reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Dzięki! Ja w pierwszej ciązy nie miała problemów. Teraz juz będę łykac feminatal i Biofer. Wiesz- u mnie 10,8 to jeszcze nie jest źle ale wolę dmuchac na zimne.
Duzy juz ten Twój Kacperek! Moja córka się urodziła 3030 i 52 cm:tak::tak::tak:
Walcz Kroptusiu o swoje! Pewnie nie będzie to miłe, ale należy Ci się!

O biofer lepiej zapytac gina bo ja go bralam PRZED ciaza, w ciazy kazal odstawic i sam Feminatal..u mnie tez HB jest teraz super bo przed ciaza juz prawie 9 :) to mdlalam ... i w ciazy wogole nie mam problemow hihi :-)

A maly to tak na oko...tydzien temu wazyl 2850 :-) jako koncowka 33 tygodnia...a mala urodzilam tydzien po terminie i wazyla 3250 :-) zooobaczymy...Co do walki nie mam sil ale nie poddam sie o ile mi sie nalezy BO TEGO NIE WIEM czytam ustawy, rozporzadzenia, wew. regulaminy, molestuje ZUS i PIP oraz swoje place, poki co slysze "jest ok"....ale z grusza tez tak slyszalam i mi nie wyplacili az 1200zl ktore mi sie na wczasy nalezalo...a to droga cholera nie chodzi...
Mam jeszcze dylemat czy uderzyc przed rozwiazaniem ostatni raz do pracy na rozmowe czy dac se spokoj, praca jak widac nie fajna, nie duzo platna ale jest...bez pensji mojej nie damy rady, ciezko bedzie, pozyczek sporo, 2 dzieci...

Zajac - u mnie jak widac grube prosie sie jeszcze toczy i toczyc zamierza przez kolejne 3 tyg. choc...:-)...wczoraj mnie olsnilo ze wcale nie musze urodzic w 40 tyg moge w 37 i dostalam zawalu bo nic nie mam :-):-) fakt po corci pol piwnicy ale materacyk, lozeczko hehe kosmetykow moze pare wiec dzis zaczelam na allegro szukac jakas ladna koszule czy klapy by tu foty potem wkleic to musze wygladac jak ksiezniczka a co :-D:-D

A u mnie załamka :-:)-:)-(
Mój Paweł od poniedziałku zastrajkował :-(zabrał swoje zabawki i poszedł z naszej piaskownicy
17,18 dc nic nie bylo wiec chyba pozostało mi juz tylko czekac na @ :-:)-:)-(eeeehhhh

Olu ja sama nie wiem. W piatek (nie-)powinna przylezc @. Tak sobie wczesniej planowalam ze jak nie przylezie to zatestuje 28 tj. 4 dni po no i w dniu moich urodzinek coby sobie prezent fundnąć. Sama nie wiem. chcialabym cierpliwie czekac zeby potem nie przezywac cienia cienia cienia bo mam za slabe nerwy na to ;-)
NIE TESTUJE. Tydzien zaczekam..Jak się tyle będzie spozniala to zrobie test...:tak:
a mnie to skrzyczały wczoraj i kazały robić!!!!!!! no nie zdzierżę
Trzymam mocno kciuki żeby nam się wszystkim udało:-)
Popatrzył na moje wyniki hormonów i wszelakie inne, zrobił mi przegląd + USG. Pomierzył, jajca jeszcze rosną i powiedział, że mogę mieć czasami niedomogę ciałka żółtego. Ale do tego poza badaniami hormonów trzeba by było zrobić teraz jak biorę duphaston monitoring cyklu USG. Wskazał dobrego, dostępnego lekarza codziennie z dobrym fachem i sprzętem (oczywiście prywatny) bo on przyjmuje prywatnie tylko raz w tygodniu ale ciążę z chęcią poprowadzi.
To w takim razie wszystko do przodu:-) Ale gin w porządku, skoro sam polecił kogoś innego. To moim zdaniem dobrze świadczy o nim. Moja poprzednia ginka mi tylko powiedziała gdzie mogę zrobić USG i oczywiście przyjść do niej...
to juz za dlugo trwa... boje sie ze oszaleje... juz popadam w depresje... zmienilam sie przez ten rok i prawie pol roku totalnie ... saa siebie nie poznaje... nie moge tak zyc....
Może powinnaś dać sobie na wstrzymanie, wyluzować, odpocząć.... Wielu dziewczynom to pomagało...Buziak dla Ciebie:-)

Na kawusie sie wpraszam :-)

