reklama
badaicka
Paulusia i Filipek
Przepraszam,ze tak zmienię temat ale dziewczyny którym przesłałam dietkę przeczytajcie sobie jeszcze to:
ZIEMNIAKI NIE TUCZĄ
także myslę,że w połaczeniu z warzywami 1 czy 2 do obiadu mozna
ZIEMNIAKI NIE TUCZĄ
także myslę,że w połaczeniu z warzywami 1 czy 2 do obiadu mozna
badaicka
Paulusia i Filipek
Żnikam na obiadek postaram sie zagladnąc jeszcze dzisiaj
Olu PM a tak naprawde to jakie masz przeczucia przyjdzie @ czy nie?? a zdarzało ci się żeby cykle ci sie tak przesuwały już wcześniej??
zniknęłam na chwilę bo poszłam ogarnąć kuchnię i do apteki po test na jutro rano...tak na wszelki wypadek jakby się @ nie pojawiła...
nigdy mi sie wcześniej cykle nie przesuwały...chodziłam jak w zegarku - co 28 dni...później ciąża, poronienie i znowu cykle co 28 dni..ostatni - kwietniowy przesunął sie o 1 dzień..
Nie wiem jakie mam przeczucia, mówiąc szczerze mam mętlik w głowie i im bardziej staram się o tym nie myśleć tym więcej o tym myślę..masło maślane..
nie zapowiada się na to by przyszła ale jakos w ciaze ciezko mi uwierzyc...po becie, mimo iz za wczesnie robiona i po tescie, mimo ze robiony popoludniu...Chyba się gdzieś w środku jeszcze łudzę..mam nadzieje, bo ona umiera ostatnia..Jutro sie wszystko rozstrzygnie...no albo dzisiaj jak @ przyjdzie..
wybaczcie prosze ze ostatnio tak duzo o sobie mowie i tak bardzo na siebie uwage zwracam...ja wiem ze to drazni...postaram się wyluzowac..
P
patrysia*
Gość
Witam.
U mnie brak @, test wczoraj negatywny.
I znowu sie Qurwa zaczna,najwidoczniej wystarczylo ze raz dostalam samoistna @ , drugi raz juz nie mogla przyjscnienawidze swojego organizmu
Moj tatko juz po pierwszej mega dawce chemi,czuje sie bardzo dobrze, jak narazie zero skutkow ubocznychno moze tyle ze, jak to powiedzial " swedzi go lepetynka wiec wlosy beda wypadac no ale przynajmniej zaoszczedzi na fryzierze "
![]()
bardzo sie ciesze ze trzymaja mu sie zartynastepna mala dawka chemi w srode, kolejna mega dawka po 2 tyg od drugiej dawki i tak przez ok 2.5 miesiaca.
Pozdrawiam.
zdrówka dla tay jak najwięcej

Zajączek81
Fanka BB :)
K* wa połamało mnie!!!!!!!!!! Nie mogę ruszyć głową. KArk mnie naparza. Normalnie w ciągu pół godziny!!!!!!!!! Fuck!!!!! K* tyle się nagadam żeby zamykali drzwi!!!! CHyba mnie przewiało
a ja mam tyle robory dzisiaj - mieszkanie na błysk, ufarbowac odrosty, zrobić serniczek, sałatkę i jakiś obiadek pyszny podszykować na jutro!!!
nieeeeeeeeeeee
A , poprosze jakiś dobry przepis na piersi z kurczaczka, jakieś kotleciki albo co ale inaczej niś panierka i wsio. Please
nieeeeeeeeeeee
A , poprosze jakiś dobry przepis na piersi z kurczaczka, jakieś kotleciki albo co ale inaczej niś panierka i wsio. Please
Zajączek81
Liluś, pozdrówki dla Taty
Nektarynka
Piersi z kurczaka w cieście
Składniki
*2 podwójne piersi z kurczaka
*1 szklanka mąki
*przyprawa do kurczaka bądź warzywko
*sól, pieprz
*tymianek, papryka, majeranek
*pół szklanki wody
*1 jajko
Przygotowanie:
Piersi umyć, osuszyć pokroić w malutkie kawałki.
Panierkę przygotowujemy następująco:
Mąkę rozrabiamy z wodą, jajkiem na gładką masę (powinna być gęsta) w razie potrzeby dodać trochę mąki lub mniej wody, dosypujemy paprykę, zioła i przyprawy.
Jeśli nie daliśmy dużo soli i panierka nie jest mocno słona można posolić i popieprzyć kawałki kurczaka (uwaga, zeby nie przesolić!!)
Na patelni rozgrzać olej, obtaczać kawałki w panierce i kłaść na głęboki tłuszcz, odwracając co chwila, smażyć na złoty kolor.
(można również ugotować kurczaka w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej a następnie obtaczać w panierce- wtedy kawałki mogą być większe, bo obsmazyć musi sie tylko panierka, ja przekrajam piersi na ciensze kotlety by szybciej doszły.. i nalezy od razu podawac bo razu ulozylam do miski to panierka zmiekła i nie bylo tego efektu
Składniki
*2 podwójne piersi z kurczaka
*1 szklanka mąki
*przyprawa do kurczaka bądź warzywko
*sól, pieprz
*tymianek, papryka, majeranek
*pół szklanki wody
*1 jajko
Przygotowanie:
Piersi umyć, osuszyć pokroić w malutkie kawałki.
Panierkę przygotowujemy następująco:
Mąkę rozrabiamy z wodą, jajkiem na gładką masę (powinna być gęsta) w razie potrzeby dodać trochę mąki lub mniej wody, dosypujemy paprykę, zioła i przyprawy.
Jeśli nie daliśmy dużo soli i panierka nie jest mocno słona można posolić i popieprzyć kawałki kurczaka (uwaga, zeby nie przesolić!!)
Na patelni rozgrzać olej, obtaczać kawałki w panierce i kłaść na głęboki tłuszcz, odwracając co chwila, smażyć na złoty kolor.
(można również ugotować kurczaka w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej a następnie obtaczać w panierce- wtedy kawałki mogą być większe, bo obsmazyć musi sie tylko panierka, ja przekrajam piersi na ciensze kotlety by szybciej doszły.. i nalezy od razu podawac bo razu ulozylam do miski to panierka zmiekła i nie bylo tego efektu
Zajączek81
Dziękować

reklama
Domelka
I.Fileta najpierw rozbijasz, przyprawiasz, nastepnie wkładasz do jajka a potem do mąki.A , poprosze jakiś dobry przepis na piersi z kurczaczka, jakieś kotleciki albo co ale inaczej niś panierka i wsio. Please![]()
II. fileta kroisz na małe kawałki. piwo, mąkę i jajko łączysz robiac ciasto (o konsystencji ciasta nalesnikowego). do garnka nalewasz olej, na rozgrzany tluszcz rzucasz kawałki fileta, wczesniej umoczone w cieście. piec az sie zarumienia.
mam nadzieje ze mozna zrozumiec o co chodzi;-)
Podziel się: