reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Zajaczku wszystkiego naj z okazji rocznicy i oczywiscie wysokiej betki życzę !!!
ZAJĄCZEK wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :-)
Dzieki Laseczki:-):-):-)
Justynko-uwierz mi, ze na przyszlosc...- lepiej wiedziec co w trawie piszczy...nawet jakby mialo byc to rozczarowanie....przynajmniej bedziesz wiedziala czy ufac testom kolejnym razem....ale -ja nadal uwazam, ze - skoro wyszla kreska to przeciez nie wziela sie ona z powietrza chyba...prawda??? a slaba jest bo to bardzo wczesa ciaza....wiele dziewczyn tak mialo! i u jednych po pary dniach kreska ciemnieje a u innych @ sie zjawia
I w najgorszym wypadku - lepiej chyba nie miec zludzen i odpowiednio przygtowac sie do kolejnego m-ca (np z duphastonem) niz miec zludzenia i stresowac sie tak bardzo ...prawda?
Jednak decyzja nalezy do Ciebie..ja trzymam kciuki!
Przemyśle to na pewno, Wioluś. Jeszcze raz dziekuję;-)

reklama
ja sie pozegnam z Wami babeczki bo biegnę do psiapsiułki na kawkę a potem jedziemy z M po sofę a potem to już nie wiem co sie będzie działo hihi

witam sie na chwilke...
i cos dla romki....moze sie uda.....to był 7 tydzień

Załączniki

• IMG_1379.jpg
    IMG_1379.jpg
    10,2 KB · Wyświetleń: 50
Właśnie o taką odpowiedź mi chodziło - Czy Twoja rehabilitacja przyniesie ulgę... Mam nadzieję ze tak i to wkrótce.

dzięki słonce! ;-)

Juzuuuu, ale jestem śpiąca...Napiła bym się kawy, ale może lepiej nie...

ja Ci dam kawy...ja ci dam...sok marchewkowy prosze sobie zapodac...ale juz, biegusiem...:crazy::-)

Kropeczko ja przy tych antybiotykach to nie będe piła tego bratka za duzo bo nie wiadomo czy zioła + antybiotyki to dobra mieszanka, dziękuję za odpowiedz, a i przepis poproszę
!

Bernadko-mozesz spokojnie pic bratka z lekami...to nie jest jakies wielkie wyniszczajace ziolo...to tak jakbys pila np. zielona herbatke, czy miete czy rumianek...
ja mam lek na buzie-tez antybiotyk i pije bratka mimo tego... i dopiero jak go pic zaczelam to jest wyraznie widoczna poprawa cery...

OK a teraz przepis na makaron TROFFIETTE z zielonym pesto:
potrzeba-:
1: makaron wymieniony wyzej (inny nie da tego smaku, konieczne ma byc ten kroj...kupicie go spokojnie w polksich marketach, np. w carrefour i innych, wygladac ma tak:
Google Image Result for http://www.aledobre.pl/zdjecia/prod2097.jpg

ja gotuje zwykle pol paczki makaronu i wystarca to na 4 mniejsze porcje.

2: kurczak grillowany (dla np.4 osob spokojnie wystraczy pol kurczaka lub tylko same piersi)

3: zielone pesto z bazylia-do tych proporcji uzywam pol sloiczka.

4: orzeszki piniowe-doslownie 2 lyzki.

5: cebulka fioletowa i zwykla

6: troszke oliwy z oliwek (lub oleju)

7: czosnek-2-3 zabki

8: ser parmezan

9: natka pietruszki-sporo! i najlepiej ta pokrecona:-)

banalnie proste:

W garnku z osolona woda i lyzka oleju gotujemy makaron, odcedzamy.
Na patelni podsmazamy na oliwie pokrojone w kostke cebulki i jak cebulka sie zeszkli to wrzucamy posiekany czosnek i pokrojonego na male kawalki (2/3cm) kurczaka i podsmazamy az sie zarumieni. Dosypujemy posiekana natke z pietruszki i przyprawy (ja dodaje troszke przypr. do kurczaka i troszke czarnego pieprzu mielonego). Mieszamy i po 5 minutach dodajemy pesto, ciagle mieszajac. Na koniec dorzucamy orzeszki pioniowe. Łaczymy calosc z makaronem, mieszamy dokladnie by pesto pokrylo makaron i po wylozeniu na talerze posypujemy startym parmezanem. smacznego:-)
Zajmuje to srednio 25 minut:-)

Ostatnia edycja:
Nie no dziewczyny...raczek kupka.
Testa zrobiłam rano: Quick Vue. Umyłam zębole, M. śpi patrzę...i nic nie widzę:( Wzięłam do torebki żeby M. nie znalazł w koszu (hehe-nie to żeby grzebał w śmieciach).
Poszłam sobie na autobus i zerknęłam jeszcze taz (po ponad godzinie) w świetle dziennym i zobaczyłam cień cienia cienia kreseczki.... musze poczekać...

Gratulacje:-)

Kropeczko dziekuje za przepis :-D
Witaj Dżeni. Jak sie czujecie dzisiaj-Ty i Fasolka?
Ja znikam z młoda na podwórko.do wieczora lub do jutra.
I prosze nie szaleć jak wczoraj cobym znowu nie miała do przeczytania 40 stron :-D
buziaki for all

reklama
Do góry