reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

oj jak dobrze
a czy dobrze mi sie wydaje ze 85 to rok twojego urodzenia?? bo jak tak to tak jak i mój:-):rofl2:
Tak 85 to mój rocznik:laugh2::rofl2:

ja też jestem 85 rocznik!
Super!! Niech zyje 85:tak::-D

Hej Dziewczyny!
ja tylko na sekundke...bo jutro juz lece do polski i dzis ostatni dzien z meżem...więc wybaczcie, ale bedzie dzis skromnie-w kilku słowach:-) odpoczniecie ode mnie...bo mój maż to mowi ze wy to juz mnie dosc musicie miec....bo tyle tu pisze...i moze ....cholerka...on ma racje?

Kroptusiu-przecztalam ....horror...Boże!!!!... normalnie scisnęło mi gardło i się poplakalam...nawet nie wiem jak to moznaby skomentowac....przez co ty musiałaś przejsc...w głowie sie nie miesci, ze w cywilizowanym kraju w XX wieku takie rzeczy sie zdarzaja....to juz cholera w murzynskiej, dzikiej, afrykanskiej wiosce w srodku buszu jak sie rodzi to daja zioła odurzające zeby znieczulic rodzącą...normalnie to byla rzeźnia a nie porodówka! bardzo wspólczuje!!!!

Kobietki-co wy sie martwicie waga w ciaży!!! kazdy tyje, jedni mniej, drudzy wiecej...moja mama w ciązy z moim bratem przytyla 40kg!!!! ze mna normalnie jakos chyba kolo kilkunastu...ale z bratem...! jak pojde w jej ślady z tymi 40kg...to dopiero będe miala dupę:-):laugh2::laugh2::laugh2:

Ok uciekam...dzis w koncu zasweicio słonce...no oczywiscie-bo ja jutro do Polski lece - to w Uk sie pogoda ładna robi:wściekła/y:

naraźka!
wkropeczko jesteś niesamowita i zapewniam, że nie mamy Cię dośc. Zastanawiam się jak my tu sobie bez Ciebie poradzimy Kochanie:tak:
Nie przejmuj się.. w Polsce też piekna pogoda:-p:-D
Chwytaj męża i działajcie póki jeszcze nie wyleciałaś:-p:-D
A tak na serio to w którym dniu cyklu jesteś? Kiedy testujesz?:-p

reklama
wkropeczko jesteś niesamowita i zapewniam, że nie mamy Cię dośc. Zastanawiam się jak my tu sobie bez Ciebie poradzimy Kochanie:tak:
Nie przejmuj się.. w Polsce też piekna pogoda:-p:-D
Chwytaj męża i działajcie póki jeszcze nie wyleciałaś:-p:-D
A tak na serio to w którym dniu cyklu jesteś? Kiedy testujesz?:-p

Aga85-dzięki!!!!! No słodźcie mi tak dalej, słodźcie...to się juz wogóle od laptopa nie odkleje:laugh2::-p:laugh2:

Aga-nie było Cie...wiec usprawiedliwiam...-ja mam zawieszone staranka, czekam na operacje kolana i nie moge sie teraz starac...nie moge zajsc w ciaze przed operacja bo by sie wszystko bardzo skomplikowalo i wogole....operacje mam miec 2 czerwca ...1 ide do szpitala, termin juz ustalony (chyba ze uda mi sie przyspieszyc)...wiec staranka dopiero najwczesniej od lipca...niestety:no:
Wiec poki co...nie dzialamy...a jesli juz sie przytulamy to tak by nic z tego nie było:zawstydzona/y:
Aga-a Ty tez jestes na nk...z tego co pamietam...? wyslij namiary na siebie:-)

ciecie mieć dość słońce ty nasze jak ty w każdą z nas wierzysz i potrafisz tak powiedzieć żeby nas do porządku doprowadzić a już nie mówiąc jak ty potrafisz nas wspaniale pocieszyć i dla każdej dobre słówko masz :tak::-):happy:

Jej jaka Ty miła jestes dla mnie...dziękuję Ci bardzo kochanie;-)

Teraz przez salfazzin i kwas foliowy i witaminki poprawiła się ruchliwość niestety ilość bez zmian!

A moj mąz po salfazinie dostal wysypki na karku i plecach i musial odstawic:-(

Ok uciekam juz, maz pozmywal, posciel wyniosl na balkon, posprzatal itd...a ja jedynie prysznic wzielam i znowu tu siedze...
Do potem!!!!
Buziaki!!!!!!!!!

