reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Moj twierdzi, że to życiodajny płyn z czystym białkiem więc aby mieć piękną cerę powinnam przyjmować zewnętrznie i wewnętrznie:-D:-D

Myślałam, że tylko mój mąż gada takie głupoty :-)
Niech sobie sam przyjmuje swoją maseczkę na twarz :-D

Jeszcze nie kopie :baffled:Mam nadzieję ze wszystko ok... Dużo przytyłaś już?
Ja od początku około 3 kg... Ale to stres tak działa.
Ja tez nie moge zrozumiec dlaczego ludzie robią takie rzeczy, pal licho zdradę, ale świadome planowanie dziecka z myślą o odejściu do innej?! Po to zeby dzidzia też później cierpaniała ze nie ma taty. On twierdzi jak mu tak powiedziałam, ze przeciez bedzie dziecko miało ojca.., nie potrafi zrozumiec ze to jednak co innego - ojciec który jest z dzieckiem codziennie, opiekuje się nim, dzieli radości i kłopoty a ojciec który wpada na kilka godzin w tygodniu....

Kochana właśnie dziś się załamałam na wadze.
Jestem w 4 miesiącu i w ciągu 2 tygodni przybyłam niby kilogram !!!:szok:
Jeszcze mąż mnie dobił, bo czyta różne mądre książki (wczuwa się chłopina) i mówi , że w tym trymestrze przytyję najbardziej.

Od początku ciąży by wynikało, że przytyłam 1,5 kg :
0,5 kg w I trymestrze
1 kg teraz w II trymestrze

wpadam tylko na chwilę pochwalic sie ze znam juz ocenę z pracy i jestem bardzo zadowolona bo moja praca została przez recenzenta oceniona na 4.5!!!!
a sama pisałam od początku do końca !!!

BRAWO !!!!!!!!!

reklama
Cześć Dziewczynki.
Wreszcie mam odrobinę siły, żeby coś skrobnąć no i oczywiście przeczytać wszystko, co napisałyście. Kilka ostatnich dni to istny maraton w pracy, ale pocieszam się, że jeszcze tylko 2 dni i weekend.

ŁACZE SIE Z WAMI DZIEWCZYNY!

cala obolala jestem..krzyz i jajniki...i uczucie jakby juz przyszla..lece do wc sprawdzam..cisza..cycki juz nie swedza..ale sa nabrzmiale i ciezkie(ale takie tez sa przed okresem) troszke pod pachami tak ciagnie..ale to moze tez na @...i dostalam uczulenia pod pacha- takie same jak dostalam jak bylam w pierwszej ciazy...:-Dale z tego sie smieje..bo to przeciez nie jest objaw ciazy...

Coś wiem o wysypce! Moja jeszcze nie zniknęła i też jest pod pachą ;-)
A dzisiaj oprócz piersi i brzucha zaczął się ból w krzyżu.
Testowałam drugi raz w poniedziałek rano. Negatywny. A dzisiaj jest 36dc i @ nadal nie ma. Zgłupiałam już.

hej babeczki ale mi smutno... i P. tez mial łzy w oczach ... bo przed chwila sprzedalismy nasz ukochany samochodek! :confused2: ehhh... teraz przed nami przeprawa w szukaniu nowego :laugh2:

ale jaka frajda nowego szukac:tak:my dzisiaj tez nasze stare sprzedaliśmy bo już mamy nowe co niepotrzebnie dwa oc itp.płacić a z nowego dużo większa frajda:-)

Dziewczynki ja uciekam bo mecz niedługo:tak::tak:

FC Barcelona Manchester United Liga Mistrzów finał:-D

koszulka piwo i chipsy i dopingujemy:-D

Wróciłam od lekarza.
Dzidzia cała i zdrowa. Dziś ciąża ma 16t 2d

Lekarz powiedział, że teraz coraz trudniej będzie ją dokładnie zmierzyć (w sensie długość, bo dzidzia jest już zgięta jakby siedziała) :-)
Zdjęcia nie brałam, bo i tak z tego aparatu usg z przychodni te fotki są takie nijakie.

Niby nie widac żebym miała jakis stan zapalny, ale przecież czuję, że mam, bo mnie wszystko swędzi, więc przepisał mi Pimafucin- globulki dopochwowe, bo lactovaginal coś niebardzo mi pomógł.

