reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
moje potworki właśnie wieczorynke oglądają, a tak to prawie cały dzień na dworze spędziłyśmy, one są padnięte, ale muszę przyznać, że ja też...:confused:

U mnie na szczęście @ jeszcze nie ma, ale niestety zaczynam mieć złe przeczucia, testować będę jak do przyszłeego tygodnia @ nie przyjdzie (moje cykle były tak 28-30 dniowe najdłużej)

idzkaj idzkaj sie szykowac a jutro chce usłyszeć ze serduszkowanie udane:tak:

dzis to się mężem zajmij a jutro zdasz nam relacje jak poszlo

fikaj fikaj kochana :) efektywnie!:-):-)

Działaj dzisiaj szybko jeszcze nic straconego.:happy2:

Aj dziewczyny... nic nie było:-:)wściekła/y:
M bolał ząb aż musiała jego mama przyjechac i zastrzyk zrobic bo po niczym nie przechodziło..:-(
Ale za to dzis powiedział,ze będziemy fikac.. tylko juz chyba po ptokach bo już mam 14dc..:-(

Aj dziewczyny... nic nie było:-:)wściekła/y:

M bolał ząb aż musiała jego mama przyjechac i zastrzyk zrobic bo po niczym nie przechodziło..:-(
Ale za to dzis powiedział,ze będziemy fikac.. tylko juz chyba po ptokach bo już mam 14dc..:-(
kochana nic nie stracone owulke mozesz miec jutro jak i dzis:tak: a jaki masz sluzik?? patrzylas moze?

ja sie wzielam wkoncu za siebie, rower od szwgara pozyczylam i od dzis zacyznam jezdzic! dzis juz pojezdzialam ale krociotko musze sie przyzwyczaic a raczej moje sflaczale miesnie:-D ale odrazu mi lepiej:happy2:

K* wa połamało mnie!!!!!!!!!! Nie mogę ruszyć głową. KArk mnie naparza. Normalnie w ciągu pół godziny!!!!!!!!! Fuck!!!!! K* tyle się nagadam żeby zamykali drzwi!!!! CHyba mnie przewiało:(:( a ja mam tyle robory dzisiaj - mieszkanie na błysk, ufarbowac odrosty, zrobić serniczek, sałatkę i jakiś obiadek pyszny podszykować na jutro!!!
nieeeeeeeeeeee

Kochana ja tek mam bardzo często niestety. Albo od złego spania, albo jak mnie przewieje. Najczęściej boli mnie kark, ale często też pod łopatką. Cholerny ból trzyma mnie od tygodnia do dwóch. Nie umiem jeździć wtedy autem, ani podnosić dziecka. Nie da sie żyć:-( Nie pomagały tabletki ani przeciwzapalne ani przeciwbólowe. Jak juz starciłam kiedys nadzieję że przestanie boleć, kupiłam w aptece plastry rozgrzewające. Kosztuję chyba 2 zł a efekt boski. Po 2-3 dniach wielka poprawa. Polecam!!!

Kobietki wróciłam od lekarza!
Ze skrajności w skrajność!!! Pani doktor zrobiła mi usg dowcipne, oceniła jajniki i całą resztę. Jest wszystko ok, tylko na jednym jajniku jest plamka- prawdopodobnie nie pęknięty pęcherzyk. Ponoć to może byc przyczyną plamień. Po 2 cyklach mam przyjść do kontroli. Pęcherzyk zazwyczaj sam się wchłania,a jak nie to po tych 2 cyklach mam dostać jakis antybiotyk.
Co do plamień: jeśli są skąpe i trwają 2-3 dni i nie jest to sama krew a zaraz po nich wystepuje @ -można to traktową jako początek @. Problem jest jeśli są krwawienia i nie przed @, tylko np. w środku cyklu. Jeśli plamienia razem z @ trwają np tydzień to faza lutealna nie jest zakłócona. Jeśli trwają ok 2 tyg, to wtedy jest problem, bo faza lutealna jest za krótka.

Pani powiedziała też,że na "wygląd" miesiączki wpływ ma to jak żyjemy, stres itp. Więc czasem takie plamienia moga byc reakcją organizmu i powinno samo minąć.
Co do ciąży -uważa że 2 lata wystarczają aby rana po cc się zagoiła. Po tych 2 miesiącach mam iść do kontroli i potem robimy badania pod kątem ciąży.
Wszystko to co napisałam to słowa pani doktor. Ja tylko przekazuję dalej, ale nie mam pewnośći,że tak własnie jest i ona się nie myli. O abrazji kazała zapomnieć, bo to ostateczność:baffled::baffled::baffled::baffled:
I co wy na to? Chyba brzmi logicznie?

loree jak dla mnie jak najbardziej brzmi to logicznie, moze trafilas wkocu na kogos odpowiedniego i dobrego fachowca... rozum by podpowiadal mi zeby isc do trzeciego gina zobaczy ktorego wczesniejszego potwierdzi:-) ale wiadomo szkoda kasy itp...
ale mysle ze teraz juz bedzie lepiej, wyregulujesz sobie to wszystko i za chwile staranka i dzidzia;-)

A ja postanowiłam, że od przyszłego tygodnia wybieram się zkoleżanką na siłownie, najwyższy czas wziąść się za siebie!!

reklama
Do góry