Pierwsze nadrabianie;-)
Alescie nastukaly moje kochane.chyba nie dam rady nadrobic,bo wpadlam tylko sie pozegnac na 4 dni.wyjezdzam do Kolobrzegu z synkiem i mezykiem troszke odpoczac.
Emma - dużo super pogody i odpoczynku - zbieraj siły na następny cykl:tak:
andziu dobrze ze jestes psycholożką , zawsze sie tu jakis przyda do rozgarniania czubkow:-D:-D a tak swoja droga to zawsze marzylam zeby isc na psychologie ale niestety u nas nie bylo nigdy i niema tego kierunku , najblizej to w poznaniu ale cholernie drogo dlatego chyba zostala mi ta socjologia....
Marzenixx - do rozgarniania czubków na BB to jest lepsza Hanka lub Kaprycha;-):-D:-D:-D
socjologia - zbliżona do psychologii - pewnie wiele jest tych samych przedmiotów i temat Twojej pracy też mógłby być tematem magisterki z psychologii:tak:
SUPER!!!! Gratuluje wielkiej 3!!!
A jak juz otworzysz ten gabinet dawaj linka...pewnie czesto cie odweidze;-)
Za 10 minut mam gadac z tata...to poznam szczegoly...napisze potem albo jutro...wiem, ze miala operacje i ze trwala az 3,5 godziny...dluuugo:-)
Zoltaczke-trzeba zrobic HBS i kosztuje okolo 10zlotych, a szczepionka to 3 dawki, po 50 zlotych kazda i ja placilam w przychodni na miejscu po podaniu zastrzyku za 1a...za kolejne tez tak bede placic. Ale jak przychodnia nie ma to chyba trzeba samemu kupic w aptece...
Kochana Kropeczka:-)
Jak otworzę to dam znać - we wtorek jedziemy złożyć pismo o wynajem i dowiedziec się dokładnie o opłaty, bo lokal już obejrzałyśmy - trzeba go pomalować ale to zrobią nam nasi M:-)
Dziękuję za odpowiedź o żółtaczce - jeszcze mam jedno pytanie - czy jeżeli by się udało zafasolkować to czy drugą dawkę można wtedy brać, czy lepiej odłożyć staranka?
Jak Mama?
No to nurtuje mnie z ciekawosci jeszcze inne pytanie....czy np brak sexu ma wplyw na czlowieka z medycznego pkt widzenia? czy np ma wplyw na choroby prostaty u faceta itp...wczoraj ogladalam tu ciekawy program...ale o tym nie bylo ani slowa i tak mi sie nasunelo...jak to jest...?
Nie wiem jak na fizyczne zdrowie, ale psychiczne bez seksu szwankuje na pewno - więc wtórnie fizycznie też może:tak:
Hej Lachony,
a ja znow z powrotem tutaj. Wczoraj zameldowalam sie na watku staraczek, niektore mnie moze pamietaja? Musialam troche ochlonac bo ciaza pierwsza slaba i aniolek opuscil mnie bardzo szybko...
Witaj Qcz:-) Przykro mi z powodu Aniołka, ale życzę szybkiego nawrotu M i działań w kierunku fasolki:-)
No to odpisuje.
W skrocie...wybaczcie
Andzia,Kropeczka z Was to jednak sa nasze forumowe aniolki :tak:
Jestescie kochane.Buziaki ogromne dla Was.
Ja wpadam i wypadam,bo pracuje do pozna i jak zdaze nadrobic,to wszytko,co naskrobalyscie,to juz padam na pysk.Odpowiem Wam i nie mam juz sily pisac co u mnie.No i M z mina kotka ze Shreka mowi,ze juz wole BB od niego...
Szafirku - bardzo Ci dziękuję - tak miło mi się zrobiło:tak:
Mój tez czasami marudzi, że tylko BB i nic więcej:tak:
2. Trzy lata temu mialam ciaze ektopowa (pozamaciczna) i musialam miec usuniety prawy jajowod. Bylo bardzo blisko by mnie tu dzis nie bylo, ale jestem wiec trzeba sie cieszyc z tego co sie ma ;-) Dzidzia zawsze bedzie w mojej pamieci ale o calym zdazeniu staram sie zapomniec, bardzo dlugo nawet nie moglam o tym mowic, jak widac czas leczy rany.
Olesia - masz rację - czas leczy rany i łatwiej mówić o trudnych rzeczach, ale dobrze, że możesz już o tym mówić:sorry:
zreszta jak to mowia " nieuzywany organ zanika" :laugh2::-D:laugh2:
Dobre:-D:-D:-D
cześć dziewczyny,
fajne to Wasze forum więc postanowiłam się przyłaczyć :)
Witaj - fajne , fajne to forum - nieskromnie powiem, że to nasza zasługa i tak fajnego nigdzie nie ma;-)
Pa_ula - badaj M i szybkiej fasolki życzę:-)
Dziękuję w sumie dobrze gdyby nie te potworne mdłości rano i wieczorem :-)
Wstaję o 5 15 do pracy i jak wracam o 16 00 to już mi się chce spać, ale wytrzymuję do 20 30 i idę w kimono-zasypiam jak noworodek w 3 sekundy. Mąż się tylko ze mnie śmieje :-)
Olica - idź na L4 - odpoczniesz i się wyśpisz - praca poczeka, a po tym co chcieli Ci zrobić to niech pocierpią:sorry:
Witam po swietach
