reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

no hej ja juz przy herbetce bo kawka byla rano przed praca.:-):-) tez sobiew nie wyobrazam zycia bez kawy...
Witaj Katarzynko - dzielna z Ciebie mamusia:))

A u mnie wlasnie sie rozpadalo - mialam sobie wyskoczyc na Rynek i po sklepach pochodzic ale w deszczu top zadna przyjemnosc...
A u mnie pochmurno ale jeszcze nie pada. Wiatr taki się zrywa to pewnie zaraz zacznie lac:tak:

reklama
WITAM LASECZKI:-)
Witam wieczorkiem. Wpadam znowu na chwilkę.
Byłam u gina dziś, siedziałam 2 godziny, bo tyle bab czekało i jeszcze jestem o 130 zł biedniejsza. Nie ma juz sladu po niepękniętym pęcherzyku, więc się chyba wchłonął. Już widac było małe nowe pęcherzyki, więc byłaby szansa w tym cyklu na fasolkę, ale niestety- nic z tego! Lekarz zabronił, bo się do mnie przyplątała jakaś bakteria. Pobrał próbkę i muszę ją zawieść jutro do badania. Jak wrócę to mam z wynikami do niego wrócić, bo teraz to tylko coś przeciwzapalnego mi dał. A na plamienia kazał zbadać estradiol i testosteron, bo pozostałe hormony są dobre. Tak więc na urlopie zamiast bara bara , mam tabletki dowcipne.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ale faktycznie nie ma co ryzykować z fasolką, najpierw trzeba się wyleczyć. Fasolka nie zając;-)

najważniejsze wiadomo że owulka jest:tak:teraz wyleczyć bakterie i ciezyć się wakacjami a o fasolke staranka przyjdzie czas;-)

bolalo coraz bardziej, az sie skrecalam, 2 razy zrobilo mi sie slabo, zaczela sie biegunka, bol byl wszedzie, za chwilke doszly wymioty....probowalam lekow na takie historie i....dupa z tego...wiec znajoma zawiozla mnie do szpitala....i sie zaczelo...wrocilam niedawno, mialam pobierana krew-3 ampulki, badanie moczu, po kolei cala reszte i dostalam mase lekow, tabletek, zastrzyki dozylnie...i na koniec 1 lit kroplowki w zyle...lezalam tam 2,5 godziny pod kroplowka, a wczesniej kilka godzin przechodzilam przez te sprawdzania...myslalam ze umieram....chyba zarazilam sie wirtulanie od Kaprychy:-) stwierdzili silne wirusowe zapalenie zoladka....dostalam leki, wzmocnili mnie i jestem w domu....ale padnieta. brzuch mnie juz -na razie-nie boli ale padam ze zmeczenia, w glowiei sie kreci nadal mi niedobrze....
wiec tak zbieram sily moje drogie przed operacja...jak na zlosc!

a co u was? jakies fasolki sa????

o kurka wodna co za przeżycie:baffled:a sio wirusom:angry:

Ledwie mi się @ skończyła a już drugi wieczór z rzędu szalejemy z mężusiem..Bosko jest...HiHI - dzisiaj spał na golaska, no to go rano musiałam obudzić, przecież...Prawda?! Myślę, że grzechem by było nieskorzystać!

o to na bank było zaproszenie no i oczywiście także bym skorzystała :-)tylko u mnie niestety z serduszkowaniem jest postuj nasza fasolka na to nie pozwala :sorry:

Witajcie DZIEWUSZKI

Pozdrowienia dla Hanki, Marzenixx, Zaniepokojonej, Kinguś, Eve, Olicy, Babylyss, W.Kropeczki, Agniesiak, Tikanis - przy okazji jeszcze raz gratuluję, Pysi, Gosi:), Niuni27,Nektarynki,Kroptusi, Zajączka81,Martyny222, Przyszłej_mamusi, Patrysi86,catedry, Olesi33,Loree - mam nadzieję że nikogo nie ominęłam:-)