Mam zacząć brać Feminantal.
Poza tym zlecił kolejne badanie krwi i moczu i kolejna wizyta 17.06 (za 3 tygodnie).

Jest jedna zła informacja- mój lekarz od lipca nie będzie już przyjmował na NFZ, także muszę zacząć kasę zbierać :-(

super że dzidzia zdrowa:-)oby tak dalej;-)ja też chodze prywatnie i szczerze jest dużo lepiej bynajmie u mnie płace wymagam;-)ps.kochana nie martw sie kilogramami musisz przybrac to źle jak sie stoi w miejscu bądż chudnie w ciąży trzeba dodać ciałaka aby i dzidzia dobrze rosła a dużo nie przytyłaś;-)ps.po ciąży szybko się zgubi bo to też kilogramy bo woda w ciele dzidzia w cycuchach mleko się zbiera itd.:tak:

super że dzidzia zdrowa:-)oby tak dalej;-)ja też chodze prywatnie i szczerze jest dużo lepiej bynajmie u mnie płace wymagam;-)ps.kochana nie martw sie kilogramami musisz przybrac to źle jak sie stoi w miejscu bądż chudnie w ciąży trzeba dodać ciałaka aby i dzidzia dobrze rosła a dużo nie przytyłaś;-)ps.po ciąży szybko się zgubi bo to też kilogramy bo woda w ciele dzidzia w cycuchach mleko się zbiera itd.:tak:

No trudno będę musiała do niego zacząć chodzić prywatnie (100 zł).

A co do kilogramów to wiem, że trzeba przybywac na wadze, ale jakoś tak podświadomie nie mogę się z tym pogodzić, że lada moment dojdę do wagi , której nigdy nie miałam czyli np 60 kg....

No nic mam nadzieję, że nie przytyję więcej niż 10 kg i, że szybko to wszystko zrzucę :-)

No trudno będę musiała do niego zacząć chodzić prywatnie (100 zł).

ja mam podobnie bo wizyta 80 zł. no ale mam dojazd w jedną strone 40 km co w obie strony 80 a za tym paliwo:baffled:ale najważniejsze aby dzidzia była dobrze badana itp.a i lepiej u sprawdzonego lekaża a kasa no trudna jak nie wyda sie jej na wizyte to na co innego tak więc zarabia się ją po to aby zarobić a tak wiesz że płacisz za prowadzenie ciąży:tak:

Dziewczyny, ja nie zdam tej sesji!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie wytrzymuje juz psychicznie :wściekła/y: Nie moge sie zmusic do nauki ani pisania!!!!!!!!
Ratuuuuuuuuuuuuunkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

Dobry Wieczorek babenki:-)

Dzien jak codzien, nuuuuuuuuuuuuda. Jedynie nie wiem co ja mam z tem zoladkiem, ciagle im jest niedobrze. Jak dotarlam dzis rano do pracy to musialam strzelic sobie herbatke mietowa, bo mnie mulilo pzrez cala droge do pracy. A teraz "a piac".:eek:
POMOCY

już wróciłam od gina i jestem i zadowolona i zmartwiona
ponieważ
na lewym jajniku mam małe PCOS a na prawym dwa pęcherzyki jeden 26mm a drugi 17mm ale mam brać od jutra luteinę

reklama
Nektarynko - czyli po desperados nie wszystkich powala - tylko M Niuni był powalony;-)
ja też bardzo lubię desperados:-p
wczoraj nawet wypilam dwa i nic..
Dziewczyny, ja nie zdam tej sesji!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie wytrzymuje juz psychicznie :wściekła/y: Nie moge sie zmusic do nauki ani pisania!!!!!!!!
Ratuuuuuuuuuuuuunkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
myslisz ze my Ciebie zmusimy do nauki.. oj chyba wrecz przeciwnie
już wróciłam od gina i jestem i zadowolona i zmartwiona
ponieważ
na lewym jajniku mam małe PCOS a na prawym dwa pęcherzyki jeden 26mm a drugi 17mm ale mam brać od jutra luteinę
hmmm mam nadzieje ze peknie bo jesli wezmiesz od jutra luteine a dzis nie peknie to moze nie peknac .. no ale lekarz wie najlepiej.. wez luteine jutro ale na wieczor..

Do góry