U mnie spokojnie.. staram sie tak bardzo o starankach nie myslec..jest ładna pogoda to mi pomaga, jak widzicie po suwaczku mam jeszcze pare dni do owulacji, mam nadzieje ze ja bede miala, w tym miesiacu nie łykam clo
Witaj Elfa:-)
Dobrze, że wróciłaś do nas:tak:
Czesc Kochane..
wczoraj juz dostałam plamien.. a dzis juz ze mnie leci.. czas na nowy cykl.. w poniedzilek (4dc) ide zrobic badania jakie mam do zrobienia w tym cykl.. a potem w 21cd..
ale mnie boli brzusio.. chyba zdecyduje sie na drugi ibuprom
Nektarynko - dobrze, że przyszła @ - nowy cykl niech już nie będzie taki zakręcony:happy:
Nowy cykl nowe staranka może w maju jakiś wysyp fasolek będzie;-)
Dobrze powiedziane:-)
Dzień dobry kobietki.
Nadal M ma gips. Coś się kości nie zrastają. Bardzo pomału to idzie.
Prace w ogrodzie pełną parą i jeszcze powiększam teren pod uprawę i sama osuwam trawsko i chwasty.
Przytulaliśmy sie a dzisiaj rano tak dziwnie piecze mnie w podbrzuszu.
W przyszłym tygodniu wizyta u lekarza.
Witaj Niunia:-)
Rzeczywiście z tym gipsem to długo - ale Ty się nie przepracowuj tak:tak: Kochana, nie wiem o co chodzi z tym pieczeniem:-( Zaglądaj do nas:tak:
Siemacie Lachonarium
Qutwa ile stron - mola książkowego by nawet zemdliło.
Mam nadzieję, że moja świta tęskniła za Panią Władczynią i godnie mnie zastępowałyście i nierozpierdzieliłyście forum w drobny mak.
Witaj o Pani Najjaśniejsza:-D
Mamy nowe forumowiczki, które również na Ciebie czekają z flaszeczką - my swoje wypiłyśmy, a jakże by inaczej - w końcu to najbardziej pijańskie forum:-)
Haniu - życzę Ci w takim razie dużo deszczu:tak:
Cześć Kobiałki
Ja swojego próbuję wysłać do fryca ale on "zmienia imicz" :-):-) Teraz wyjeżdż, więc nie nalegam żeby wyglądał wybitnie atrakcyjnie;-)
cześć Andziu... Co jak co ale ty zawsze nadrobisz... A co do grzeczności ; wyznaję zasadę - Grzeczne dziewczynki idą do nieba, a niegrzeczne - tam gdzie chcą:-D
Andziu, słoneczko... na pewno Ci się uda... Zreszta masz takie doświadczenie w diagnozowaniu chorych przypadków z BB że będziesz najbardziej rozchywtywaną psycholożką:-):-)
Czyli musimy wystosowac odezwę do narodu: SEX TO SAMO ZDROWIE :-)
Z której strony by nie spojrzeć. Po dzisiajszym poranku będę zdrowa przez caaaały dzień:-)
Zajączku - masz rację, nie wypiękniaj M na wyjazd;-)
Zasada o grzeczności sie sprawdza - po za tym w niebie może być nudno:tak:
Mam nadzieję, że wypali z tym gabinetem - dziękuję za miłe słowa:-)
no i teraz jak komuś pożyczę dużo zdrowia - to w domyśle będzie - DUŻO SEKSU:-D
No co TY? Mój P stawia mi herbatkę na ławie i ona czeka na mnie bym się obudziła:-p:tak::-D Normalnie jest niesamowity ten mój P:rofl2::happy:
Pozmywa, wyprasuje, kolację poda..:-DNie to, żebym ja nic nie robiła... ale on zawsze do mnie mówi:"Kochanie usiądź sobie i odpocznij, zaraz podam kolację" :laugh2::rofl2: Niesamowity facet:tak:
Nie piszcie zbyt dużo..:szok::-D
Witaj Agniesiak:-)
Naprawdę niesamowity ten Twój M - mój czasami zrobi śniadanie, ale zmywanie, prasowanie:baffled:
a co do pisania - ja już się przyzwyczaiłam - to niemożliwe by nie pisały:no:
Elo, elo
Tak jak obiecalam, melduje sie po HSG. Badanie sie udalo ale bardzo bolalo. Teraz ledwo przy kompie siedze, a do tego troszke krwawie. Najsmieszniejsze jest to, ze brzuch juz przestaje mnie bolec a najbardziej napie..dala mnie kolano !!! LOL. Mam nadzieje, ze to w ogole bylo HSG :-D
Kaprycha - To Ty pisałaś o ciąży pod kolanem - przyznaj się - tam Ci jajowody aż wybadali:-D:-D:-D
Andzia S ja jestem baba budowniczy! Budowa domu to moje marzenie, więc czytam wszystko na ten temat. Takie mam zakręcone zainteresowania- budowy, przebudowy itp:-D:-D Napisz coś więcej o swoim domku bo jeśli dobrze zrozumiałam to czeka was przebudowa? Ja też myślę aby kiedyś swój przebudować, ale po cichu liczę, że uda się jednak wybudować nowy.
Loree - tak chcemy nasz mały parterowy domek rozbudować - będziemy stawiać część nowych ścian, musimy burzyć ganek, rozwalić stare stropy i robić nowe i zburzyć ściany strychu by postawić nowe i zrobić poddasze użytkowe. Więc też dochodzi nowy dach, modernizacja ogrzewania (chcemy zrobić kominek) i instalacji wodnej.
To wielki skrót:tak:
Zaraz nadrobię resztę, ale mój M dziś wywozi gruz z podwórka i muszę go poratować jedzonkiem;-)

