reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Dziubasku nie nerwuj się.Zobacz Madzia maiła cylke co 21 dni i jest w ciazy więc wszystko jest tu mozliwe.
Ale jak piszesz kolezanka powinna się zacząć obserwować :tak:
:-) ale ja sie nie denerwuje! ;-)
tylko za bardzo nie ufam lekarzom i uwazam ze trzeba poznac swoj organizm jak co dziala tak chociaz ogolnie :sorry:
a z Madzią to ja sama nie wiem jak to wyszlo :sorry: moze akurat w tym cyklu sie jej poprzesuwalo???

reklama
Ginekolog zgodzi sie na taki monitoring jesli tak krotko sie staram?? na czym polega test owulacyjny??

Moim zdaniem przy takim krotkim cyklu jak toj powinien zrobic monitoring...nawet panstwowy ginekolog. A prywatny zrobi ci zawsze i wszedzie jak poprosisz...bo za to placisz:-) Monitoring to badanie usg robione kilka razy w cyklu by podgladnac pecherzyk i komorke jajowa....czyli odgadnac kiedy i czy peka pecherzyk i czy uwalnia korke jajowa.

test owulacyjny robi sie z moczu i ma na celu wykrycie dni plodnych, okreslenie przypuszczalnego dnia owulacji, kupic go mozna w aptece.

28dni wcale nie jest "prawidlowym" cyklem tak sie tylko mowi ze wzgledu na statystyki nie wazne jest ile cykl trwa (no prawie) ale czy przebiega prawidlowo !
nawet majac 22 dni mozesz miec owu np w 17dc a wtedy masz za krotka faze lutealna i fasola sie nie utrzyma! itp itd jest mnustwo mozliwosci ale ja osobiscie uwazam ze 22 dni cyklu to cosik nie tak

sie zgadzam z Eva w 100 % na ten temat... na wiele innych tez:-)

fasolka same wiecie co nie czekajcie a tylko testujcie jak sa podejrzenia:tak:

Dla swojego spokoju zrób go.
.

Lore, Patrysia...no nawet nie ma cienia cienia cienia...i moze nie uwierzycie, ale ja sie z tego baaaaardzo ciesze:-)
Bo jakby byl choc cien cienia cinia to bylabym tu cala zdruzgotana...bo biore leki, silne w dodatku, bo nie planowalismy teraz i mi nie wolno z uwagi na kolanko...itp.itd......jeszcze nie wolno:-)

Witajcie dziewczynki,
dawno mnie u Was nie było.
U mnie i Tomusia czas leci jak wariat. Mały jest coraz weselszy, rozmowny i w ogóle wspaniały, choć jak każdy malec, ma swoje humorki ;-)Pięknie już dźwiga główkę i jest bardzo silnym Maluszkiem:-) Za dwa tygodnie miną już 3 miesiące Jego życia, dziś dokładnie 2,5 miesiąca mija;-)
A to kilka fotek:
Zobacz załącznik 151930 Zobacz załącznik 151931
Zobacz załącznik 151932 Zobacz załącznik 151933
Zobacz załącznik 151934 Zobacz załącznik 151935
Przesyłam wszystkim moc buziaczków i pozytywne fluidki:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

jak wyglada taki monitoring?? czyli z NFZ nie musialas za to placic??
chodze do lekarza przez fundusz tzn rejestruje sie i nie place..
monitoring - lekarz robi usg dopochwowe i oglada pecherzyki jakie wielkie.. pecherzyki pekaja zazwyczaj jak sa ponad 20mm.. robi sie zazwyczaj trzy badania w cyklu przed owu co dwa dni i 1 ewentualnie po
przy Twoich krótkich cyklach musialabyc przyjsc do lekarza podczas @ powiedzmy w 3-4dc.. i wtedy zrobic pierwsze badanie.. ale lepiej jest mierzyc najpierw temperature by okreslic prawdopodobny dzien owu bo moze byc tak ze tak jak eve pisala ze masz owu np w 17dc i po co chodzic juz od 4dc.. jesli chcesz wiecej info zapraszam na priv

IMAGINATION piekny synek..

