reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Kroptusia a nie zmieniłaś mąki ostatnio? Ja kiedyś upiekłam na jakiejś innej i porażka:no:, wróciłam do starej i wychodzą:tak:

a ile ma lat? jak mniej niż 6 to zdecydowanie konik, jak idzie do szkoły lub starsza to little pet shop - będzie się mogła chwalić:-)

Kroptusia a jaką masz morfologię? mnie ostatnio bardzo spadła poniżej normy i miałam trochę problemów z oddychaniem - jakbym astmę miała, mniej żelaza we krwi, hemoglobiny i nie ma co tlen nieść po organiźmie

A tak w ogóle to cześć i dzień dobry:-D

Maki to daje do biszkoptu tylko szklanke badz dwie ale uzywam roznych...co do malej to konczy 6 lat i u nich w przedszkolu to tylko teraz faza na pet shopy i takie tam ale lalki tez :-) Co do morfologi od 3 mc mam jak w pysk strzelil 11,9 wiec jak na ciaze suuuuper bo normal od 12
hello, hello!

Kroptusiu-ja bym kupila karete...jakos tak bardziej slodko wyglada i pewnie mala bedzie snula mega historie o ksiezniczkach:-)....:tak:

)))

Decyzja podjeta bedzie kareta szczegolnie ze komputerek maly juz ma:-)

reklama
Dziewczyny mam pytanie...Jak nadmiar estrogenów może wpływać na zachodzenie w ciążę albo nieutrzymywanie jej?
Wiecie może? Bo nigdzie nie mogę się doszukać..
wiesz wszedzie jest o niedoborze estrogenow a wysoki poziom estrogenow stymuluje do piku LH :-) a w jakim dc mialas badania?
znalazlam cos takiego
Nadmiar [edytuj]

Nadmiar estrogenów występuje w schorzeniach związanych z nadmierną ich produkcją (np. nowotwory jajników) oraz podczas przyjmowania zbyt dużych dawek leków zawierających te hormony.

Skutki nadmiaru estrogenów [edytuj]

• zaburzenia miesiączkowania
  • zwiększone prawdopodobieństwo wystąpienia [ame="http://pl.wikipedia.org/wiki/Zakrzep"]zakrzepów[/ame] i zatorów
  • nadmierny przerost błony śluzowej macicy
  • obrzęki, nadmierny zastój wody i jonów Na+
  • przyrost masy ciała
  • powiększenie piersi
  • zaburzenia funkcji wątroby, kamica dróg żółciowych, żółtaczka
  • napady [ame="http://pl.wikipedia.org/wiki/Migrena"]migreny[/ame]
  • nudności, wymioty,złe samopoczucie
No rzeczywiście strasznie dziwaczne to. Kurczę, wcześniej miałas regularne cykle?? bo nie moge sobie podejrzec poprzednich wykresów...
no w zasadzie mialam regularne co 29dni w owu ok 18dc i fl 11 dni :dry: a ten jak filip z konopi wyskoczyl :confused:

Ostatnia edycja:
Witam:-)

Obiecany mój brzuszek 14 tc:-)
Śliczny:tak:

Dobry wieczór :-). Wpadłam tak z sentymentu zobaczyc co u staraczek słychac
Witaj:-D:-D:-D

Jestem,żyję.Dziękuję
Dobrze, że się odezwałaś:tak:

Qtwa no! spaliłam se obiad przez to uzaleznienie !!!!!!!
:-D:-D Ja kiedyś kaszę przypaliłam :baffled::baffled:

Przyszlam sie pochwalic, ze na dyplomie bede miec angielski odpowiednik 5 ( a tu w przeciwienstwie do Polski, to bardzo wazne) :-D:-D:-D:-D
Druga rzecz, to w ta srode bylismy w klinice i jestem w szoku, bo juz zaczynamy caly proces q IVF.
Gratuluję 5 i IVF:-D:-D:-D

Qurwa ja nie wiem czy takim ludziom sie poprostu Qurwa nudzi w zyciu, czy poprostu czegos zazdroszcza :angry:
Już się wszystko wyjaśniło?
Witam ;-);-)
Czytam was i czytam aż już na odpisanie siły nie ma :-D[ /QUOTE]
Dzień dobry:-)

A jeśli ja teraz straciłam dziecko jestem 2dni po zabiegu było to 9.5tyg to kiedy mogę się znów starać o maleństwo i czy są szansę że teraz mi się uda
Ja poroniłam w październiku a w lutym byłam już w ciąży, teraz na październik mam termin porodu;-) Po zabiegu odczekałam 2 albo 3 @. Warto przed rozpoczęciem starań zrobić usg:tak:

Teraz czekam na okres , jeden cykl odczekam i potem moge wrocic znow do staranek
Bardzo się cieszę :tak::tak:

Hej!
czesc dziewczyny!
Witaj Kropeczko:-D

Dziewczyny mam pytanie czy po zabiegu moze troche bolec pecherz przy sikaniu??
Mnie nie bolał.

Wielki buziaczek ;-);-);-)

A potem powiedział,że choćby mechanicznie bez namietności i polotu to bedziemy sie serduszkowac żeby mieć baby :tak::happy2:

Ehhh sie działo
Sexe16.gif
:-D:-DAle działamy na facetów;-);-)

ale mam pytanko... otóż od wczoraj boli mnie prawy jajnik, a właściwie tak ćmi... a teraz to coraz mocniej..:confused: dzis moj 9dc wiec nie wiem o co chodzi...:confused:
Może owulka się przesunęła, będzie krótszy cykl:confused:

moze jutro pojde na progesteron :dry::confused:
Właśnie miałam pytać gdzie się podziewasz a Ty kombinujesz na boku;-);-)

Kto mi chce podkraść moją skuteczną metodę na serduszkowanie codziennie ;-);-);-);-)

Olesia - trzymam kciuki za wizyte - oby jajowod byl drozny...
Co do biszkoptow to sie nie wypowiadam bo nigdy zadnego nie upieklam ale z waszymi przepisami pewnie sie pokusze:-):-)
i dziewczyny nie dostalam odpowiedzi wiec puszczam jeszcze raz:-):-)
Mam do was prosbe - chce isc do apteki po jakies witaminki, cynki i takie tam... podpowiedzcie mi co powinnam kupic tak na pierwszy rzut zeby sie troche poreperowac...

no i moje wczorajsze wypociny w zepsutym piekarniku:

picture8924.jpg

Hey Kropeczko, Sisi,Kanko

Kroptusia - został Ci jeszcze jakiś kawałek? Ja bym zjadła......

Co do morfologi od 3 mc mam jak w pysk strzelil 11,9 wiec jak na ciaze suuuuper bo normal od 12
Zazdroszczę morfologii - ona tak sama z siebie czy z tabletek?
No to widocznie dzidzia naciska na przeponę i tyle... to jeszcze kilka tygodni, jakoś wytrzymasz:tak:, chociaż to żadna przyjemność:no:
Kropeczko - muszę dzisiaj lub jutro podejść po wynik tego badania (test podwójny Prisca) boje się iść, chociaż w głowie sobie już ustawiłam że dzidzia jest zdrowa:tak::tak::tak: i przestałam się martwić

reklama
dziewczyny nie dostalam odpowiedzi wiec puszczam jeszcze raz:-):-)
Mam do was prosbe - chce isc do apteki po jakies witaminki, cynki i takie tam... podpowiedzcie mi co powinnam kupic tak na pierwszy rzut zeby sie troche poreperowac...
a robiłaś morfologię?

Do góry