorry2: wiec jeszcze 1,5 miesiaca :sorry2:
ja dzisiej caly dzien siedzialam nad ta moja inzynierka i nadal siedze i co prawda wielkich postepow (ilosciowych) nie ma ale zawsze do przodu ... na dana chwile mamy (pisze z kolezanka) rozgrzebane wszystkie rozdzialy :tak: wczoraj mi przeslala 1 w stanie bardzo surowym a ja nad nim dzisej siedze i szlifuje na diamenta! :-D nie ma to jak sie poklepac po ramieniu :-D

a Jakbym chciała zrobić prywatnie, too ile takie badanie kosztuje ? i kiedy można je zrobić? nie lepszy test ciążowy?

oczywiescie beta daje ci 100 pewnosci a test nie...widzisz ze raz pokazuje sie dwie kreski a raz jedna tak jak dziewczynki pisza..
Mozesz zaczac od testu jak wyjda 11 kreski to idz do lekarza ,ale nie rob 10 testow bo to tylko stres:-)

Wiecie co, nigdy nie sądziłam, że zajść w ciąże to może być problem. Jak byłam młodsza to słyszałam o wpadkach. A teraz jak sama zaczęłam się starać to widzę, że to nie tak jak myślałam. Jak się bardzo chce,to się nie da. A jak ktoś nie chce to od razu mu się uda :/ Chyba i ja muszę się wybrać na badanie nasienia mojego faceta. Najpierw to chyba ja sama zrobię badanie hormonów. Bo z moim nastawieniem, to nie wiem kiedy w ciąży będę. Cały czas o tym myślę. Staram się zapominać ale się nie da. Kiedy się kochamy to w ogóle o tym nie myśle, ale im bliżej miesiączki to wariuje. A jak się jeszcze spóźnia to tym bardziej. Przydałoby mi się gdzieś na wczasy pojechać. Wy pewnie teraz w domku siedzicie, a ja jestem w pracy. Ale jeszcze 2 godzinki i też idę do domu

oczywiescie beta daje ci 100 pewnosci a test nie...widzisz ze raz pokazuje sie dwie kreski a raz jedna tak jak dziewczynki pisza..
Mozesz zaczac od testu jak wyjda 11 kreski to idz do lekarza ,ale nie rob 10 testow bo to tylko stres:-)
Nie no 10 testów robić nie zamierzam, jak za 1 razem nic nie wyjdzie, to już robić nie będę. Wtedy pójdę do lekarza, oczywiście jak dalej nie będę miała okresu.

reklama
dzis sobie tak z ciekawosci zrobilam w kalkulatorze ciazowym co by było gdybym dostala za 2 dni @.. okazałoby sie ze miałabym termin na 1 stycznia.. mówie M a on mowi ze to nie za bardzo bo jak najpierw dziecku prezent pod choinke a potem na urodziny, ja mowie ze jak jak mam urodziny 31 maja to dostawalam jeden na urodziny i na dzien dziecka.. a on ze leprzymi miesiacami na urodzenie dziecka to lipiec sierpien, bo on ma w sierpniu i tak jest najlepiej (eh ten mój narcyz.. ostatnio jakis narcyzowaty sie robi dal zabawy) oczywiscie powiedzialam mu ze nie ma problemu robimy polroczna abstynencje aby na lipiec sierpien miec termin a jak nie wyjdzie to czekamy kolejne 10 miesiecy bez przytulanek.. chyba go zmiekczyłam.. eh jak ja czasem kocham go szantażować hihih :-D:-D jaki mam ubaw

Pozdrawiam
Milego wieczorku[/quote]

:-):-) Nie ma co patrzec tak na te daty i tak wszystko moze sie przesunac. Dwa tygodnie w jedna czy w druga nie robia roznicy. Ja mam natomiast urodziny i imieniny w jeden dzien. Jakos to przezylam. A na stare lata bede obchodzic tylko imieniny tego dnia, nie wspominajac nikomu ze kolejny roczek uplynal.:tak::-D

A tak poza tym czuje sie lekko rozczarowana. Wrocilam z kursu. Jutro znowu lece, ale nie w tym rzecz. Wrocilam z testem owulacyjnym w torbie wiec go zaraz zrobilam. Niestety jedna kreseczka... Jestem 7 dni po owulacji. Czy gdyby byla fasolinka,moglby to wykazac juz ten test?

Do góry