a żeś kropeczko mnie zmobilizowała teraz:tak: zadzwonilam do mojego gina , dowiedzialam sie wsio i jak , badanko nasienia kosztuje 100 zł u nas, wyniki sa na drugi dzień i chyba w czwartek to załatwimy :tak: ew. w poniedzialek bo w piatek go nie ma więc na wyniki i tak do poniedzialku bede czekac.... no zobaczymy , ale napewno to załatwię teraz:tak:
buziaczek dla ciebie :****

..wszystko sie kreci kolo kasy :((((

hmmmm kropeczko...zapodajesz testa :)????

zapodalam...i mam z siebie ubaw, ze wogole o tym pomyslalam, ale maz mi dal taka mysl w sumie....:-D
jedna ale za o jaka piekna krecha...hmmmmmmm....moze kiedys takie silne 2 zobacze:-):rofl2::laugh2::rofl2:

Kroptusiu-zgadzam sie z Toba JAK jest duza kasa albo koneksje to sie w kraju mozna odnalezc...a jak sie jest "po prostu pania kowalska" to mozna siąsc i plakac...i to nie tylko w sluzbie zdrowia, tak jest wszedzie.

nie miałam monitoringu. Powinnam isc do gina i poprosic o to?? na czym polega test owulacyjny??
juz ci odpisalysmy:tak:

Dzięki Wiola - wiedziałam, że na Ciebie mogę liczyć:-)

Madzia - gratulacje - to teraz chyba wracasz z tej Norwegii i będziesz odpoczywac:tak:

Zawsze do uslug!:-);-):-)
Madzia wraca 8 sierpnia a teraz sie luzuje i zwiedza na spokojnie:-)

obiecalam sobie ze w tym cyklu napewno zrobimy, tzn zaraz dzwonie do gina i zapytam co i jak i sie umawiam juz konkretnie na wizyte :tak:

grzeczna dziewczynka.....:tak:

Witajcie dziewczynki,
dawno mnie u Was nie było.
U mnie i Tomusia czas leci jak wariat. Mały jest coraz weselszy, rozmowny i w ogóle wspaniały, choć jak każdy malec, ma swoje humorki ;-)Pięknie już dźwiga główkę i jest bardzo silnym Maluszkiem:-) Za dwa tygodnie miną już 3 miesiące Jego życia, dziś dokładnie 2,5 miesiąca mija;-)

Imagination!!!!!!! a dopiero wczoraj o ciebie pytalam:-) Super wygladasz i super Facecik z Twojego Juniora!!!!! mam nadzieje, ze wszystko uklada sie z T. jak powinno i ze jestes szczesliwa!
Gratuluje synka raz jeszcze!!!!:-)

Kropeczko przynajmniej wiesz na czym stoisz i mozesz się leczyć dalej. I zdrowiej szybko.

Ja uciekam przed chałupę bo córcia już nie umie w domu wysiedzieć.
Do potem.:-)

a żeś kropeczko mnie zmobilizowała teraz:tak: zadzwonilam do mojego gina , dowiedzialam sie wsio i jak , badanko nasienia kosztuje 100 zł u nas, wyniki sa na drugi dzień i chyba w czwartek to załatwimy :tak: ew. w poniedzialek bo w piatek go nie ma więc na wyniki i tak do poniedzialku bede czekac.... no zobaczymy , ale napewno to załatwię teraz:tak:
buziaczek dla ciebie :****

buziaczek i trzymam by motywacja zostala zakonczona sukcesem - "operacj zolnierzyki" ma zostac wypelniona!!!! 3mam kciuki za wyniki!!!!:tak:
Grunt to skuteczna motywacja:tak::-):tak:

my placilismy w kraju 130 i wyniki tez byly nastepnego dnia.:happy:

.... Housa podglądam;-)
no wiesz co!!!! przez co??? dziurke od klucza??? a on o tym wie????:szok::laugh2::szok:

Kropeczko przynajmniej wiesz na czym stoisz i mozesz się leczyć dalej. I zdrowiej szybko.

dziękuje Loree.;-)

reklama
Do góry