Patrysia86 - jak się czujesz? miałąś już pierwsze USG?

heja:-)dziękuje za pozdrowienia także pozdrawiam:tak:usg już miałam ale za dużo nie było widac teraz 1 czerwca ide i już będzie widać serduszko i wkleje tu zdjątko:tak::-)aler musze uważać na siebie bo niestety moja ciąża jest zagrożona bo plamiłam :-(o tylko się cieszyć ale:-)mam mdłości ale jakoś radze sobie z nimi najlepiej to szybko coś zjeść i jeśli chodzi o kanapke to dobrze robi mi z pomidorką no i musze brać leki co nie nawidze tego ale jak popijam piciem smakowym to jest lepiej tylko oby nie woda ona za dobrze na mnie nie działa:baffled:a tak to jest dobrze:tak:a jak twoje maleństwo jak brzusio daj zdjątko:-)

Kochana już jestem po rozmowie:tak:
Miałam miec autobus o 10:10. Poszłam na dworzec a okazuje się, że ten autobus to już z miesiąc czasu nie jeździ do tej miejscowości:szok: Szybko przyszłam do domku. Akurat była u nas kolezanka i przyjechała samochodem 9wpadła do nas na okienku bo pracuje jako nauczycielka) i z M pojechaliśmy na moją rozmowę. Okazało się, że poszukują kogos z prawkiem a ja niestety nie mam:-( Kurna.. prawo jazdy było napisane w dodatkowych umiejętnosciach..eh.. no cóż.. ale babeczka ok, powiedziała, że od stycznia rusza jakiś projekt i zapytala czy może zatrzymac moje dokumenty by miec ze mną kontakt bo bardzo potrzebują pracownika socjalnego a z takim wykształceniem mało jest osób. Więc jej zostawiłam te papiery i już.
Trochę się wkurzyłam bo tyle zachodu miałam by usłyszec, że prawa jazdy nie mam:wściekła/y:Mogła mi to przez telefon powiedziec jak do mnie dzwoniła:crazy:
No ale cóż..

ale babka się pośpieszyła z poinformowaniem o prawku:confused2:ale jest szansa jakas że coś u niej dostaniesz co kciuki:tak:a jeśli chodzi o tempki może jednak jest szansa co może nie spadnie;-)

Zdołowałam się na maksa..Miałam do dupy poniedziałek, wtorek też nie obfitował w dobre wydarzenia...Myśłałam że środa będzie extra...Weszłam do wanny..i Nagle słyszę jak ktoś do domu wchodzi..To mój mąż wrócił..Okazało się że znowu mu się zrobiło to z nogą co ostatnio i musi jechać do chirurga i przyjechał tylko po książęczke ubezp....Kurka wodna!!!!! Miał złamana kość z przemieszczeniem - i do jasnej cholery lekarze oczecznicy twierdzili ze jest 0% uszczerbku na zdrowiu i ze zdrowy jak ryba a tu co???????Kurde..ledwo noge nie tak postawi i znowu połamana..Szlag.. :(

WITAM LASECZKI:-)

ale babka się pośpieszyła z poinformowaniem o prawku:confused2:ale jest szansa jakas że coś u niej dostaniesz co kciuki:tak:a jeśli chodzi o tempki może jednak jest szansa co może nie spadnie;-)
Oj Kochana wątpię, żeby ta tempka cos oznaczała.. w sumie to tylko dwie kreski powyżej normy;-)No ale zobaczymy..

Zdołowałam się na maksa..Miałam do dupy poniedziałek, wtorek też nie obfitował w dobre wydarzenia...Myśłałam że środa będzie extra...Weszłam do wanny..i Nagle słyszę jak ktoś do domu wchodzi..To mój mąż wrócił..Okazało się że znowu mu się zrobiło to z nogą co ostatnio i musi jechać do chirurga i przyjechał tylko po książęczke ubezp....Kurka wodna!!!!! Miał złamana kość z przemieszczeniem - i do jasnej cholery lekarze oczecznicy twierdzili ze jest 0% uszczerbku na zdrowiu i ze zdrowy jak ryba a tu co???????Kurde..ledwo noge nie tak postawi i znowu połamana..Szlag.. :(
Wspołczuję Kochana:-( Ja bym pojechała do tych lekarzy orzekających i pokazałabym im ta nogę i powiedziała, że sa kretynami.