Kotecek!!!!!!!!!
To na spokojnie musisz poczekać.Jak @ sie nie zjawi to
1 powtórz test w piatek rano
2 bedą dwie kreski to go ładnie zapakujesz
3 dasz go popołudniu M i powiesz,że w drodze z pracy wyskoczyłaś w miasto i wpadł Ci w oko spóźniony prezent
dla niego:-D
:-D:-D:-D super plan. Ale na prawdę na razie czekam. Nie cieszę się absolutnie jeszcze. Mam tylko nadzieję podtrzymaną trochę;-)

niestety...jestem osoba ktora sie nie poddaje bez walki, najwyzej przegram....Poooodobno ZUS powinien naliczyc mi nowy zasilek bo jakby podwyzka byla juz wyplacona standardowo w styczniu jako wyzsza pensja to bym taka dostala, potem tez...zobaczymy, dzieki za pomoc jaka by nie byla :-)
Zajac - cien cieniem - rob bete...tez go mialam i teraz moj cien nie daje mi spac po nocach a jeszcze siedzi w brzuszku ... ma ok 50 cm dlugosci i wazy ok 3 kg i ja tez na poczatku nie widzialam tego cienia wydawalo mi sie ze go widze :-)
Kroptusia, a myslałas żeby z tą sprawą udać się do jakiejś mądrej głowy?? Kurczę trzeba walczyć z debilami...
A z tym wszystkim poczekam jeszcze:-) Pewnie do piątku o ile @ nie przylezie jutro
Tak myślałam że Justyś się rzuci na przystojniaka :p
:-D:-D:-D:-D Kaszpiroski jakiś:-)

Badaicka to chyba najlepszy pomysł, nasze dzieci juz mają swoje zdanie:-D
Tylko żeby sobie nie wybrała czegoś większego od kuchni!

Loree a na allegro gdzieś można znaleźć takie nożyczki?????

Bezpieczne pierwsze nożyczki 3 pary CRAYOLA 3+ (686117027) - Aukcje internetowe Allegro

Mało ciekawe zdjęcie na tej aukcji, ale nozyczki są naprawadę fajne.Mają super kolory.

byc moze ze za duzo "smieci" jest na komputerze a w zasadzie na dysku C i dlatego spowalnia prace komputerza.. zapewne wystarczylo by rzeczy usunac i smigalby prawie jak nowy:)

M próbował go oczyścić. Usuwał wszystko co się dało, ale bez rezultatu. Kiedys oczyszczał tak swojego laptopa i pomogło. A u mnie nie.Może jakis większy problem.

Podjęliśmy z M decyzje.
Monitoring, ewentualne leczenie zaczynamy dopiero we wrześniu ( koniec obecnej umowy i ewentualny początek nowej, nie chciała bym zostać na lodzie w ciąży bo pracodawca nie ma obowiązku przedłużać jak ciąża jest poniżej 12 tygodni ).
A więc do poczytania kiedyś tam.

Wiesz- w sumie to bardzo rozsądne a do września nie jest daleko. Odpoczniesz sobie, wyjasni się sprawa z pracą i mozecie działać.
Ale nie uciekaj z forum!

Kurka wodna, 3 pranie robię..Już normalnie niewyrabiam - ile ten mój mąż brudzi...Ale ja dobra żonka jestem - nawet adidasy mu wyprałam
:))))

Loree a pliki tymczasowe Ci wyczyścił? i te...ciasteczka??

Fajne te nożyczki..Szkoda że ja taka stara krowa jestem bo sobie bym kupiła :p

Podjęliśmy z M decyzje.
Monitoring, ewentualne leczenie zaczynamy dopiero we wrześniu ( koniec obecnej umowy i ewentualny początek nowej, nie chciała bym zostać na lodzie w ciąży bo pracodawca nie ma obowiązku przedłużać jak ciąża jest poniżej 12 tygodni ).
NNNIIIUUUNNNIIIAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!! A Ty gdzie się wybierasz?????!!!!
:-D:-D:-D super plan. Ale na prawdę na razie czekam. Nie cieszę się absolutnie jeszcze. Mam tylko nadzieję podtrzymaną trochę;-)
Ciesze sie,że Ci sie spodobał :tak:
Tak wiec czekamy cierpliwie-a może do poniedziałku poczekamy???to by było 4 dni po @:baffled:

Podjęliśmy z M decyzje.
No to w sumie nie długo już:-) Będzie dobrze, zobaczysz. Nie uciekaj tylko od nas całkowicie:-)
Zajac - u mnie jak widac grube prosie sie jeszcze toczy i toczyc zamierza przez kolejne 3 tyg. choc...:-)...wczoraj mnie olsnilo ze wcale nie musze urodzic w 40 tyg moge w 37 i dostalam zawalu bo nic nie mam :-):-) fakt po corci pol piwnicy ale materacyk, lozeczko hehe kosmetykow moze pare wiec dzis zaczelam na allegro szukac jakas ladna koszule czy klapy by tu foty potem wkleic to musze wygladac jak ksiezniczka a co :-D:-D
:-D:-D:-D no rzeczywiście:-D:-D:-D Boże jak to zleciało!!!! No w sumie u mojej siostry termin na ok 20 sierpnia był a urodziła 9 sierpnia. :-)
A u mnie załamka :-:)-:)-(
Mój Paweł od poniedziałku zastrajkował :-(zabrał swoje zabawki i poszedł z naszej piaskownicy
17,18 dc nic nie bylo wiec chyba pozostało mi juz tylko czekac na @ :-:)-:)-(eeeehhhh
No nie żartuj??? zamęczyłaś chłopinę aż już nie dał razy i uciekł;-)
Tak w ogóle...Emma się dawno nie pojawiała... Znalazła jakiegos fajnego lekarza czy "cuś" i dała drapaka ...

reklama
Do góry