Pierwsze badanie zrobilismy po roku, były fatalne... ale odpuścilismy wtedy bo wierzyłam w cud, że sie uda...lekarz kazał próbować i po kolejnym roku kolejne badania tym razem już w klinice i teraz walczymy. Wyniki i tak były lepsze niż te sprzed roku te nas kwalfikują do IUI tamte od razu do in vitro. Teraz przez salfazzin i kwas foliowy i witaminki poprawiła się ruchliwość niestety ilość bez zmian!
Boję się o to badanie bo wiem że moje wyniki są dobre.Na szczęście mój M nie robi żadnego problemu i zaraz po niedzieli idziemy sprawdzić plemniki ma akurat 2 tyg urlopu.Wiem że nie robisz przerwy i w tym miesiącu IUI .

Boję się o to badanie bo wiem że moje wyniki są dobre.Na szczęście mój M nie robi żadnego problemu i zaraz po niedzieli idziemy sprawdzić plemniki ma akurat 2 tyg urlopu.Wiem że nie robisz przerwy i w tym miesiącu IUI .
nie robię... nie ma sensu robić... zobaczymy jaki będzie plan na ten cykl , wizyta we wtorek - ja tym razem po proszę o jakiś dupason czy jakoś tak coś co podtrzymuję fasolkę po zapłodnieniu, może to jest przyczyną niepowodzenia, nie wiem sama szukam przyczyn - może jak spróbujemy jakoś inaczej to się uda!?

Aga85-dzięki!!!!! No słodźcie mi tak dalej, słodźcie...to się juz wogóle od laptopa nie odkleje:laugh2::-p:laugh2:

Jej jaka Ty miła jestes dla mnie...dziękuję Ci bardzo kochanie;-)
ja może zbyt wylewna jestem ale jak już pisałam kiedyś ja jedynaczka jestem i dlatego może tak lubię ludzi do siebie choć trochę podobnych a ty mi właśnie taką siostrę której nigdy nie miałam "przypominasz":tak:
ale mnie na sentymenty wzięło:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Do góry