A ja wczoraj byłam u swojego G- zbadał mnie i stwierdził,ze wszystko jest okiej i ze mozemy fikac jeśli juz chcemy:happy:
ostrzegł mnie jednak,ze:
1 moze byc tak,ze po anty moze wystapic u mnie niepłodnosc kilku miesieczna albo nawet kilkuletnia :szok::szok::szok:( w to drugie raczej watpi):baffled:
2 jeśli juz teraz zaczne staranka to moga byc bliźniaki bo po odstawieniu anty jesli występuje juz owulka to czesto z dwóch jajników naraz(razdił zeby odczekac choc 1 cylk jesli nie chcemy bliźniaków)

Powiedziałam mu o tym bólu podbrzusza i tym obfitym sluzie w 18 i 19 dniu cyklu-pan G stwierdil że byc moze była to owulka ale teraz przed @ to on mi nic nie powie i jeśli chce to mozemy monitorowac kolejny cykl zeby sprawdzic czy ta owulka sie pojawia juz.Ja chyba jednak najpierw spróbuje ot tak a jak do grudnia nic nie wyfikam to wtedy do niego pojade
Mam fikac przez 6 miesiecy a jesli sie nie uda to wtedy będziemy sprawdzac co sie dzieje.

o kurczaki to wspolczuje!!!! :eek: ale tak to juz jeste niestety ... jak juz raz cos sobie w cialku zepsujemy to juz do konca zycia bedzie sie ciągneło!!! :confused2:

a mi sie pracować nie chce .... kompletnie!!!! cisnionko spadlo to ja juz jak rybka snieta jestem! :confused2: a zapomnialam sie wam pochwalic ze wczoraj mnie scielo zaraz po kolacji o 20ej!!!! :sorry: nawet na meża nie zaczekalam (byl na wyjezdzie sluzbowym caly dzien) tylko zasnelam w ciuchach! :laugh2: i potem mnie obudzil ok 23ej smial sie ze musial garazem wlazic bo drzwi zamkniete ja nie odbieram tel.!!! i mimo ze wstalam gadalam z nim przebralam sie i zmylam makijaz to zaraz znowu chrapalam! :laugh2: nie wiem juz kiedy tak dobrze mi sie zasnelo!!!! :-D

Wspołczuję Kochana:-( Ja bym pojechała do tych lekarzy orzekających i pokazałabym im ta nogę i powiedziała, że sa kretynami.

wez i sie kloc z lekarzami z zusu...juz lekarz orzecznik stwierdzil mu 0% - odwolalismy sie..komisja - 0% - odwolalismy sie do sadu..w zeszlym tygodniu mial wizyte u lekarza sadowego..jak on tez powie ze 0% to ja zwariuje...

czekam na telefon od meza czy noga w gips, czy zlamana...jesu..:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

wez i sie kloc z lekarzami z zusu...juz lekarz orzecznik stwierdzil mu 0% - odwolalismy sie..komisja - 0% - odwolalismy sie do sadu..w zeszlym tygodniu mial wizyte u lekarza sadowego..jak on tez powie ze 0% to ja zwariuje...

czekam na telefon od meza czy noga w gips, czy zlamana...jesu..:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

I to ma być lekarz???? normalnie wziąć i nakopać takiemu, ciekawe jakby on miał cośtakiego to by w domu na d***e siedział i robił wielkie nic.

Agniesiak jak nie ta praca to kolejna na pewno znajdziesz cos ciekawego, poza tym jeszcze nie wszystko stracone;-)

reklama
Do góry