reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Wizyta o 16:20 więc trzymajcie za mnie kciuki!

Trzymam ;-);-);-)

Cześć dziewczynki
Dawno mnie nie było, troszkę was podczytuje,
Witaj kochana:-D:-D

Pozadrawiam was bardzo Marzenixx, Lilu, Kinguś, Niunia, Tikanis- WSZYSTKIE, WSZYSTKIE-TE CO NIE WYMIENILAM TAKZE!!!!!! BUZIACZKI
Ogromniasty buziak :-):-):-)

A czy możliwe byłoby zajście w ciąże teraz? Tzn w 26dc? chyba nie:-D Bo my ostatnio z M fikamy codziennie ale już przeciez nieplodne dni bo przed @..:biggrin2:
Tutaj są wykresy z tempką
mamo.tato - Artykul - Pokaż

reklama
sama już nie wiem..
jak z tą owulka jest.. chyba kupie sobie testy owulacyjne:tak::biggrin2:
U mnie brak tempki więc @ zawita..:-(ale to nic niech szybko przychodzi i staranka ciągniemy dalej:-D
A może któras z Was miala znajomą, ktora nie miała podwyższonej tempki a była w ciązy..eh:sorry2:
A czy możliwe byłoby zajście w ciąże teraz? Tzn w 26dc? chyba nie:-D Bo my ostatnio z M fikamy codziennie ale już przeciez nieplodne dni bo przed @..:biggrin2:

trudno orzec poniewaz nie mierzylas caly cykl.. jak sie mierzy caly cykl to mozna wywnioskowac po lini pokrywajacej (coverline) czy te tempki są powyzej tej lini.. jesli sa duzo wyzej to jest jakas szansa jesli na tej lini to raczej mizerna, poniwaz podwyzszona tempka w środku w drugie fazie (poowulacyjnej) jest zwiazana z progesteronem i jesli progesteron jest niski to nawet gdyby byla fasolka to sie nie utrzyma i ciaza samoistnie obumrze.. (tak na mój babski rozum)

to tak z medycznego punktu widzenia
Progesteron jest produkowany przez powstałe z pęcherzyka jajnikowego ciałko żółte, przez łożysko w ciąży oraz w śladowych ilościach przez nadnercza. Odpowiada za właściwe przygotowanie śluzówki na przyjęcie zarodka, utrzymuje ciążę, a spadek jego stężenia przy odpowiednio przygotowanym endometrium wywołuje miesiączkę. Stężenie progesteronu w pierwszej fazie cyklu jest bardzo niskie. Nieznaczny wzrost obserwuje się na ok. półtora doby przed owulacją. Potem ilość progesteronu produkowanego przez powstające ciałko żółte wzrasta osiągając szczyt w 7, 8 dniu po owulacji. Jeśli nie doszło do ciąży ciałko żółte zanika, w innym przypadku jego czynność zostaje podtrzymana przez rosnące stężenia gonadotropiny kosmówkowej. Wraz z wiekiem ciąży następuje stopniowe przejęcie produkcji progesteronu przez łożysko. Między 8 a 10 tygodniem ciąży ciałko żółte zanika, a łożysko staje się jedynym źródłem progesteronu w organizmie. Badanie progesteronu wykonuje się w celu oceny funkcji ciałka żółtego i (czasami) monitorowania wczesnej ciąży.

czyli wysokie tempki 18 dni po owuluacji oznacza ciaze, a nie znajac niskich tempetarur nie mozna okreslic wysokich..

a czy mozna zajsc w 26dc.. owszem mozna jesli przypada na ten dzien owulka:-)

aaa i link
http://*spam*/txt/print,1910,2

Ostatnia edycja:
Witam się już wieczornie, ale dopiero do domku dotarła - najpierw na uczelni byłam, potem na wf-ie, a na sam koniec zakupy z teściową, ona szuka sobie sukienki, więc teraz padam, wykonczona jestem:rofl2::eek:

Lolitko - STO LAT,
WSZYSKIEGO NAJ NAJ NAJLEPSZEGO!!!

Wszystkiego dobrego, porsche Urbańskiego,
seksi tyłka jak Lopezka, cycków jak Robaczewska.
Kasy Hiltonówny, Skromności Tuskówny.
W łóżku Banderasa, w garści zawsze asa.

Wszystkiego Naj Lolicie

Wpadłam do was na chwilaka ale tak grzmi, że coś czuję pierdykną nam zaraz prąd. No ale dzisiaj rekordowe temperatury a ja oczywiście cały dzień w aucie bez klimy - miodzio było.

Byłam w sanepidzie wymazy robić, jutro i pojutrze powtórka z rozrywki.

Wróciłam także od Super G. Dziś mój 13 dc i pęcherz jak kokos. Dostałam tym razem 3 ampułki pregnylu bo miał zapas. Trochę mnie dupsko napierdziela.
Dostałam recepty i jade do Czech po pregnyl bo tu se mogę pomażyć o kupnie.

W czwartek mam trochę luzu to poczytam co się działo bo dziś padam na pysk.

Nie wpadlam do was wczoraj, bo po pracy poszlysmy z laskami na drinka i chyba troszke za duzo wypilam. Jak wrocila M sie tylko rozesmial i powiedzial "Kochanie moze plozysz sie spac?" :-)

jakie tu pustki co wy wszystkie robicie jak taki upał na dworze jest??
ja zrobiłam dzis testa i dzis już tej testowej kreski nie widać prawie wcale to moze owulka już była

Witaj Wikula Olesia i Hanka!! Jak wam dzionek miną i jakie plany na wieczór macie??

reklama

Wróciłam także od Super G. Dziś mój 13 dc i pęcherz jak kokos. Dostałam tym razem 3 ampułki pregnylu bo miał zapas. Trochę mnie dupsko napierdziela.
Dostałam recepty i jade do Czech po pregnyl bo tu se mogę pomażyć o kupnie.

a powiedz mi ino jakis to Ty ten pecherzyk mialas? ja wczoraj miala 9mm i martwie sie a jutro zwon pan bedzie mi zaglądał..
jakie tu pustki co wy wszystkie robicie jak taki upał na dworze jest??
ja zrobiłam dzis testa i dzis już tej testowej kreski nie widać prawie wcale to moze owulka już była

jesli slabsza niz wczoraj to dzialaj dzis.. i jutro z rana poprawka.. dobrze Ci radze..

Do góry